Rotavirus???
Baietelul meu sambata trecuta a inceput sa faca febra, l-am dus la urgenta, a spus rosu in gat, i-a dat numai nurofen si atat (pentru ca-i spusesem ca febra nu depasise 37 cu 5). Asta era la pranz. Seara a facut febra mai mare, am sunat-o pe doctorita lui de familie (care era plecata din oras), care ne-a spus sa-i dam imediat si antibiotic. Nasucul si gatul erau pline de secretii, de-abia respira. Ok, asa am facut i-am dat 2 zile antibiotic Ceclor (dimineata si seara) si din 4 in 4 ore Nurofen, Panadol si Novocalmin, pentru ca febra nu ceda. Dar de luni dimineata a inceput sa vomeze, a vomat de 2 ori, dupa care a avut si 2 reprize de diaree. Luni nu a mancat nimic, doar paine prajita si ceai. L-am dus din nou la medic si a spus gastroenterocolita. L-am tratat cu Smecta, Biotics, saruri de rehidratare, si de-atunci nu a mai avut diaree sau voma, dar mananca tare prost, de astazi a inceput sa mai pape una alta.
Intrebarea mea este; sa fi fost rotavirus sau reactie de la antibiotic si atatea antitermice? Am auzit ca este periculos acest veirus, cum se contacteaza, cum ne ferim de el?
Si oare este bine ca dupa ce-si mai revine sa-i dau Septilin, pentru imunitate si pofta de mancare?
V-ati confruntat cu asa ceva?
Eu tare m-am speriat, m-am stresat foarte mult, stiam ca daca nu se hidrateaza, poate ajunge la spital, si doamne fereste!
Multumesc din suflet,
Zina si Rares (26.10.2006)
Raspunsuri
wnimra spune:
Buna zina ....am patit asa ceva cu cel mic cand avea aproape 1 an si lua antibiotic(Ceclor) ,cate 4ml la 8 ore , chiar eram in spit la Buc , ii faceam niste analize si s a simtit rau , a fost consultat si mi-a zis rosu in gat si dr a trecut direct pe antibiotic, am zis sa ii dau ca na eram in spital....dupa 2-3 doze au inceput scaunele apoase , cate 7-8 pe zi, i-au facut analiza pt rotavirus si nu avea nimic, era doar de la antibiotc, pt ca nu i-au dar nimic pt protectia stomacului...acum cand se imbolnaveste cer din start si ceva pt stomacel.Faza e ca am tras mai mult sa ii refacem flora stomacala decat pt un banal rosu in gat.
Asa am patit noi.Sper ca baietelul tau sa nu aiba acest nesuferit rotavirus.
Multa sanatate.
"Este o arta sa fii fericit printre necazuri"-babette:)
Lorikay spune:
Erica a avut rotavirus si nu trece fara antibiotic. Am stat 5 zile in spital cu branula. Deci nu cred ca pustiul tau a avut acest virus daca s-a tratat cu smecta si saruri de rehidratare.
kay spune:
Rotavirus e un vurus care nu "trece" cu antibiotic, pt ca e virus trece numai de la sine. E nasol, l-am avut si noi. Copilul se deshidrateaza usor pt ca vomita si are diaree, d-aia se ajunge la spital cu branula. Ce e bine de stiut la rotavitus e ca ramane contagios 14 zile dupa diaparitia simptomelor.
http://www.romedic.ro/gastroenterita-cu-rotavirus/tratament
iahim spune:
Zina,fa-i testul din scaun pentru rotavirus.Are specificitate de 90la suta.Pot fi forme mai usoare sau mai grave.
inbox spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Zina Baietelul meu sambata trecuta a inceput sa faca febra, l-am dus la urgenta, a spus rosu in gat, i-a dat numai nurofen si atat (pentru ca-i spusesem ca febra nu depasise 37 cu 5). Asta era la pranz. Seara a facut febra mai mare, am sunat-o pe doctorita lui de familie (care era plecata din oras), care ne-a spus sa-i dam imediat si antibiotic. Nasucul si gatul erau pline de secretii, de-abia respira. Ok, asa am facut i-am dat 2 zile antibiotic Ceclor (dimineata si seara) si din 4 in 4 ore Nurofen, Panadol si Novocalmin, pentru ca febra nu ceda. Dar de luni dimineata a inceput sa vomeze, a vomat de 2 ori, dupa care a avut si 2 reprize de diaree. Luni nu a mancat nimic, doar paine prajita si ceai. L-am dus din nou la medic si a spus gastroenterocolita. L-am tratat cu Smecta, Biotics, saruri de rehidratare, si de-atunci nu a mai avut diaree sau voma, dar mananca tare prost, de astazi a inceput sa mai pape una alta. Intrebarea mea este; sa fi fost rotavirus sau reactie de la antibiotic si atatea antitermice? Am auzit ca este periculos acest veirus, cum se contacteaza, cum ne ferim de el? Si oare este bine ca dupa ce-si mai revine sa-i dau Septilin, pentru imunitate si pofta de mancare? V-ati confruntat cu asa ceva? Eu tare m-am speriat, m-am stresat foarte mult, stiam ca daca nu se hidrateaza, poate ajunge la spital, si doamne fereste! Multumesc din suflet, Zina si Rares (26.10.2006) |
Nu cred ca e rotavirus, fata mea a facut asa ceva si nu i-a trecut decat in spital cu intravenos si multe perfuzii. Voma tot , chiar si o lingura de apa daca o bea o voma si facea kk apa. Nu am reusit sa o pun pe picioare cu nimic : biotics, smecta, enterol, ercefuril, hidrasec + ceai de menta. Rotavirusul se ia, fata mea l-a facut imediat dupa ce am stat cu ea in spital sa tratam o pneumonie, l-a luat din spital si desi nu mai vroiam sa ajung cu ea in conditiile de acolo pana la urma nu am avut incotro...
Mami de Maria (noiembrie 2006) si din nou cu burtika !!
accept92 spune:
Daca este rotavirus sau nu, e aiurea sa ne dam cu parerea. Se pot face analize din scaunul copilului pentru stabilirea diagnosticului. Este o infectie extrem de comuna la copii, nu e de speriat insa cu cat este copilul mai mic pericolul de deshidratare e mai mare si de aici necesitatea spitalizarii si perfuzarii. Insa tratament antibiotic nu e recomandat, fiind o infectie virala. Fetita mea a avut (la 1 an) si a necesitat o zi de spitalizare pentru ca vomita si de la o singura picatura de apa. Cand starile de voma au trecut, am plecat acasa cu tratament pentru febra si saruri de hidratare. Nu e nici o problema daca mananca prost, important e sa se hidrateze.
Sanatate!