cheltuielile casei
Raspunsuri - Pagina 11
salcia spune:
Pai am fost sincera, chiar apreciez mult oamenii care reusesc sa fie mai temperati, si sper sa-mi iasa si mie la un moment dat!
Cat despre ascuns banii, cred ca mai degraba fac un cont de economii si pun acolo...
Luna1 spune:
La noi secretul sta in bugetare.
Avem buget fix de mancare lunar (am evaluat in prealabil de cat avem nevoie saptamanal si am stabilit apoi bugetul), buget pentru platit notele de plata (astea le stim de la luna la luna) si buget fix pt distractii. Adica in asta intra iesiri in natura, la muzee, etc, cumparaturi de haine sau ce imi mai vine mie (in general eu sunt cheltuitoare), diverse cadouase la zile de nastere, coafor, manechiura mea, diverse plati pt cursuri ale copiilor, etc. Pe bugetul asta de "distractii" incercam sa-l impartim si pe asta in sume egale saptamanale tocmai pt a nu ramane fara bani la sfarsitul lunii.
Avem de asemenea buget sau mai bine zis goal de economii, adica telul nostru e sa punem o anumita suma in contul de economii lunar.
Insa eu am salariul meu in care mai dau iama cand mi se nazare ca vreau ceva anume, pentru ca salariul meu nu e luat in seama, adica din el platesc gradinita fie-mii (deloc ieftina) si adaug o suma modica la economiile familiei, iar restul cica ii economisesc eu pt poftele mele separat dar nu stiu cum naibi ca mereu ii pierd pe undeva.
Insa secretul mi se pare ca sta in bugetare, in a cheltui strict cat ti-ai propus si nimic in plus.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
discordia spune:
3 adulti (e si soacra la pachet) si un copil de 2 ani:
- rate (masina, apartament, electrocasnice, etc):1900 Ron (de o rata de 550 Ron vom scapa anul acesta), restul mai avem inca vreo 7 ani;
- lumina 150 lei,
- intretinere 125 lei vara, iar iarna aprox 1000 lei;
- telefoane, cablu, net: 200 lei;
- lapte praf si pampersi pt copil:250 lei;
- cosmetice si chimicale pt curatat (inclusiv detergent):250 lei
- mancare si alte cheltuieli (hainute, motorina, etc):2000 lei.
Eu nu fac liste si planificari in privinta mancarii, probabil de aceea si cheltuim foarte mult. In primul rand noi platim datoriile si abia apoi mai si mancam. Pt vacante nu strangem bani inainte deoarece ne planificam sa luam prima de vacanta inainte de efectuarea acesteia. Daca e sa ne ramana niste bani in plus intotdeauna apare ceva neplanificat. De ex luna asta, va fi ziua fetitei si la un calcul asa estimativ ne va costa mancarea si bautura aprox 600 de lei (vom fi cca 20 de persoane), chiar azi i-am cumparat fetitei hainute pe care am dat 200 de lei. Luna viitoare voi naste si imi vor trebui iarasi vreo 1500 de lei, in iunie am de platit impozite si asa mai departe.
Deci nu prea putem economisi.
mamica de fetita si 33s+ cu
AMR 7 saptamani
mara95 spune:
mai, de cand am nascut copii, cardurile sunt la tati, ca el plateste facutrile, asa ca de buget se ocupa el.
Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)
Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata