Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (150)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada79 spune:

Asa este, nici exprimarea mea nu a fost buna! Ma bucur oricum ca s-a inteles pana la urma ca nu sunt o mama rea sau ca mi-as fi batut puiutzul meu mic! Va multumesc mult la toate!

Jozsaerika nu ma supar si nici nu e nevoie sa imi ceri scuze ca nici eu poate nu am reusit sa exprim ce vroiam, mai ales ca deh....scriu si de la serviciu si mai apare cate un sef , ma mai bruiaza, asa e cand scrii la repezeala!!!!

Esme uff, da uite ca asa mai facem si noi cu Tiberiu, il luam de manute si facem hopa-sus cand urmeaza vreo bordura si e super fericit. Ai dreptate, mai bine sarim peste jocul asta ca din joaca dam in altceva ! Acum la moda e « hai la groapa cu furnici », vai cat ii place atata doar ca nu il tinem de manute ci il cuprindem cu mainile de spate ca sa nu ii fortam bratele. Daca s-ar putea sa facem non stop chestia asta …………ar fi cel mai fericit !
Ce idee buna mi+ai dat cu pizza, chiar doctora imi daduse o reteta. Felii de paine inmuiate cu lapte, apoi asezonate cu legume si carnita taiata marunt iar peste sa bat un ou si sa tin la cuptor!

Lorich uffff imi pare rau ca sunteti cu febra ! Eu smecta i-am dat cand era mic mic, parca jumatate de plic amestecat in 30 ml apa dar nu a avut mare efect.

Noi duminica am patit-o ffff urat. Mi-a vomitat saracutul de 3 ori, pur si simplu avea stomacul dat peste cap. Cu o zi inainte am facut gratar si a mancat si el cu o poftaaaaa de zile mari. A doua zi dimineata cand s-a trezit mi s-a parut asa apatic……….A baut lapticul de dimineata la mine in brate si era asa molesit…dupa care si-a revenit, i-am dat sa pape un ou si am iesit afara in curte. Era ffff bine vesel nevoie mare. Am plecat cu masina si cand am ajuns aproape de destinatie a inceput sa vomite rau de tot dupa care s-a ingalbenit la fata tot si era atat de rece……Il strigam si parca se uita prin mine, era molesit tot si nu facea nici un gest. A fost atat de groaznic, nici pot cuprinde in cuvinte ce am simtit. Am vorbit cu el, i-am dat cu apa pe fata si si-a revenit usor usor timp in care sotul claxona disperat sa isi faca loc in trafic. Ce sa zic, pana la spital s-a repetat starea aia de lesin inca de doua ori, timp in care cu o mana il tineam si cu cealalta am luat o bluzita si fluturam cu ea ca sa se intealaga ca e urgenta si sa se dea lumea la o parte. A fost groaznic! Am ajuns la Medlife ca era primul in drum si si-a revenit. Mi-a zis ca de la stomacel si de la ce faptul ca a papat cu mult si cu pofta si mi+a dat regim de enterocolita si Humana electrolyt timp de 4 ore, din 10 in 10 min cate 5 ml. Asa am facut si dupa 4 ore i-am dat sa pape o supa facute din legume (mi-au zis fara rosii, cartof, telina si ulei vegetal). Ce sa zic si-a revenit ffffffffff bine dar nu vreau sa mai trec prin asta niciodata! Aaaa si mi-a mai dat debdridat si protectis ca se gandea ca poate se deranjeaza si la stomac dar nu a fost cazul.

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

LORICH cum mai sunteti?a fost de la dinti sau e virus?sa incerci cu alt sirop,cu alt gust ,pe viitor,cu seringa.poate accepta.ai mei se prefac ca tusesc sa le dau orice "topel" cum zicea Sofia la siropel,si "bobo" cum zice Andres.el dupa ce inghite zice "mamiii,alta bobo" sa-i mai dau altul.

ADRIANA-ai nevoie si de masuri pt reteta de paine?
ordinea e asa:
laptele
unt,sare,zahar
faina
drojdia -eu pun proaspata si o faramitez deasupra fainei.ultima.

19+
Sofía (2ian2007) ,Andrés(22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Of Andrada prin ce ti-a fost dat sa treci... Doamne... Bine ca si-a revenit repede! Te pup!

YLARI

EVA mea

ticker

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

ANDRADA aoleu ce sperietura ati tras si voi!!!

cum ne jucam noi de cateva zile si ii incanta tare:ne deseneam palmele pe tablita de scris.din aia magnetica.dar merge si pe foaie,pe orice.

intai desenam mana unuia din ei,apoi celalalt,apoi mami peste mainile lor.
dimineata se trezesc si isi deseneaza mainile si apoi vin sa imi deseneze si mie.
Andres da barbateste cu palma pe tabla,cand pune mana,apoi se straduieste sa bage printre degete..

apoi am mai desenat diverse lucruri din bucatarie,cate 4 obiecte,carora le faceam ochi gura nas si ii numeam mami,tati,Sofia si Andres.
i-a distrat la maxim si asta !
faceam 4 cani,cu ochi gura..
4 biberoane ochi gura biberonul asta e mami,asta e tati...
4 flori,la fel cu ochi gura,puse in vaza pe masa.4 mingii .4 baloane .4 copaci.Apoi cu obicecte diferite din jur:tv-ul cu ochi era mami,masina de paine era tati,storcatorul era Andres,pachetul de detergent era Sofia,toate neaparat cu ochi gura zambind.
si asa luam obiectele la rand,ce imi aratau ei,desenam si le puneam nume,ca la un moment dat eu am fost CARPA CU OCHI SI GURA

19+
Sofía (2ian2007) ,Andrés(22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Aelita - fain cu desenatul A propos de cadouri, eu ma gandesc sa ii iau piticului un om cartof (Potato Head) de care am luat la copilashi mai mari (a avut succes la Laura Alinei). Este vorba de un ... cartof de plastic caruia ii pui urechi, manutze, picioare, nas etc - si in functie de ce fel de cartof este (cartof mama, tata, marinar, bucatar etc) are diverse accesorii (ochelari, mustati etc). E o jucarie celebra si pt ai nostri zic ca e buna, sa cunoasca partile corpului la inceput, si mai incolo - imaginatie la liber, pot crea ei tot felul de mutre caraghioase etc. Oricum, ceva sa ii tina ocupati

Ii puteti admira aici:

http://www.amazon.com/Hasbro-2250-Mr-Potato-Head/dp/B00000IW3G

Placutza magnetica ma gandeam sa iau si eu, dar avem carti magnetice vreo 4 - 5 si cu o gramada de figurine, cu peisaje in care trebuie sa puna animalutzele si restul. Oricum e o idee buna.

Cuburi imi plac din astea, ma gandesc daca sa ii iau piticului de ziua lui:

http://www.avenuedesjeux.com/catalogue/creanimaux_-_52_pieces_djeco.php

Iar la noi merg foarte bine jocuri gen memo:

http://www.avenuedesjeux.com/catalogue/memo_-_animaux_djeco.php

sau asa

http://www.avenuedesjeux.com/catalogue/rondo_memo_djeco.php

Voila cateva idei ce flutura prin capul meu :) Si eu ma gandesc ce sa ii iau piticului astfel incat sa fie si util si sa nu ne mai aglomeram aiurea prin casa ...

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Sanatate bolnaviorilorTiberiu, Robert ! Pe la noi circula gastro-enterocolita, eu sper sa nu ne mai pricopsim si cu asta, ca abia l-am intremat cat de cat dupa iarna asta de groaza. Al meu a facut de doua ori anul trecut, eu sper sa se fi imunizat de-acum.

Andrada si eu am inteles gresit prima data cand am citit insa mai apoi mi-am dat seama ca nu are cum sa fie asa, vorba lui Bellanne nu cred ca exista vreo mamica abuzatoare printre noi, nu ar sta pe forumuri despre copii. Si apoi stiu cat iti iubesti puiul! Imi pare bine ca s-au lamurit lucrurile!

Adriana noi am avut pana acum vreo cateva saptamani o perioada de trezit si plimbat noaptea prin casa, de atunci mi-am nenorocit spatele, pentru ca se lasa asa greu pe mine, se trezea urland si trebuia sa-l plimb in brate pana adormea. Acuma are numai cate o trezire de tzatza pe noapte, deci ne-am revenit. Am ramas singura Milka din club?

Simonix cum asa, 40 de copii la 2 educatoare? Aici n-au voie sa aiba decat maxim 6 copii per educator. MI se pare si normal, mie mi-e greu cu unul, insa 20 deodada!

Aelita si noi desenam manute la greu.

Desiree cand pleci? Distractie placuta la mare, la soare, fericitilor!

Va mai pun cateva pozici, incepand de aici, sa nu ne uitati :

http://family.webshots.com/album/576883321ZFYBRZ

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Andrada - uf prin ce ai trecut si tu ... Bine ca si-a revenit repede, cred ca la voi aia mai mari dureaza ceva pana treceti peste emotii, stiu din experienta. E impresionant. Tin minte cand ne zicea MSBB despre bebitza ei ca facea crizele alea de plans - moaaama ce ma mai speriam doar asa, citind

Mergi la inceput

Dolores - sunt grupe de cam 20 - 25 pitici cu cate doua parca educatoare, insa la somn la gradi respectiva erau nu stiu ce alte tanti care ii pazeau acolo. Scoala e dimineata, dupa accea ii "pun la culcat" pe aia care vor si pe aia care nu - intr-o sala alaturata, la joc de voie. Si atunci nu mai sunt educatoarele, ci altele, care doar supravegheaza. Cam asa intelesesem eu. Eu am o prietena care isi ia copilul la ora 3 de la scoala pt ca nu e multumita de supraveghere, se intervine mai putin in jocul lor si aia mici o cam incaseaza. Asa ca il lasa dimineata, apoi doarme (el poate dormi asa, cu zvapaiati langa el) si il ia la 3, cand se scoala toti si trec la joaca. Chestia cu o educatoare la 7 copii aici este doar la crese. De la 2 ani jumate aici se incepe ecole maternelle, unde sunt grupe mai structurate, mai mari, unde se fac activitati diverse.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Aha, si la noi sunt gradinitele pré-maternelle, de la 3 la 5 ani, unde pot fi grupati mai multi, insa nu mai mult de 10 pe persoana. Adica poate fi o singura educatoare la 20 de copii cu conditia sa aiba o asistenta. Ideal se zice ca ar fi 7 la o persoana.
Apoi urmeaza maternelle - la 5 ani, aici nu mai stiu cum sunt grupati, trebuie sa ma interesez, insa mai e pana atunci si probabil ca sunt mai multi ca e ca un fel de scoala practic, ii pregateste pentru scoala primara care incepe aici la 6 ani

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monik16 spune:

Nasoala experienta Andradei... Sanatate multa!
Sunt atatia copilasi bolnavi in perioada asta...
Am citit pe net in evz ca vror sa interzica Rotarixul, cica in America deja l-au interzis... Uite citat:
"Avertismentul survine rezultatelor unor ample cercetari, confirmate, de asemenea, de FDA, care au demonstrat ca vaccinul Rotarix, produs de compania GlaxoSmithKline, contine un virus porcin numit circovirus 1, sau PCV1. Deocamdata, nu se cunoaste daca respectivul virus provoaca afectiuni ale organismului uman, însa agentia americana a luat decizia de a interzice administrarea sa, ca masura de precautie, pâna vor fi obtinute informatii suplimentare în acest sens. Pâna atunci, FDA recomanda pediatrilor sa foloseasca vaccinul similar de productie autohtona, RotaTeq, întrucât testele preliminare nu au detectat aici prezenta virusului porcin."

Nu-mi vine sa cred ce baga astia in vaccinuri... Si eu vreau sa o vaccinez acum pe Sara pt. varicela- varilix. Vpo ati facut vaccinul asta? Medicul nostru zice sa il facem pe asta si apoi havrix pt hepatita A. Nici nu stiu ce sa mai fac, zau! Voi le-ati facut?

MAMI DE PRINTESA Sara-Maria - 29.05.2008

Mergi la inceput