Nou stil de viatza (293)
Raspunsuri - Pagina 3
puskin spune:
Neata,
Zuziliciule, ma tin de capul tau pana cureti meniul si il postezi aici .
Vik, hai cu meniurile ca sunt in pana de inspiratie .
Lou, imi place ca esti vorbareata .
Sabina, off, nici nu mai stiu ce sa zic. In ultima vreme aud in jurul meu de foarte multi oameni cu probleme de sanatate. Nu pot decat sa iti trimit un gand bun si sa iti urez sa ne dai vesti mai bune in curand.
Carmen, un semn ceva...
Hopes . Acum ca vine primavara cu vrei la pauzate? Ntz ntz...mai bine o mobilizare, ce zici?
carina spune:
Neata
Lou: multumim de tratatia de dimineata.
Hopes:
Florina: zaharul brun e zahar amestecat cu melasa . Zaharul care e recomandat ca sanatos (in cantitati de bun simt evident) e zaharul brut, neprocesat - gasesti Raw sugar la Plafar in Iulius sau Moscavado la Cosul Verde (http://www.cosulverde.ro/contact).
Sabina:
Tzuni: Te asteptam macar cu poze de-ale Mariei.
Carmeeeeeeeeen: unde te-ai ascuns?
Violeta, Dordia: ce-i cu voi?
Marilena:
Zuzi: lasa curatatul si pune meniul aici.
Camy_pus: welcome. Vezi ca mai sunt ceva intrebari pe prima pagina. Spor la slabit!
Daniela: sper ca ti-ai luat haine groase ca la noi e iarna. Dimineata la 7 jumate erau -8 grade in padure la mine .
Meniu azi (mentionez si pentru fetele noi ca eu sunt la mentinere nu la slabit):
boabe de cereale fierte cu afine, papaya si boabe de cacao
tortilla integrala cu: carne de vitel, ciuperci, ardei, guacamole si salata verde
rosii la cuptor umplute cu orez negru si legume
Gustari: piersica, o feliuta de praji cu banane, 2 curmale
Desert: inghetata de vanilie cu sos de capsuni (nu mananc mai mult de 2-3 linguri, 30-40 de grame, ca sa nu credeti ca imi fac de cap)
Tumpi: alte idei de mancaruri fara incalzit:
Tortilla spaniola (omleta cu cartofi, ceapa verde, spanac/ morcov/ patrunjel/ sparanghel)
Cartofi copti umpluti cu crema de branza, somon/ton, mar, ceapa verde
Checuri sarate cu salata verde/ de rosii/ ....
Va pup si revin mai tarzior,
People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
violeta70 spune:
Buna si de la mine!
Repede intru si va zic ca sunt cu "rusii" de ieri, cand mi-a fost si rau, ca niciodata.
Asa ca raportez: stagnare
Va pup ca am treaba multa
Eftimie C. spune:
Bine v-am gasit la capitol nou!Multumim, Zuzi
CamY, Florina bine ati venit si spor la slabit!
Eu sunt cam absenta, dar va citesc din umbra la serviciu.
Edi mi-a luat un streptococ de la gradinita si e acasa cu tratament.Noi am fost azi sa facem exudatul si sper sa fie totul ok.
Azi am o stare tare blue.Imi vine sa plang si n-am chef de nimic...simt ca ma paste o depresie si nu pot face nimic Stau cuminte, nu spun nimic si prin cap imi trec numai prostii si ganduri negative
Va las si sper sa revin cu un zambet larg
Gabrielama spune:
Buna ziua si de la mine!
Sabina, sanatate multa!
Tzuni, te asteptam cu drag sa ne spui un cuvintel!
Zuzi, am luat cam de toate; mai avem de luat mobila, dar este simplu ca am identificat-o, trebuie doar sa o platim si sa ne-o aduca acasa.
Si mai am de luat vreo 2 biberoane si suzi.
Mey doamne dragute si tinere, nu va mai vaitati de schimbarea prefixului! Ca si io'l schimb la prima aniversare, dar il schimb rau de tot!! La 30 de ani nu eram maritata, n-aveam copii... ehehe, tinerete taica!! Asa ca bucurati-va de varsta asta, ca sunteti super tinere!
Gabi
There is no taste like the taste of being thin!
tumpi spune:
Ziua buna si de la mine
CarmenH, lasa depresiile, vine primavara, ce-i asta.
Hopes, cum zicea si Ruxi, mobilizarea ce atata pauza.
Marilena, cum mai sunteti?
Zuzi, idem, revizie total la tine acolo
Violeta, idem si pt tine, mobilizarea, ce atatea depresii doamnelor, incepe primavara, iarba incepe sa dea, copacii sa inmugureasca, pasarelele sa ciripeasca iar noi sa renastem, hai fruntea sus si mobilizarea.
Gabi, sa inteleg ca atunci cand vine Filip sunteti deja mutati.Pana la urma ce carucior ai luat?Cat de varsta asa este, atatea fete tinere care se vaita, of, of.Eu simt ca , cu fiecare an in care mai adaug unul la numaratoare intineresc
Carina, mai scrie, ca ma inspir.Momentan s-ar putea sa nu mai tb sa-i dau pachet sotului ca e posibil s aintre in medial,dar e bine sa am la caietel.
Acum daca poti sa-.mi dai o reteta ceva ce as putea face cu albusuri(aveam eu ceva,da contine prea mult zahar), asta in afara de omleta, ceva dulce eventual ca sa manance si al meu.
Ma intorc la treaba, e frumos aici si profit ca sunt in forma(da nu de cozonac) si poate mai tarziu trag o plimbare ca acus nu poci ca o concurez pe Lady Gaga
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
gusta spune:
Buna.
Sunt aici va citesc,Mara mai bine ,dar tot cu teama de scoala.Eu sunt undeva sub nivel rau de tot.Nu am ce sa raportez si nu pot vorbi inca de nimic, de asta stau linistita si cand am sa stiu mai multe am sa va zic.
Marilena si Mara Augusta
tlaura spune:
Buna fetele!
oricat m-as stradui tot nu reusesc sa tin pasul cu voi!
Ultima oara va povestisem ce a patit Andrei la scoala si promisesem sa revin. Nu am mai facut-o! in ziua aceea, m-a suparat rau de tot: el e foarte vorbaret de felul lui, numai ca acum o face si in ora. Doamna lui invatatoare ma apostrofeaza aproape in fiecare zi pe aceasta tema, dar in ziua cu pricina mi la parat si doamna de engleza. M-au apucat niste crize de nervi cum rar mi se intampla! Am crezut ca dau cu el de toti peretii! bineinteles ca nu il bat niciodata, dar atunci imi venea sa o fac! Nu am facut-o dar e pedepsit toata saptamana asta fara nimic electronic. Vad ca pana acum nu mi-a mai facut probleme. Dar va spun, eu doua zile nu am fost buna de nimic. Al meu radea de mine ca m-am suparat in halul ala, dar e neplacut ca in 4 zile din 5 doamna sa imi spuna ca Andrei vorbeste in timpul orei. Acum e ok., totul a revenit la normal.
ieri am vrut sa intru sa dau raportul dar nu am avut internet.
Oricum sunt la stationare pentru ca eu la nervi, ghiciti ce fac? mananc, bineinteles!
Iar acum nu reusesc sa revin la ce incepusem. Of, ca greu mai e!
Voi v-ati apucat de curatenia pentyru paste? eu vreau sa ma apuc de maine, sa vedem daca o sa am timp si chef!
va pup pe toate si va doresc o primavara placuta!
Zuzilici spune:
Buna dimineatza! Nu prea am timp sa scriu dar am vreo 2-3 se spus, asa rapid.
In primul rand vreau sa-i urez Sabinei multa sanatate si sper din tot sufletul sa scape de anemia asta. Sabinel te pup iubito si sper sa-ti fie bine cat mai repede.
Apoi, trebuie sa ma iau de fetele astea care tot vor la pauzate. Mai suratelor s-a schimbat cumva numele nostru? Ne numim cumva : Nou stil de viata ~ Pauzatele! . Stiu ca-i greu cu timpul liber, am si eu si casa si servici si copil in grija si mai nou am si mama care nush ce si-a facut la mana/umar ca i s-a umflat si-o doare de n-a dormit toata noaptea. (ei dar nu-i prima noapte cand nu doarme si nici nu-i problema voastra) . Ce vroiam sa zic e ca viata ne ofera si bune si rele si cateodata stim sa fentam, relele cateodata ne mai si doboara. Trebuie sa intelegem insa ca-i o "lupta" continua si niciodata nu putem spune: Gata m-am saturat, imi iau jucariile si-am plecat. N-avem unde sa plecam, asta-i situatia si trebuie sa deal with it.
Si-n ultimul rand vreau s-o asigur pe Marilena ca nu-i vina ei de ce i s-a intamplat Marei. Draga mea esti o mama cum multi copii si-ar dorii. Mara e mica si n-a stiut ca de cate ori are o problema indiferent de ce natura, ea la voi trebuie sa vina s-o rezolve. Acum sunt convinsa ca a inteles ca asa trebuie sa procedeze si sigur indiferent amenintarile primite (daca exista) v-a discuta cu voi tot ce i se intampla. Dar tu? Te rog trezeste-te si inceteaza sa te mai invinovatesti pentru ceea ce alti copii fac, pentru faptul ca parintii lor nu stiu sa-i educe. Stiu ca problema ta e Mara dar cu o fata de genul asta n-ai s-o ajuti prea mult. Stii ca tin la tine si nu-ti dau sfaturi decat daca eu le-as urma, asa ca te rog eu, pentru tine, pentru Mara incearca sa zambesti mai mult. Ai facut vreo prajitura cu ea? Ati plecat la cumparaturi fara sa cheltuiti nici un ban, doar asa de fun? Ati plantat cate ceva in gradina? Ati facut planuri pentru gradina cum o sa arate vara aceasta? Si sunt convinsa ca-s multe alte activitati pe care le puteti face impreuna. Astept sa-mi spui ce-ati facut impreuna. Te imbratisez cu drag si te .
Ok! m-am intins ca o placinta asa ca acum va pe toate si scuze de .
Zuzilici de Isabella Maria (21.04.2006)
carina spune:
Angel cake
6 albusuri (aprox 200 g)
120 g zahar (din care 20 g sa fie pudra)
46 g faina
coaja de lamaie/ vanilie
optional 20 g ciocolata neagra rasa fin si racita bine
Cuptorul la 175 grade.
Amesteci faina cu zaharul pudra.
Bati albusurile spuma cu un praf de sare. In timp ce bati adaugi incet zaharul si continui sa bati pana albusurile se intepenesc.
Incorporezi incet si cu grija amestecul faina-zahar pudra in albusuri. Adauga ciocolata rasa si incorporeaz-o si pe ea.
Pune aluatul in forme de mufins in care ai pus hartii de muffins si coace pentru 15-20 de minute.
Daca ai mult mai multe albusuri si o tava cu gaura in mijloc (tube pan) ai nevoie sa triplezi reteta de mai sus si sa coci aprox 45 de minute. In momentul in care o scoti din cuptor trebuie pusa tava cu capul in jos pe gatul unei sticle (gatul sticlei prin gaura tavii) pana se raceste (cum e mai mare se poate lasa).
Financiers cu fructe:
4 albusuri
120 g pudra de migdale
80 g faina
125 g unt
150 g zahar pudra
fructe (cate o capsuna pentru fiecare prajiturica, sau cate 2-3 visine/ cireze/ zmeurici)
Cerne faina si zaharul impreuna. Adauga pudra de migdale.
Topeste untul si mai tine-l pe foc inca 2 minute dupa ce fierbe pana incepe sa miroasa a nuci prajite (brown butter). Dupa ce se raceste filtreaza-l cu o sita de ceai.Adauga untul peste faina si amesteca bine. Bate albusurile spuma (nu tepene).
Adauga albusurile in mixtura de mai sus. Aluatul va fi oarecum lipicios.
Lasa aluatul peste noapte in frigider. Pune-l in forme (preferabil forme de madeleines, micute) bine unse cu unt. Pune fructe in fiecare. Se coc la 175 de grade 15-20 de minute.
People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/