Dovlecei de septembrie-octombrie2009 *118*
Raspunsuri - Pagina 11
Ellenuta spune:
hepi nu am folosit la eva iaurt din asta, insa, acum vreo cativa ani, mancam eu .. e bun la gust caci aduce cu smantana fiind mai gras. imi spusese o prietena de la clopotei ca la megaimage se gaseste un iaurt strain care nu are lapte praf si are termen scurt de valabilitate. ea il folosea la fetita ei. o voi intreba cum se numeste exact. cat despre lapte .. eu mereu cand am trecut la urmatoarea faza (eu am inceput de la milumil 3) il amestecam. eva bea 7 masuri dimi si seara. si ii puneam 6 masuri m3 si 1 mjr, apoi 5 m3 si 2 mjr si tot asa .. eu asa stiam ca se face, ca e cel mai ok ptr ei.
raluk e tare complicat cu plecatul in vacanta si caratul bucatariei dupa tine .. stiu din proprie experienta. eu una ma rog sa pape borcanel anna sa scap de chin .. ma refer strict la concediu. nu ca as avea ceva contra lor insa ies mai ieftin daca i le fac in casa. am citit ca iara te-a terminat piticul .. mai mami, nu-ti fie rusine sa ceri ajutor .. sunt sigura ca nimeni nu s-ar fi suparat.
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun
santorini spune:
Hello fetele!
In Cta a fost o vreme super, de maneca scurta, desi batea si vantul. Noi am fost la plimbare in Mamaia, si am mers aproape de la un capat la altul al statiunii, asa ca sunt franta. Apropo de dormitul afara, pana acum Andrei dormea fara destul de bine. De vreo trei zile insa, adoarme in scaunul de masina, il pun in carut cand ajungem in parc (sau azi in Mamaia) si dupa max jumate de ora se trezeste. Nu stiu ce e cu el (sa fie de la caldura?). Si el somnul de dupa amiaza si-l facea in parc, iar acum daca nu doarme e cam naspa! Si vreau sa va spun ca nici in carut nu prea sta linistit, maraie cam tot timpul! Macar asa am avut ocazia sa facem poze pe malul marii! O sa le descarc acum!
Raluk eu dupa ce aburesc legumele, iau cana si inainte de a o intoarce deschid capacul, scot aproape tot lichidul intr-un recipient (si legumele pe care nu vreau sa le pun gen ceapa, o parte din albitura), dupa care intorc cana, le blenduiesc si daca mai e cazul mai pun un pic din lichidul ramas in vasul din care ii dau sa pape piureul, ca sa il mai subtiez! Sper ca ai inteles ceva ca sunt cam obosita! Te si daca mai ai nelamuriri iti raspund cu drag! Si mami, te rog eu, apeleaza la cei din jur cand simti ca nu mai poti, pentru ca am observat ca oamenii care se suprasolicita nu prea isi mai dau seama de limita de suportabilitate si se intampla tragedii!
de Andrei-Alexandru (24.08.2009)
BOTEZ
POZE DE ANDREIUTZ NAZDRAVAN
santorini spune:
Hepi vream sa iti spun ca eu ieri am fost la un magazin cu produse bio (si sigur in Bucuresti aveti si voi asa ceva) si am gasit iaurt bio (produs in Germania, asa ca nu am retinut numele, dar daca vrei o sa ma duc pana la frigi sa ma uit) si e produs numai din lapte de vaca pasteurizat. Asa ca eu din asta vreau sa ii dau lui Andrei. Si vreau sa spun ca e atat de bun , e mai gros si mai spre iaurtul ala adevarat pe care il mancam la greci (e si 3 lei un borcanel mic, dar se merita).
de Andrei-Alexandru (24.08.2009)
BOTEZ
POZE DE ANDREIUTZ NAZDRAVAN
Fragutza spune:
Hello, dragelor!
Lulluby, Andra, ce bine imi pare ca au mai trecut bubitele! Asa incredere capat cand aud asa ceva!
Azi dimineata am crezut ca s-a intamplat o minune si au disparut si la Natalie! Nu mai era pielea rosie ci doar fff uscata...insa pe la amiza cand am iesit afara i-a reaparut roseala. Cu toatea astea ma bucur mult si poate suntem pe drumul bun.
Inca mesteresc la tort..cred ca altul mai complicat nu puteam sa gasesc:)))
Revin cu impresii!
If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.
Lali_mete spune:
Buna seara
Bunaciune mi-ai amintit cum ii iesea mamei cel mai bun iaurt de casa : cu smantana...M-am tot intrebat cum il facea asa bun,si mi-ai amintit tu.De la smantana iese mai cremos si mai gras.
Raluk asa cum au spus si fetele,nu ezita sa ceri ajutor inainte sa simti ca nu mai poti.:Poate din cauza ca mereu ai parut in forma si nu te-ai plans niciodata nu isi dau seama cand dai nevoie de nitica liniste.Asta nu inseamna ca iti iubesti mai putin copiladul,din contra,inseamna ca vrei pentru el o mama intreaga
Frangutza abea astept sa vad pozici cu tortul la care mesteresti acumeu gospodina noastra. Mereu bag la cap sfaturile voastre in ale bucatarelii.
Lali Lacra de
Paul-Iulian
anco spune:
salut fetele
eu am cam lipsit de pe aici de cateva zile pentru ca e mama mea la mine si vineri pe zi am scos si eu copiii afara, pe scari si pe cand ma plimbam eu mai bine cu ei in parc hop si taticul...cu domnisoara luinervi, multi nervi. intrebari, scandaluri, frustrari (din partea mea evident), mers acasa, iar scandaluri, carat copil pe scari in jos cu scaunelul de masina si dus la tatic la poarta, facut scandal, luat copil si venit acasa...naspa. seara am profitat ca e mama si am fost la un concert la mall. ieri iar carat copiii pe scari in jos, plimbat pe afara, luat masa de pranz in parc (ca doar nu era sa mai urcam iar pe scari), intors acasa, facut baita si nani. eu-rupta. (mi-a venit si ci..ul de la caratul lor pe scari).astazi, in casa.nimic nou, doar nervi multi creeati de nesimtiti si indolenti.
Lali_mete spune:
Of mai Anco,mai lasa-l in plata domnului pe dumnealui si domnisoara din dotare,nu-i pasa ,da-i cu flit.Stiu ca e greu,am mai incercat sa invat pe cineva acelasi lucru doar ca prea tarziu.Gandeste la rece toti pasii viitori,gandeste ce vrei sa faci cu familia ta,daca vrei ca tatal copiilor sa fie in viata lor,daca el vrea sa faca pate din viata lor.Nu am retinut daca ati divortat sau nu.E greu,si daca a facut-o odata sigur va calca stramb si a doua oara.Nu prea imi gasesc cuvintele, ma infurie oamenii care isi lasa balta sotiile insarcinate sau imediat ce au nascut si mai si baga motivul "sunt barbat si ea m-a refuzat prea mult".Nu stiu motivul spus de al tau,dar cred eu ca aproximativ acelasi din ce ai mai povestit altadata.
Lali Lacra de
Paul-Iulian
liliac1 spune:
'na seara!
Ne-am incumetat si noi sa intram DEFINITIV in casa pe ziua de azi. A dat un pic soarele si eu, ca o salbatica, nu ma mai satur de stat afara.Vin in casa, il si ies din nou.
La multe lunite tuturor sarbatoritilor de azi:
karolina bb de clodute
Razvi bb de Melania
Victoras greieras bb de greiere
Mattia bb de danangie
Si pentru ca suntem si noi baiet mare, facem cinste tuturor dovleceilor cu o bere de laptic, si dovlecutlor cate-un suc...tot de laptic!!
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
Lullaby_2009 spune:
Monica ce zi frumoasa, sa tot fie!
Raluk, mami, astept cu nerabdare momentul in care ne vei scrie ca ai dormit 8 ore intr-o noapte si apoi ai iesit la piscina si in oras cu fetele. Imi pare rau sa aud ca si Alex are cateva pete rosii, nu stiu daca are vreo legatura cu nuci sau kiwi, nu stiu ce sa spun nici despre tratament. Sper sa treaca repede. Astept si eu vesti bune de la toate mamicile. Alex e un dragut, imi pare genul de baiat cu personalitate, il vad ceva doctor, un sef pe undeva, asa ca trebie sa inceapa de mic sa se impuna. Uff, nu doarme afara? Cum Spunea si Santorini, nici Alex nu mai sta cuminte mereu in carut, mi-e rusine sa recunosc, am mai mers cu el in brate pe langa carut sa nu mai planga. Nu stiu daca procedez corect , sper sa fie doar o perioada.
La multi ani sarbatotitolor de astazi!
Karolina, Razvan, Victor Cristian, Radulescu, Mattia Gabriel
Fragutza ai reusit sa conectezi cu ceva aparitia rosetii? Vant, umiditate, orice. Cand e pielea asa uscata dai cu ceva preventiv? Ati folosit apa termala?
Carinablanca voi cum sunteti?
Hepi pentru Maia sa fie curajoasa maine la vaccin!
Ce placut e cand ma intorc acasa sa va gasesc cuminti, apuc si eu sa va citesc si sa scriu cate ceva.
O saptamana minunata va doresc!
liliac1 spune:
hepilica referitor la smantana introdus bebeilor..eu stiu ca este factor puternic alergen, alaturi de unt, cascaval sau branza topita. Daca incepi sa-i dai iaurtel incepi cu unul mai degresat si vezi daca se intampla vreo "nenorocire" alergenica. Daca bb raspunde bine si nu apar niciun fel de reactii cam dupa 3 saptamani-o luna...se poate introduce si smantanica.
Si mie-mi place Cremosso dar il prefer pe ala de casa.
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri