Strumfi de iul-aug 2007 (177)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

nu numai ca e obligatorie, dar o platesti si daca mai ai si un alt contract de munca cu norma intreaga! sotul plateste si la firma unde lucreaza si pt venitul de pe PFA! gata, nu ma mai enervez....ce frumos e afara!!!!!!!!si ne asteapta zile bune...http://vremea.apropo.ro/vremea-bucuresti_bucuresti

opriti planeta....vreau sa cobor!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

pe mine ma deranjeaza plata retroactiva,pai ce eu ma imbolnavesc retroactiv?!dar da stiu,cum sa mai functioneze sistemul cu una care gandeste ca mine,zauuu..dar ca ma duc la urgenta si nu sunt bagata in seama decat daca introduc bacnota in buzunar sau daca la trei dimineata am prezenta de spirit sa nu ma duc in pijama ci sa-mi pun blanoiu ca sa dea bine...mda..subiect sensibil.

aaa daca vreti sa scapati de popriri si sechestrari renuntati la bunuri si conturi si atunci n-au ce sa mai ia,asteptati 3 ani si apoi sunteti free like a bird

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredana_76 spune:

Scuze,m-am trezit si eu ca musca-n lapte cu mesaju;l anterior,dar scrisesem de dim si l-am trimis mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Sa ma bag si eu in seama. Miercuri seara Adelise se uita la Bambi,este acum unul dintre filmele ei preferate, parca tocmai pentru a ma face pe mine sa ma gandesc la puiutii lui Carmen mai des. Si tot stateam eu asa si si o tineam in brate, convinsa fiind oricum ca nu intelege mare lucru, cand ma intreaba foarte senina "Where is Bambi's mother? Where did she go?" (unde-i mama lui Bambi, unde a plecat). Sincer am inceput sa plang, m-am gandit imediat la Petru si Stefan, totul de la Bambi.

Incerc sa ies din starea asta si cu mana pe inima recunosc ca mi-as dori sa fi uitat deja.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

georgi, o corectie, esti liber dupa 5 ani, ca na, creantele bugetare sunt mai cu motz decat altle. plus ca ele se prescriu in ordine, adica - sa zicem ai o datorie din luna februarie 2005 - acum ca e martie 2010, s-a prescris datoria din feb 2005. dar tu ai de plata ceva si din martie 2005 -aia inca nu e prescrisa. deci luna cu luna se prescriu alea mai vechi de 5 ani, dar teoretic - daca ai activitate - tot ramai cu un codoi de 5 ani in urma de dari. plus dobanzi SI penalizari, ca asa e statul, ia cu doua maini .

si CAS a Avocatilor nu include si CASS (asig de sanatate), ci doar celelalte asigurari (pensie, somaj, indemnizatii..., dar fara sanatate). deci e "normal" ca aia de la "stat" sa zica ca nu-i intereseaza ca esti tu asigurat la CAS a Avocatilor.

karli, o sa incerc eu o explicatie simpla la intrebarea de ce e obligatorie asigurarea in sistemul bugetar. sa presupunem ca acum ai bani sa te duci la o clinica privata. buuuuun, bravo tie. dar cine iti garanteaza ca o sa ai mereu, daca ramai fara venituri mai incolo si ti se face rau pe strada si tu n-ai bani de spital privat? te lasa sa mori in mijlocul strazii? o sa ajungi la un moment dat pensionara (eu am dubii despre mine ca prind pensia, dar cine stie...), probabil ai avea nevoie mai des de ingrijiri medicale, medicamente. daca nu ti le mai permiti, iarasi, statul se simte dator sa nu te lase sa mori.
asa e in toata lumea, cu diferenta ca in lumea civilizata ai asigurare, nu mai bagi mana in buzunar sa cotizezi oricum si la doctor.

faptul ca platesti retroactiv, desi e total anapoda fata de orice contract de asigurari (ca e evident ca nu se mai poate intampla - pt perioada trecuta - evenimentul asigurat!), asta e, asa e legea. e oarecum logic totusi, daca esti tanar zici ca nu vrei sa fii asigurat, riscul tau e mai mic sa ai nevoie de servicii medicale. si atunci cine sa fie asigurat- doar varstnicii si bolnavii? oricum sistemul sanitar e varza chiar si cu contributiile obligatorii ale tuturor celor care au venit, daca ar functiona doar cu cine are chef sa fie asigurat, atunci chiar ca medicii s-ar lasa de meserie.

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 27+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

vivela,asa e,io luam in calcul termenul general..oricum sunt nasoi,trec a executare in ultimul an si atunci urmaresc tot ce gasesc...io glumeam dar e cu atat mai grav cand ai un credit si cand chiar nu ai ce face.
cu casa de asigurari asa e,dar sa ma considere ca n-am fost in crestere copil cand eu am chitante ca am primit indemnizatie pentru crestere copil..asta mi se pare anapoda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

of, luna! te inteleg.......andrei e fan Dumbo" ....cel mai "pe faza" e atunci cand Dumbo plange dupa mama lui....si comenteaza: "uite dumbo plange dupa mama"!!!! referitor la carmen, din fericire copiii ii au inca pe bunici care sunt in putere! nu vor duce lipsa de dragoste! deocamdata nici nu cred ca-si dau seama.....vor fi privati de dragostea de mama in viitor. viata merge inainte......oamenii isi refac viata.....eu am o colega de birou, sotul ei si-a pierdut prima nevasta, cu care avea un copil.....eu n-am stiut ca colega mea nu e mama naturala a copilului pana cand nu mi-a spus.ei mai au impreuna un copil....ii iubeste pe amandoi la fel.....din nefericire, cea care nu va putea fi niciodata consolata e mama ei!

opriti planeta....vreau sa cobor!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cygni spune:

Va salut si eu dupa ce m-am rasfatat la un salon fiindca duminica plecam -pentru prima data de cand s-a nascut copilu'- doar eu si sotul in concediu 11 zile. Nu imi vine sa cred ca in sfarsit plecam, am planuit din decembrie si parca nu mai venea odata martie.

O sa merg cu netul mobil dupa mine c-om mai si lucra dar per ansamblu sper sa ne facem de cap relaxandu-ne

Sunt putin cam stresata ca nu stiu cum va reactiona Alise ca nu va mai fi niciunul din noi pe-aproape, nu a mai stat fara unul din noi mai mult de o zi doua dar speram sa fie totul ok.

In privinta discutiei cu haine si incaltaminte eu iau mereu online si se pare ca toata familia mea cu mine in frunte uraste probatul.

Va doresc si voua un week-end cat mai frumos, vremea deja ne surade.

It is a miracle that curiosity survives formal education

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Si laurashul meu poarta 27-28 ; adica 27 ii e cam mic la astea de iarna, dar chiar habar n-am cat sa ii iau la astea mai de primavara...oi vedea!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash spune:

Vivela .
Cygni, concediu placut, sa aveti vreme cel putin la fel de frumoasa cum e azi in Buc, e superb, daca nu luam in calcul praful....

greierash mamica de Andrei

- "Traieste clipa" -

Mergi la inceput