Dovlecei de septembrie-octombrie2009 *113*

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia0807

Citat:
citat din mesajul lui Ioanna81

Citat:
citat din mesajul lui Iulika29

Citat:

mamideandrei 9100 de grame la 6 luni si 72 de cm???

bravo mami, sa fie sanatos.

Ioana mama lui Carol Ioan

Pataniile noastre

Brucu avea la 6 luni..9,85 kg si 73 cm

Buna dimineata!!

Mamideandrei bine ai venit si så iti tråiasca baietelul!!

www.webshots.com/user/IulikaB" target="_blank">POZE

Iuliana, Cea mai Fericitå de Bruce Nicholas (14.08.2009)

Bruce, minunea noastrå

noi suntem la categoria musca

Pataniile noastre

Dar cat are Carol,Ioana? Raducu are 7000 grame si vreo 66 de cm iar la circumferinta capului are 41-42.Ce e chiar asa mic ?Mai avem pana la 6 luni 2 saptamani.Si daca mai ia 200-300 grame e super ok.Eu nu vreau sa-l pun la ingrasat.Nici o problema pentru mamicile ce au puii mai dolofani,sa le traiasca si sa fie sanatosi.Fiecare copil cu ritmul lui.Apropos de greutate,cand am fost la Culcer mi-a spus ca greutatea ideala la copilul de 4 luni alaptat exclusiv la san este 6
kg.Asa ca nu-mi fac probleme.
Pupam in egala masura si gazelele: ca exemplu Anushka manechina!

Raducu si mamica lui Iulia-29.09.2009
Bebe voios de mami Iulia

da' cine isi face probleme mami? eu una, nu! spuneam doar ca in comparatie cu Brucu si Andrei, Carol e la categoria musca are 7100 si 66.5 la 6 luni fix. si 43.5 capsorul...

Pataniile noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluci_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui hepilica

apropo de piureutele astea la borcanel.

eu, in locul vostru, as face un experiment. faceti un piure din legume ca pt bebe si vidati-l intr-un borcanel. fiebeti-l la bemare (nu stiu dc am scris corect) si tineti-l apoi la temperatura din magazine. eu le-am vazut sambata in farmacie la peste 20 grade.

in felul asta veti constata daca sunt sau nu naturale, daca contin sau nu si alte chestii...

daca pireul vostru nu rezista 1-2 luni sau mai stiu eu cat stau alea in raft... inseamna ca au si ceva in ele care le ajuta sa reziste.

imi amintesc de sot care, atunci cand ne construiam casa si cautam tigla, nu ii credea pe astia de tondach ca tiglele lor rezista la nu stiu cate cicluri de inghet / dezghet brusc. si le-a cerut o mostra cu care timp de vreo luna de zile uite ce faceam: dimineata o bagam in congelator, seara o scoteam, dimineata o bagam, seara o scoteam....
dar nu a crapat, deci l-au convins astia pe sot.

h.

de minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

brainiac- super experimernt

sorry ca nu a functionat cu recoltarea, dar cred ca tot asa vei reusi,cum s-a trezit din somn, pac dezbracarea si pazit cu cutiutza

Raluca, mamica de Remus Andrei(8 nov '09)
Il asteptam pe D-nul sa vina cu
Poze BUBU
asa creste Bubu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Hepi, nu vreau sa te contrazic. D auite acu mi-a trecut prin cap, zacustile, gemurile si alte treburi fierte la baimarin, tin si cate un an, deci, tot legume sau fructe fierte sunt si puse in borcan, nu? EU zic ca experimentu e gata facut deja

Monica de Minune Dragos Alexandru(26.08.2009)
Povestea noastra
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce",
trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Ingerasul Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Am uitat sa urez multe lunite inainte sarbatorilor de azi! Sa cresteti mari si sanatosi!

Mai, cate diferente intre copilasi cu privire la alimentatie...Fata mea are 6 luni si jumatate si inca nu i-am dat altceva. In we voi incepe si eu diversificarea, dupa vaccin.

Pe langa schema primita de la medic, pe care o voi urma,. mai am un scop..acela de-a o invata niste obiceiuri alimentare sanatoase astfel incat atunci cand va fi in situatia de a alege sa faca ce trebuie.

Si asta cu pofta..nu stiu ce sa zic..nu cred ca poate fi vorba de pofta in cazul bebelusilor, dar ma rog...

If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui carinablanca

Raluk, sa stii ca am yis si eu multe ca nu voi face dar deja am vayut ca nu ma tiu de ele. Asa ca su zice niciodata nu. Eu sunt sigura ca vine vara si voi merge in parc unde alti copii vor manca biscuiti si va pofti fata si ii voi da si eu. SI ce sa mai zic, mie imi plac tare biscuitii sa ii mananc la micul dejun cu gem si muiati in lapte. Oricum, cea mai mare parte a produselor au E-uri, margarina, faina alba (adevarul e ca eu oricum de asta folosesc in orice) si diferite alte procarii.

Monica, eu zic sa nu te stresezi prea tare cu borcanelele. Eu i-am dat unul singur de la Nestle de vitel cu orez si intradevar avea sare, dar pe gust nu s-a prea simtit ca eu gust mancarea fetei. Si cincera sa fiu, chiar daca ma blamati eu pun foarte putina sare in mancarea de legume a fetei. Eu oricum intentionez ca pe la 10 luni sa ii dau din mancarea noastra (bine ca nu o sa o mai fac asa de sarata si condimentata ca si acum) ca sa fie pregatita pentru cand plecam in concediu si nu numai de aceea. Deja o vad cum saliveaza cand mancam noi si de abia ne ascundem de ea si sunt sigura ca in momentul in care va umbla nu vom mai putea face nici asta asa ca ori ma bag la dieta totala ori ii dau si ei de la noi.

Carina de scumpete de in Maria (31.08.2009)

http://lb1f.lilypie.com/wr9Bp2.png

Stiu, am experimentat deja multe din astea cu "eu niciodata nu voi face nu stiu ce". Stiu ca ne intoarcem din vorbe. Dar la biscuiti nu vad rostul, cate chimicale au . Eu nu folosesc nici un chimical din asta la facut papi nici pentru mine. Chestia cu poftele, ei vor acum orice sa bage in gura, nu au cum sa le fie pofta de ceva ce nu stiu ce gust are. Mai trece o vreme pana sa-si dea seama ca parintii mananca diferit de ce au ei in farfurie. Nu cred ca daca acum avem un tort sau un snitel in farfurie (eu nu mananc de nici unele, deci super exemplu dau ) le dam si lor doar pentru ca saliveaza. Ei saliveaza la orice, si se uita fascinati la orice facem noi. Si al meu ma priveste seara cand mananc fructele, dar daca i-am pus marul sub nas, tot la mine s-a uitat cum mananc. E ceva interesant, nu inseamna ca asta vor. La fel si in parc, de unde sa stie el sa-i fie pofta de biscuiti daca el nu a mancat niciodata?

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

vad ca mai multe fete au fost contrariate de debuturile noastre in ale mancaricii solide. numai para este aliment nou, dupa cum spuneam si mai sus. pe restul le-a gustat. am apelat si eu la tactica Lilianei cu Raducu.

sunteti niste dragute

Pataniile noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carinablanca spune:

Iulia, ai PM.

Raluk, ai si tu dreptate, dar eu de exemplu mananc de toate. Din pacate . SI imi plac si nu ma pot abtine. Si mai incolo (nu peste foarte mult timp) vor intelege si ei ce e cu mancarea asta si iti spun sigur ca vor pofti la ce mananca ceilalti copii din parc.
Sa nu spun ca oricum cand vor ajunge la bunici ei ii vor da fix de ce ii ferim noi mai tare. Oricum eu ma refer la perioada cand mai cresc un pic si nu sunt bebei. SI poate ca la Maria nu ii e pofta la propriu cand se uita la mine cum mananc insa deja stie ce fac si vrea si ea sa vada.

Monica, eu stiu ca zacusca se face cu acid salicilic si de aceea sta. Sa ma contrazici daca nu am dreptate.

Carina de scumpete de in Maria (31.08.2009)

http://lb1f.lilypie.com/wr9Bp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Citat:

vad ca mai multe fete au fost contrariate de debuturile noastre in ale mancaricii solide. numai para este aliment nou, dupa cum spuneam si mai sus. pe restul le-a gustat. am apelat si eu la tactica Lilianei cu Raducu.

sunteti niste dragute

Pataniile noastre

Ai zis ca e prima voastra zi de diversificare, de aceea

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Citat:

sunteti niste dragute

Pataniile noastre

Ne speriasem ca maltratezi copilul frumos!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica_dicut

Hepi, nu vreau sa te contrazic. D auite acu mi-a trecut prin cap, zacustile, gemurile si alte treburi fierte la baimarin, tin si cate un an, deci, tot legume sau fructe fierte sunt si puse in borcan, nu? EU zic ca experimentu e gata facut deja

ai dreptate. eu am zacusca de asta toamna si e delicioasa. la fel si compoturile.

eu nu stiu daca astea contin sau nu "chestii" si nici nu am zis ca nu ii voi da maiei vreodata. doar am asa dubii...
pe de alta parte, uite, am o amica (medic) care si-a crescut fetita numai cu borcanele. si asta pe principiul ca decat sa ii faca in casa din legume si fructe chimizate, mai bine foloseste borcanelele care sunt testate, avizate...etc. o parere cat se poate de pertinenta.
fetita are acum aproape 6 ani si este o minunatie. este un monument de inteligenta. rar am intalnit un asemenea copil. nu a fost niciodata bolnava (doar cand au plecat anul trecut din tara si s-a procopsit la bulgari cu un rotavirus).

deci, daca voi fi nevoita, eu voi apela la borcanele. este o varianta.

h.

de minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput