Spiridusi de ian-feb'06 ...la grupa mare (2)
Raspunsuri - Pagina 13
andiaroro spune:
ca ati tot vorbit de scris, mi-am amintit ca aveam o datorie la Miha sa-i spun cum se cheama faimoasa jucarie, care statea impachetata din toamna si am ajuns sa i-o dau abia de ziua lui...Scuze, Miha, abia acum mi-am amintit. ASta era http://translate.google.fr/translate?hl=fr&langpair=en|fr&u=http://www.amazon.com/VTech-80-61700-Vtech-Write-Smartboard/dp/B000231EK0 ...Nu stiu, care-s exact literele, pe care le-a invatat ca nu am tinut socoteala, dar e misto ca e interactiva chestia asta si are o zona unde recunoaste litera scrisa de el si ori ii zice "bravo", daca a scris bine litera , ori "ai incercat", daca nu-i bine(nu zice"gresit" ca sa nu-i descurajeze), iar initial ii explica pe ecran cum se face litera resp, asa ca io am scapat de bataia de cap cu explicatiile... au tot timpul sa invete si acum e mai mult o joaca pt ei...care-s interesati, bine...care nu-o sa-i apuce si pe ei cheful peste o luna, 2...alex a avut ceva chefuri in hopuri si a "excelat" o perioada, cand a primit (gilimele sunt reale ca io chiar cred ca e o joaca) Giova-imi amintesc cand ziceai ca scria Marco pe CD-uri..
Cosmi-am auzit cand strigai, da-s ocupata rau, dom'le...ocupata sa fac pe "vedeta" de cartier printre pusti si babele de la caffé philo...in mod normal, nu m-as fi apucat sa va pov, dar io zic ca poate foloseste cuiva experienta asta a mea...prin ian v-am zis ca l-am dus pe alex la pictura. nu a fost programat. la clubul unde il duceam la muzica, pregateau un carnaval si pentru asta au facut atelierul resp.domnul a luat-o in serios si l-am lasat, bucuroasa ca il pazesc aia 2 ore miercurea si io am timpul meu doar cu madmoazeaua...la a 2_a sedinta insistente peste insistente pe profa sa manzgalesc si io ceva ca ei trecusera acolo ca participa si parintii si din astia nu aveau. ca sa ma convinga, mi-a tinut-o profa si pe anastasia in brate...am anuntat-o ca io pana atunci n-am manzgalit decat floricele si masinute pt alex si ca mie la scoala mi s-a spus ca n-am talent (pana si taica-meu avea parearea asta si el a avut ceva tangente cu domeniul si face niste chestii f misto) si i-am facut pe plac ca nu mai scapam de gura ei...rezultatul l-am tot dezbatut cu Silvia, dar acu vi-l pun si voua ca ieri se lansa oficial expozitia si cine credeti voi ca fu in randul intai http://news.webshots.com/album/576694740bPjQTy .intre timp au mai convins niste mamici, care s-au pus si ele pe treaba ca eram acolo exemplu. a fost o exp inedita, mi-a luat ceva timp sa ma conving ca io chiar am desenat un cap de om, Cristi si-a cerut scuze pentru mistoul crunt, pe care l-a facut initial si a intrebat-o de 3 ori pe profa ca alea chiar sunt facute de mine ( nu va zic tot ce a zis cand i-am zis ca am pictat cu alex- chestii gen:ai dat in mintea copiiilor, etc, etc)...nu am io pretentii de mare artista, dar pentru mine a fost ca si cum maine as descoperi ca sunt in stare sa vb japoneza(exagerez nitel) si asta imi intareste convingerea ca unaori profesorii nu sunt zei si oricat le cerem noi parerea, nu vor stii intotdeauna sa ne dea cel mai buna sfat in leg cu copii nostrii...eu chiar eram pasionata de pictura cand eram mica si era jocul meu favorit, dar toata lumea zicea: eee, ii place si ei, f bine ca are activitate si cand deveneam insistenta: stii, toata lumea deseneaza, dar putin sunt cei care au cu adev talent, la tine nunprea e cazul...bine, talentul e ceva relativ, dar totusi pt mine e o mare uimire ca am desenat un "cap de om"(m-am uitat la pozele tablurilor in fiec zi ca nu-mi venea mie sa cred ca le-am facut eu)...dupa prima ora, profa a crezut ca am cam minciunit cand i-am zis ca nu am facut niciodata cursuri de desen, dar pe parcurs s-a lamurita ca io chiar nu stiu nimic despre culori si cum se amesteca, cum es tine o pensula....si chiar ca nu e simplu deloc...figurile desenate de mine erau mult mai frumoase in creion(asta faceam simplu:ma uitam la model si reproduceam, ceea ce n-am incercat niciodata atatia ani), dar cand a fost vb de amestecat culori, nu mai e deloc simmplu, iar cu pensulile alae manjesti imediat si strici intr-o secunda tot ce-ai muncit...m-am intins, si chiar nu v-as fi zic asta, daca nu taman cand eram io in chinurile creatiei si uimirii ca pot face asta, ne poveste Cosmi despre Bianca...poate proful ei nu intelege ce face ea, poate s-a stresat si nu poate sa se exprime...poate...nu stiu...poate tr sa avem incredere in copii nostrii ca nu se stie niciodata...e clar ca io nu ma mai fac la anii astia pictorita, nici nu cred ca m-as fi facut, daca mi s-ar fi spuc copil ca as avea ceva talent(macar ca o incurajare din amabilitate sau pe ideea ca nu e bine sa tai elanul copilului), dar exp asta m-a facut sa inteleg ca poti fi atatea lucruri ascunse in noi si sa nu avem habar`.
m-am intins prea tare si fug s-al iau pe alex
va mai pov io si altele ....ca-s la faza tampenii revolutionare
Giova spune:
aoleu....am citit cateva mesaje si mi-a stat inima...ma gandeam cine si-a mai bagat iar coada de mi-a scos povesti.
am si vazut ceva pagini scrise, clar ma asteptam la ceva .
bine ca e doar pacaleala de 1 aprilie, Cosmi mi-ai facut-o.
fete dragi!
Noi am fost de dim. la Arad dupa sorella, chiar zicea Clau...poate ne-a copt-o de 1 aprilie. dar a venit.
am fost si la un mag. am probat la rochii de gala, am gasit foarte faine, unicat, dar numai vreo 2-3 mi-au placut. se fac si pe comanda...acum sa vad daca nu gasesc in Tm, merg la Arad sa vad.
Iuliana pai cum mai faci treaba asa bolnava? insanatosire grabnica. sper sa se dea matei pe bicilceta...a lui Marco sta la soacra in casa. poate se va da acum pe ea.
Silvia nu am comandat inca nimic. Copiii au prea multe haine acum, mie imi trebuie pt. vara, dar astept reducerile din mai de pe laredoute si voi comanda cate ceva fain pe Next, sunt scumpe rau, dar nu rezist.
Miha asa deci...Tudor e smecheras...au perioade toti cred, cand sunt asa turbati, sa zicem.
Ioana sannatate lui razvan.
super ca ai gasit asa magazin la voi. sigur coamanda de pe laredoute, dar nu stiu cum de o vanfin magazin? asta ar fi o buna afacere.
deci nici cu firma de curatenie nu e cine stie ce. oricum ca tine nu face nimeni, asta e clar si orice femeie ai lua tot bagi de vina. doar ca nu mai e timp sa facem noi si asta. si eu trebuie sa caut pe altcineva...sa vedem ce va fii dupa sarbatori.
Ana ce portrete misto! felicitari doamna pt. asa talent tinut ascuns!
am fost la stomatolog, mi-au scos firele-slava domnului. Tot asa voi fi pe nunta, caci tehnicianul incepe numai din 16 aprilie si nu-mi termina pe nunta dintii. asa ca numai dupa 24 mai merg pe acolo pt. scos lucrare si pus dintii pe implanturi.
merg sa culc copilul mic....vai ca si acum ma gandesc ce mi-a tras-o Cosmi.
_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 smecherasi, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
cosmi1975 spune:
Giovaaaaaaama bucur ca nu te ai suparat...eu am ceva lipsa la cap....dimineata in timp ce ma relaxam in cada am dat sms la toate colegele ce le am sub,,comanda,,ca sef comisie....sms in care le spuneam ca s ff suparata si daca avea ceva sa mi spuna trebuia s o faca fataza in fatza nu pe la colturinu va zic cum sunu telefoanele si ce voci aveauapoi i am incaierat pe mama cu tata pe mama cu matusa si pe sormea cu cumnata.....m am tinut de proostiiii....aaaa si pe gabi cu bIanca
va pup pe toate si va scriu maine de la tara
andiaroro spune:
Cosmi-fu ziua ta "malefica" azi...la anu' fa si tu glume pozitive ca dai palpitatii la oameni
Silvia-am uiat sa-ti zic ca admirai puiu la ceaun(ti l-ai adus cu tinenu de pui vb)
Ioana-mereu ma gandesc la tine ca esti la numaratoarea inversa
Iuliana-ouale si cozonacu-s vitale ...le iei si tu niste branza si ridichii...aaa ...si poate un drob si gata masa TRADITIONALA...taman vinisoru'il uitasem
am fugit ca intrasem doar sa corectez gramatica grosolana de la mesajul precedent...scuze, pentru cine fu obligat sa citeasca cu asa greseli
maraki spune:
Buna seara,
Ana chiar ai talentFoarte reusite tablourile, felicitari Eu nu ma pricep, daca as pune in drop pictura care o facusem pt Angelo, ati crede ca este facuta de el
Silvi nu am mai tras filmul pe inca un cd, il am in comp si astept sa se mai incarce filme sa fac un dvd...deocamdata ma uit la Blood Diamond care este un film bun, e nou si asta Am pus dvd-ul pe pauza ca sa vin la o tigara, Angelo doarme de la 20.00.
Toanca spor la treaba, sper sa va simtiti bine de Paste, invitatiile au fost facute
Eu am cumparat astazi oua vopsite in degrade si am dat comanda la socrosenie de inca 20 buc. care le va vopsi ea. Parca nu simt ca ciocnesc de Paste cu oua cumparate ( le-am luat ca sant estetice si foarte bune la gust, sant putin mai moi )
Miha,GiovaCosmi
Iepurasul a adus la gradinita cate un cosulet confectionat manual in care era iarba de ornament,ousoare micute de ciocolata, o gargarita de cioco,un iepuras de ciocolata, o prajiturica mica cu glazura si bombonele micute gen cip si un iepuras de plus.Asteptam pozele de la gradi pt ca nu au vrut sa lasam aparatul.
merg sa vad ce-mi face recolta...nasol ca daca nu sant pe faza, ce este copt si nu strang, se usuca si pierd punctele Azi am primit o oaie de la March
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
silvi_2005 spune:
Fetelor va doresc spor la treburi, eu m-am apucat de cozoaci, vine la 12 o prietena sa facem impreuna cozonacii, am inca curatenia....si trebuie sa mai cumpar miel
Ana te felicit si aici pt creatii la cat mai multe tablouri .
spor in toate !!!
MIHA78 spune:
Trec si eu pe aici sa ma plang nitel. Cred ca in ultimul timp am facut toate tipurile de viroze posibile. Sunt iar racita bocna si mi-e groaza sa ma gandesc ca am tinut copilul acasa si va lua de la mine.
In rest, m-am tuns scurt, dar scurt de tot, i-am facut placerea sotului, ca el asa m-a cunoscut si m-a tot batut la cap in ultimul timp. Ce sa zic inca nu m-am obisnuit, o sa pun poze.Azi dimineata cantarul imi arata mai putin cu 10 kg decat in decembrie, sper ca pana la toamna sa-mi arate mai putin cu 20.
Giova, sigur vei gasi o rochie frumoasa ptr. nunta, ti-a facut-o intr-adevar Cosmi.
Ana, felicitari ptr. portrete, sunt chiar reusite. Jucaria cred ca e tare utila, aici asa ceva nu gasesti.
Silvia, sper sa ajungem si noi sa nu mai tb. pedepsit Tudor. Ieri a facut o boroboata f. urata. A fugit din curte pana aproape de strada principala. Noi stam pe o strada laterala drumului national, mama era asa speriata, abia l-a prins, i-a si tras vreo doua si in cazul asta bine a facut.
Maraki, dragut cadoul de Iepuras de la gradi. Imi tot spune si mie Silviu de jocul asat, sa-l inerc ca s-ar putea sa ma prinda, cumnata se joaca de numa.
Cosmi, le-ai speriat putin si pe colege, figura esti, sincer nu m-am gandit ca e 1 aprilie, m-am gandit doar ca sigur e o neintelegere la mijloc, acum dupa ce-am inceput sa va cunosc, chiar nu cred pe nimeni in stare de asa ceva.
MIHA78 spune:
Ioana, imi pare rau ca n-ai fost multumita de firma de curatenie, a doua varianta cu o femeie care sa faca curat cred ca e mai buna si mai putin costisitoare. Sanatate lui Razvan, sa-i treaca raceala pe sarbatori.
Toanca, spor la gatit, acum ce sa faci daca sotul a vrut sa fie dragut. Si pe mine ma mai surprinde Silviu cu cate-o propunere facuta fara sa ma consulte.
N-a mai vb. nimeni cu Teolinda si Irina? Oare cum sunt, ce le fac micutii?
toanca spune:
Hello...
Scriu acum ca maine nu stiu daca o sa mai am timp la cate am de facut
Azi am fost dimineata cu Matei de i-am facut pasaport ( macar am scapat de-o grija) dupa care m-am dus la munca.
Victor a fost liber azi si i-a dat bicicleta de la iepuras.
A fost asa de incantat Matei ce n-a vazut lumea; nu s-a mai dat jos de pe ea; la pranz, de dragul ei nici nu a vrut sa doarma.....
Deci un cadou potrivit.
Dupa ce am venit de la sercivi am plecat la real la cumparaturi si, am vrut eu, sa fac si piata (fructe si legume) insa fiind destul de tarziu, am gasit numai ofilituri; asa ca maine dimineata trebuie sa jung iar pe la piata, dupa care sa ma apuc de mancare.
Nu va spun ca azi ii dictam lui Victor prin telefon cum sa ii faca paste carbonara lui Matei care vroia neaparat paste
De racita sunt la fel, abia de pot sa inghit; m-am dus la farmacie, i-am spus farmacistei ce am si ce ma doare....asa ca am inceput sa iau antibiotic; si, desi iau de aseara antibiotic nu pot spune ca mi-a mai trecut cat de cat; ma doare foarte tare cand inghit iar durerea imi raspunde in ureche....
E...m-am intins cat o placinta
Ana, sunt foarte frumoase portretele; eu una nu as reusi sa fac asa ceva; BRAVO, ai talent
Miha, insanatosire grabnica; stiu cum e; ne putem lua de mana
As vrea si eu sa ma laud cu -10 kg, dar nicio sansa
Giova, ce face Edi? Il mai chinui dintisorii?
Maine nu stiu daca o sa mai am timp sa intru, asa ca va urez de pe acum un PASTE FERICIT SI BINECUVANTAT!!!!
Sa aveti liniste si fericire in suflet.
Giova spune:
Noi am ajuns cu bine la Alba, un drum foarte aglomerat, ne-am oprit si in Calan la matusa, dar copiii au rezistat eroic.
In Alba, Edi a fost un plangacios, se cerea la mine de la toata lumea...abia cand am ajuns la cumnata s-a mai obisnuit si sta la ea....sper sa-si revina si sa se reacomodeze cu toate neamurile, ca vreau si eu sa ma relaxez, nu sa stau tot cu el in brate.
azi dim. l-am cantarit, are si el 9600 gr, a pus cred vreo 300 luna asta...tot e bine fata de 50 luna trecuta.
Dintisorul incepe sa creasca, azi noapte a dormit mai bine, fara multe tipete. celalat nu prea da semne ca vrea sa iasa. sper sa ne mai lase cateva zile de relax.
in caz ca nu mai intru maine, va urez de pe acum un Paste fericit si fie ca Invierea Domnului sa va aduca liniste si pace sufleteasca
http://www.dropshots.com/ioanapurdea#date/2010-04-01/10:54:33
si o seara placuta.
_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 smecherasi, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris