cum adorm copiii vostri?
Raspunsuri - Pagina 3
xandra28 spune:
puiul meu a dormit singur in camera lui de la 9 luni. dupa ce a inceput gradinita si s-au inmultit virozele, am inceput sa dorm in camera cu el, pe canapea, sa ma asigur ca e totul ok peste noapte; se intampla se se trezeasca, sa aiba crize de tuse, etc. asta se intampla pe la 3 ani. cand a implinit 4 ani, ne-am mutat si atunci am desfiintat si patutul de bebelus. si uite asa a ajuns sa doarma cu mine-n pat, pt ca nu era familiarizat cu noua camera, pe care de altfel a adorat-o de la bun inceput. uneori ma gandesc sa-l mut la el in camera sa doarma singurel, dar simt ca i-ar fi greu; uneori ma ameninta chiar el: sa stii ca daca nu dormi cu mine o sa visez monstrii, o sa-mi fie frica, etc. asa ca probabil ca o sa las lucrurile sa decurga de la sine. e mai complicat pt ca trebuie sa ma culc cu el si nu prea mai am programul meu dar nu ma deranjeaza. vorba voastra, existam sa le stam la dispozitie......... non stop as adauga
lara_c spune:
Si fetita mea are totaproape 18 luni.
Din pacate adoarme cu un biberon de lapte.Nu am reusit nicicum sa o dezobisnuim.
Ce-i drept ca ii dam biberonul o pupam de noapte buna , inchidem usa la camera ei si de la 20.00 la 07.30 doarme neintoarsa.
Insa , cu toate ca o spal pe dinti de 2 ori pe zi, din cauza ca adoarme cu laptic poate face carii de biberon.
Sincer, inca nu cunosc personal nici un bebe de varsta lor caruia sa ii urezi noapte buna si sa doarma pana dimineata ( nu inseamna ca nu exista).
Toti copiii au nevoie de ceva ca sa ii linisteasca si sa adoarma.
Cel putin in cazul nostru nu plange si nu e nevoie sa stam langa ea cu orele ca sa adoarma (noi povestea o citim inainte si apoi ii dam lapticul).
Sunt convinsa ca nu va adormi cu laptic pana la 16 ani, asa ca nu ma mai stresez.Poate om avea noroc si nu i se vor caria dintii din cauza asta..
Dar daca stie cineva vreo metoda de renuntat treptat la biberon pt a a dormi,ascult cu placere ( sigur e ok sa bea laptic, dar nu vreau sa depinda de el si de preferat este sa o pot spala pe dinti dupa...)
Lara w14+ si Huckleberry Errie
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
India
Luna1 spune:
Eu cunosc "bebe" de varsta fie-mii (doi ani jumate) care de la noua luni adoarme asa: la ora 19 mami a ei o pupiceste, apoi o pune in patut (acum pat ca e mai mare) ii spune "nite nite!" inchide usa si pleaca. Fetita sta acolo si adoarme, rare ori solicita ceva. Nu pot zice ca n-am avut momente in care am invidiat-o si sincer, daca avem taria, recunoastem cu toti invidia in fata unei astfel de rutini.
Insa mamica respectiva pierde (nici nu stie ca exista asa ceva) urmatoarele(o iau ex pe fetita mea acum): seara ne punem in pat si citim o poveste. Apoi stingem lumina si LIPITE imbratisate ne soptim vreo 10 minute la ureche "I love you mommy! I love you too!". Apoi, tinandu-ma de deget, adoarme. Doarme in patul ei pana pe la 2-3-4 dimineata cand o trezeste un pipi. Atunci, desi as putea sa o pun pe olita si sa o pun la loc in patul ei, prefer sa o iau la noi in pat de drag (dupa ce face pisu) si pana dimineata dormim imbratisate, cu o manuta mica mica pe gat, si un piciorus mic mic incalecandu-ma cand pe mine cand pe tati. Daca indraznesc sa ma intorc cu spatele (doarme la mijloc) imediat apare o manuta ce vrea sa ma imbratiseze si un piciorus inlatuit (care binenteles nu ma cuprind).
Sincer eu nu as schimba nimic, deocamdata, din rutina noastra.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
anamariame spune:
Eu nu sunt mamica de bb mai maricel, Eva inca nu are un an, dar seara adoarme cu mine in pat, luminile stinse, liniste in casa, amandoua intinse sub patura. Se foieste uneori si o ora pana sa adoarma, dar alta metoda nu am gasit. Mi se pare grozav ca puiul tau adoarme asa repede, iar faptul ca isi doreste sa fie tinut de manuta e chiar emotionant. Pe mine nu m-ar deranja deloc, ci m-ar topi cu desavarsire. Pe mine Eva ma impinge seara, vrea spatiul ei.Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)
toanca spune:
Dennissa, tine-l de manuta cat vrea el, caci va veni un timp cand iti va fi tare dor de asta! Si Matei al meu a avut o perioada de genul asta....dar i-a trecut de la sine;
Acum adoarme daca ii citim povesti, daca ne pupa si daca ne da "bors"; o alta alintare de-a lui pe care i-o respectam.