ajutor informatii tetralogie falot
va rog sa ma ajutati cu orice informatii privind aceasta boala , la un copil de 3 luni. multumesc
Raspunsuri
joklk spune:
Multe nu stiu sa iti zic, doar din ceea ce am vazut si auzit de la o prietena care are un copil cu aceasta afectiune. Este o malformatie cardiaca destul de grava care necesita interventie cirurgicala. La Tg. Mures se face aceasta interventie, dar eu v-as indica, daca exista posibilitatea sa o faceti mai degraba in strainatate.
Din cate stiu eu boala nu se rezolva doar cu o singura interventie chirurgicala ci vor mai trebui si altele pe parcurs cat creste copilul. Tu spui ca e vorba de un copil de trei luni, cred ca un cardiolog pediatru ar putea spune mai multe si cred ca asta ar trebui facut repede.
Sanatate multa!
Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze
trutzi spune:
Tatal meu a fost operat acum 30 de ani (in Cape Town) si nu are nicio problema.
Desi este o afectiune foarte grava, daca se opereaza din timp nu vor fi probleme ulterior. Tatal meu a fost operat la 23 de ani (operatia se facea doar de vreo cativa ani, deci se poate trai fara probleme majore pana la 20 de ani).
Nu stiu nimic despre clinicile din Romania.
El a fost un experiment reusit, acum medicii sunt destul de experimenati. Stiu ca la Viena se fac operatii de acest gen.
Cu ajutorul lui Dumnezeu anul acesta
............................................................
SUNT ASPIRANTA!!!!!
flower-power spune:
Este o malformatie cardiaca cianogena. Destul de severa. Necesita interventie chirurgicala pt corectie. Consta din 4 defecte ale formarii cordului. Trebuie neaparat investigat de catre un medic cardiolog pediatru cat mai bun pt a sti cum tolereaza organismul si cand este indicat sa se faca corectia.
Tatal tau e un caz fericit, trutzi, multa sanatate ii doresc, presupun ca a fost operat de Barnard, dar sunt cazuri care nu pot astepta atat. La multe dintre cazuri se face interventie[paleativa/corectie totala]la varste mici pt ca se impun. Este posibila si interventia intr-o singura treapta[corectie totala].
Numai bine.
"Parents need to fill a child's bucket of self-esteem so high that the rest of the world can't poke enough holes in it to drain it dry." --Alvin Price
alinutza00 spune:
Fetitza unei prietene are aceasta malformatie. Are 3 ani si 5 luni, a fost operata deja de 3 ori (in Milano), merge regulat la controale. In rest, un copil zvapaiat, cu ff multa energie, merge la gradi...
Fomalhauti spune:
Am mai scris pe forum, dar repet: stiu pe cineva care s-a nascut cu aceasta boala. Are 50 de ani si a fost operata in jur de 8 ani, in Romania, de profesorul Marius Barnard (fratele lui Christiaan Barnard). Inainte de operatie nu putea face prea multe eforturi. Dupa operatie duce o viata absolut normala, fumeaza mult (si s-a apucat destul de devreme) si este si supraponderala (adica inima ei "tine" bine).
Sanatate multa lui bebe.
alinutza00 spune:
A fost operata la spitalul Niguarda http://www.ospedaleniguarda.it/.
Prima data la 6 luni (si ar fi operat o mai devreme, dar era prea slabuta si nu ar fi rezistat, a fost sub medicatie pana la 6 luni, ea avea probleme, vomita mult, nu asimila), apoi in ianuarie 2010. A avut ceva complicatii in ianuarie, din cauza unei greseli medicale, insa acum totul este in regula.
Am vorbit cu prietena mea si este de acord sa va las numarul ei de telefon daca aveti nevoie de mai multe detalii. Vroiam sa ti trimit un mesaj privat cu numarul, dar nu ai optiunea de MP activata.
Multa sanatate!