**Zmeurici de iulie-august 2009 (33)**

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Corinna1982 spune:

Alinutza, merge si mama ta cu voi? Ca eu vreau sa o iau pe mama, dar este revoltator ca hotelurile nu valorifica camere in regim single, trebuie sa platesti pt 2 persoane chiar daca sta una. Si mai sunt hoteluri cu camere duble de lux, unde mai poate intra o a treia persoana (eventual pe o canapea neextensibila), dar tariful pe camera este urias, mai mare decat 2 camere duble. Nu pricep deloc, scump dom'le, scump. Chiar ca dincolo e mai ieftin

------------------------------
Corina, mami de Maria (07.08.09)
Botezul Mariei 18.10.09

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patrisuca spune:

salut!
din pacate am ramas cam in urma pe aici. mi-a plecat ajutorul si sunt singuraaa cu toate.
a dat cineva peritol la bb? fata mea e cam agitata si ma intrebam daca ar fi bine sa-i dau.mi-a recomandat pediatra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

Monitza mama...m-ai inteles total gresit. Nu sunt deloc ofensata ci eu chiar am vrut sa ajut cu informatiile pe care le am. Avand in vedere diversitatea de opinii ale medicilor pediatri m-am gandit ca asa te-a sfatuit pediatrul tau si mi s-a parut normal si responsabil sa completez si eu cu informatiile pe care le detin pana acum despre novocalmin. Nu cred ca o astfel de informatie este ofensatoare....si cum spui tu fiecare mamicuta ia propriile decizii dar este ideal sa le iei cand cunosti toate aspectele problemei, nu???
In legatura cu "militatul pentru echilibru" mi-am adus aminte de niste mesaje legate alimentele bio si de e-urile din alimentele copiilor si iar tu ai concis (foarte logic dupa parerea mea) ca nu putem sa-i tinem departe de acestea pentru ca la un moment dat tot vor lua contact cu ele.
Aici pe forum suntem impartite ca atitudine: mamici mai crizate (in sensul bun al cuvantului, pentru ca si eu ma situez pe acolo) si mamici mai relaxate, insa cred ca nici unul dintre atribute nu are legatura cu calitatea de a fi mama buna...e vorba doar de atitudine.
uff..sper sa ma fi inteles.
Si nu cred ca trebuie sa ne ofenseze cand apar pe forum pareri contradictorii opiniilor noastre. Suntem un forum unde este incurajata diversitatea de opinii.

Corinna si noi cu aceeasi problema ne confruntam...camera pentru mama. Apartamentele sunt mult mai scumpe decat o camera dubla si una single la un loc, plus ca in living este doar o canapea extensibila si mama are probleme mari cu spatele. La Cocor am gasit si posibilitatea de camera dubla si single.
Si daaaa...o iau si pe mama cu mine ca lui Eric ii trebuie 100 de bone ca sa-l poata binedispune

mqqm multumesc pentru urari. Stiu ca esti addicted blogului dar mai impartaseste-ne si noua din progresele pepitului. Ne e dor de voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Ziua buna,fetele!

A venit si aici un fel de primavara ,bate totusi vintul dar e un aer bunicel .Eu mor de somn,Stefan nu a avut o noapte prea buna,l-am luat cu noi si atita s-a foit dupa suzeta plus scularea de papa de la ora 3.
Ma intreba alinutza de dinti,noi avem 4 si incerc in fiecare seara variante de cina consistenta( desi nu stiu daca de foame se scoala la 3 dar totusi biberonul cu 200 ml il suge in 5 minute...)iar daca nu reusesc sa nu se mai scoale noaptea,de luna viitoare o sa incerc sa-i dau noaptea apa.Deocamdata ii curat seara dupa ce papa lapte,cu degetar din ala pt bebei,nu pot prea bine ca nu-s decit pe o treime erupti.
Practic,intr-o seara a papat de la ora 19:un borcanel mic cu mar(125 g),cereale facute cu lapte formula din 150 ml plus un biberon de 200 ml lapte la culcare ora 22 si la 3,vesnica trezire.
Nu stiu,poate trezirea de la ora 3 are si legatura cu perioada de sarcina,atunci ma sculam regulat sa merg la buda,il sculam si pe el..fac tot felul de legaturi,imi e greu sa cred ca nu rezista fara papa pina la ora 6.
Alinutza,cauta,te rog,daca e ok,fierberea laptelui uht.Cind era Marie mica,era pe forum o chimista care ne-a explicat ca laptele uht nu-i bine sa fie fiert,din ceva motive chimice,nu-mi mai amintesc oricum.Eu ma feresc sa folosesc lapte uht la chestii care trebuie fierte gen orez cu lapte,cumpar mereu lapte pasteurizat de la frigidere.

Motana,Marie face numai balet(2 ori/sapt),pian si engleza,astea-s activitati extra pe care le platesc.Sa vezi alti copii cite fac,mai mult dar cica totusi nu se recomanda mai mult de 2.Pe Stefan o sa-l dau cu siguranta la pian ,sper sa-i placa dar se recomanda tirziu,spre 5 ani.
Da,cartofii aburiti sunt ok,e vorba de cei pajiti,copti.

Moniland,o sa pun si poze dar nu avem voie sa facem,vine un fotograf de la opera de stat,totul e asa comercial si bine pus la punct .

Giova,deci zici ca dr Leretter are o fetita mumuoasa.Fain,nu stiam!Oare e cu aceeasi nevasta pe care a luat-o prin 98,cind am terminat eu?Era o tipa de virsta mea.

Fetele,Stefan doarme de o ora jumate,nu a mai dormit asa mult deodata dar daca noaptea a avut alt program,acum recupereaza.Apropo de sculari noaptea,el nu e deloc agitat insa are si sculari de socializare,vorbeste si tipa pina ametim dar nu-l bagam in seama si se culca la loc.

Ma duc sa vad ce face,trebuie sa-mi fac cafeaua nr 2 si desigur o asortez cu cioco .
Revin io...

Mergi la inceput

Monitza,cum sa dai,mami,novocalmin la febra mai mare de 38,5?
La 39,9 ce mai dai?Serios,zice bine Alinutza,cu novocalminul nu-i de joaca si nici cu antitermicele si antiinflamatoarele,in general.

Patrisuca,ce inseamna bebe agitat?Stii,nu vreau sa te cert sau sa ma dau desteapta insa mai revezi ce ziceau mamicile la subiectele pe care le-ai mai deschis recent si trage concluziile.Lasa Peritolul si pediatrii din secolul trecut .Peritolul se da cu motive f serioase...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONITZA86 spune:

Alinutza mea culpa sunt nedormita mai inteleg si prost ce puii mei sa fac.Hai k m-am trezit gratie mesajului revoltator.Eu cred ca risc sa ma repet dar DR care se contrazic in opinii si mai ales cand e vorba de copilul meu dispera ma aduc la culmea rabdarii.Prefer sa reactionez sau sa administrez conform simtamintelor de mama .
SUNTEM MAME SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL
Alina avem tendinta sa ne invinovatim tot pe noi,nici decum gogoasa.Legaturi intre sarcina si perioada de acum ,sincer,cam greu sa accept si asa ceva dar posibil.Deci trezitul deocamdata si eu il pun pe seama dintzucilor,si a irascibilitatii,a durerilor pe bcare probabil ii chinuie.

Astazi am scris cam mult.

MAMI DE STEFANIA MARIA
mica mea comoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONITZA86 spune:

Totusi nu pot sa ma abtin sa nu raspund

Alina sincer astepti sa creasca febra pana la 39.9?eu nu sunt de aceeasi parere.Nu vreau sa repet am zis mau sus "ltima instata"novocalmin.

MAMI DE STEFANIA MARIA
mica mea comoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

Alina saru'mana pentru reminder. Sa stii ca am si eu pe undeva prin calculator salvate niste informatii cu pareri pro/contra legate de fierberea UHT-ului. Oricum de saptamana viitoare voi face comanda la o ferma de langa Bucuresti care are toate avizele si autorizatiile necesare si voi lua lapte proaspat pentru a face branza si iaurt.

Mergi la inceput

Monitza,sa-ti zic ceva:aici,daca mergi cu copilul la dr cu febra 38,5 iti zice sa nu fac nimic,nu e considerata febra decit incepind cu 39.Si da,la bebe,incepind cu 39,ii pun Paracetamol supozitor.Mai devreme exclus,trebuie sa lupte si corpul putin cu virusii.
Novocalmin nu as pune deloc,aici nu se gaseste,ti-a povestit Alinutza.
La febra mare care nu cedeazala paracetamol si/sau nurofen,is de foarte mare ajutor impachetarile sau baile cu apa calduta,sigur,daca nu exista frison.

Si nu-ti dau dreptate,suntem mame dar nu trebuie sa ne ocupe tot timpul,este necesar sa gasim si timp pt noi si timp sa ne informam.Informatia inseamna putere si asa nu ne vom mai lasa influentati de pediatrii/vecini/rude .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina

Informatia inseamna putere si asa nu ne vom mai lasa influentati de pediatrii.

Alina,mami de 2 copii minunati

Dar de cine? De internet? Deci ce zice pediatrulnu e bun..e bun ce zice internetul?

Si eu citesc si caut pe internet la greu,combat ideeile doctoritei cu ea de fata daca e cazul..insa cand imi da argumente solide pai atunci cred medicul si nu parerea neavizata (desi poate nu neaparat gresita) a unor mamici din tara sau de peste hotare (fara suparare).

Si apropo Alina de ce zici ca nu e ok sa dam fier (stiu povestea cu Marie a ta..insa nu vad concluzia). Uite ce am gasit pe faimosul internet:
Preparatele de fier se administreaza in scop profilactic, pentru prevenirea anemiei feriprive, la sugarii sanatosi, de la varsta de 6 luni (la prematuri, gemeni si sugari cu greutate mica la nastere, se poate recomanda mai devreme) sau in scop curativ la copii cu anemie feripriva.
De asemenea, pentru profilaxia anemiei feriprive trebuie evitata prelungirea alimentatiei excesive cu lapte: dupa varsta de 6 luni, cantitatea de lapte consumata zilnic nu trebuie sa depaseasca 600 ml.

-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

My precious baby girl...
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Mergi la inceput