cum adorm copiii vostri?
Raspunsuri - Pagina 2
Cristina_C spune:
Pai mai incape vorba, stai cu el, tine-l de manute daca asta-l face fericit, mai ales ca spui ca asa adoarme in 5 minute. Tu existi si ca sa-i faci lui viata mai usoara, ce folos sa piarda timpul uitandu-se pe pereti, sa planga...E normal sa vrea sa te simta aproape, chiar langa el, ca in timpul zilei. Ce-i rau in asta? O sa adoarma si singur in camera la un moment dat, dar lasa-l pe el sa hotarasca momentul!
alex_andra spune:
Fetita mea, de aproape 1 an si 2 luni, adoarme numai in brate, dupa baita si laptic. In brate la mine.
Foarte rar se intampla sa nu pot eu sa o adorm si atunci intervine tati, dar acelasi procedeu: baita, laptic, suzi, in brate, pe canapea.
Stam cu ea asa, adormita cateva minute, ca sa fim siguri ca nu se trezeste si apoi o ducem in patutul ei.
Cateodata se mai trezeste in toiul noptii si stau langa ea si o tin de manuta si o ora pana i se adanceste iar somnul. Stau o ora, pt ca, in somn, daca simte ca imi retrag mana,ma strange tare si matzaie. Si atunci, dorm asa, in fund si o tin de manuta.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
anaemi spune:
Anastasia adoarme numai la san (1 an si 7 luni), Filip adoarme numai daca ma mangaie pe mana/cot (3 ani)...deocamdata nu renuntam niciunul
Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
IMPLINIRE
maya_m spune:
la meu pui e mare -5ani jumate-inca doarme cu mine ,ocazional cu taica-su..dupa sedinta de pupaceli adoarme cu fundul la mine in brate si cu capsorul pe bratul meu iar palma mea o tine strans cu manutele lui..asta seara de seara..de multe ori ma doare umarul dar nu i=as refuza nicicand moftul asta..cand o sa fie el pregatit sa doarma/adoarma singurel o sa-l las dar niciodata nu o sa-l oblig...e un sensibil si-un mamos si tare mult ar suferi daca l-as indeparta eu..o sa astept sa faca el primul pas
dennissa spune:
In primul rand multumesc la toate pentru raspunsurile voastre
natalia_nica- foarte frumos! Da...o sa-mi fie dor asa cum imi este acum sa-l tin in brate (pt ca nu tare mai vrea asta)..si cand era mic mic de cateva luni am incercat sa nu-l tin prea mult in brate (bine..ca am avut noroc de copil neplangacios si ff cuminte) si acum l-as tine dar n-am pe cine..
Cristina_C- nu-i nimic rau in asta, cum sa fie, ca il iubesc din toata inima si DA, de aia exist, ca sa-i fac viata mai usoara..eu intrebam pe alte mamici asa ca voi cum va adormiti copiii, ma gandeam ca-l prea alint cu tinutul de mana, ca sunt mame cere mi se "lauda" ca ai lor copii adorm singuri, la ei in camera, cu lumina stinsa, etc...
Ma bucur foarte tare ca "m-ati linstit" si este ceva normal sa fie copilul dornic de tandretea noastra, de alintul nostru si de toata atentia noastra, a parintilor. O sa tin cont de sfaturile voastre si o sa-l tin de manute cat va fii necesar.
Laura25- nu ma "deranjeaza" in sensul inteles de tine...nu m-am exprimat poate destul de corect. Niciodata nu va fii prea mare pt a primit toata afectiunea si dragostea mea!
Sa nu ma credeti o mama denaturata care isi evita copilul sau evita sa-i dea atentia necesara...chiar il iubesc din suflet si vreau ce-i mai bine pt el, de aceea am v-am si intrebat, sa nu-l fac fff dependent de mine, sa nu-l "sufoc" daca intelegeti ce vreau sa zic, sa-l las un pic mai independent, dar o sa-i "testez" independenta in alte "circumstante" nu in ale adormitului.
pe toate
nrl spune:
Al meu baiat are cu 9 luni mai mult decat al tau si adoarme intotdeauna la mine in brate cu tzitzi in gura, singura exceptie e cand mergem cu masina. Mie nu mi se pare ca e prea mare sau prea dependent de mine
Nicoleta mami de Andrei (08.12.2007)
http://community.webshots.com/user/nicoletarl
http://formular.stirileprotv.ro/
Kariris spune:
stai linistita, te-ai exprimat foarte bine, noi te-am inteles. Laura nu pierde nici o ocazie de a taxa pe cineva. Nu e prima oara cand face mamicile sa se simta orice doar mamici nu. Apoi, daca mai rezisti, poti beneficia si de niste sfaturi bune si omenesti din partea ei. Dar varianta clasica este cea cu mustrarea la inceput.
Fetele ti=au raspuns foarte frumos, nu am ce completa.
Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna
Laura25 spune:
lachi, imi fac mea-culpa, ai dreptate. Am cateva chestiuni legate de copiii la care daca nu e cum cred eu ca e cel mai bine pt cei mici, las total diplomatia acasa.
dennissa scuze. Pur si simplu am auzit de atatea ori pe forum si in jurul meu despre cat de "teroristi santajisti" sunt copiii si trebuie lasati sa planga ca sa se invete ca nu le stai la dispozitie cand au ei chef, incat "suflu si in iaurt".
E bine ca il vrei indepedent. Dar cea mai 'sanatoasa' independenta e cea dobandita de copilul care are incredere totala in parintii lui, care stie ca oricand are nevoie de o mana sa-l aline sau sa-l ajute, mami/tati e acolo langa el, mereu pregatiti sa i-o ofere, neconditionat. Cu cat esti mai dispusa sa ii stai la dispozitie oricand are nevoie, sa ii fii altarui, sa nu il fortezi, ci sa-l incurajezi, cu atat va capata mai multa incredere in el si in voi si "isi va lua zborul" mai cu avant. Impunandu-i independenta intr-un mod spartan, nu obtii decat un copil frustrat, nesigur pe el, "independent" doar de nevoie, dar a carui independenta se naruie la primul obstacol.
Bucura-te de fiecare clipa cu el, incearca sa vezi ceva pozitiv in orice intamplare, in orice gest, in orice pozna (chiar si cand o sa scrie cu carioca pe tv sau pereti, sa fii mandra de el ca a scris, nu sa il certi ca nu a gasit locul potrivit, de exemplu ).
Mai am multe de debitat, dar fug ca am scapat 'gastele' mele in cada si mai au putin si inunda si vecinii de desupt, nu numai baia mea.
Nopti cat mai dulci sa aveti
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
carmenstefi spune:
salutiii
e frumos sa stai cu bebita ta inainte de culcare,multe nu am de zis ca au scris fetele inaintea mea si au mare dreptate,a mea printesa adormea tot in brate pana la vreo 6-7 luni apoi singurica in pat dar langa ea ,apoi citit povesti adormit inaintea ei,de multe ori singurica chiar si acum la 4 anisori si un pic dorm cu ea,e o perioada ca suntem singurele ,dar imi place tare mult sa dorm cu eaasi sa ne strangem in brate ,sa ne alintam.
carmen si stefii