Ati zburat cu Wizzair?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adriana mica

Evident, vorbim despre carucior sport. Wizzair permite sa il iei in avion, daca copilul are mai putin de 2 ani. Eram curioasa daca se poate face acest lucru si daca copilul are 3 ani (si platim bilet intreg pt el)

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Adriana mica,
Eu zbor intre 6-8 zboruri (numar dus intors si escale pt ca mai schimb companiile deci reguli diferite ) in medie pe luna.Am zburat cu peste 30 de companii diferite, inclusiv WIzz .NICIODATA nu am luat caruciorul in avionsi nici pana sa am copil nu am vazut pe nimeni.Pana la scara sau la usa daca imbarcarea s-a facut la burduf, intotdeauna, e dreptul oricui.Nu tb sa il lasi la check -in. Delphin , data viitoare insista sa iei carutul cu tine la scara sau la usa si sa il recuperezi tot de acolo.Dar in avion , nu.
Asa ceva nu exista indiferent de carucior.
Unde mai exact il pui?
Sub scunul din fata nu incape, desupra nici atat.In alta parte nu e voie. Nici macar o poseta nu ai voie sa tii in alta parte la aterizare si decolare si tu vb de un carut?????
Ai zburat tu cu carucior in avion???? Pe ce companie?
Companiile mari iti dau carucior la escale daca al tau are este checked -in pana la destinatie .Ar fi mai simplu sa te lase cu al tau daca s-ar putea decat sa cumpere ei n'spe carucioare...Nu?

Poate te referi la scaunul de masina ( care poate face parte sau nu dintr-un carucior travel system) cu care ai voie daca mai cumperi un loc pt copil sau daca iti da compania loc complimentary .
Nu are imp ce varsta are copilul, caruciorul il iei cu tine gratuit ( si cot-ul) .Bine , nu la 12 ani, dar la 4-5 am vazut cu carucioare si e normal daca cari copilul prin aeroporturi si vacante lungi. Mai sunt companii low cost cu care nu stii niciodata ce taxe iti mai cer (da, wizz printre ele)si am nimerit persoane care nu vazusera cot in viata lor si nu intelegeau ce si cum .Am vb frumos cu airline representative si le-am explicat procedura si s-a rezolvat. Eu am lucrat in studentie pe aeroportul din Amsterdam ( internship) unde am facut traininguri serioase si nu ma poate 'duce' nici o persoana de la check-in cu povesti si nici zvonurile ca ai voie cu carucior in avion, nu pot sa le cred......indiferent de companie si de legislatie care se mai schimba din cand in cand

Inclusiv pe wizz, la Bucuresti mi s-a intmplat....mi-a spus tipa: ce cort doamna, daca calatoresti cu cortul platesti...Si de ce are roti cortu' asta???Am ras jumatate de ora!!!

Sorry, sper ca nu te-am luat tare dar e mai bine sa stii decat sa speri ca te lasa cu carutul in avion.

Lara w15+ si Huckleberry Errie

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
India

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

delphin tin sa te contrazic putin...de cele mai multe ori poti lua caruciorul SPORT (micut) pana la scara avionului, apoi il predai iar dupa aterizare il primesti inapoi tot la scara avionului. cam asa a functionat de fiecare data pt noi sau am vazut si in alte cazuri la fel.

happy mom & ladybird Iasmina Alissa 2+

astept vara...caldura...concediu...piscina...soare..eheeeeee

bb_yasmi, poti lua orice carucior.Pana la usa avionului.

Al meu e un monstru de three wheeler are 20 kg cu tot cu scaunul de masina pe care il tin montat si copilul sta in el pana la usa avionului.
Apoi carutul il las acolo si scaunul de masina il iau pe zbor.Il recuperez de unde l-am lasat.
Cand vine bebe 2 o sa iau carut dublu si nu va fi nici o probl. sa il iau la usa avionului. Am si sport dar nu face fata in vacante ...Si evident nu se poate folosi la nou nascuti.

Deci nu mai lsati toti....nepregatitii de la check-in sa va spuna ca drepturi aveti. Ca nu cara ei unul sau doi copii plus bagaj de mana sa isi rupa spatele....si nu se chinuie ei cu carucioare sport.

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
India

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Nu sariti, m-am exprimat gresit. Ma refeream pana la usa avionului, de unde sa il preia cineva si sa il primim inapoi la aterizare. Evident ca in avion nu este spatiu. Ma intereseaza doar sa nu fie deteriorat prea tare, pt ca altfel am putea sa il lasam la bagaje inca de la inceput.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Adriana mica

Nu sariti, m-am exprimat gresit. Ma refeream pana la usa avionului, de unde sa il preia cineva si sa il primim inapoi la aterizare. Evident ca in avion nu este spatiu. Ma intereseaza doar sa nu fie deteriorat prea tare, pt ca altfel am putea sa il lasam la bagaje inca de la inceput.

Adriana , nu se deterioreaza de obicei.Asa garantii nu iti poate oferii nimeni la cum trantesc bagajele.

Oricum ajung in acelasi loc.
Fie ca il lasi la check-in fie ca il lasi la usa avionului tot la cala ajunge. Ba, daca il lasi la check-in si ti-l pune pe banda
( unele companii au o 'cusca' din metal unde se pun schiuri, cot-uri, caucioare -dar cele mai multe il pun pe banda, wizz nu stiu ca eu am luat carutul la scara avionului ) de pe banda 'aterizeaza' in locul de colectare si sortare al bagajelor, peste carutul tau mai 'aterizeaza' si alte bagaje, de acolo e incarcat intr-o remorca care vine la avion si este descarcata tot acolo unde il lasi si tu daca alegi sa il iei cu tine la usa.

Sincer al meu s-a cam zgariat ( nu deteriorat, decat niste zgarieturi ) dar nu dupa un zbor.Il folosesc de 18 luni si l-am luat de fiecare data cand am calatorit cu fiica mea.
Cel mai probabil carutul tau nu va avea nici o problema.

Calatorie placuta!

P.S Sa nu uiti sa le cer sa eticheteze caruciorul( cateodata mai uita mai ales daca il iei cu tine la scara avionului ) si daca e facut din 2 parti ( carut+scaun de masina) 2 etichete.
Si sa nu te sperie autobuzele super alomerate sau cu scari f inalte ( ma refer la cele care te duc la pista caci in Ro sunt foarte putine zboruri cu imbarcare la burduf dar si in alte tari intalnesti des autobuze). Iti vor aduce autobuz numai pt tine daca nu incapi cu carutul si te vor ajuta sa il ridici daca calatoresti singura.
E interesul lor sa 'degajeze' pista cat mai repede si nu au nevoie de un carut cu bebe plus unul sau doi parinti nervosi printre avioane asa ca te vor ajuta.Daca le vb frumos si le spui ca nu ai loc cu carutul mai aduc un autobuz.
Pe multi ii descurajeaza aglomeratia din aceste autobuze, dar nu e cazul.Si cu copil in brate plus bagaj de mana incercand sa te tii
de bara e mai rau decat sa mai astepti 5 min sa se intoarca autobuzul pt tine.

India

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Lara, multumesc de sfaturi.

Noi nu mai folosim caruciorul, deci as putea sa il dau inca de la inceput la bagaje (eventual infasurat in folie de plastic), mai ales daca riscul de deteriorare este acelasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Lara, merci pt. sfaturi, in general ma descurc caci si eu calatoresc destul de des, insa in perioada asta calatoresc in Africa, unde normalul nu e normal de nici o culoare, asa ca am avut surpriza sa trebuiasca sa-mi iau carutul de pe banda, si nu o data. De mers, merg cu el pana la usa avionului, chiar si in imbarcarile cu burduf. Calatoresc cu doi copii, diferenta e de aproape 5 ani intre ei, dar totusi si cel mare are nevoie de ajutor, deci mie carutul mi-este indispensabil. E drept ca atunci cand am calatorit in Europa, am calatorit in alte conditii de zbor, iar bb inca nu era, era doar cel mare si nu aveam nevoie de carucior.
La Disney este carut cu 3 roti, destul de comod,7€ pe zi, dar daca mergi mai multe zile si nu te duci dis de dimineata, poti recupera un carut din cele lasate de cei care s-au dus in Studiouri sau au plecat pur si simplu , de la iesirea din parc, care e exact vis-a vis de locul de unde se inchiriaza carucioarele. Anul trecut noi am stat o luna in regiune pariziana si avand pasapoarte Disney, mergeam cu copii zilnic, ca si cum am fii mers in parc, parcarea fiind gratuita la pasapoarte. M-am pacalit doar in prima zi luind carut, desi pt. cel mic aveam, era necesar si pt. cel mare. Apoi niciodata intr-o luna de zile nu am mai avut nevoie de inchiriat, mergeam acolo si ma "auto-serveam".
Si gata, am terminat "off-topic-ul"

Mergi la inceput