Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (56)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Eu am fost cu Mihaita afara vreo 2 ore; e tare , tare placut. Acum face nani , s-a obosit destul alergand...

Sabina, sa stapaneasca sanatoasa fetele leaganele..

Nicoleta, da, sunt incluse in pretul initial vaccinurile BCG si antiHVB...

Mira, ai grija de tine. Asa au fost si la mine contractiile vineri seara , exerxcitau o presiune destul de mare asupra rectului...

Adinutzza, s-a tot vorbit de pompa de san ..Depinde daca nasti natural sau prin ceza, daca bebe poate sa pape direct san sau e prea mic si asta il oboseste , de cantitatea de lapte etc... EU zic sa astepti si sa iti cumperi eventual dupa ce nasti..E destul de scumpa pompa de la Avent si daca o sa alaptezi exclusiv chiar nu ai nevoie de ea...EU am folosit-o cu succes..Am cumparat-o dupa ce am nascut din cauza ca Mihaita era mic si nu avea puterea sa pape mai mult de un minut de la san...

Aniska, tinem pumnii sa fie totutl bine maine la eco!!

Sorana, de ce 2 eco sapt asta??? Cum se mai descurca Matei la gradinita?

Cornelia, spor la treaba!!

Eu optional i-am facut lui Mihaita doare Prevenarul..la 3,5 , 7 si 15 luni.. Rotarix-ul nu i l-am facut, stiu ca trebuie repetat plus ca am zis ca pana la 3 ani nu il dau in colectivitate...Sabina cred ca de ROR zici antipojar, dar eu stiu ca e obligatoriu... LA cele obligatorii am preferat si eu tot Infanrix-urile... Acum sunt in dubiu daca sa ii fac sau nu Varilix-ul...

Cristina,mami de Mihaita (30 iulie 2008) si 31+ cu Matei Stefan

BAZAR DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinutzza_87 spune:

multumesc pentru raspunsuri, deci clar am sa cumpar o pompa de san acum nu m-am hotarat inca electrica sau manuala dar tind spre ceea manuala ca sa reglez eu intensitatea, pompele de la avent mi-au placut mai mult mai ales k recipientului ii poti adapta si tetina ceea ce e super igienic

+27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Citat:
citat din mesajul lui bubu30

neata !

Raportam o noapte oribila, cu nesomn si dureri inghinale la orice miscare in pat

Cristina nu am bancuta in fata blocului, dar cred ca o sa imi scot mobilierul de balcon afara si o sa stau pe balcon la aer daca se mentine vremea frumoasa

Nati sper din suflet ca nu eram eu cea din vis cu gemeni deoarece eu am cea mai mica varsta a sarcinii dintre fetele cu gemeni de la odiseea noastra .

Ruxi 30 + cu
AMR ... cine stie?

Foarte bine si asa...

Cristina,mami de Mihaita (30 iulie 2008) si 31+ cu Matei Stefan

BAZAR DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

neata

nu stiu pe unde locuiti voi in bucuresti, dar mie mi se pare groaznic de prafuit aerul. cand ies afara parca nu mai am aer, ma sufoc pur si simplu. si nu e doar parerea mea, ci si a celor din jurul meu, daca indraznesc sa tin fereastra deschisa mi se pune praf de un deget pemobila in decurs de o ora...e groaznic! cica sa scoti copilul la aer...ufff, cred ca numai bine nu-i face :(, nici nu vreau sa ma gandesc ce e in plamanii nostri.

despre vise, si mie mi se pare aiurea sa le tot dati aici, mai ales ca niciuna din noi nu cred ca vrea sa nasca acum . si eu visez o gramada de traznai despre cei din jurul meu, dar mi se pare de bun simt sa nu le zic ce am visat, mai ales cand nu e de bine .

eu m-am simtit cumplit aseara - si inca nu simt ca m-as fi refacut complet - mi-a fost foarte greata, m-am deranjat la stomac, abia ma mai tineam pe picioare si toate astea acompaniate de niste contractii f nasoale. nici no-spa n-am indraznit sa iau, aveam senzatia ca si gura de apa mi-ar fi intors stomacul pe dos. asa ca m-am bagat in pat la nani, dimineata eram un pic mai bine, dar aseara am zis ca nasc la ce dureri aveam - simteam ca-mi pica toate organele din mine...
bine ca a trecut acum, dar e aiurea, la prima sarcina m-am simtit extraordinar de bine, acum se pare ca s-au mai schimbat lucrurile, in orice caz, sper sa nu nasc prematur.

o zi cu soare sa aveti .

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 28+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Buna burtici!

N-am mai intrat de joi, vineri am racit putin asa ca am stat 3 ore la serviciu dupa care am fugit acasa, asa ca am avut ceva de recuperat, de dimineata tot citesc!

Carla, sper ca esti bine dupa eforturile din weekend si ca te vor lasa sa te intorci rpd acasa de la spital!

Mira, succes azi la noua doctorita, sper sa 'rezonati' bine!

Ale, sa ne spui ce ai facut azi la spital, sper ca e ok colul si are peste 2 cm! Si sa ramana inchis! Bravo pt bebelina care a luat in greutate asa mult intr-o sapt!

Nico, sper ca e mai bine sora ta, chiar ca un Dr House nu ne-ar strica si pe meleagurile astea!

Sorana, 2 eco una dupa alta? Sper ca nu-s probleme.

Vivela, vad ca ti-a fost rau, sper ca esti mai bine acum

Eu desi usor racita am fost in weekend la aqua gym, dar am dat de o alta instructoare, care mi-a spus ca nu prea e recomandat decat pana in luna a 6-a - cica nu v-au zis de la receptie? Hm, data trecuta cealalta instructoare mi-a povestit de o fata care a venit pana in sapt 40... deci ce sa mai inteleg? Oricum, cea de data asta m-a obosit mult mai putin, chiar a fost foarte ok si m-am simtit super si dupa.

Doar ca seara am avut niste dureri nasoale de spate (lombar) si pitica tzopaia intr-o veselie in burtica si o tot intarea pe ici pe colo, dar cred ca era de la cum impingea ea cu funduletul, nu cred ca au fost contractii, habar n-am cum sa le recunosc? N-a fost nimic dureros in afara de spate, oricum dupa ce am cautat juma' de ora no-spa-ul si nu l-am gasit (cine stie pe unde l-am pus eu bine, in caz de contractii, ca acum nu era de gasit pe nicaieri), am mai luat un Magne B6... si am adormit

Va pup, o zi frumoasa tuturor burticilor

Cristina, fericita 28+ cu Patricia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Sabina, voiam sa te intreb, daca nu te deranjeaza, ce leagane le-ai luat fetelor? Si eu vreau sa ii iau Mayei asta http://www.babyartikel.de/produkt/babyschaukeln/chicco_babyschaukel_polly_swing_baby_sketching_kollektion_2010. Mercic

Anca 28+ cu Maya Sophia si mamina lui Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Salutare, burtici! Ma mai tineti minte? N-am mai intrat de o groaza de vreme, cand aveam o secunda libera mai dadeam un ochi si citeam ultima pagina, dar nicicum nu reusesc sa tin pasul cu voi, Luca imi ocupa tot timpul.

Incet incet ne apropiem cu toate de termen, oare cand va aparea prima floricica de liliac? Sa fie gemenutele Carlei?

CARLA, am citit ca trebuie sa te internezi, mult curaj scumpa mea, stiu ca nu va fi usor, iti impartasesc scarba fata de mizeria din spitale, si la noi e la fel, doar la lauze si ATI s-a renovat, in rest daca trebuie sa te internezi inainte sa nasti tot mizerie e. Dar trece timpul asta si in curand o sa-ti tii comorile in brate!

VIRGI, tensiunea mea e mica in general intre 90-110 cu 60-70.

ADINUTZZA, eu am nascut cu cezariana si mi-a venit laptele cam a 3-a sau a 4-a zi, inca n-am avut nevoie de pompa de san in spital. Eu am pompa manuala de la Avent si am fost multumita de ea, acum nu stiu cum e cu alea electrice, poate cu alea e si mai usor.

Am intrat un pic la poze si am vazut gravidute una si una, cu burtici frumoase si nu cu multe kg acumulate. Eu nu prea mi-am facut poze, ultimele sunt de la 24 sapt., deci nu prea mai sunt relevante. Eu am pus pana acum 11 kg si mi se pare ca am un burtoi mare de tot, la Luca prin luna a 9-a aveam asa. Si din motivul asta au aparut mult mai devreme si durerile de spate, in zona lombara si mai sus, la coaste... Am nopti cand dorm tare tare prost, nu-mi gasesc pozitia, iar cand Luca ma tot trezeste noaptea mi-e foarte greu sa readorm. In rest, slava Domnului sunt bine, colul e lung si inchis, contractii n-am avut, desi atata il ridic pe Luca in brate de mi se rup salele, noroc ca Alex e un cumintel si nu mi-a facut probleme.

Cumparaturi inca n-am facut nimic, cu exceptia caruciorului, dar eu mai am multe hainute ramase si de la Luca, plus pompa, sterilizator si accesoriile astea mari. Nu stiu de ce am avut reticente acum sa iau prea repede,am zis sa trec prima data pragul psihologic de 30 sapt., poate de acum incolo voi incepe cumparaturile.

Va pup pe toate si sper sa intru mai des, macar sa citesc daca de scris nu apuc, ca vreau sa fiu pe metereze pe cand scoatem primele agitate.

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si 30+ cu Alexandru Matei
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Sa ma trezesc in fiece dimineata luminat de raza unui zambet; sa fac o reverenta zilei, pentru tot ce-mi va oferi; cu mintea curata sa-mi incep munca; sa am clar in gand, chiar si atunci cand fac lucruri marunte, scopul ultim al muncii mele; sa-mi intampin semenii cu zambetul pe buze si iubire in inima; sa fiu bland, amabil si curtenitor in fiece clipa; sa adorm mangaiat de satisfactia lucrului bine facut - asa mi-as dori sa decurga mereu zilele mele." (Thomas Dekker)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona80 spune:

Raspund si eu repede, cat doarme Victor.
Nico, multa sanatate sorei tale.
Adinutzza, eu am avut nevoie de pompa in maternitate, caci am facut febra laptelui, dar am avut manuala de la babynova. Iar apoi, peste vreo luna, cand am facut mastita, nu stiu ce m-as fi facut fara ea. Cred ca ajungeam la cutit. Oricum, cred ca ti-o poate cumpara si sotul, in caz ca vei avea nevoie. Nu e o regula generala sa ai nevoie de pompa.
Anca, ai mai aflat ceva despre indemnizatia pe care o vom lua dupa nasterea celui de-al doilea bebe? La mine se termina concediul de crestere copil pe 4 iunie si DPN-ul il am la sfarsitul lui iunie. Din cate inteleg eu din lege, vom primi 85% din indemnizatie. Nu am gasit nicaieri sa scrie ca vom primi minimul.

Mamica fericita a lui Victor Stefan din 04 iunie 2008 si +26

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Haideti ca am mai intrat un pic la voi, ca s-a culcat Matei si am un moment liber.
Vad ca vorbeati de vaccinuri, eu nu le-am facut decat pe cele obligatorii, dar am cumparat Infanrix, o singura data pt ca nu am gasit am folosit Pentaxim (de la Pasteur) si a fost ok. Mie pediatrul nu mi-a recomandat sa fac nici Rotarix, nici Prevenar, nici altceva optional, ca urmare nu le-am facut. Sper acum sa fie ok Matei in colectivitate fara ele.
Sabina, felicitari pt leagane, sa le stapaniti sanatosi si sa se bucure fetele de ele!
Cristina, mersi de intrebare, ce sa zic de gradi, azi eram incantata ca a plecat dimineata vesel la gradi si nu a zis nimic cand l-am lasat acolo, dar cand m-am dus sa-l iau erau in curte si el era la poarta, ma astepta, si mi-a zis ca a plans ca nu a venit mama, si mi-aa confirmat educaoarea ca a plans de vreo 2 ori, ca voia sa vina mama Uff, saptamana trecuta a fost mai bine, probabil fiind ceva nou, acuma insa cand il iau parca e un leu scapat din cusca. Intai vrea in brate (ceea ce nu-mi mai cerea de mult timp), cica sa-l duc asa acasa, e marait, nu vrea acasa (vrea sa ne uitam la ambulante, azi mi-a zis sa cumpere mama o ambulanta), nu vrea sa manance, apoi vrea dar cine stie ce, etc...Cred ca e greu si pt el, mai are pana sa se adapteze.. Dar ce pot sa zic ca s-a schimbat intr-o saptamana apropo de relatiile cu copiii, e mult mai sociabil, comunica mai bine cu ei (am observat in parc), parca s-a maturizat, cumva Si e nostim ca mai scapa si un cuvant in engleza si noua ne ia ceva sa ne prindem ce vrea sa zica.

Acum sunt happy ca tocmai ce am sosit de la gradi si i-am prezentat noua lui camera, cu patut si comoda noua, cu multe abtibilduri pe pereti, cu covoras-masina, etc si a fost ff incantat si a cerut din prima sa doarma de pranz acolo Sa vedem diseara daca o sa mearga la fel de usor, oricum pana vine Tudor are timp sa se obisnuiasca cu noua camera.

Ma intrebati de ce 2 eco, eu am uitat sa precizez, joi am eco la san pt niste noduli pe care ii tin sub observatie si ultima data am fost acum 4 luni (desi normal fac eco anual) dar mi-a zis dr ca in sarcina pot aparea multe pb si mi-e o frica de moor. Sper sa fie totul ok!
Iar vineri am eco pt bebe, dar nu ma pot inca focusa pe ea, astept sa trec de hopul de joi, imi umbreste toata saptamana, desi sper sa-mi zica ca nu am avut de ce sa ma stresez asa.

Aveti grija fetelor cu contractiile astea vad ca apar tot mai multe. Eu nu am de ce ma plange, nu am decat din alea nedureroase, sper sa fie si colul ok (aflam vineri) si sa putem pleca de Pasti in minivacanta

Uff, ca m-am lungit ceva, revin mai tarziu.

Sorana, mami de Matei (21.02.2008) si 33+ Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Mama, da' ce liniste azi pe aici Mai, sunteti toate pe la eco sau ati iesit la aer curat?

Sorana, si eu am in monitorizare niste noduli (mastoze) la ambii sani, dar n-am mai fost de cand am ramas insarcinata, mie la ultima eco mi-au zis ca dimpotriva, sarcina de obicei rezolva problemele astea... Acum sa vedem, ce-i drept parca nu-i mai simt. Bafta la eco si nu mai sta cu emotii

Nati, atata am citit la felicitari la adresa ta pentru , ca am uitat sa te felicit si eu: sa fie sanatoasa si frumoasa, sa stea cumintica acolo la mami in burtik cum adica iminenta de avort? de la ce? de la col, de la contractii??

Cristina, fericita 28+ cu Patricia

Mergi la inceput