Ma ingras, aparent fara motiv
![](images/user_woman.png)
Buna fetelor,
Lamuriti-ma si pe mine care ar fi cauza probleimei mele:
De vreo 2 luni am inceput sa ma ingras suspect de mult. In sensul ca daca pana acum aveam o greutate de 47-48 kg, in ultimele 2 luni am inceput sa ma ingras pana la 51.5 kg in prezent. N-am avut aceasta greutate niciodata (exceptie perioada sarcinii in 2006) Precizez ca am 160 cm inaltime.
Nu sunt insarcinata (mi-am facut test saptamana trecuta), nu mi-am schimbat alimentatia, programul sau modul de viata. De aceea nu inteleg care ar putea fi cauza pt ceea ce mi se intampla?
Astept cu nerabdare pareri si sfaturi de la voi
Raspunsuri
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
eunice78 spune:
Eu cand am luat in greutate fara motiv aparent mi-am depistat un chist ovarian. Du-te la dr.
Sanatate!
Baietzii mei
Danutz@ spune:
Am omis sa precizez ca la inceputul lunii februarie am urmat un tratament pentru candida: 6 ovule Fluomizin si 6 Viviflor, apoi 2 pastile (interval de 7 zile intre ele) de Fluconazol. .
E posibil sa aiba vre-o influenta?
dulcetica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eunice78 Eu cand am luat in greutate fara motiv aparent mi-am depistat un chist ovarian. Du-te la dr. Sanatate! Baietzii mei |
Asta influenteaza?Ca am si eu unul si nu stiu pe cine sa dau vina.
![](icon_smile_big.gif)
![](pupic.gif)
gabrieladum spune:
poate ai vreo retinere de apa in organism. sau ai luat vitamine sau suplimente alimentare ceva?
kita spune:
Idem sau la fel, aceeasi inaltime si greutte initiala, apoi am ajuns in cateva luni la 51,5 kg (din dec si pana in martie), in mai am ramas insarcinata cu primul bb; nu am tinut nici un fel de cura caci voiam sa raman insarcinata; eu am pus pe seama varstei caci schimbasem cu un an in urma prefixul si am zis ca s-a schimbat metabolismul; dupa a doua sarcina abia ma tin in frau cu 52,5 kg, iar dr.gine mi-a ridicat moralul si a zis ca o sa am in general greutatea de la 6 sapt. dupa nastere, caci fac ce fac femeile si tot in jurul greutatii aceleia ajung, adica o sa am 53,5 kg; Iti amintesti care era greutatea ta dupa ce ai nascut la 6 saptamani, pleasee....
Luna1 spune:
Eu nu pot sa vorbesc decat din propria experienta, dupa o anumita varsta, a mea a fost 29 ani, metabolismul incetineste, am observat asta si la mine si la o prietena de a mea, cert e ca eu care am avut toata viata intre 40 si 50 kg (158cm) acum am ajuns si la performanta de 57 kg.
Ce e de facut? Activitate fizica crescuta si o re-evaluare a meniului, mai putine grasimi, dulciuri etc.
Clar in prima instanta mergi la dr si daca esti clinic sanatoasa doar trebuie sa schimbi putin modul de viata. Oricum 50 kg la 160 cm nu mi se pare mult.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Ana_Perianu spune:
Si eu cred ca poate fi vorba de o incetinire a metabolismului sau o retentie de apa.
Plus ca e posibil ca, fara sa-ti fi dat seama, sa fi mancat mai ...caloric decat de obicei.
Dar un check-up la endocrinologie nu strica
cllaudia spune:
Ca tot a venit vorba despre o consultatie la endocrinologie, imi puteti recomanda si mie unde as putea face aceasta consultatie, la ce clinica sau spital din Bucuresti, si mai ales fara o trimitere de la medicul de familie? Am cam aceasi problema ca si autoarea topicului, si de mult vreau sa merg la endocrino. sa-mi fac niste analize mai amanuntite. Am incercat sa merg la medicul de familie pt a-mi da o trimitere, dar acolo unde sunt inscrisa este tot timpul aglomeratie, iar consultatile nu se fac cu programare... As vrea neaparat sa fac aceste analize, dar pur si simplu nu stiu daca ma pot duce la un spital oarecare si sa-i spun doctorului de acolo pt ce am venit. Se poate merge deci, fara o trimitere? Va rog indrumati-ma! Multumesc