Atentionare la slinguri

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

primele mele mesaje fac diferenta intre poseta si sling.
Unde e jignirea?

Llaura, get over me.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

In avertizarea guvernului US nu se refera la dispozitivul de purtat copilul aratat in poza. Au fost identificate mai multe scenaii nefericite pentru mai multe tipuri de slinguri, toate ulterioare recallului Infantino din 2007 si diferite de acesta. Poza aia este acolo pentru ca probabil nu au gasit alta rima :-)
Avertizarea adreseaza TOATE tipurile si marcile de baby carriers facut din material moale. Nu se indica o marca anume si nici nu se precizeaza nr de bebelusi morti in ele.
Am spus de trei ori, gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

sabina,poate nu ai citit bine mesajul meu.
Tu esti pro sling, bravo tie, nu ma pun in calea fericirii tale si nici nu m-apuc sa-ti dau indicatii cum sa-ti cresti copii, e alegerea ta.
Eu nu sunt nici pro nici contra.
Jignirile au fost din toate partile si nu numai la acest topic. Amuzant e ca atunci cand, de exemplu, tu esti jignita te superi si cant tu jignesti, iar te superi.

Si da, accepti doar varianta ta. Eu nu neg ca poate persoana despre care se facea referire aici ca face slinguri, nu este autorizata. Probabil ca daca o sa vreau sa achizitionez un sling, o sa ma documentez.
Dar tu ai pretentia sa te creada toata lumea pe cuvant cand spui ca o persoana este ok, pentru ca ASA SPUI TU.

Fara suparare, dar nu toata lumea gandeste ca tine si nu ar strica sa accepti lucrul acesta, macar asa, pt psihicul tau.

Si poate, cine stie, peste 1 an , 10 ,100, o sa se demonstreze ca aceste slinguri sunt de fapt foarte rele petnru copii. Iar tu iti pierzi acum timpul sa te superi ca nu toata lumea este de parerea ta.

In schimb, eu, care am folosit premergator pt fetita mea, am fost jignita si blamata ca fac asta, pt ca in Canada sunt interzise.
Ei bine, acum cativa ani nu erau interzise. Si eu am folosit premergator cand eram mica si n-am nicio problema cu coloana. La fel si fratele meu.
Iar fetita mea nu a cazut niciodata cu premergatorul, desi mi s-a zis ca-s periculoase, ca te poti rasturna cu ele.

Deci, Sabina, ca intotdeauna, lucrurile sunt foarte relative si parerile impartite. Fiecare mama face ce crede ca e mai bine pt puiul ei. Daca tu zici ca slingul a fost bun, ok , pt tine a fost bun, poate si pt mine va fi bun, poate nu. Dar nu trenuie sa ma "certi", daca aleg sa consider, ca pt fetita mea nu e bun.

EDIT: si mi s-a parut "intr-un mare fel" sa te iei de autoarea topicului ca a facut referire la acel articol. Nu ea l-a inventat, asa ca nu pe ea trebuie s-o certi.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

andra, eu nu sustin nimic "DE CAPUL MEU" despre persoana care face slinguri in Ro.
ea singura are toate hartiile la mana, e in LEGALIATE.

Sa spui despre o persoana care are firma, certificate de garantie, primeste controale si autorizatii de la STATUL ROMAN ca face afaceri pe genunchi este MINCIUNA si DEFAIMARE.

cred ca esti perfect de acord cu mine.

aici nu era vorba de babywearing, ci de minciunile alea.

Llaura, esti ceva. de cate ori am zis sa fim atenti si cand cumparam un body? ia numara.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

coloana sustinuta nu inseamna coloana dreapta.
coloana dreapta la bebe care nu sta singur singurel in fund e total contraindicat.
Pozitia fiziologica a nou nascutului pana sta SINGUR in fund este cu coloana curbata, in forma de broscuta.
Cand ii tinem in brate ca sa ii alinam nu stau cu coloana dreapta.
In uter nu se sta cu coloana dreapta.

Cum mi-am alaptat copiii

Pana sa stea in fund, nou-nascutul isi tine singur capul: atunci se formeaza curbura cervicala (fiziologica). Cand sta in fund singur se formeaza curbura toracala(tot fiziologica). Si cand se ridica in picioare se formeaza curbura lombara(la fel de fiziologica).
Si atunci cu patutul ce facem? Il inlocuim cu slingul?
Scuzati off-topicul!

Mergi la inceput

omul nu s-a nascut cu patut langa el;)

e deci dispensabil pana hat departe.
Eu una prefer co sleeeping.
Sunt flower power.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

ok, eu ma refeream la pozitia: ORIZONTALA nu broscuta...

Mergi la inceput

nu stiu.
ai mei au dormit pe o parte, sprijiniti pe un scutec, in rarele momente in care au dormit la ei in patut.

Eu i-am pus si pe burtica, fara frica, dar a fost alegerea mea si nu o difuzez nimanui.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina
la 6 luni e maaaare pt wrap:)

hopa, eu l-am folosit pana spre un an si patru luni, un an jumate. cred ca ai si poza cu noi asa, cum era invartit in jurul corpului, ca un scaunel, ea fiind cu fata inainte si cu spatele sprijinit de pieptul meu, picioarele trecute prin sling ca la leagan.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Sabina, tu ne-ai facut trimitere la doua articole scrise de o persoana in care TU ai incredere.
Asta nu ne obliga si pe noi sa avem incredere. Putem sa avem, putem sa nu.
Eu nu zic ca nu e atestata si nu are firma in legalitate. Deocamndata de fapt, nici nu ma intereseaza.Dar daca m-ar interesa, nu as lua de bun ce imi zici tu, m-as interesa de toate documentele respective.
Deci, daca tu spui ceva, nu suntem toti obligati sa te credem. La fel si cum daca EU zic ceva, nu am pretentia sa ma crezi pe cuvant. Ma poti crede sau nu.
Mirela ne-a facut referire la un articol dintr-un ziar prestigios, banuiesc, in SUA,(nu stiu, nu cunosc, ca nu ma pasioneaza statele), iar tu ai combatut-o cu parerile celei care are site-ul, foarte probabil legal, cu slinguri.
Si te-ai suparat ca nu toti te cred pe cuvant ca persoana in care tu ai atata incredere nu beneficiaza de acelasi credit peste tot.

Deci, fara suparare, Sabina si nu o lua ca pe o critica ci doar ca pe un indemn, sau, ma rog, cum vrei tu....lumea nu se invarte in jurul tau, nu pot gandi toti oamenii ca tine, accepta si alte idei care nu sunt conforme cu modul tau de gandire.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput