ingrijirea bebelusului baiat
Raspunsuri - Pagina 2
Sabina spune:
nu se spala inauntrul putzei, my GOD.
Deci il ingrijesti exact ca la fetituca, si ii lasi acolo sa atarne in jos, o sa fie bine
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
ralcat spune:
Desi se pare ca sunt in contratimp cu restul mamicilor care au scris pe topic, pot sa-ti spun ca in 2005 cand l-am nascut pe al meu prunc, la Giulesti ne-au instruit sa le tinem putza in sus in pampers. Si de asemenea, usor usor in timp sa tot incercam si sa-l decalotam. Si da, asa am facut, doar ca decalotarea am inceput-o la dus, usurel de tot cate un pic mic pe zi dupa 5-6 luni cand tinea bine capsorul.
Am o vecina al carei baietel a fost decalotat mai mult fortat, cand s-a adunat in preput smegma. Si stiu ca a fost destul de dureroasa experienta.
Dar cred ca cel mai important sfat pe care il poti primi e sa te bazezi pe instinctul tau de mama si pe cei in care ai incredere. Lasa babele si parerile altora, ca nu sunt ei in locul tau.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
Nicoleta spune:
Salut.
Eu am 2 baieti, la ambii am lasat gravitatia sa-si faca treaba (putza in scutec in jos, mai ales fiindca daca nimerea in sus se uda foarte tare!). Eu cred ca baietii nu se decaloteaza nici macar treptat. Natura isi va face treaba, cand va sosi momentul.
-----------------------------------------------------------
Sa aveti (mai repede, daca se poate!!) o primavara minunata!
roli25 spune:
In maternitate mi s-a spus "puta nu se aranjeaza in pampers". Oricum este anormal sa o pui in sus. Soacra-mea avea obsesia asta, si desi nu i-am dat voie, cand a fost nevoie sa-l schimbe ea, i-a pus puta in sus si a iesit pipi de s-a udat saracul copil pana la gat. De atunci s-a lecuit.
Nu se decaloteaza. Doar se curata cu atentie.
La ambii baieti am procedat la fel. Nu am avut niciodata probleme. La un moment dat s-a acumulat smegma si doar atunci am deaclotat cate putin, o data pe zi, dupa baie, fara sa fortez si dupa cateva saptamani a iesit. Fara infectie sau durere.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
danangie spune:
Sa-ti traiasca baiatul. Eu am doi flacai. Unul de 1 an si 9 luni si celalalt de 5 luni. Putzulica am "asezat-o" normmal in pampers. Decalotarea o fac la baita. Nu am avut niciodata probleme cu cel mare...ptr ca la cel mic suntem abia la inceput , si "putzulica" se deschide "ca o floare". Intr-o zi...chiar daca eu i-o "deschid" i-am gasit atata "branza" , scuza comparatia......imagineaza-ti ce-as gasi daca nu o "deschideam". Eu nu iti spun cum sa faci...ci iti spun cum am facut eu. Baiatul unei colege si ea mama de 2 baieti.....nu a decalotat putzulica .A ascultat pediatrul. Si la aproape 3 ani putzulica inca nu se decalota. Infectii peste infectii....saracutzul a ajuns sa-l opereze. La al doilea copil a inceput decalotarea. Important e sa o decalotezi dupa 5 minute de stat in baita. Putin cate putin.Niciodata sa nu fortezi. Si culmea: la mmine eu m-am ocupat de treaba asta ca sotul mi se parea ca era prea brusc in miscari. Eu sunt mai blanda si deci sotul are interzis la putza baietilor.
S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE! (07/06/2008)
A doua minune din viata mea: MATTIA GABRIEL! (21/10/2009)
inaioana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bubulina1 Si pe noi ne-a ajutat putin un medic cand avea vreo 3 luni. Nu vad absolut nicio legatura intre decalotare si dezvirginare. Radu a avut fimoza la nastere si din cauza asta ni s-a spus sa decalotam, nici nu aveam cum sa-l spal ca lumea din moment ce preputul era inchis. Mamica fericita de Raducu (11.04.2009) Poze cu noi |
Bineinteles ca a avut "fimoza" (adica preputul lipit de gland) la nastere, TOTI bebelusii au, asa este natural si firesc. Nu trebuie sa speli copilul "ca lumea" sub preput asa cum nu trece nimanui prin cap sa isi spele "ca lumea" fetita in vagin.
Preputul este lipit de gland, tocmai ca nu intre nimic acolo si sa fie aparat de infectii. Fiecare "decalotare usoara la baitza" forteaza si rupe putin din lipitura asta dand ocazia microbilor sa intre acolo la caldurica. De aceea "decalotatii la baita" ajung foarte des la operatie si infectii mai serioase sau smegma care se acumuleaza si nu mai poate iesi. Iar mamele insi reproseaza ca nu au fost destul de ferme cu decalotarea, cand ar trebui sa isi dea seama ca e exact invers.Decalotarea prematura a CREAT problemele.
de asemena , toata lumea trebuie sa stie ca fimoza daca exista (la puberi, nu la bebei) se rezolva in mai mult de 90% dintre cazuri cu unguent special, si abia daca asta nu functioneaza se evalueaza o varianta chirurgicala. totusi cazurile de fimoza la baieti mari sunt foarte rare, preputul se desprinde treptat de gland pe masura ce copilul creste, sub actiunea unor hormoni specifici, in niciun caz mecanic si fortat de mama, tata, doctor sau vecina.
bubulina1 spune:
Vad ca am dat nastere la polemici datorita unei singure fraze pe care fiecare a interpretat-o cum a vrut. Eu ma refeream la cea scris si danangie, la acea smegma care se formeaza inauntru si care dupa decalotare s-a curatat f bine.
Anyway, fiecare face cum i-a spus medicul si eu exact asta am facut, nu am dat sfaturi.
Mamica fericita de Raducu (11.04.2009)
Poze cu noi
makydenis spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inaioana Bineinteles ca a avut "fimoza" (adica preputul lipit de gland) la nastere, TOTI bebelusii au, asa este natural si firesc. Nu trebuie sa speli copilul "ca lumea" sub preput asa cum nu trece nimanui prin cap sa isi spele "ca lumea" fetita in vagin. Preputul este lipit de gland, tocmai ca nu intre nimic acolo si sa fie aparat de infectii. Fiecare "decalotare usoara la baitza" forteaza si rupe putin din lipitura asta dand ocazia microbilor sa intre acolo la caldurica. De aceea "decalotatii la baita" ajung foarte des la operatie si infectii mai serioase sau smegma care se acumuleaza si nu mai poate iesi. Iar mamele insi reproseaza ca nu au fost destul de ferme cu decalotarea, cand ar trebui sa isi dea seama ca e exact invers.Decalotarea prematura a CREAT problemele. de asemena , toata lumea trebuie sa stie ca fimoza daca exista (la puberi, nu la bebei) se rezolva in mai mult de 90% dintre cazuri cu unguent special, si abia daca asta nu functioneaza se evalueaza o varianta chirurgicala. totusi cazurile de fimoza la baieti mari sunt foarte rare, preputul se desprinde treptat de gland pe masura ce copilul creste, sub actiunea unor hormoni specifici, in niciun caz mecanic si fortat de mama, tata, doctor sau vecina. |
Subscriu la cele scrise, ca mamica de 2 baieti.
Diagnosticul de fimoza se pune dupa 3 ani, asta daca mama nu a ajutat prin decalotari repetate "nedureroase si nefortate" aparitia fimozei si a infectiilor inainte de aceasta varsta.
Parerea mea.
danangie spune:
..pai da, fiecare face cum crede ca este de cuviinta ptr copilasul lui....e inutil sa stai sa convingi lumea ca NU!! ASA SE FACE!! ...ei da.....dupa cum vedeti ba la unii copii decalotarea a mers de minune, ba la copiii nedecalotati a mers tot de minune....cineva are exemple de baieti decalotati si nu au patit nimic, altcineva are exemple de baieti nedecalotati si la fel totul a mers de minune.Deci prin urmmare, fiecare povesteste experienta si gata. Sa lasam deoparte ca asa nus e face, ca vai doamne sa-l speli inauntru, ca, ca, ca.....iaca ce-ai iesit pana la urma: un caca.
S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE! (07/06/2008)
A doua minune din viata mea: MATTIA GABRIEL! (21/10/2009)