sunt intr-o ceata totala. eu de paste fac pasca (si cozonac) ca asa am apucat si le fac cu drag. dar ... am diabetici in familie.
anul trecut am incercat sa le prepar cu zahar pentru diabetici. adica o parte din cozonaci/pascute cu zahar normal si o parte cu zahar special. tot ce-am preparat cu zahar normal a iesit ok. restul...absolut dezonorant pentru mandria mea de gazda buna. o fi vreun secret ?? o fi si alta varianta de indulcitor care sa nu afecteze calitatea si aspectul produselor... as dori niste sfaturi (dar numai din experiente traite, nu povestite...)
buna,
poti folosi fructoza
se gaseste la plafar sau la farmacie
eu am facut 'pasca' Montignac - cu branza+lapte degresate, fructoza si foi de placinta in loc de coca de cozonac. In loc de zahar vanilat am pus esenta.
arata ca o pasca, are gust de pasca si am redus cat de cat indicele glicemic (eu am mancat numai umplutura, nu si foile :-)
nu stiu daca fructoza e ok pentru diabetici,intreaba la farmacie mai bine
toate cele bune,
Raluca
ralluca, multumesc pentru incurajare.
oricum voi face o pasca cu zahar diamant (pentru diabetici)...nu mai tin minte ce am folosit anul trecut. cred ca voi pune o lingura-doua de faina, in plus, sa ma asigur de consistenta. doamne ajuta !!
pentru mine e foarte importanta masa, in familie, de sarbatori.
voi cauta reteta de pasca montignac, poate gasesc pe-acolo vreo taina...
Incearca fructoza cu toata increderea. Este absolut la fel ca zaharul, acelasi gust, aspect, putere de indulcire (dupa gustul meu altii spun ca e chiar mai mare). Din punct de vedere culinar stiu doar ca fructoza caramelizeaza mai repede decat zaharul. Dar eu nu am avut probleme de vreun fel la prajituri sa dea alt gust sau ceva. DAca vrei poti comanda de pe redis.ro ca este mult mai ieftina decat cea din magazine.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!