curenteaza...
Raspunsuri - Pagina 3
beren spune:
Atinge un metal (clanta, calorifer, altceva metalic legat la pamant) cu dosul degetelor inainte de a da mana cu clientul. Scanteia care se va produce de la descarcarea prin metal nu va fi mare lucru (pe dosul degetelor ai sensibilitate mult mai mica decat la varfurile lor sau pe interior). Foloseste un "spray antistatic" pe haine (desi au adesea un miros dulceag neplacut). Foloseste un ventilator/filtru de aer/umidificator silentios in birou.
danielatt spune:
Si noi ne curentam atunci cand Matei se da pe toboganul din casa. Am observat ca doar cand intra in contact cu suprafete mari de plastic se intampla chestia asta. E haios ca ma sperii mai ales eu si am reactii necontrolate; Matei se sperie pentru ca eu ma manifest aiurea.
mayaione spune:
Eu sufar mult din cauza asta dezvolt psihoza direct. Urlam la al meu ca vreau tratament, ca nu mai suport, eu de orice si oricand ating, innebunesc, nu mai suport senzatia aia de descarcare. Odata am luat-o pe Ana in brate si am pus-o pe apese pe butonul de la lift si nu stiu cum s-a transmis ca i-a sarit manuta copilului si am simtit si eu din plin. Am facut recent masa cu tv-ul, mi se lipise degetul de ecran si urlam ca nebuna. E jale, daca ar fi vreo solutie, as incerca orice sa scap, e groaznic.
roxy spune:
am facut si eu masa mai demult, in tinerete , cu ibricu de cafea.De fapt, fiind in camin de studenti, aveam reshou cum era pe vremea aia, nu aragaz si am pus ibricu e cafea, de nu aveam filtru si cum invarteam eu asa tacticos cu lingurita sa nu se umfle cafeaua sa dea in reshou ca tot eu ma chinuiam sa-l curat, am pus mana sa ma sprijin pe caloriferul de alaturi.Atat mi-a trebuit , ca am inceput sa invart repede cu lingurita si de frica in loc sa iau mana de pe calorifer , am aruncat ibricu de cafea de nu s-a vazut .Asa ca am ramas fara cafea si cu frica sa mai fac ceva pe reshou.
E ale tineretii intamplari...
carmen77 spune:
Roxy, si eu am curentat groaznic o vreme (vreo 6 luni - iarna in Montreal aerul e foarte uscat), deci mi-era frica sa ating usi, clanta la masina, orice ... pana si cand deschideam robinetul de la chiuveta sa spal vase ... eram terorizata. Si mi-am luat o chestie din asta: http://cgi.ebay.com/Antistatic-Anti-Static-Discharge-Wrist-Strap-Wristband_W0QQitemZ320436175025QQcmdZViewItemQQptZVideo_Games_Accessories?hash=item4a9b7c00b1 ... am purtat-o mai bine de jumate de an. Chiar si dupa ce am renuntat la ea (ca venise vara si umiditatea era mare si nu mai curentam), in sezonul urmator de iarna am observat imbunatatiri, adica nu am mai curentat chiar asa groaznic, ocazional da, dar mult mai rar.
ingridnen spune:
am avut si eu perioade din astea si am citit ca este bine sa te speli cu apa pe maini si sa le lasi sa se usuce la aer (adica sa nu te stergi cu prosopul). Am incercat si intr-adevar nu ma mai curentam
Ingrid si Cristi 7 ani
bobocel_07 spune:
Si eu patesc asa, mai ales cu sotul si ne place sa glumim pe seama asta spunand ca atunci cand ne atingem noi ies scantei.Si cu clanta la usa sau cand ating un fier ma curentez si e o senzatie destul de nasoala.
alexia_07
mayaione spune:
Carmen de unde ai cumparat bratara? De pe ebay? Sau se gasesc si la noi? Patru imi pun, doua la maini si doua la picioare.
carmen77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mayaione Carmen de unde ai cumparat bratara? De pe ebay? Sau se gasesc si la noi? Patru imi pun, doua la maini si doua la picioare. www.helpsonia.com/" target="_blank">Redati-i Soniei bucuria de a creste langa parintii ei Povestea nasterii www.smi.ro/ana" target="_blank">poze Ana |
LOL, m-ai facut sa rad. Da, de pe ebay am cumparat-o. Insa pana anul trecut am locuit in Canada, si a ajuns repede. Cred ca trimit si in Romania, numai ca va face mult mai mult ca si timp de livrare.