***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(117)***

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Carla, Liviana, Anka, multumesc de complimente. Nici mie nu-mi vine sa cred ce repede au crescut, imediat Andreea are 3 ani si Alexandra 1. Si ce frumos se iubesc, Andreea o strange in brate pe sora-sa, se tavalesc pe pat, se fugaresc in 4 labe. Andreea o striga si o provoaca la joaca pe Alexandra, si cand nu are chef de ea, ii spune 'gurita', ii desprinde manutele de pe elefantul de la care se bat si o lasa pe sora-sa in picioare, asa am descoperit ca asta mica sta destul de bine. Mai are un pic si o ia din loc singura, e tare precoce.

Carla, felicitari pentru primul dintisor! Eu ii astept pe cei de sus, ca musca si ma scoala noaptea, mananca numai in brate la mine.

Tamara, am admirat peisajele de iarna din pozele tale. Ce mare e Matei!

Anka, sunt multe retete pe net cu imagini, daca le urmezi exact iti ies. Si eu am facut si nu-s prea buna bucatareasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Salutare plantatie!

An@, da mai, oropsita rau!
Bunicii au avut casa, dar in Ploiesti ... iar mamaia mea (cea la care am copilarit) avea o gradina de 1000mp, ingrijita, cu vita de vie in care ma piteam si cica nu ma vedea nimeni ;) - aveam coltisorul meu secret - , cu gaini pe care le cautam de ou (saracele, stiau deja ce le paste si cand ma vedeau se asezau, nu trebuia sa le mai fugaresc), cateodata cu porc, cu copii pe strada ... dar au demolat-o cand aveam vreo 7-8 ani si au mutat-o la o garsoniera. Frumos sistem!
Bunicii din partea tatalui aveau gradina mai mica, dar au tinut si iepuri si capre vreo 2 ani ... dar la ei stateam mai putin.
In fine ... deci cunosc sentimentul, chiar de eram tot in Ploiesti ... ce ma enerva pe mine rau era ca toti ceilalti aveau bunici la tara si dispareau in vacante. Si bine, mi-a lipsit mult casa mamaiei.
Si cu Jamaica incerc sa duc in eroare :p ... nu cred ca-mi iese.
Parca Liviana a mai intrebat si tot uit: in moment suntem in Spania, pe langa Alicante. In 3-4 sapt. se termina aventura, o sa apara din nou Germania la profil :)

Betty, vazut frumoasele! Am facut ptiu, ptiu, ptiu sa stii! :)
Si ai mei tot impreuna fac baie, mi se pare normal ... mai usor ptr. mine, scap mai repede. Si ei au prilej sa se mai joace impreuna. A vazut o prietena (mai pudica) niste poze asa si ma intreba daca nu ii e jena lui Cris ... si i-am spus ca nu, dar il enerveaza cand o pun pe sor-sa sa-l traga de puta ;)

Vas, sanatate multa Elizei!
Nu ca ar fi cazul, dar exista si "frica noptii" - Pavor nocturnus. Cand copilul incepe sa planga/urle noaptea, pare sa fie treaz dar nu poate fi linistit usor, se zbate, loveste, a doua zi nu mai stie nimic. Apare intre 2-7 ani, trece si nu are nici o semnificatie grava ... deci nu trebuie sa fie, dar poate. A avut si fi-miu ... si ca mi-ai adus aminte mi-am dat seama ca n-a mai facut de mult asa crize.

Liviana, felicitari.
Culmea, si al meu barbat a copilarit la tara, pe langa Brasov ... povesteste cu drag si dor. Dar culmea, mie imi plac mai mult animalele, el e distant, chiar fricos cateodata. Barbatii astia ...
Si eu cred ca un copil poate avea prieteni la "tara" - daca poti spune asta despre "tara voastra". Eu cred ca ati facut bine cu casuta.

Didi, n-am inteles de ce a trebuit sa fie inscris acum, daca tot nu merge anul asta. Si directoarea a vorbit cu toti copiii sau doar cu Robert? Si eu cred ca-i apt, dar binenteles ca e decizia ta. Noi avem inscrierea pe 21 aprilie, sunt de acum emotionata :) ...Si copilul nu trebuie sa fie cumva pregatit ptr. scoala, in G. se incepe de la 0, altfel nu ar fi gradi facultativa si am fi putut noi fi hai-hui prin lume ultimul an de gradi. De aceea nici nu trebuie sa fie neaparat Vorschulkind. Oricum nu se face mare branza la gradi ...
Si daca la voi e "la tara", eu cu Ingolstadt-ul meu ce naiba sa mai zic ... ca eu am orasele mari la 80 km departare, nu asa, 15 min. si tramvai au vazut multi de acolo doar in poze. Povestea un prieten ca are un coleg la munca (evident Audi), de vreo 40 ani, care nu iesise din satul sau, vazuse München (de fapt noul stadion) la varsta asta inaintata. Cum naiba o fi?

An@, de ce nu-i David si la umanitare? Si n-am inteles cum functioneaza sistemul in Ro.?! Nu primeste asistenta medicala, tratamentul cuvenit, terapie? Am inteles ca parintii muncesc, deci platesc asigurare medicala. De ce este o povara financiara? Nu intreb cu rautate, chiar nu inteleg cum functioneaza. O sa ajut si eu putin. Am auzit ca muscoviscidoza (eu asa cunosteam boala) e crunta ... cand am fost cu fi-miu in spital (si ptr. ca era a doua oara) i-au facut si lui testul sudorii (parca asa ii spune) si stiu ca mi s-au taiat picioarele cand mi-au spus ptr. ce e ... am stat cu sufletul la gura pana la rezultat. Imi inchipui prin ce trec parintii ....

Sanatate plantatie!!!!

Mami de pereche: Cristian & Amélie
---------------------------------------------
Spuneti "prezenta la umanitare!" ***Curiosi?*** Fotografii ***De pretutindeni

ZERO TOLERANTA PENTRU PARINTII CARE-SI LOVESC COPILUL fizic sau psihic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Uitai...

Carla, felicitari ptr. primul dintisor! La mai multi! ;)

Ankaa, uite pe astia i-am facut eu (de mai multe ori): http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/18605/Cozonaci-BABANI-nu-gluma/ ... n-am dat gres si se fac mai usor decat crezi. Succes!

Sanatate!

Mami de pereche: Cristian & Amélie
---------------------------------------------
Spuneti "prezenta la umanitare!" ***Curiosi?*** Fotografii ***De pretutindeni

ZERO TOLERANTA PENTRU PARINTII CARE-SI LOVESC COPILUL fizic sau psihic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

betty superbe fetele tale,esti rasplatita din plin pentru dragostea si rabdarea ta!

Carla felicitari pentru primul dintisor,este un super eveniment in viata unei mamici.

Liviana am citit articolul si am vazut si pozele(l;e mai vazusem).

Am vazut ca vorbit despre vacantele la bunci,intoarecerea la origini.......... si mi-am amintiti ca si pe mine ma trimitea bunica cu vaca si gastele la pascut si le pierdeam defiecaredata ca nu aeram atenta la animale ci la jocurile cu ceilalti cibaneiOricum stiau drumul spre casa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankaa spune:

Buna seara mamici!

Liviana-are mare dreptate autoarea..cred ca o sa-i dau si sotului sa citeasca,sa nu uite unele lucruri.
Tamara-frumoasa poza cu zapada..Exact asa era si la bunicii mei.Mi-e tare dor sa revad locurile alea.
Carla-felicitari pt primul dintisor.
Irinusha-multumesc frumos pt reteta..O sa o incerc pe asta,ca e buna pt incepatoare.Are imagini,deci n-am cum sa gresesc si daca mai zici ca ai si incercat-o....

O noapte linistita sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Frumos Irinusha ca esti in Spania, cred ca e cald si frumos pe acolo acum.
N-am inteles de ce pui fata sa-l traga de cocosel pe Cris?
ankaa, ma bucur ca ti-a placut articolul, la mine se "muleaza" perfect.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Salutare!
Eu cred ca atunci cand exista un frate/sora mai mare mezinii sunt mai poznasi! La noi David nu era asa de agil, cum e Matei acum! Noi am renuntat la premergator de o luna(acum are 10 luni)! Merge pe langa pereti, mobila si in patru! Sta minute bune copacel, dar ii e frica sa o porneasca singur! Cu fratesau are multa treaba! Azi i-a varsat cana de lapte pentru a doua oara! Se iubesc ,se mai bat!
Tamara frumos peisaj!
Betty sa va ocoleasca boala!

Si eu fac cozonaci! Nu zic ca ies tot timpul perfecti, dar am vointa si ma mai perfectionez! Oricum sunt mai naturali si mai aromati decat in comert! Si apoi mirosul din casa si "ritualul"!
La meniu inca ma gandesc! Sa vad exact de ce finante dispunem! As vrea sa cumparam ied/miel din care voi face neaparat friptura lasata la mirodenii cu mult vin!
Ma bate gandul de parjolute in maioneaza cu rodele de ceapa marinata! As vrea si o ciorba radauteana si mai vad ce mai bag si/sau ce mai scot!

Voi cum faceti ouale sa nu fie prea tari sau moi si sa nu crape?! Eu le colorez cu vopsea ecologica de la dr. Oetker! Vazusem la o emisiune culinara ca pui apa la fiert si bagi ouale si le lasi in apa 10min cu ochiul inchis! Dar mi s-a intins oul si l-am refiert!

Alina-Mirela cu DAVID (27.06.2007) si MATEI (15.05.2009)

POZE

www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Alynta, nu am mai facut oua de dinainte de Andreea, dar asa imi amintesc ca faceam si eu, le puneam in apa cu vopsea calda sau fierbinte, nu imi mai amintesc, dar nu pe foc sigur, ouale le fierbeam inainte. Eu sun mama si soacra si le intre, in cazul asta pe soacra ca impreuna am facut oua rosii in ultimii ani.

Chiar mai inainte ma gandeam la cozonacii mamei care ii va aduce, abia astept. Biata de ea, mi se plangea aseara ca nu mai poate ca ar vrea sa stea si ea mai linistita ca sora-mea si prietenul ei mananca in fiecare seara la mama si apoi pleaca si dorm la el, si ca i-a sugerat finut ca ar vrea o pauza, la care sora-mea care nu s-a prins, i-a raspuns:'bucura-te ca esti sanatoasa si esti aproape si ne poti ajuta' , cred ca asa o sa patim si noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Hello! Imi puteti recomanda un dermatolog bun de copii? Ma intereseaza unul "pe incercate", ca am mai gasit unul-altul pe net. Merci.



Alina si Mara (27 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaraspt spune:

Astazi este asa frumos, in sfarsit pot spune ca a venit primara!
pentru voi de la 'Capsunica' cum imi spune Matei (tati a fost maru' si acum e capsunel). Iar el este Jerry cand este cu bunica-sa care este Tom si Jaguaru' cand este cu noi.

Betty sunt superbe pozele cu fetele tale care se joaca.
Carla felictitari pt primul dinte!
Liviana foarte dragutut din partea sotului sa-ti trimita si astfel de email-uri.

Vorbeati de recompense/pedepse: am fost sa vad o gradinita si directoarea (nu stiu ce pregatire are, dar stia multe despre psihologia copilului) mi-a spus 2 lucruri care m-au pus pe ganduri:
- i-am spus ca l-am pedepsit pe Matei care nu a vrut sa-l spalam pe cap si a urlat de m-a speriat. Ea a zis ca tb sa-l premiem, scopul a fost atins: s-a spalat pe cap chiar daca a urlat de s-au speriat vecinii.
- alt ex era de corectat copilul imediat ce greseste: de ex cand vorbeste 'gresit' si nu face acordul dintre predicat si subiect sau cand plescaie la masa: nu e bine sa-i corectam mereu, vor invata singuri atat timp cat in jurul lui se vorbeste corect/ nu se plescaie. Corectarea continua este un fel de picatura chinezeasca pt ei, nici noua nu ne-ar place sa fim corectati tot timpul. In schimb lauda face sa le creasca increderea in sine.

Un weekend excelent!!!!!!!!
Ma duc sa petrec

Tamara si Matei Alexandru (20 mai 2007)

Mergi la inceput