Alergia medicamentoasa
Sunt mamica unui baietel de 4 ani si 9 luni. Saptamana trecuta, marti 9 martie 2010, am mers la dr. pediatru deoarece avea scaun foarte moale si facea febra intre 37-37,8. Pe langa aceasta ii curgea nasul si tusea, veche poveste a acestei ierni. Tratamentul a constat in: debridat, enterol si cedax (antibiotic 4ml odata pe zi). Pe langa faptul ca diareea nu-i trecea, avad scaun foarte moale adata pe zi sau la 2 zile. Dupa 4 zile de tratament seara a vomat, iar a doua zi i s-au umflat palmele si degetele de la manute de nu le putea misca. La picioare, partea pana la glezna ii ieseau galme albicioase care dispareau in 30 min, ramanand un pic imflat si rosu. Am fost la medicul pedriatu si initial mi-a spus ca a facut alergie la unul din medicamete, dar dupa ce a aflat ca baiatul era la mama mea la tara repede a modificat spunand ca l-a intepat o insecta. As vrea sa stiu daca si alti parinti au patit asa ceva si ce l-i s-a spus de catre medic. Acum este bine, urmam tratament antialergic si nu mai avem nici diaree, adata cu oprirea antibioticului.Sunt foarte ingrijorata stiind cat de grave sunt alergiile generate de medicamente.
Multumesc!
Raspunsuri
szivarvany spune:
Eu as programa copilul la un alergolog sa fie testat
Multa, multa sanatate !
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
deliafairais spune:
e f posibil sa fie de la antibiotic. eu in locul tau l-as opri si as incerca altul. si copilul meu a facut alergie la klacid (s-a umplut tot de bubite), si l-am inlocuit cu cexyl. nu stiu ce insecta te inteapa si ti se umfla si mainile si gleznele... dar nici nu ma pricep la intepaturi de insecta, deci nu te lua dupa mine... ti-am spus doar experienta noastra, si sper sa te ajute cat de cat
olgavart spune:
si eu zic sa mergi la un alergolog.eu sunt alergica la medicamente si e cam naspa asa..tre sa fii tot timpul pe faza si sa stii la ce e alergic copilul.Iar la antibiotice sunt cel mai sensibili..Multa sanatate la micut!
olgavart
rarutu spune:
In final am ajuns la Spitalul Clinic de boli dermato-venerice, sectia de alergologie. Acolo am intalnit-o pe dna dr. Balasoiu, care ne-a confirmat clar ca a fost angioedem si ca am scapat usor, comparativ cu ceea ce se putea intampla. Acum urmam tratament antialergic pana pe 29 martie cand trebuie sa mergem sa facem analize pentru a depista substantele la care este alergic baiatul.
Va multumesc pentru raspunsuri. Multa sanatate!