Pedepse si recompense la gradinita
Pedepse si recompense la gradinita
Suntem in al doilea an la gradinita si noi si una dintre educatoare. In ultimul timp se pare ca duduia si-a pierdut rabdarea cu copii si a inceput sa aplice tot felul de metode de educare. La solicitarea parintilor se va organiza o sedinta cu parintii la care a promis ca va participa si directoarea. Subiectul sedintei nu va mai fi despre probleme organizatorice ci despre modul cum sunt educati copii. Urmeaza ca fiecare sa-si spuna pasul atat noi cat si educatoarea -care zice ca nu are sustinere din partea noastra.
Cu toate ca nu baietelul meu a fost intotdeauna subiectul pedepselor si amenintarilor imi povesteste acasa ce se intampla acolo. Am ajuns la concluzia ca este speriat pur si simplu. Noi nu il pedepsim acasa decat foarte rar (mentionez ca fara pedepse fizice) cand face ceva f grav dar a inceput sa aibe o atitudine ciudata cand greseste : se apara pur si simplu, fuge de noi, incepe sa tipe, se baga intr-un colt si incepe sa tipe.
L-am intrebat daca este batut la gradinita si ne-a zis ca nu si ca nici ceilalti copii nu sunt batuti.
Din ce mi-a povestit el sau am mai aflat de la ceilalti parinti educatoarea aplica urmatoarele pedepse pe care eu o sa le cataloghez cu acceptabil (A) sau neacceptabil (N).
Voi ce parere aveti? Ce "pedepse" primesc copii vostrii la gradinita???
1. pus la colt -A
2. izolat in dormitor -N
3. scos pe hol -N
4. copilul pedepsit nu primeste apa-N
5. genoflexiuni-A (un numar de max 10)
6. dat pantalonii jos-in fata celorlalti- NNNNNNNN
7. dus pe la celalte grupe si prezentat ca ex negativ-NNNNNN
8. mainile sus (pedeapsa generala)- A (max 1 min)
9. pus la masa separat de ceilalti copii-N
10. panou cu pozele copiilor si separati in fiecare zi in copii buni si copii rai-NNNN
recompense:
1. buline cand raspund corect -A
2. buline cand au dormit -N
3. au voie la calculatorul din clasa-NNNN
4. au voie sa se uite mai mult timp la desene (eu zic ca nu ar tb sa aibe voie sa se uite deloc la desen)-NNN
Raspunsuri
Lala_D spune:
Si inca il trimiti la grupa aceea ?
Scuze dar m-am crucit citind .
E inacceptabil totul din punctul meu de vedere .
La varste atat de mici pana si o amarata de bulina alba sau neagra ii afecteaza .
De restul nu mai comentez.
gabitza2005 spune:
Am aflat totul luna aceasta si am vorbit cu directoarea si cu celalte mamici, de aceea se organizeaza si aceasta sedinta.
Copilul trebuie sa mearga la gradinita si eu consider ca mutarea lui al o alta gardinita nu este o solutie. Asa ca am vorbit si cu celalte mamici si am cerut directoarei inlocuirea educatoarei.
Numai ca aceasta nu recunoaste ca se poarta astfel cu copii si a cerut o intrevedere de discutii - ea sustine ca ai nostrii copii mint.
Adriana mica spune:
Gabitza, si dupa parerea mea toate cele enumerate de tine sunt inacceptabile.
Eu chiar merg vineri la Dudu la gradi sa discut subiectul acesta, din spusele copilului se intampla foarte rar, cu caracter exceptional anumite lucruri cu care nu sunt de acord. Dar nici pe departe atat de grave ca cele spuse de tine.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
Tisina spune:
Doamne, ma infior cand citesc! Cum adica sa nu dea copilului apa? Pai suntem in evul mediu? Si ce metoda educativa e cea cu scosul pantalonilor? Si ca pe vremea lui 'ceasca, panouri cu "asa da, asa nu"
Dumnezeule, "tovarasa" asta ar trebui reclamata, zau! Na, ca m-am enervat!
La gradinita fetei mele, NU se dau buline sau alte minuni. Toti sunt laudati (si atat) pentru orice reusesc sa faca. Singura pedeapsa este "scaunelul". Adica cei pedepsiti sunt asezati doua minute pe un scaunel si nu au voie sa interactioneze cu ceilalti.
Eu una as discuta cu doamnele legat de reactia copilului tau atunci cand e pedepsit acasa, caci ea denota clar ca ceva nu e in regula la gradi, si le-as atrage atentia la ceea ce ai punctat cu N.
Lala_D spune:
Nu ma intelege gresit, eu sunt pro gradinita pentru copii inca de la 3 ani, insa ma indoiesc sincer ca veti rezolva ceva cu sedinta .
Nu vad cum ar inlocui directoarea educatoarea cu pricina si daca ea are tupeul sa va acuze copiii ca mint atunci nu cred ca se va schimba ceva in comportamentul ei poate decat de suprafata sau mai rau sa terorizeze copiii astfel incat acestia sa nu mai aiba curajul sa povesteasca acasa.
anca_a spune:
Pedepsele notate de tine drept acceptabile eu le vad la fel de umilitoare ca si restul:(((((((
Nu stiu ce rezultate veti obtine in urma sedintei, sistemul in sine e defect, educatoarea e doar un simplu pion...iar faptul ca neaga e inca o problema.
E clar ca baietelul tau e marcat. In situatia de fata eu l-as muta urgent la o gradinita privata.
Gabrielama spune:
Cum adica, "copilul pedepsit nu primeste apa"??? Doamne iarta-ma, "educatoarea" respectiva ar trebui inchisa...
Nici una dintre pedepse nu este acceptabila!! Nici un fel de pedeapsa nu este acceptabila in general, dar ce citesc in mesajul tau imi face parul maciuca!
Succes la sedinta si nu va lasati usor; respectiva duduie trebuie data de urgenta afara din gradinita, reclamata la Inspectorat si, din punctul meu de vedere, reclamata peste tot pe unde te poti plange de incalcarea drepturilor copilului!!
Gabi
There is no taste like the taste of being thin!
gabitza2005 spune:
De cand am aflat va dati seama ca nu mai am liniste. Numai la aceasta problema ma gandesc.
Sa va povestesc cum am aflat: de cate ori il intreb pe baietel ce a facut la gradinita el imi spune ca a fost frumos (nu cred ca retine decat faptul ca se uita 15 min pe zi la desene inainte de masa si el este un mare fan al desenelor animate), apoi zice ca s-a intelesbine cu doamnele, niciodata nu zice ca iar face ceva rau.
Intr-o seara cand se schimba in pijamale defila in popoul gol prin casa , eu i-am zis ca nu-i frumos si sa-si ia pantalonii pe el la care mi-a raspuns ca el a vazut popoul altui baietel ca i-a dat doamna pantalonii jos in fata lor.
Si de aici a inceput totul l-am intrebat daca a fost batut, pedepsit sau certat si a inceput sa povesteasca ca el nu dar ceilalti copii rai da. Mi-a zis ca o singura data a fost pus sa faca genoflexiuni ca nu vroia sa doarma si facea galagie.
Am mai vb si cu alti parinti si asa am aflat si de celelate pedepse.
Am vorbit si cu parintii copiilor pedepsiti si i-am indemnat sa vorbeasca si ei cu educatoarea si cu directoarea.
Unii parinti parca sunt de acord cu aceste pedepse umilitoare si inumane , m-am mirat cand am auzit replici de genul " da ce doamna trebuie sa-i calmeze si educatoarea intr-un fel - ca sunt unii copii f rai in grupa"
oare nu constientizeaza ca numai faptul ca ai nostrii copii vad asa ceva le face rau.
De aceea am deschis acest subiect am vrut sa vad si parerea voastra, sau sa-mi povestiti cum procedeaza educatoarele copiilor vostrii.
In ceea ce priveste reactia copilului meu -ca este speriat cand greseste- eu una sunt sigura ca este traumatizat de ceea ce a vazut acolo.
In ultimul timp incerc as discut tot mai mult cu el, sa ma joc si mai mult cu el si sa incerc sa-l fac sa-mi povesteasca mai multe lucruri si intamplari din gradinita.
Crisnemes spune:
Sincer sunt socata de tot povestesti. Eu as muta copilul la alta gradinita- cred ca trauma ar fi mai mica decat daca ar ramane la acea gradinita si la acea educatoare.
La gradinita la Victor singura pedeapsa este "scaunelul". Adica cei pedepsiti sunt asezati doua minute pe un scaunel si nu au voie sa interactioneze cu ceilalti,si asta atunci cand se lovesc unii pe altii.
Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/victornemes" target="_blank">Album
gabitza2005 spune:
| Citat: |
| Pedepsele notate de tine drept acceptabile eu le vad la fel de umilitoare ca si restul:((((((( |
De ce le-am notat drept acceptabile:
- pus la colt: ei nu au "scaunelul" am zis ca asta este echivalentul
- genoflexiuni: s-a intamplat in dormitor si acolo nu au colt, m-am gandit ca baietelul meu a deranjat toti copii asa ca "merita" o pedeapsa mai aspra si poate educatoarea in acel moment nu a gasit decat asta la indemana
- mainile sus sau la spate : asta am vazut ca le-o aplica la toti daca incep sa se certe sau sa se joace la masa. asta am vazut-o cu ochii mei la masa de dimineata si nu i-a tinut asa decat maxim 30 sec.
- bulinele sau alte cartonase ca recompensa - am zis ca poate trebuie sa-i stimuleze intr-un fel pe unii dintre copii ca sa fie atenti sau sa-si dea interesul pentru diferite activitati.