Pedepse si recompense la gradinita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Stii cum ii stimuleaza educatoarea lui Victor pe copii - grupa lor este grupa fluturasilor - este un panou in grupa unde fiecare copilas are un fluturas de hartie colorata pe care este trecut numele lui - cand unul din copii merita o recompensa se pune o bulinuta colorata pe acel fluturas. Cand se strang 10 bulinute fluturasul isi ia zborul catre casa.

Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/victornemes" target="_blank">Album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Crisnemes eu zic ca nu este nici o diferenta intre recompensa cu buline si cartonase in diferite forme (fructe stelute..) si fluturasul vostru.
Serios vorbind nici nu stiu ce sa mai cred -exista vreo diferenta si nu o vad eu? eu zic ca nu deci este acceptabil. bineinteles ca ies din discutie celelalte recompense de care am pomenit .
Chiar nu mai stiu ce e bine si ce nu

Atitudinea copilului fata de gradinita nu s-a schimbat in nici un fel -de exemplu zice ca ar vrea sa stea acasa cu noi decat sa mearga la gradi dar nu insista si nu plange ca nu vrea sa mearga.
Atunci cand il ia sotul de la gradi chiar il gaseste vesel. Nu vad de ce ar fi altfel deoarece dupa somn au timp liber de joaca pana vin parintii. Dar oare ce se intampla dimineata -ca stiti si voi ca un copil dupa somn se trezeste linistit si vesel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
In ceea ce priveste reactia copilului meu -ca este speriat cand greseste- eu una sunt sigura ca este traumatizat de ceea ce a vazut acolo.
In ultimul timp incerc as discut tot mai mult cu el, sa ma joc si mai mult cu el si sa incerc sa-l fac sa-mi povesteasca mai multe lucruri si intamplari din gradinita.

Poti afla mai multe incercand un joc de roluri cu baietelul tau. Tu joci rolul lui si el pe al educatoarei.

Citat:
Serios vorbind nici nu stiu ce sa mai cred -exista vreo diferenta si nu o vad eu? eu zic ca nu deci este acceptabil. bineinteles ca ies din discutie celelalte recompense de care am pomenit

Gabitza2005, vezi bine, intr-adevar nu este nicio diferenta. Te inteleg ca esti dezorientata dar parerea mea e ca trebuie sa te hotarasti rapid ce anume vrei sa faci si sa actionezi in consecinta. Gandeste-te ca in timp ce noi dezbatem aici, baietelul tau asista in continuare la umilinte demne de Evul Mediu ce-si vor lasa amprenta puternic asupra lui:((((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Mi-a atras atentia titlul, pentru ca sunt educatoare... si, citind, am ramas socata! E revoltator! Educatoarea respectiva are copii?? I-ar placea sa vina traumatizati acasa si sa nu mai vrea sa mearga la gradinita?
Eu nu aplic decat "pedeapsa" cu scaunelul, in sensul ca o scurta pauza (1-2 minute, uneori cateva secunde) este binevenita, copilul isi da seama ca a gresit si se indreapta... Nu consider ca ar fi umilitoare. In rest, tot ce citesc ma ingrozeste!
Stiu ca pe vremea noastra se dadeau buline rosii... eu nu dau asa ceva, dar, de cateva ori, copiii cuminti au avut voie sa imprumute cate o jucarie de la gradinita. Acum ma gandesc daca am facut bine sau nu... Bine, sa nu credeti ca sunt insensibila daca ma roaga si un copilas care nu a fost cuminte... nu pot sa refuz pe niciunul.

Ioana si David, cel mai scump martisor

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Domnisoara educatoare este tanara, nu are copii este al doilea an al ei in invatamant, a inceput odata cu noi anul trecut. Comportamentul ei anul trecut era cu totul altul - se purta f frumoscu ei, majoritatea copiilor o iubeau.
Cred ca din cauza ca anul trecut nu a fost autoritara cu ei anul acesta nu le-a mai facut fata si a inceput cu pedepsele astea tampite.
Nu vreau sa-i gasesc scuze ca nici nu trebuie dar incerc sa-mi explic de ce procedeaza asa.

Anca_a multumesc de idee -chiar o sa incerc in seara asta - mai ales ca baietelul meu este mare amator de jucat roluri si mima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

In afara de pus la colt/pe scaunel ....restul mi se par de neacceptat! Cum adica scos pe hol? De ce nu-l da direct in strada? Eu una nu as accepta ca aceasta "educatoare" sa mai ramana singura cu copii..nu stiu, poate dublata de o lata eductoare, poate dublata, macar partial de directoare, desi mi se pare cam greu, poate doar cu un parinte disponibil asistent la ore...habar n-am, dar singura cu piticul meu, in niciun caz!
La sedinta poate ii da si ei cineva pantalonii jos in fata parintilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anka74

In afara de pus la colt/pe scaunel ....restul mi se par de neacceptat! Cum adica scos pe hol? De ce nu-l da direct in strada? Eu una nu as accepta ca aceasta "educatoare" sa mai ramana singura cu copii..nu stiu, poate dublata de o lata eductoare, poate dublata, macar partial de directoare, desi mi se pare cam greu, poate doar cu un parinte disponibil asistent la ore...habar n-am, dar singura cu piticul meu, in niciun caz!
La sedinta poate ii da si ei cineva pantalonii jos in fata parintilor!

Subscriu! Si voluntariez sa o tin eu o zi intreaga la vara fara sa-i dau apa!

N-are nicio scuza, ca-i tanara, ca-i batrana, cu experienta sau fara, cred ca pe undeva a uitat ca lucreaza cu OAMENI (sau cu puii lor). In opinia mea ar trebui sa plece si sa-si caude un job in alt domeniu.

Mergi la inceput