**Zmeurici de iulie-august 2009 (33)**

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bely spune:

Buna tufa
la cat mai multe lunite sarbatoritilor

Patri e foarte maraita de duminica si dintzocii nu vor sa iasa imi si face o febra usoara de 37,4-37,5, desi temperatura ei normala nu a depasit 36,8, deobicei noptile le doarme bine si continuu, aseara pe la 23:00 a inceput sa planga in somn, am pus-o cu noi in pat si dusa a fost pana dimineata
aseara am facut vita cu morcov cartof si orez, am avut succes, macar bine ca nu refuza mancarica ca in rest e asa de maraita de nu-i intra nimeni si nimica in voie peste zi, sa nu mai spun ca doarme cate 30 min. iepureste, dar bine ca doarme noaptea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corinna1982 spune:

Uliiasi, chiar ma intrebam de ce nu au intrat banii. Off, dar ratele nu se pot amana

Mai ce meniuri bogate si gustoase aveti voi acolo. Noi cred ca o sa va zicem meniul zilei cand trecem la sarmale, carnati si fripturi . Ca legumele si fructele sunt . Nici nu pot sa va zic cum se stramba la apa...e jaaaaale

Hai ca mai revin ca nu ma lasa Mariuca, vrea ea sa scrie...

------------------------------
Corina, mami de Maria (07.08.09)
Botezul Mariei

Mergi la inceput

La multe lunite sarbatoritilor de azi!

Vad ca sunt zmeurici cu febrita pe aici. Le pupam si le dorim sanatate.

Am admirat poze cu zmeurici ochioase si frumoase!

Fetelor, spuneti-mi si mie un hotel bun, cu servicii de calitate in Mamaia.

Botezul Mariei 18.10.09

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bely spune:

corinna ce tare ai fost cu sarmale,friptura,carnati..
chiar m-am uitat la pozicile mariei si e o dulceata de fetita si are falcute, asa ca nu are rost sa te stresezi prea tare cu alimentele, cand va vrea va manca
ce sa mai zic eu ca la 6 luni avea 6.700 si totusi ciguleste cate ceva dar asa ii e conformatia, maruntica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mony08 spune:

uliiasi Noi am primit idemnizatia in 11 martie.

La multe lunite sarbatoritilor de azi.
La multi ani Alinutza, cu intarziere.

blanca000 si la baietzelul meu au aparut acu o saptamana ,niste peet rosii ca niste blande asa,doar 2 pete aproape de gurita si cateva pe maini.Peste 5 zile i-au trecut alea si i-au aparut altele pe cap ,pe gat si pe mana,iar dupa alte 2 zile azi iau aparut si pe picioare.Am fost la doctor mi-a spus ca are urticarie,nush de la ce face alergie ca nu i-am dat nici un aliment nou.Mi-a dat un sirop antialergic,dar nush sa-ti spun acum cum se numeste.

Giova pana la urma i-a iesit la Edisor vre-un dintishor? Eu citesc mai pe diagonala si ma scuzi daca am n-am vazut.

Fetele va multumesc pt informatie in legatura cu vaccinul.
noce In cazul meu am aflat ieri ca nu statul a fost vinovat ci doctorita. In sfarsit am gasit o alta doctorita,care mi-a spus sa-i duc fisa saptamana asta si saptamana viitoare facem vaccinul. Am primit cartea "Copilul vegetarian" e f buna.Multumesc

MONITZA86Ai avu dreptate ca doctorita nu este buna.Sa vad ce fata v-a face cand voi merge sa-i cer fisa. Imi pare rau ca aveti nopti grele.Sper sa reveniti si voi la normal.La noi azinoapte o dormit si puiul meu mai bine.

Va Revenim sper mai tarziu.

Mony de Denis Adrian (01.08.2009)
Poze Denis
www.youtube.com/watch?v=kKC9YvD0qaQ" target="_blank">Denis rade
www.onetruemedia.com/shared?p=9e2987701899744bd26de6&skin_id=701" target="_blank">Denis 0-3luni

Mergi la inceput

Bely

Alinutza, zici ca pana la 18 ani o sa se trezeasca Eric? Sotul meu are 31 si tot se mai trezeste asa de control...Eu una, sa fac pe mine si nu ma dau jos din pat, dar el...pasare de noapte si la 6 e fresh ca si Maria mea.

Am ramas cu un vaccin antihepatic, l-am luat ca nu l-au primit la medicul de familie, dar pana l-am facut l-au primit. Daca il vrea cineva, it's free!

Botezul Mariei 18.10.09

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

Monitza am vazut ca recomandai novocalminul pentru tratarea febrei si am zis sa ma bag si eu in seama cu niste sfaturi si atentionari. Stiu ca odata, intr-un mesaj, militai pentru echilibru, insa informatia nu strica
La cursurile de prim ajutor, facute pe vremea cand eram insarcinata, medicul neonatolog care sustinea cursul, ne-a dat si o schema de administrare a antitermicelor. Primul lucru inteligent pe care l-am retinut a fost sa nu ne panicam in cazul febrei, pentru ca in fond febra este un mijloc al organismului de a lupta cu un virus, cu o bacterie. Deci nu este ceva nociv...insa este bine sa o tinem sub control (monitorizata si la un anumit nivel coborata) pentru ca copiii sub 3 ani pot face convulsii la febra mai mare de 40 de grade. Convulsiile la randul lor nu sunt bune pentru ca duc la distrugerea neuronilor, celule care au proprietatea de a nu se regenera.
Ok..sa revenim la schema. El spunea ca algocalminul se administreaza copiilor mici numai sub forma de supozitoare (novocalmin) si in cantitate de 1/2 pentru bebele sub 1 an si un supozitor intreg pentru bebeii de 1 an. Acest medicament se administreaza cu maxima precautie (si mai tarziu am aflat si de ce) si pentru febra ce a trecut de 39 de grade (rectal). Avantajul acestui medicament este ca lucreaza mult mai rapid asupra febrei decat celelalte antitermice (panadol, nurofen) si de aceea se foloseste doar la temperaturi ridicate, ca medicament soc. Dezavantajul major este ca actiunea lui nu este indelungata, motiv pentru care trebuie continuat cu o schema alternativa la 4 ore de panadol cu nurofen (medicamente care nu au o actiune rapida dar de lunga durata).
Dupa ce s-a nascut Eric am auzit insa tot felul de controverse legat de novocalmin. Inclusiv pediatra lui nu este de acord cu novocalminul. La fel din discutiile cu Alina dar si cu prietenele pe care le am din afara tarii, am aflat ca metamizolul - substanta activa in algocalmin - este interzisa intr-o gramada de tari. Am gasit si aici pe DC mai multe topicuri dedicate acestui subiect. Uite aici si un articol legat de administrarea necontrolata a algocalminului
http://www.gandul.info/news/poporul-algocalmin-romanii-au-luat-intr-un-an-383-milioane-de-analgezice-de-ce-in-unele-tari-un-compus-al-acestora-este-interzis-5472770
Ca in cazul mai tuturor controverselor, adevarul poate se afla la mijloc, dar cred ca nu este cazul sa infirmam o ipoteza pe "fundul" copiilor nostri, asa ca eu cred este sanatos sa avem o atitudine rezervata fata de algocalmin.
Parerea mea

uliiasi mie mi-a intrat indemnizatia in cont, pe data de 12, la fel ca in lunile anterioare.

noce branzica de capra am facut-o din 500 ml de lapte de capra UHT 1,5 cu zeama de la o lamaie mica. Cand laptele a dat in clocot am adaugat zeama si am mai lasat laptele pe foc inca putin..si gataaa branza. A iesit super la gust..eu sincer nu prea fac diferente de gust fata de branza de vaca.

corinna si eu zilele trecute cautam locatii pentru Mamaia. Insa intre timp m-am hotarat pentru Neptun. Am gasit si aici pe DC un topic legat de Mamaia 2010..si si in acest topic si alte gasite pe net am gasit recomandari pentru nordul statiunii...cum ca acolo este mai liniste, plaja si apa mai curata.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=148775

mai revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Mony nu i-au iesit dintisorii...nici macar unul asa...de samanta.

a dormit mult Edi, eu am aspirat asa mai de ochii soacrei, ca sambata vreau sa chem femeia.
ne-am decalat rau cu mesele din cauza somnului, asa ca a mancat piureul de fructe, dupa care tzitzi, asteptam si mai incolo ii dau pranzul. si pser eu, inca o portie de , caci pe urma numai pe la 23-24 o mai vede...sa vedem cu ce adoarme diseara.

ma scuzati ca nu mai raspund la toate, dar sunt stresata rau cu dentistul asta.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 smecherasi, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONITZA86 spune:

Am fost afara la plimbarica.A dormit gogoasa mea 2 ore neintrerupt.Astazi intr-adevar o zi frumoasa numai buna de plimbare,am profitat din plin.

Alinutza vad ca te-ai ofensat si sincer nu stiu de ce ,dar in fine.Din cate imi aduc aminte am specificat intr-un mesaj ca supozitor novocalmin se da peste febra mai mare de n38.5.ERa doar o opinie strict personala si cred ca fiecare dintre noi are libera alegere si discernamant in ceea ce administreaza copilui.Deci era doar un raspuns raportat la ce administram copilului meu daca era in situatia respectiva,si mai mult decat atat am avut si noi o perioada in care febra nu scadea sub 39,fiind nevoiti sa apelam la un supozitor.Pe de o parte iar pe de alta parte,.depinde ce in telegi prin echilibru.Nu stiu la ce mesaj exact te referi cand spuik militam penrtu echilibru,pentru ca echilibru incerc sa-l pastrez in mai multe privinte in legatura cu fetita mea.

Mony08 daca e mai bine pentru voi sa schimbati Dr atunci asa sa fie.Iar referitor la fisa, din cate stiu nu e neaparat nevoie sa mergi sa o ridici personal(cel putin asa am facut noi pentru mesdicul de familie al nostru) se solicita de catre Dr la care te inscrii ulterior

Mergem sa papam si revenim

MAMI DE STEFANIA MARIA
mica mea comoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Alinutza, la multi ani fericiti, alaturi de cei dragi! Sa fii iubita, sanatoasa si sa te bucure Eric in fiecare clipa. Multe pentru o mamica deosebita!
Apar si eu cu intarziere, dintr-un drum intr-altul, abia m-am adunat pe-acasa dupa vreo 2 saptamani...

Pup tufa, am admirat minunatii iar, m-am minunta la progresele lor grozave, as mai scrie si eu, dar mi-au cam intrat orele zilei in sac si nu mai gasesc momentul. Las' ca va prind eu din urma cand ma intorc la treaba.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput