LMA ! Ghiocei de martie-aprilie 2009 *184*
Raspunsuri - Pagina 17
Ela78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. Tufete, nu stiu ce-ati discutat capitolul asta, o sa citesc din urma, dar trebuie sa va descriu vizita la dna doctor de familie Ficatzel pana e proaspata (vizita, nu doamn) Inapreda, Pisigri, sunteti pe receptie? Hai in doctori sa ne batem! Asa...intai asistenta a masurat-o. Ultimele masuratori au fost acum 3 saptamani ca era prea frig s-o scot fix la 10 luni. In 3 sapt. nu s-a mai lungit, tot 76 cm i-au iesit asistentei dar a pus grasocea 400 de grame, ceea ce mie mi se pare chiar mult la varsta asta. Buuun, intram si la dna cu gandul sa discutam de vaccinuri, dar am luat-o asa pe ocolite, sa vada dimensiunile, fontanela...Buuun, vaaai, foarte bine, fontanela f. bine, dimensiuni f. bune, dar hai sa vedem toracele, ca stie ea ca nu i-o placut toracele (v-am zis, la 4 luni, cand i-a stampilat un "inceput de rahitism" de n-am fo buna de nimic, am tot fugit la cele 2 pediatre maiastre din oras de-au ras cand le-am intrebat daca-i rahitica). Buuun...vede toracele:"NU-MI PLACE!" Ete fleosc, ce noutate, ma gandesc eu. "Cat lapte bea pe zi?" "Pai nu stiu, zic eu, c-o alaptez". N-ati vazut voi privire pe dna Ficatzel...shoc, groaza, stupoare, dezamagire, dispretz...toate erau pe mutra ei."Vaaai, dar nu-i voie!" (bine, nu ma surprinde nimic din partea ei, ca altfel as fi zis tamp:"ha?"). "Nu faceti asa ceva!! Va rog sa nu-i mai dati lapte de la san! Cumparati formula sau lapte din comertz, de la 6 luni se poate da lapte din comertz!A luat destula imunitate, de cand apar dinti nu mai trebuiesc alaptati copiii!"(pai soro, la a mea i-au aparut la 4 luni juma, la altii dupa un an...cum e cu alaptatul dupa capul tau pana la urma?). Deci tufete, criteriul pentru alaptat: dintzii! Si de la 6 luni zuzu roshu Apoi ma-ntreaba:"Ati pus-o-n premergator?" (ca doar imi zisese la vaccinul de 6 luni:"de luna viitoare, in rotobil!!") Zic, sfioasa ca o garofitza:"nu, dar umbla singura pe langa mobila..." "Dar trebuie! Trebuie pusa in premergator!" (ce sa stau la discutii, io zambesc cu mila-n sinea mea si-o las in biata ei...) Apoi cu vaccinurile...ea e anti-vaccinuri optionale, is periculoase, is conspiratia Glaxo, ca nu stiu ce s-a intamplat din cauza vaccinului anti-rotavirus etc. Si ca ea nu vrea sa inceapa discutiile despre vaccinuri, ca apoi nu-i mai fac la fata niciun vaccin, ca ea are o parere f. proasta despre vaccinuri etc. In fine, a zis ca la un an se face ROR si nu mai stiu care (am uitat, ca ROR-ul ma interesa:))) si ca se pot face deodata sau la distantza de o luna, doua. No, atat vrusesem sa stiu de fapt, daca e de acord sa le facem in 2 ture, dar pentru asta am indurat mustrarile ei ca o alaptez si n-o pun in rotobil:))) Deci tufete, daca stimata si competenta dna Ficatel e IMPOTRIVA vaccinurilor...eu zic sa le facem cu incredere!! mami de Sophia-Diana (Sophiphi) 10luni Manole forever |
Ce tare ai fost! Iar madame Ficatel e de coma! Premergatorul la noi e parcat de forma , abia asteptm sa scapam de el, l-am pus prima oara la 8 luni in el pt.3-5 min cat faceam ceva repede, acum nu mai sta neam!
Elena, fericita de Ianis Cezar (04.04.2009)
chatonel spune:
citat din mesajul lui novus VITAMINA , VLADIMIR 1 AN ARIS, BIANCA Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09) Am implinit 1 anisor ! |
LA MULTI ANI si de la noi!!!
Multe mamicilor!
Famille Dragoon cu Izia, 23 mars 2009
Toulouse, la ville rose
Ela78 spune:
citat din mesajul lui Pisik06 Hello! ............................................. Azi am vazut in parc la locul de joaca 2 gandaci din aia mari negri, cu carapacea tare. Eu am fobie de gandaci si i-am zis mamei ca daca o sa ia fi-mea vreodata asa ceva in mana eu o las sa il manance si il sun pe ta'su sa vina sa o ia ca eu nu pun mana pe ea dupa ce a atins oratania. Nu cred ca ati vazut o persoana mai ingrozita si mai isterica la vederea unei insecte (in special gandaci, dar intra in categorie tot ce are picioare multe) decat mine. Fac urat rau Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009) Pozele noastre Fotografii profesionale evenimente |
Pisik, tu nu m-ai vazut pe mine cum fac cand vad cate un gandac Asa...afara mai e cum mai e, dar in casa - noi stam la et.1, in fata geamurilor sint copaci si gradina si sub geamul de la baie mai e si o terasa -, ei! in casa orice juvina mi se pare zdrahon si balaur, iar daca se intampla sa intre vreun gandac din acela mare lucios cu picioare multe si lungi tzip, ma sperii, nu intru in camera respectiva pana nu vine sotul sa-l omoare, si eu in timpul acesta fac 13-14 si chiui si tremur si fac ca toate alea Ciudat e ca de paianjeni (care tot picioare multe au) nu mi-e asa frica
Ela78 spune:
citat din mesajul lui Pisik06 PETREAN, nu, nu-s carabusi. Sunt niste gandaci mari si negri, cu carapace tare, dar nu sunt carabusi, ca stiu cum arata. Au aparut mai de curand cred, cand da caldura i-am vazut. GIANINA, OMG! Eu cred ca ma mautam de acolo. Nu as fi rezistat. Eu pe la 16 ani am fost indragostita de un tip pe care il stiam din copilarie, era cu 6 ani mai mare, deci 22 si era genul rebel, 2Mai-ist si Vamaiot convins, plete, etc. Totul frumos si roz pana am fost la el acasa si am vazut cum colcaiau gandacii prin bucatarie. Pana aici m-a tinut dragostea Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009) Pozele noastre Fotografii profesionale evenimente |
Mi s-a ridicat parul in cap!
Ela78 spune:
citat din mesajul lui Floric Desi Rares da semne de trezire (caci asa la palit un somn pe la 7) ma apuc sa depan patzania zilei de astazi. Dupa ce a fost dragoste la prima vedere cu tricicleta visata (v-a pus linkuri mai devreme, acumle-am sters din calcutor de nervi). Vin acasa, astept omu', vine, discutam, luam copchilu ...Gata hai la drive (bike) test. Ajungem la locul faptei...Asta e. Ii place si lui. Ei si intervine "canutza om sucit" (adica eu) ca ar mai fi una care imi face cu ochiul dar nu ma omor dupa ea. Nenea vanzatorul o scoate pe accea prima (eu nicinu m-am uitat la ea) si pe cea dorita de mine. Punem copilul in asta smechera, copilul sta cumintel, era la ora de inspectie, si dau sa plec de pe loc...SA FAC INFARCT si alta nu. Se inclina la vreo 45 de grade (dupa matematica mea) sau ma rog in asa fel incat copilul a iesit usor in locasul respectiv. Am zis ca nu vad bine, nu stiam pe ce sa pun mana. O mana pe copil, una pe ghidon si cu gura la Cata sa salte copilul. Nenea vanzatorul intareste...Asta e mai solida (aia de a scos-o el prima data), incercati-o. Eu, nu si nu. Cand se uita Cata la aia desteapta (pana in branci) nu era sudata pe o parte si orice copil putea cadea de pe ea. SA mor in trei acte. Eu insist ca vreau un model din acela. NU . Era singura (logic) Si uite asa Cata ia copilul si il pune in cealalta trici. Copilul bucuros ca are cu ce se juca nu a comentat nimic. Eu...ca nu o vreau ca eu vreau d-aia...si de aici circul...vanzatorul spunea ca e ultima, Cata ca asta (in care era Rares) e buna. Vanzatorul intarea cele spuse si uite asa au sarit ca doua tzatza pe capul meu sa imi explice ca aia e buna. Da, dar eu nu am plecat de acasa sa iau ceva doar de dragul de a cumpara ca nu imi trebuie la noapte si nici maine si nici intr-o luna. Aaaa, i-am dezamagit pe amandoi. Cata a inceput Pai de ce ai mai plecat de acasa (el e foarte hotarat mai ales la cumparaturi, dar spre deoasebire de mine el are noroc si gaseste si o ceapa degerata) vanzatorul Pai, doamna, vine sezonul se dau ca painea calda, nici din astea nu mai avem...bla, bla. Sare Cata...Hai pe asta ca eu nu mai stau sa caut...Ma rog un circ in 7 acter fara pauza. Si uite asa am plecat acasa ...si f...si cu banii luati. Faza buna...Rares are tricicleta si astfel am incheiat acest capitol care ma stresa de ceva vreme...Ca la acest moment nu ii gasesc prea multe avantaje este altceva (est autre choice) si acum daca ar fi din toata inima as opta pentru un buggy din ala carucior umbrela. Mi se pare mult , mult, din ce in ce mai mult....util. De ce zic asta? Cred ca este cel mai lung mesaj al meu din toata odiseea... Revin daca doriti... Oricum m-am infuriat iar... Poze Raru Poze noi Rares Rarisel cel mai frumusel |
Floric, nu te mai nervoza atat Ce conteaza ce model?, e tricicleta si gata! Ii place copilului, sta in ea, altceva ce mai conteaza?
Eu am vazut aici la mine in cartier vreo 2 magazine cu triciclete, m-am uitat asa in mare la ele, dar nu le-am testat si n-am pus copilu'n ele, cand i-o veni vremea, iau una care e mai robusta si stabila si gata!, ce atata stress?
Kea spune:
O, Ela are timp sa scrie!!! Unde e Ianis?
Sa multi ani Alex!!! La multi ani Vladimir!!! Aris si Bianca, sa fie sanatosi flacaii si sa va aduca numai bucurii!
Ela78 spune:
citat din mesajul lui Monnvas La noi oricum e problematic cu iautul, ca orice se mananca cu lingurita e cahhhh. Am incercat si eu asa, dar n-a tinut vrajeala. Am zis sa incerc si eu Humana, ca prea l-au laudat fetele, dar na... Ilinca, iaurtul tau Humana era fara amidon? Zau ca nush unde sa gasesc ceva ca lumea. aaaa, si big news: mie mi-au intrat banii, am cardul la Transilvania. Monica mami de cu motoras CRISTIAN (7.03.2009) |
Lui Ianis ii plac iaurtelele Humana, alea care se vand 4 la set, dar si iaurturile simple.
Si mie mi-au intrat banii.
Kea spune:
Floric, gata stresul cu tricicleta, nu-ti mai bate capul! O fi buna si aia!
Noi am fost azi la vaccin. Am facut ror plus varicela.
Ne-a masurat, cantarit si suntem fix pe linia de mjloc la ambele, a zis ca mai frumos dezvoltati de atat nici nu se poate. E tare mandra mami!
Avem unda verde la inceput decalotarea, stiti ca noi n-am umblat deloc. L-a tras azi putin, a plans, a si sangerat putin, of! Si cica noi sa facem in continuare la baie putin cate putin. Iara of!
Mama cica sa nu mai zic puta sa zic cuc. I-am zis ca copilul meu n-are cuci in pantalon, are puta, asa ca ...
A zis ca ma pot opri din sterilizat biberoane, din fiert apa, putem trece asa usor pe lapte pasteurizat si incet incet sa nu mai predomine mesele de lapte ci de mancare. Putem in schimb sa-i dam dupa masa putin lapte in caz ca nu s-a saturat sau simte nevoia. Eu oricum il tin inca pe lapte praf pt ca am si eu un fix, ca dupa varsta recalculata, n-are un an, iar pe de alta parte in concediu mi-e mai usor sa car 4 pachete de lapte praf decat nu stiu cate cutii de lapte pasteurizat.
Si cica pana in septembrie o sa tot facem vaccinuri
Si sa nu-i mai dau vigantoletten. Eu stiu ca sora-mea i-a dat multi ani la nepoata-mea vigantol. Voua ce vi s-a spus?
Si ne-o mai fi spus ceva, dar nu mai tin minte, scriu pe masura ce imi mai amintesc.
mihaelacg spune:
ALEXANDROS
VLADIMIR
1 AN!
pt voi mamicilor, ca ati facut asemenea mandreti de feciori.
din 10 martie 2009, mami fericita de
GHIOCICA CU GHIOCEI
PETRECEREA MARIEI
MOTUL MARIEI
mihaelacg spune:
carmenada, pt ina si multa sanatate.
adee, toate pozele mi-au placut, dar aia cand ariana e proaspat trezita din somn, cu buzica pusa e bestiala.
kea, baga pozele.
din 10 martie 2009, mami fericita de
GHIOCICA CU GHIOCEI
PETRECEREA MARIEI
MOTUL MARIEI