alaptat+lapte praf
Raspunsuri - Pagina 3
witeflower spune:
Sabina, stiu ca agitatia ar putea fi trecatoare - tocmai pt ca am trecut prin asta si la primul copil. (Dar nu am introdus laptele praf pt simplul motiv ca nu l-a luat. De buna voie nu as fi suportat sa-mi vad puiul seara de seara plangand si zbatandu-se la san ca pestele pe uscat, pt cateva picaturi de lapte...).
Nu e vorba doar de oboseala mea aici, ci si de confortul copilului, care nu mai plange pana la 12-1 noaptea ca e flamand si are colici din cauza suptului frecvent.
Cat despre diversificare - am optat sa diversificam deocamdata cu lapte praf... tocmai pt a nu ne grabi sa introducem celelalte alimente. Deocamdata avem abia 2 luni si cateva zile. Pana la 5-6 luni as prefera sa nu introduc altceva.(Un biberon de lapte praf mi s-a parut o optiune mai buna decat diversificarea timpurie.)
Oricum, sunt pro-alaptat, asa ca voi face tot posibilul sa stimulez lactatia, atat cat se poate. Ceaiul de chimen si compotul de mar sunt nelipsite in bucataria mea, iar daca seara simt ca e laptic la san, sarim peste biberon.
Dar daca incetul cu incetul vom trece pe lapte praf (ceea ce sper sa se intample numai dupa 6 luni...), nu voi face din asta o tragedie. Ma gandesc chiar ca s-ar putea sa fie mai bine - ca intarcarea sa se produca treptat si fara prea mult stres pt bb.
roli25 spune:
Witeflower felicitari ca esti pro alaptat si faci tot ce-ti sta in putinta sa ai lapte.
Eu vroiam doar sa subliniez "cat de rar bibe" ca sunt mai mari sansele sa ramai fara lapte de la nesupt, decat de la oboseala.
Acum depinde probabil si de organism. Eu sunt una la care nu conta cat de obosita eram. Cadeam pe mine cateodata...iti dai seama cu 2 pici la diferenta de 1,7 luni ca nu mi-a fost usor...dar ce pot sa-ti spun ca oricat de putin dormeam, nu mi s-a diminuat laptele din cauza asta.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Sabina spune:
Witeflower, ma refeream dupa 6 luni, bineinteles.;) Adica cand ii bagi mancare, chiar ca nu vad sensul de LP.ramane pe san si gata.
Eu zic sa incerci in unele seri fara bioberon, macar dupa ce face 3 luni.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo