Dovlecei de septembrie-octombrie2009 *120*

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

Citat:
citat din mesajul lui raluk16

Citat:
citat din mesajul lui hepilica

Citat:

Da, da, si Dorna este lapte bio.

Sa-mi dau si eu cu parerea cu carnea. aici poate oricine sa-si dea cu parerea si daca nu se pricepe, nu? Deci nu consum si nu am citit pentru bebei decat ca se da destul de tarziu.

O prietena de-a mea a primit sfaturi de la multi doctori din Tg-Mures, e piloasa rau ca toata familia e de medici. O alergoloaga, o dermatoloaga si o pediatra i-au recomandat sa inceapa cu carnea de vitel de tara, si pentru ca are mai mult fier, si pentru ca e mai putin hormonizat. Avand tu gaina, nu se pune problema de hormoni. Dar ce voiam sa spun cu povestea asta e ca ei probabil au voie cam orice fel de carne slaba (de pui, curcan violent, vitel, peste). Si implicit la carnea de vitel nu cred ca i s-a spus sa pape doar de undeva de pe corpul vitelului, deci eu cred ca ar fi ok si pulpe.

Dar iar spun, a fost o parere personala, nu am citit deloc pe tema asta.

ahaaa... asta nu o stiam. multumesc. caut si eu info si mai ales un vitel...

h.

de minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Offf, voi fi vinovata de moartea unui vitel in plus...

dar pe de alta parte, vor fi salvate vietile unor gaini...

ce-o fi mai rau?

oooo, nuuu! doar n-o sa gasesc un vitel viu pe care sa il tai pt maia . tocmai ii spuneam lui sot sa vorbeasca cu veterinarul din comuna, care stie tot ce misca, poate ne da indicii despre cineva care a taiat vreun vitel sau urmeaza sa taie....

dilema ta e si a mea .

h.

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Hello,

Uka, Hepi, bine ati revenit..in forma..

Diana, ma bucur mult mai ca ati gasit cauza, imi imaginez ca te-ai mai linistit!

Si la noi e mai bine dermatita, nu s-a mai extins, pe obrajori e spre vindecare chiar. Poate chiar are a face cu apa asta fermecata de la tara si cu taratele bio made in italy..who knows..

Acum pe seara a facut un pic de febra, 37.7, ii frigea capsorul nitel, in noaptea asta o s-o tot urmaresc.

Si azi am iesit iar in carut, s-a schimbat zana mea, e atat de dragalasa si zambareata...

Hepilica, eu ii voi da carne de vitel si de pui de la tara, nu musai piept.

Raluk,nu stiu cat au treaba colicile cu mancarea..sa nu fie durerile de burtica de la balonare. Ai observat cumva dc are burtica mai umflata?

If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

bely inca e numai pe laptic mofturosul . Te imbratisez cu drag pentru incurajari

moni_iulia ai fost foarte simpatica cu ghiveciul cu dovlecei . E clar ca toate vrem ce e mai bine pentru pui. Nu stiu cu ceapa si cu ardeiul de ce, doar le citeam pe fete ca introduc mai tarziu, si chiar si atunci la piure scot afara.

Santo

Alex hai mai ca nici o mama n-ar putea dormi un pic daca se misca puiul, asta e clar . Am citit in schimb ca nu ne putem supara pe soti, ca s-a demonstrat ca ei chiar nu aud cand plange bebe . Cu caruciorul ma bucur ca esti mai ok, chiar m-am gandit la tine si ieri si azi. Ieri am vazut ce ai scris si n-am mai apucat sa scriu nimic. Am vrut doar sa-ti spun ca dupa ce am citit am cautat imagini cu carutul meu sa vad cum e . Nu aveam noi cum stii inainte sa avem bebe dupa ce sa ne uitam. Poate nici acuma nu putem stii ce ii va placea la bebe2. Deci nu are nici un sens sa te invinovatesti. Daca sentimentul persista, mai bine iti cumperi un carucior sport foarte usor si exact cum iti place, si nu te mai gandesti la astalalt. Dar uite ca nu va fi cazul, ca poate printesei o sa-i placa.

Lullaby o imbratisare mare mare inapoi . Ma incalzesc postarile tale . Imi pare rau ca au revenit bubitele si sper sa va dati seama repede de la ce sunt. Poate de la caldura, poate de la ou... sper mai mult sa nu mai revina, ca sa nici nu te mai stresezi de la ce au fost

Meli cum mai esti tu, Calin, Razvanel? Cred ca are grija Alex de voi toti . Eu stiu ca serul fiziologic e aproape acelasi lucru ca apa de mare (doar e apa cu sare de fapt). Si noi avem tot batista bebelusului si din experienta, daca mucisorii sunt aci mai la iesire, mai repede ies cu un tras puternic cu gura (aspiratorul nu trage asa tare, dar trage constant, nu se opreste sa-si traga rasuflarea, de aici si ingeniozitatea batistei). Daca sunt mai adanc, ii scoate aspiratorul. Nu ai putea apela la un vecin sa-ti imprumute aspiratorul doua zile? Si sa cumperi atunci batista?

Offf, Diana, chiar daca diagnosticul mi se pare greu de purtat pe umeri, parca ma bucur ca s-a descoperit cauza. Si eu stiu ca la alergie de ou se dau niste vaccinuri speciale sau deloc. Cu laptele, e alergic si la laptele tau? Ce va faceti? Sau numai daca tu consumi lapte? Mi-a placut mult sa te citesc iar vesela, povestindu-ne cu umor . Mi-a fost tare dor Doamne ajuta!

Maria imi pare rau ca esti obosita! Te pup si te imbratisez cu drag si ma bucur ca vizita bunicului a fost asa de aducatoare de bucurii, de toate partile .

Elle sper sa se intoarca lucrurile si sa mearga toate bine de acum incolo, ca au mers rau pentru tot anul deja . Cum e Anna cu mucisorii?

Mada am vazut pozele minunate cu voi frumosi si mi-a placut tare mult sa te vad fericita! Si sa folosesti sanatoasa aparatul! Arata bestial cafelutele!

Il pup si pe Bruce prim-mestecatorul odiseei noastre (suna ca prim-secretar de pe vremuri )

Raluci vreau si eu poze cu tarcul afara

Selen vazut poze minunate cu o frumoaaasssaaa in leagan! Atata poate fi de dulce, ca iti vine s-o papi toata. Si daca mie imi vine (si eu nu prea eram cu copiii inainte de Alex), inseamna ca tu de-abia te poti abtine sa n-o pupi intr-una

Santo sa ma tii la curent cu dvd-ul ala de adormit copiii (ce tare suna )

Hepi ziceai ca nu stii ce ai facut de meriti binecuvantarea sa ai un copil. Desi sunt atatea care primesc darul asta si nu stiu sa-l aprecieze Sa stii ca si eu ma intreb zilnic asta si din moment ce nu gasesc raspuns, ma apuca frica, ma tem sa nu se intample ceva sa distruga Raiul in care traiesc acum. Nu mi se pare logic sa fii asa de fericit in lumea asta, parca tot astept sa se intample ceva sa se termine visul frumos... stiu, nu sunt normala...

Techila pfuai... soacra cu apa... inca nu am vazut pozele cu de-a busilosii

Ralu tortul arata demential!!! Am facut prostia sa-i arat mamei, care e mare gospodina si bucatareste de atatia ani. Si s-a cam suparat ca ei nu i-a iesit asa frumos

Moni ziceai de carucioarele McLaren, n-am stiut unde am citit mai nou de asta, nu am rabdare sa verific despre ce modele e vorba, dar uite unde am citit: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=150118&REPLY_ID=5763769

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

Mergi la inceput

Citat:

Am citit in schimb ca nu ne putem supara pe soti, ca s-a demonstrat ca ei chiar nu aud cand plange bebe .

Hepi ziceai ca nu stii ce ai facut de meriti binecuvantarea sa ai un copil. Desi sunt atatea care primesc darul asta si nu stiu sa-l aprecieze Sa stii ca si eu ma intreb zilnic asta si din moment ce nu gasesc raspuns, ma apuca frica, ma tem sa nu se intample ceva sa distruga Raiul in care traiesc acum. Nu mi se pare logic sa fii asa de fericit in lumea asta, parca tot astept sa se intample ceva sa se termine visul frumos... stiu, nu sunt normala...

...s-au scos si de data asta !

//////////////////////////////////////////////

noooo, esti foarte normala. sa stii ca si eu am temerea asta si la fel ma gandesc. exact la fel.

h.

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanuKa spune:

seara buna
rapid imi dau si eu cu parerea , de citit va citesc de pe telefon dar imi e greu sa raspund

legat de carnita , intreba cineva de cantitate , ei bine va dau si eu cantitatile e care le-am primit eu in instructiuni
la 6-7 luni se da 5-10 gr maim asta insemnand 1 lingurita
la fel , pui , curcan sau vitel sau este
la 9 luni un sfert de galbenus de ou
de la 9 la 12 luni se mareste cantitatea la 2 lingurite maxim 20 gr de carne fiarta si mixata si se pot adauga carnea rosie
si toate astea alternate , adica de 2 ori pe saptamana maxim

noh da astia de aici is cam stricti cu mancarea

am vrut sa mai comentez legat de bebelusii care se trezesc noaptea ca sa manance ,si noi o facem inca de 2 ori pe noapte , dar aici depinde cat mananca , cica daca e 5 minute , inseamna ca are mai mare nevoie de reconfort decat de mancare , cica astia-s pui kangourou si mamele la fel

Ralu , se prea poate sa aiba Alexutu colici la inceputul diversificatiei , cei mai multi bebelusi au , apoi depinde de cum suporta ei , tocmai de asta mai intai se testeaza sistemul digestiv , cu ..........hm , depinde de tara , aici cu pireu de morcovi in tara cu suc e morcovi , insa stai linistita dupa ce se obisnuieste tubul lui digestiv o sa-i treaca toate
si Iza desi mananca doar maxim 3 lingurite , apoi prima satamana isi strangea genunchii si maraie de numa

Mergi la inceput

uka - am vazut pozele. cred ca v-ati simtit tare bine. carina...ca de obicei...un vis!

fragutza - te salut mami si ma bucur ca te bucuri de schimbarile nataliei .

lali - hai ca m-am linistit daca zici ca nu erau amandoua cazurile de pe ACASA TV.

eu plec la baita si nu ma mai intorc. sunt tare obo. ne vedem maine.

va pup! noapte buna!

h.

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Hepi

Ralu ma bucur ca bubitele sunt mai bine. Imi pare rau pentru starea subfebrila, si noi avem de cand iesim afara de la vant, e tot bujorei in obrajori . Eu reactionez la fel la primele iesiri primavara, asa ca m-am gandit ca e normal. Oare n-o fi asa si la voi? Si balonarea asta de la ce ar putea fi? N-am observat sa-i fie mai tare abdomenul, dar recunosc ca nu l-am palpat. Nu e acelasi lucru? Gaze?

Am vazut poze minunate din Bucuresti cu doua constantence frumoase!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui DanuKa

seara buna
rapid imi dau si eu cu parerea , de citit va citesc de pe telefon dar imi e greu sa raspund

legat de carnita , intreba cineva de cantitate , ei bine va dau si eu cantitatile e care le-am primit eu in instructiuni
la 6-7 luni se da 5-10 gr maim asta insemnand 1 lingurita
la fel , pui , curcan sau vitel sau este
la 9 luni un sfert de galbenus de ou
de la 9 la 12 luni se mareste cantitatea la 2 lingurite maxim 20 gr de carne fiarta si mixata si se pot adauga carnea rosie
si toate astea alternate , adica de 2 ori pe saptamana maxim

noh da astia de aici is cam stricti cu mancarea

am vrut sa mai comentez legat de bebelusii care se trezesc noaptea ca sa manance ,si noi o facem inca de 2 ori pe noapte , dar aici depinde cat mananca , cica daca e 5 minute , inseamna ca are mai mare nevoie de reconfort decat de mancare , cica astia-s pui kangourou si mamele la fel

Ralu , se prea poate sa aiba Alexutu colici la inceputul diversificatiei , cei mai multi bebelusi au , apoi depinde de cum suporta ei , tocmai de asta mai intai se testeaza sistemul digestiv , cu ..........hm , depinde de tara , aici cu pireu de morcovi in tara cu suc e morcovi , insa stai linistita dupa ce se obisnuieste tubul lui digestiv o sa-i treaca toate
si Iza desi mananca doar maxim 3 lingurite , apoi prima satamana isi strangea genunchii si maraie de numa

Mamica de Alexandru 07/09/1999
si Izabella 16/10/2009

Ioi deci va avea colici si mai rai atunci, din moment ce nu am inceput inca diversificarea...

noi suntem canguri, clar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Raluk, stiu de la Natalie, cand era micuta avea burtica mereu umflata si saracuta plangea ca nu putea sa scoata gazele.
Atunci retin ca am renuntat la lactate si mi-a dat niste probiotice, Bifiform parca s-o ajute un pic la flora intestinala.
Nu stiu dc tu ai face asa, dar acum vreo 3 saptamani parca era f balonata ea si tot maraia intr-una saracuta si i-a dat 2-3 lingurite de ceai de chimen si-a ajutat-o.

Ba dam cred ca de la vant e si la ea, si eu am acum nasul infundat.

If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.

Mergi la inceput

Hepi noapte buna!

Lali ai atins o coarda sensibila cand ai zis de mancat la altii. Nici eu nu suport sa mananc daca nu-mi e foame si pofta. Si tot timpul cand mergi undeva in vizita insista pana la cer si ma enerveaza. Daca cedez, iar ma enerveaza, ca nu-mi pica bine. Si invers ma enerveaza, ca daca vine cineva la mine, ca sa nu-i chinui pe ei cu oferit mancare si pe mine cu gatit si pregatit, nu servesc lumea cu mancare, doar ape si fructe si daca are mami si alte maruntisuri de papat. Dar numai de apa intreb daca vor , nu imi place sa se creada ca ii fortez. N-am inteles-o niciodata asta cu mancatul de politete. Si daca se supara pe mine ca nu ii servesc, treaba lor, eu am crezut ca vin la mine de prieteni, sa discutam una alta, nu sa manance...

Diana m-am simtit razbunata si daca nu era vorba despre mine cand ai descris sceneta cu puii lui Anco din viitor!

Andra ai fost o dulce dulce cu faptul ca tu crezi ca va fi cuminte Alex . Si si mai dulce cu primele supe din viata lui Sophie si din viata ta ca bucatareasa ! Super!!!

Mergi la inceput