Case de lemn tip american
Raspunsuri - Pagina 2
Maya25 spune:
Tala, ma gandeam eu ca in Romania se lucreaza... romaneste si calitatea lasa de dorit.
E clar ca noi suntem la inceput cu casele astea si daca nici pretul nu e cu mult mai mic nu inteleg de ce se face atata reclama. Mersi de info.
Maya25 spune:
Tala, cam cat ar veni pe metru patrat in rosu, daca zici ca ai construit? De caramida, evident.
Tala spune:
Maya, noi am 'terminat' constructia acum un an si jumatate. Nu e chiar terminata pt ca nu e izolata casa (e doar tencuita la exterior) si deci nici zugravita pe afara, iar etajul doi este semifinisat (este gletuit dar nu zugravit, are sapa dar nu si parchet si mai trebuie calorifere). In stadiul asta, daca imi amintesc eu bine ce calcule am facut, am iesit undeva la 360euro/mp (cred ca cu tot cu utilitati, dar nu mai tin minte sigur), iar la rosu cred ca undeva spre 150. Am absolut toate cheltuielile bine stocate si clasificate intr-un mic 'programel' in excel dar nu am terminat totalurile (caci nici casa n-am 'terminat-o'). Nu prea ne crede nimeni ca am cheltuit asa putin si zau ca n-am facut-o cu chirpici, ci cu materiale de bun simt, cu fier si beton cat pentru o cladire cu 4 etaje, cu caramida de foarte buna calitate. Este adevarat ca am cred cele mai ieftine usi dar atata timp cat isi fac treaba si se inchid este ok pentru mine, n-am facut scafe si spotulete (pentru ca nu sunt deloc stilul meu), am insa geamuri f multe si f mari, deci, per total zic eu ca avem o casa de calitate, fara fite, spatioasa si confortabila. Am lucrat in regie proprie si sotul a alergat dupa materiale pana a gasit ce cautam, la pretul cel mai bun.
Concluzia este ca a rezultat un cost super eficient (nici n-are rost sa mai compar cu costul pe mp la bloc) si noi suntem cu totii fericiti.
Sincer, nu vad avantajele casei de lemn, nici macar perioada scurta de executie pt ca si aici am batut recorduri (ne-am mutat f repede, in 6 luni), deci iti recomand cu caldura caramida si multa muuuuulta documentare inainte.
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
Maya25 spune:
Tala multumesc mult pt detalii. Pai chiar ca nu e deloc scump, banuiesc ca pe criza asta nu au mai crescut preturile in constructii de cand ati terminat voi. Nici eu nu sunt pretentioasa, nu-mi trebuie "figuri", doar o casa solida si simpla.
techila spune:
buna seara,
nu vreau sa intru in polemici, chiar nu e genul meu...dar "ma mananca degetele" sa zic si eu ceva: locuiesc intr-o casa constuita pe structura de lemn, parter si etaj, amprenta la sol de 100mp. vara cand afara erau 40 de grade mie nu mi-a depasit temperatura in casa de 25 de grade (la parter, la etaj era mai cald, adevarat, ca mi se incingea acoperisul) iar in iarna mergem cu centrala la 40% din capacitate pentru ca nu mai puteam de cald (si am copii mici....). cel mai important este sa fie bine izolata. si stau undeva in mijlocul campului, unde s-au intamplat niste vanturi crancene iarna asta....si nu a tremurat casa cu mine....
iar acoperisul este d-ala tip lindab...nicio problema cu el...
sunt foarte de acord cu tala intr-o singura privinta: documentarea temeinica este foarte importanta....
succes!!!
Dana- rasfatata mamica de andrei si stefan 25aug09, techila 25mai07 si dexter 03mai09 - ditai familia
nasterea a doua putze
Noi suntem doi frati, în casa * * * * * * *Mama noastra ne vorbeste
Si nu ne certam deloc, * * * * * * * * * * Si ne mangaie duios,
Si suntem tacuti la masa,* * * * * * * * * Iara seara ne citeste
Si cuminti în orice loc.* * * * * * * * * * Ori ne spune-un basm frumos.
Allure spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca74 Numai ca trebuie sa stai in coasta muncitorilor, cand ajung la aceasta etapa a constructiei, sa-i supraveghezi ca pun vata minerala cat doreste inimioara ta |
nu stiu ce meserie ai tu si ce statut de iti permiti asa ceva; eu si sotul nu ne permitem sa abandonam serviciile pentru a "sta in coasta" muncitorilor cind se construieste casa...nici nu-mi permit sa-mi fac casa la comanda; eventual ma duc si-mi aleg una gata construita sau astept frumusel, ca toata lumea, pina se construieste si mi-o da la cheie. reclamatiile se primesc dupe.
sint aici de 10 ani si am o groaza de prieteni carora li s-a stricat ba una ba alta in timp...
in principiu casele noi (inclusiv apartamentele) se fac de mantuiala; nu vorbeam de casele facute pe comanda. Mersi!
chiar si "la comanda", eu zic ca nu se compara. vorba romanului "seamana dar nu rasare".
cu izolatia fonica este asa cum am zis. am niste prieteni care au townhouse nou-noutz, facut "pe comanda" cu imbunatatiri de numa' si se aude de la vecini prin peretele comun cind alearga cainele sau ce-o fi ala prin casa
si chiar daca nu scartie cind sint noi, in citiva ani tot incep sa maraie, ca deh, lemnul e lemn, se degradeaza cu timpul.
nu ma convinge nimeni ca sint scule casele astea. sint acceptabile, desi nu la banii astia, dar asta e altceva.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.
"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X
lara_c spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Allure
nu stiu ce meserie ai tu si ce statut de iti permiti asa ceva; eu si sotul nu ne permitem sa abandonam serviciile pentru a "sta in coasta" muncitorilor cind se construieste casa...nici nu-mi permit sa-mi fac casa la comanda; eventual ma duc si-mi aleg una gata construita sau astept frumusel, ca toata lumea, pina se construieste si mi-o da la cheie. reclamatiile se primesc dupe. sint aici de 10 ani si am o groaza de prieteni carora li s-a stricat ba una ba alta in timp... in principiu casele noi (inclusiv apartamentele) se fac de mantuiala; nu vorbeam de casele facute pe comanda. Mersi! chiar si "la comanda", eu zic ca nu se compara. vorba romanului "seamana dar nu rasare". cu izolatia fonica este asa cum am zis. am niste prieteni care au townhouse nou-noutz, facut "pe comanda" cu imbunatatiri de numa' si se aude de la vecini prin peretele comun cind alearga cainele sau ce-o fi ala prin casa si chiar daca nu scartie cind sint noi, in citiva ani tot incep sa maraie, ca deh, lemnul e lemn, se degradeaza cu timpul. nu ma convinge nimeni ca sint scule casele astea. sint acceptabile, desi nu la banii astia, dar asta e altceva. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet. "Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X |
Allure, despre aceste case am aproximativ aceeasi parere DAR de auzit ce face cainele auzi din ORICE townhouse.
Townhouses sunt si in UK ( si nu se practica sistemul asta , sunt de caramida) si se aude tot prin peretele comun.
Townhouse, terrace house, semidetached, eu nu le condider case, sunt orice altceva decat case.
Casa e aia detached, unde ai peretii tai pe care nu ii imparti cu nimeni, acoperisul tau, curtea ta, etc...
Lara w16+ si Huckleberry Errie
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
India
anca74 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Allure
nu stiu ce meserie ai tu si ce statut de iti permiti asa ceva; eu si sotul nu ne permitem sa abandonam serviciile pentru a "sta in coasta" muncitorilor cind se construieste casa...nici nu-mi permit sa-mi fac casa la comanda; eventual ma duc si-mi aleg una gata construita sau astept frumusel, ca toata lumea, pina se construieste si mi-o da la cheie. reclamatiile se primesc dupe. |
Nu am mentionat nicaieri ca trebuie sa stai in coasta muncitorilor 24/7. Da, desigur ca este indicat sa faci asta daca poti fiindca numai asa vezi daca specificarile de constructie pe care le-ai mentionat cu atentie in contractul de cumparare a casei sunt exact cu ceea ce fac ei practic.
Noi nu am putut sa stam in coasta muncitorilor 24/7, insa veneam zilnic la casa in constructie sa vedem cum au avansat lucrarile, faceam fotografii daca nu ne convenea ceva si apoi, a doua zi mergeam cu ele la contractor si i le bagam sub nas, impreuna cu lista cerintelor noastre din contract. Daca nu facea ce-i spuneam, ii aratam pozele si-i explicam frumos ca nu asa ne-a fost vorba cand am semnat contractul.
Exemplu: noi am specificat sa ne puna vata minerala pentru izolare termica si fonica cum trebuie la toti peretii in jurul bailor si toaletei de serviciu. Fiindca, in general, nu o fac temeinic. Nu stiu din ce motive, probabil considera ca nu este important sa te deranjeze ca auzi zgomote bizare cand cineva foloseste toaleta.
In fine, in ziua cand venise subcontractorul sa puna vata minerala, evident ca a facut cum l-a taiat pe el capul, si nu cum specificasem noi in contract. Am verificat peretii, sotul meu a spart in cateva locuri placajul sa vada daca a pus vata minerala asa cum ii batusem noi la cap si am constatat ca nu.
Am facut poze, iar a doua zi ne-am dus cu ele la seful santierului, responsabilul de construirea casei. I le-am bagat sub nas, nu i-a convenit, evident, pentru ca asta insemna sa dea jos toti peretii si sa puna din nou vata minerala cum am specificat noi, insa a facut-o.
Ideea este ca nu trebuie sa te culci pe o ureche si sa stai cu bratele incrucisate pe toata durata constructiei fiindca risti sa nu-ti placa rezultatul final. Mai mult, tu scoti banii din buzunar sa platesti ratele la casa. Asa ca ai tot interesul sa te implici activ in constructia ei.
Daca voi stati si asteptati sa vi se indese cheile de la casa in buzunare, pai nu-i de mirare ca aveti plangeri de facut si nu va convine nimic. Lipsa de initiativa si indolenta se platesc scump aici.
citat din mesajul lui Allure sint aici de 10 ani si am o groaza de prieteni carora li s-a stricat ba una ba alta in timp... in principiu casele noi (inclusiv apartamentele) se fac de mantuiala; nu vorbeam de casele facute pe comanda. Mersi! chiar si "la comanda", eu zic ca nu se compara. vorba romanului "seamana dar nu rasare". |
Draga mea, orice casa se "strica" in timp. In permanenta este nevoie sa faci mici reparatii, retusuri, ba se strica una, ba ailalta.
Ia intreaba tu cum sta treaba in sensul asta la o casa facuta din piatra. Crezi cumva ca, odata ce ai ridicat-o, poti sa stai cu burta la soare si sa te scarpini plictisit intre degetelele de la picioare?
citat din mesajul lui Allure cu izolatia fonica este asa cum am zis. am niste prieteni care au townhouse nou-noutz, facut "pe comanda" cu imbunatatiri de numa' si se aude de la vecini prin peretele comun cind alearga cainele sau ce-o fi ala prin casa si chiar daca nu scartie cind sint noi, in citiva ani tot incep sa maraie, ca deh, lemnul e lemn, se degradeaza cu timpul. nu ma convinge nimeni ca sint scule casele astea. sint acceptabile, desi nu la banii astia, dar asta e altceva. |
Mai, intentia mea nu este sa te conving pe tine, ci sa-ti explic ca gresesti si gandesti superficial. Esti extrem de subiectiva. Mai mult, dupa ce povestesti aici, tu si sotul tau nu v-ati implicat deloc in constructia casei in care locuiti, ci ati stat pe margine in perioada respectiva, iar acum comentati inutil si tardiv. Pai, scuza-ma, nu e de mirare ca nu va convine nimic la ea.
Data viitoare cand va mai cumparati o casa, faceti bine si chibitati de pe margine in perioada constructiei. O sa vedeti ca va fi cu folos si nu veti mai avea ce comenta dupe.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura
www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca!
Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.
Allure spune:
oricit de bibilite ar fi, tot nu se compara cu una solida. o fi asa cum spui tu ca daca stai cu biciul pe ei, reusesti sa eviti unele probleme...eu vorbeam in general de casele astea, cum sint ele facute si ce probleme apar in 95% din cazuri.
nu am casa de carton si nici nu intentionez sa-mi cumpar
cine are sa-i traiasca, cine nu...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.
"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X