Se poate obt. aj. fin. pt. sterilizare pisica?

Se poate obt. aj. fin. pt. sterilizare pisica? | Autor: Selene_Bunny

Link direct la acest mesaj

Buna, fetelor (si baietilor, daca intra pe aici )!

O intrebare: exista vreo cale de a obtine ajutor financiar pentru a steriliza o pisica?

Mai exact, pe data de 18 februarie, pisica tomberoneza a blocului a fatat, in fata usii mele, cinci puisori. S-a chinuit rau de tot, nasterea a durat mult, motiv pentru care doar doi pisoiasi au iesit vii.

Acum, problema este ca, in fata blocului, este plin de motani care o... pandesc, sa vada cand intra iar in calduri. Eu nu vreau sa o vad iar gestanta, ca am vazut cat s-a chinuit cu aceasta nastere, in plus, e a patra generatie de pui pe care o stiu eu.

M-am gandit sa o sterilizez. Nu beneficiez de ajutorul vecinilor, care o suporta cat de cat in bloc, in fata usii vizavi de usa mea, intr-o cutie de carton, pana mai cresc puii.

Asa, am vorbit la doua cabinete veterinare, intreband costul urmatoarelor servicii:

- sterilizare mama: 100 RON
- deparazitare interna mama: nu e necesara, daca se face sterilizare
- deparazitare externa mama: intre 4 si 25 RON, depinde de substanta
- deparazitare interna pui: 4 RON fiecare
- deparazitare externa pui: 10 RON fiecare
- vaccinare polivalenta pui, la 6 saptamani: 30 de RON fiecare

Cost total minim: cam 2 milioane.

Doresc deparazitare si vaccinare pentru ca, in eventualitatea in care Daria mea va intra in contact cu puiutii (este posibil sa ii aduc in casa), sa fie cat de cat protejata.

Unul din puiuti pare a avea ceva probleme la labutele din spate, mai mult le taraste decat calca pe ele.

Costul total al interventiilor imi depaseste posibilitatile financiare, eu particip si la Ajutor umanitar pentru copii, si la Bazar, saptamanal trimit pachete cu lucrusoare pentru copii, resursele financiare suplimentare sunt directionate catre aceste cazuri.

In cazul pisicii, m-am limitat la a-i cumpara zilnic mancare, ca, de cand au vazut vecinii ca eu imi permit sa-i iau Kitekat, Darling, nu prea ii mai dau de mancare.

Aveti vreo idee ce se poate face in situatia expusa mai sus? Ca mult n-o vor mai lasa in bloc, pisoii cresc, afara se face frumos...

Un puc mititel / Face numai ce vrea el!

Daria Nandini

http://lb2f.lilypie.com/77K3p2.png

Lucrusoare de daruit

Particip la bazaruri

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

La Cluj la Fac de Veterinara o castreaza gratis si anumite cabinete fac reduceri substantiale pt pisici comunitare, plus exista asociatii de protectii care au legaturi cu anumite cabinete si fac la 50 de lei sau gratis castrari pt animale de pe strada. Nu gasesti oare asa ceva si in Braila?
Eu am castrat vreo 8 pisici si 5 caini de pe la bloc asa ca stiu

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramoneloo spune:

In cta se practica sterilizarile sociale,adica 50-60 ron pt o pisica,la cabinetele particulare.Gratuit,la unul din punctele de la medgidia sau cernavoda,printr-un program de sterilizari al unui ong.trebuie sa existe si in orasul tau sau imprejurimi un ong sau macar un cabinet privat care sa practice sterilizarile sociale...sau poate in galati,ca-i aproape...sper c-am inteles bine,tu fiind din braila.
pt deparazitare externa,poti lua parakill,este romanesc,un produs bun,cam 20 ron un flacon.pui cate o picatura pe kg,tot pe ceafa.iesi mai bine si mai ieftin dc ai mai multe pisici de deparazitat.
pt intern,iei tu singura pastiluta de la vet,sa zicem ca e 5 ron max.o pisezi frumos intr-un sfert de plic umed,ca sa nu te complici cu bagatul pe gat si etc.pastila este pe kg si ea,nu cred ca o pisica de-afara are mai mult de 5,pt cat este si pastiluta...
pt pui micuti,deparazitarea externa o faci cu pudra bolfo,este f f buna si nu ii afecteaza nici macar dc se ling,nefiind toxica.este la tub si costa cam 20 ron si o s-o ai muulta vreme,pt ca se pudreaza si apoi se uniformizeaza cu degetele.
cat despre vaccinare,eu pur si simplu intreb dc imi fac vreo reducere tinand cont ca sunt de pe strada si sunt numerosi.orice reducere conteaza in cazurile astea.din nefericire,nici la ong nu e gratuita vaccinarea,dar pretul este modic pt animale fara stapan.
ah,chiar dc se sterilizeaza pisica mama,tot se deparaziteaza intern.fie inainte de operatie cu 2 sapt(deparazitare si rapel deparazitare),fie dupa operatie,dupa ce pisica si-a revenit complet.nu se recomanda sa deparazitezi si vaccinezi sau operezi in acelasi timp,pt ca organismul este slabit,nu are imunitatea corespunzatoare si poti sa-i faci mai mult rau decat bine.astea trebuie sa le stie f bine un vet,totusi...
la pisici se fac doar 2 vaccinari,din cate-mi amintesc.apoi,ca si la catei,doar anualul antirabic.
poti incerca sa plasezi pisoii mici intre timp,poze,anunturi pe net,verifici potentialii adoptatori...nu de alta,dar si in cazul asta le poti face mai mult rau decat bine,din nefericire.
sper sa te ajute cu ceva ceea ce am scris aici si te felicit pt faptul ca incerci sa faci ceva pt aceste animalute,pt ca-ti pasa de ceea ce li se intampla.dc ar fi mai multi ca tine...

Mergi la inceput