Reapropierea fizica fata de sot...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

conchita...sunt specimene care rezista....chiar daca pare imposibil rezista si trei ani...ca se autosatisfac, ca nu simt nevoia din comoditate da stiu ca sunt sigur...si sunt atat de sigura ca nu cred ca afirmatii de genul "imposibil" mi-ar clatina convingerea...

e clar ca e vorba de relatia dintre ei, care nu mai e demult una multumitoare si care pana la urma nici nu mai are legatura cu iubirea ci cu obisnuinta, realizarile comune si frica de a ramane singur care sunt normale pana la urma...dar care nu are legatura cu trairile ei interioare, cu asteptarile ei de viata de cuplu

asa cum spune si ea, el nici macar nu a incercat cumva sa fie mai atent si mai dragut cu ea dupa infidelitate o perioada tampon sa zicem
...chiar daca l-ai iertat, sunt sigura ca nu te mai poti apropia de el

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

revin cu o mica precizare : pe langa motivele cu substrat psihologic, pentru care o femeie nu mai are dorinta de a face sex, mai pot exista si motive medicale, respectiv o dereglare hormonala, usoara depresie, etc.; poate nu ar fi rau sa discuti cu un medic, sa-ti recomande cateva analize medicale, macar sa excluzi (daca nu este cazul) cauzele fizice ale disparitiei libidoului tau.

iata un fragment :

"S-a pus de multe ori problema simularii placerii actului sexual in cazul femeilor. Insa mai des chiar este rostita intrebarea: „Cum se face ca libidoul femeilor scade?” Un studiu realizat de Asociatia Medicala Americana releva faptul ca mai bine de 43% din populatia feminina sufera de ceea ce in termeni de specialitate este numit disfunctii ale libidoului sau ale excitarii. Trebuie specificat insa faptul ca scaderea libidoului nu este insotita sau cauzata de lipsa orgasmului, ci mai degraba este caracterizata de lipsa interesului fata de actul sexual. In majoritatea dintre cazuri insa, scaderea libidoului este temporara, aceasta conditie fie ca se rezolva de la sine, fie poate fi tratata apeland la personal de specialitate sau la consiliere psihosexuala.
Cauzele care duc la scaderea libidoului la femei
In ciuda miturilor, menopauza nu poate fi inclusa in randul cauzelor care duc la scaderea libidoului la femei. Dimpotriva, studiile efectuate recent au relevat faptul ca majoritatea femeilor experimenteaza o crestere a activitatii si intensitatii vietii sexuale in aceasta perioada. Cauzele care duc la scadrea libidoului la femei sunt fie de natura fizica, fie de natura psihologica.Cauze fizice:
- anemie, de cele mai multe ori provocata de pierderile de fier din timpul ciclului menstrual;
- alcoolism;
- consumul de stupefiante;
- afectiuni grave, precum diabetul;
- depresie postpartum (DPP). Scaderea libidoului la femei poate fi cauzata de schimbarile hormonale aparute dupa nastere, precum si de eventualele traume produse de momentul propriu-zis al aducerii pe lume a unui copil;
- anumite medicamente, precum calmantele;
- hiperprolactinemia, afectiune rara manifestata prin hiperactivitatea glandei pituitare;
- anumite disfunctii hormonale, precum anomalii ale nivelului hormonului luteinizant (LH), sau scaderea nivelului de hormon androgenic;

Cauze psihologice:
- depresiile;
- stresul si suprasolicitarea (de cele mai multe ori suprasolicitarea apare datorita unui loc de munca foarte dinamic);
- stari de anxietate;
- sechele din copilarie;
- supunerea la agresiuni sexuale candva in trecut;
- lesbianism latent;
- probleme grave in viata de cuplu;
- conditii de trai nefavorabile dezvoltarii vietii de cuplu in parametrii normali (in aceasta categorie, cel mai comun ex. este dat de cuplurile care locuiesc in aceeasi casa cu alte rude).
Specialistii sustin ca cel mai eficient pas pentru tratarea scaderii libidoului este sa apelati la personalul de specialitate. In acest sens va puteti adresa medicului dumneavoastra ginecolog, unui terapeut psihosexual, sau chiar unui cabinet de planning familial. Indiferent care va fi alegerea dumneavoastra important este ca medicul specialist sa identifice cauza care a dus la scaderea libidoului, si abia apoi sa incerce sa o trateze.

Statisticile arata faptul ca majoritatea femeilor care apeleaza la personalul de specialitate, gasesc „rezolvarea problemei” fara a apela si la medicamente sau alte tipuri de produse farmaceutice.

Referindu-ne la tratamentul medicamentos, trebuie sa precizam faptul ca timp de decenii intregi medicii specialisti au incercat sa descopere beneficiile testosteronului in vederea cresterii libidoului la femei, fara prea mult succes, insa. In plus, efectele secundare ale acestuia includ cresterea pilozitatii, pete la nivelul pielii, ingrosarea vocii sau alungirea clitorisului. La fel de controversata ramane si actiunea pastilei de Viagra asupra organismului femeiesc, in ciuda faptului ca s-a inregistrat o crestere a gradului de vascularizare a vaginului si chiar o mai buna lubrifiere naturala a cavitatii vaginale, in cazul unor femei.

Indiferent care sunt metodele pentru care optati este foarte important sa constientizati faptul ca scaderea libidoului apare uneori inevitabil, dar poate fi vindecat atata timp cat cauza a fost identificata cu succes. In plus, este necesar sa aveti sustinerea partenerului dumneavoastra de viata, si asta cu atat mai mult cu cat metodele de tratament nu sunt conventionale si nici fixe."



Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

atata stiinta si atatea microscoape pentru nimic, cand problema e ultra-simpla: vezi ca nevasta e napadita de treburi si n-are chef? pune nene mana pe matura. cand vii acasa, nu te arunca pe canapea ca tartanul sa te relaxezi, ci varsa cosul de rufe in masina, spala o farfurie, sterge niste muci de copil. sa vezi atunci cum i se lumineaza fata lu' doamna si uita si de cina, si de copii si ii creste libidoul. normal ca-i scade libidoul in conditiile in care: vine de la munca, se arunca pe munca, pica lata dupa miezul noptii, e norocoasa daca s-a spalat pe dinti dupa ce a lasat casa luna, copiii in pat, cu temele facute, distrati, mancati, sotul bibilit, camsa calcata, pachetele de a doua zi, si asta dupa ce deja a muncit 9 ore sau mai mult in campul muncii.

restul e teorie sau scuza lesinata, nu cred in niciuna. barbatul care se stie ca nu poa sa stea cu o singura femeie toata viata (si asta chiar poti sa stii, nu-ti trebuie diploma), ala sa-si angajeze menajera si sa stea becher. nu sa distruga viata altora cu egoismul sau. daca-si iubeste nevasta si vrea sex cu ea, atunci contribuie la o viata mai frumoasa si mai usoara pentru toata lumea. simplu.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

conchita sa stii ca nu e numai atat. adica al meu face toate astea, si tot am avut o perioada cand si sa ma gandesc la sex mi se parea greu. si fara probleme de genul inselat, scandaluri, plecat de acasa, cum a fost la zina. ba cu multa intelegere, declaratii de dragoste, flori, de toate.

mi-am revenit cu alimentatie buna, un pic de miscare, niste vitamine, tratament naturist... somn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

conchita sa stii ca nu e numai atat. adica al meu face toate astea, si tot am avut o perioada cand si sa ma gandesc la sex mi se parea greu. si fara probleme de genul inselat, scandaluri, plecat de acasa, cum a fost la zina. ba cu multa intelegere, declaratii de dragoste, flori, de toate.

mi-am revenit cu alimentatie buna, un pic de miscare, niste vitamine, tratament naturist... somn.


nu vorbesc de situatiile astea normale, cand ai o probema de sanatate sau esti stressata la job, perioade care se depasesc impreuna, de mana, cu intelegere, dragoste si ajutor. am ramas in contextul povestilor de genul celei traite de Zina si alte femei care au resentimente fata de sotii lor din cauza sotilor, nu ca le-a scazut lor libidoul asa, din Luna si din cauze misterioase. la Zina e clar de ce - adulterul sotului si indiferenta lui post-adulter. la multe altele este ce-am zis mai devreme.

ideea e sa-si dea silinta, atat. sa incerce, macar, sa fie langa celalalt cu adevarat. barbatul sa mai puna mana sa-si stranga sosetele, femeia sa ii mai povesteasca barbatului si altceva decat ce-i impoaie capul de obicei. pasi mici, draguti, dar de succes.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita


ideea e sa-si dea silinta, atat. sa incerce, macar, sa fie langa celalalt cu adevarat. barbatul sa mai puna mana sa-si stranga sosetele, femeia sa ii mai povesteasca barbatului si altceva decat ce-i impoaie capul de obicei. pasi mici, draguti, dar de succes.

abdominabila

nimic


asta e mai mult decat adevarat

si problema zinei e ca nu lipsa sexului e problema cea mai mare, ci lipsa casniciei adevarate. adica daca totul in afara de sex ar merge bine, probabil ca si viata sexuala si-ar reveni. dar cu atatea griji, oboseala, certuri si viata separata, nu prea e de mirare ca ea nu mai are chef de nimic, cu nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

zina cateva intrebari doar

cand ai fost ultima data in concediu? nu neaparat cu el, macar tu, undeva altundeva decat acasa
ai prietene? iesiti doar fetele? la un club, la o cafea, la un pahar de vin ceva...
ai vreo distractie a ta? adica ce faci tu in afara de servici si casa?

poate fi o depresie? ca daca la toate raspunzi nu, inseamna ca in viata ta nu e nimic nimic si pt tine, totul e pt altii. si atunci e cumva normal sa nu ai chef de nimic. un om deprimat si care face doar traseul servici-casa-servici nu are chef de sex. nu are chef nici de viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Din pacate, dupa fiecare postare a trebuit sa dau dreptate.

Si ca sa raspund la ultima intrebare: eu nu am fot nicaieri in ultimii 3 ani. Nu ies cu prietenele niciunde (si ele au familiile lor si nu prea ies nici ele), programul meu este casa-servici-casa. In weekend ma ocup de copil si atat.
Baietelul este obisnuit cu mine, asa ca si atunci cand sotul este acasa, tot la mine vine pentru orice lucru.
Nu este vorba de lipsa libidoului, pur si simplu cum a spus cineva aici, mi-am proiectat imaginea negativa (de un timp) peste toti barbatii. Nu stiu, cum ar trebui sa fie in mod normal? Descrieti-mi ce faceti voi, impreuna cu sotul si copiii, poate imi dau seama unde gresesc eu.
Si Conchita are dreptate in tot ce spune, mi-am pierdut interesul din cauza adulterului sotului. Si acum va pun inca o intrebare.
Am avut ocazia (cred ca toate avem) de-al insela pe sot, chiar vara trecuta, si pot spune ca-mi placea acel barbat foarte mult, dar nu am facut-o. De ce? Ca doar viata mea intima nu exista, sotul ma inselase, deci macar din razbunare, atunci de ce n-am facut-o? Nici eu nu mai inteleg nimic.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

De ce? Pentru ca a insela e o chestie care tine de caracter Zina. Tu nu esti libera sa intri intr-o relatie cu un alt barbat, fiindca esti casatorita si probabil ca nu o vei face atita vreme cit va va lega acel act, acea promisiune. Ceea ce este foarte nobil din partea ta si exact asa ar fi trebuit sa fie si sotul tau. La fel, tu cunosti raul si devastarea pe care un asemenea act il produce asupra celuilalt. Probabil ca inca iti iubesti sotul suficient ca sa nu vrei sa il lovesti atit de crunt.

Si as pleca de aici in repararea relatiei voastre. De la faptul ca inca il mai iubesti. Dar trebuie sa il ierti in primul rind si in al doilea rind el trebuie sa iti merite iertarea. Si trebuie sa existe consecinte, ti-am mai spus asta cindva. El cred ca nu a inteles cit de tare te-a lovit, nu si-a asumat raspunderea pentru ce a facut si incearca sa minimalizeze si sa transfere raspunderea pentru fapta asupra ta. Nu ii permite asta.

Asa cum iti spunea si conchita, pe al tau ar trebui sa pui putin biciul. Imi vine in minte scena aia din Un veac de singuratate cind Ursula pune biciul pe Aureliano. Daca vrea casnicie si familie, apai sa inceapa sa traga la caruta alaturi de tine. Si nu ii mai cauta scuze, ca nu vorbeste, ca e mai interiorizat. Pune piciorul in prag si prezinta-i variantele. Ori devine ceea ce astepti tu de la un partener de viata, ori ii cumperi 2 valize si la revedere.

Si in primul rind gindeste-te ce ai de pierdut daca faci ce iti spune toata lumea aici. Acum esti oricum o mama singura. Tu te ocupi de copil, angajezi bona, tu muncesti, tu te ocupi de casa, tu tot. Si sex zero barat. Deci ca si cind n-ai avea sot, doar ca nu esti libera sa iti cauti unul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Poate pentru ca esti genul de om care chiar daca nu-si mai iubeste partenerul - nu poate sa insele.
Stii dinainte de a face asta, ca dupa, tot tu te vei simti vinovata.
Daca macar erati separati temporar ai fi putut sa o faci -sunt sigura.
sau
Dupa cum zici tu ca nu ai mai fost plecata nicaieri cel cu care ai avut ocazia ar fi putut fi: un vecin, un prieten , un coleg de munca,...instalatorul,...deci nici o varianta convenabila, ca doar nu era unul de pe strada.
Daca ai fi fost plecata macar cateva zile cu un strain cred ca se putea schimba situatia.

Mergi la inceput