ma bate gandul sa deschid o gradinita

ma bate gandul sa deschid o gradinita | Autor: tonylexa

Link direct la acest mesaj

ma tot interesez de gradinite inca de cand fetita mea avea un an cu gandul sa aleg gradinita perfecta si acum cand sunt pe punctul de a face pasul mi se pare ca totul e.....adica tot fac compromisuri
asa ca mi-a venit o idee nebuna: ce-ar fi sa deschid propria gradinita?
e doar o idee si chiar as avea nevoie de ajutorul vostru: va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sau,mai bine zis, ce
asteptari aveti de la o gradinita: jucarii -ce fel de jucarii (plus, puzzle, construit, domestice-bucatarii, seturi de frumusete etc), dvd cu desene sunt permise la gradinite?; mese si scaune (plastic sau lemn), patuturi-lenjerii (material,imprimeu); mesele as prefera sa fie pregatite acolo (eu asa as vrea pt copilul meu si banuiesc ca asa prefera cele mai multe mamici)
spre ex, eu ma interesam de o gradi unde sa poata face engl sau germana sau franceza, sport, inclusiv karate, dans, pe urma,calculator (fetita mea are 3 ani si are deja un laptop de jucarie cu litere si cifre,10 melodii, pian)
nu stiu de unde sa incep
va rog dati-mi niste sfaturi sa vad si eu ce pot face
sincer, sotul meu mi-a propus sa ne mutam din bucuresti in craiova dar ma lasa pe mine sa decid (este vorba de afacerile lui care se desfasoara in zona aia) ; as prefera sa raman in bucuresti unde cunosc orasul si zonele foarte bine, sa inceo aici o afacere, dar aici sunt si foarte multe oferte asa ca pana la urma totul se va rezuma la raportul pret/calitate
de aceea vreau sa fac totul bine; in definitiv copiii mei vor merge acolo si alti copii ca ei asa ca vreau sa le fie bine, sa vina fericiti la noi, sa astepte sa se termine week-endul cu nerabdare ca sa se intoarca intr-o lume a distractiei alaturi de prietenii pe care sper sa si-i faca
va rog sa-mi spuneti sincer cum e la copiii vostri la gradinita si ce asteptari au copiii de la educatoare (in definitiv ele ne tin locul), de la jucarii (e foarte important pentru cei mici), ce asteptari aveti voi parintii; eu stiu ce as vrea dar inca nu m-am confruntat cu situatia asta asa ca vorbesc doar din punct de vedere teoretic

va multumesc mult pentru ajutor

tonylexa (27.01.1980) mami fericita a printesei ANA DARIA (10.02.2007) si a roscatului ANDREI DAMIAN (14.01.2009)

...tu inseninezi mereu viata sufletului meu, mai mandra decat orice stea....ma simt cand vad copiii mei! (parafrazare M.Eminescu)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babyshness spune:

draga tonylexa,

si eu ma tot interesez de mult de o gradinita si trebuie sa-ti spun ca inainte de jucarii si altele trebuie sa te interesezi de autorizatii si aprobari care de altfel sunt multe si foarte complicat de obtinut...daca ai nevoie de mai multe informatii tinem legatura.succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonylexa spune:

stiu ca e nevoie de aprobari
am lista cu actele necesare, am scos-o seara de pe avocatnet si am inteles despre ce e vorba, dar am oricum nevoie de ajutor pentru ca nu stiu cu ce sa incep, sincer
daca ma poti ajuta in orice fel ar fi grozav

tonylexa (27.01.1980) mami fericita a printesei ANA DARIA (10.02.2007) si a roscatului ANDREI DAMIAN (14.01.2009)

...tu inseninezi mereu viata sufletului meu, mai mandra decat orice stea....ma simt cand vad copiii mei! (parafrazare M.Eminescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicopuscasu spune:

Daca faci gradinita in Militari, ti-o aduc pe fii-mea clienta:-) si asa nu am dat-o la gradi inca, de frica:-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sweetmelon spune:

Scrisesem cam tot ce o sa scriu aici la un subiect parca "Alegeti OMUL, nu gradinita". Deci, cam asta consider eu important la o gradinita:
La inceput si eu ma uitam f mult atunci cand cautam o gradinita, la cum arata locatia,curtea, la ce jucarii si dotari au. Recunosc ca mai pe locul doi ma uitam la personal si gandeam foarte gresit. Dupa experienta pe care am acumulat-o, eu as alege o gradinita pe urm criterii:
-daca o gradinita particulara care functioneaza de ceva ani nu are acreditare eu cred ca ceva pute acolo. Parerea mea. Adica ori nu au spatiu suficient la nr de copii, ori nu au personal calificat, ori ceva clar nu este in regula. Eu n-as mai alege o astfel de gradinita.Deci te-as sfatui sa faci demersurile pentru acreditare cat mai rpd posibil.
-deasemenea, la inceput nu ma interesa mai deloc, copilul fiind mic, ce invata exact acolo. Ma interesa sa nu planga, si mi se parea ok la vremea respectiva sa nu fie pus sa invete ceva. Iar este un lucru important de care eu nu am tinut cont. La varsta asta copiii absorb foarte multa informatie si cred ca au nevoie sa fie stimulati, nu lasati pur si simplu sa se joace toata ziua doar de dragul de a nu plange si de a dori sa vina si a doua zi la gradinita.
-personalul TREBUIE sa fie calificat, adica educatoarea sa fie intradevar educatoare, ingrijitoarea ingrijitoare, bucatareasa bucatareasa si asa mai departe. Si cred ca suntem indreptatiti ca si parinti sa cerem acte doveditoare, la cati bani dam la aceste gradinite, cum ca persoana care se ocupa de copilul nostru chiar este pregatita in acest sens.
-un alt aspect, mancarea. Nu sunt importiva sistemului de catering in gradinite, dar daca asta inseamna ca mic dejunul sa fie o zi cremvursti, o zi parizer deja este o problema, care din nou, nu se pupa cu suma ce reprezinta taxa gradinitei.
-atunci cand platim gradinita, trebuie sa primim neaparat chitanta, chiar daca nu avem ce face cu ea. Asa este corect, nu?
-mi se pare deasemenea foarte important ca toaleta copiilor sa nu coincida cu toaleta personalului.
-un alt aspect(chiar spunea o mamica pe aici mai demult ca se practica), nu stiu cum se face, dar tu stiindu-ti copilul nu f mancacios de fel, de la gradinita ti se va spune mereu ca mananca de rupe, ca mai cere o portie, chiar si din mancarea pe care tu stii sigur ca o uraste. Nu zic, copiii mananca mai bine cand sunt unii cu altii, dar sa nu exageram. Istoria se repeta si cu "vai, n-a plans deloc" sau "vai, a dormit de bunavoie, abia l-am trezit". Avem dreptul la informatii corecte si adevarate despre ce fac acolo copiii nostri. Eu merg numai pe intrebat copilul.Dar sinceritatea personalulului(pe care o vei impune tu ca directoare) este iar importanta.
-despre siguranta in spatiul gradinitei: acum sigur ca nu sunt cladiri concepute special pt asta, asta este dezavantajul fata de cele de stat(nu stiu cum este acolo, dar presupun ca s-a tinut cont de anumite aspecte). Insa, la prima vizita la o gradinita, trebuie
sa ne uitam la ce au acces copii: gen foarfece, detergenti etc. Poarta si usa inchisa sunt obligatorii, s-a mai discutat pe aici despre asta. Si rar gasesti acesta conditie indeplinita.
-prezenta unui medic sau macar a unei asistenta in gradnita este dupa parerea mea f importanta.
-gradinita trebuie sa aiba spatiu mare de joaca afara, sa fie scosi cand vremea este ok, nu tinuti inchisi pe motiv ca racesc, cand de fapt le este lor mai comod sa ii tina in clasa.
-parintii trebuie sa fie informati saptamanal despre ce au facut copii, ce au invatat, cum s-au comportat etc.
-sedintele cu parintii isi au rolul lor si trebuie sa fie macar una la 3 luni
-acum despre dotari: spatii specifice, dormitorul sa fie dormitor, bucataria bucatarie, sali suficiente si spatioase, jucarii specifice varstei si educative in acelasi timp (plastilina, carticele etc), atractive, de calitate(adica sa nu se zgarie in ele)
Eu personal ti-as recomanda personal tanar, este poate doar parerea mea vis a vis de asta, dar m-as uita si la acest aspect. Si ti-as mai recomanda un sistem de supraveghere video, pentru transparenta totala fata de parinti.
Iti doresc succes!

Mergi la inceput

sweetmelon -- am aflat ca legislatia romana prevede sa primesti un aviz de incredere de la ARACIP si,dupa 3 ani, autorizatia de functionare; platesti circa 30-40 mil pentru a ti se elibera avizul (este o taxa) anual; lunar vin pompierii, electrica, cei de la aracip etc sa verifice ce si cum
intentionez oricum sa angajez personal tanar pentru ca sunt mai deschisi catre copii si mai atenti; la gradinita trebuie sa si invete ceva,nu doar sa se joace; de altfel, cand depui actele la ARACIP trebuie sa existe un plan de invatatamant pentru fiecare nivel de scolarizare (m-am interesat)
privesc situatia prin ochii mei de parinte: mancare trebuie gatita acolo ca sa vedem exact ce si cum, inclusiv parintii sa vada despre ce e vorba; in acest caz, se dau avize lunare, personalul de la bucatarie trebuie sa-si faca lunar analize (m-am interesat si de asta)
am doi copii, asa ca stiu cat de important e sa se joace si in aer liber, nu in casa; intentionez oricum sa achizionez jucarii pentru exterior; noi avem acasa, in curte, si sunt foarte practice
cam stiu teoretic ce vreau, am nevoie de experienta voastra si exigentele voastre pentru vreau intr-adevar sa fac treaba buna; eu mi-am pus intrebarea: sa am incredere in oamenii cu care imi las copiii? atunci am decis sa angajez persoane tinere,dispuse sa accepte daca gresesc cand sunt corectate, cele in varsta (fara suparare) au impresia ca stiu de toate si fac tot cum stiu ele
prefer sa fie tineri sau persoane cu experienta care sa inteleaga pe cei mici cand le e dor de mami/tati/bunici; sa ii ia in brate cand cei mici simt nevoia, sa nu-i oblige sa invete daca au o zi mai proasta (chiar daca sunt mici, au si ei momente si momente, nu au dormit bine, nu au chef de ceva sau,dimpotriva, au prea multa energie)
bine-nteles ca voi da chitante pentru tot si chiar as fi bucuroasa daca cineva va dori sa vada bucataria sau clasele (din cate stiu, cel mai bine se vede dupa reactia copiilor, dupa sanatatea lor)
inca nu stiu care va fi meniul pentru ca mai am multe de facut, insa in mod cert va pot spune asa: nu vom servi salam sau cremvursti, in nici un caz parizer (nu stim care sunt conditiile in care sunt proceesate si nici copiii mei nu mananca, le dadeam de la o firma mare produse in care credeam ca pot avea incredere, insa am aflat de la cineva de incredere ca pe acolo umbla sobolanii si m-am ingrozit cand mi-a dat detalii, asa ca am scos din meniu mezeluri de orice fel de frica)
scuze daca trec d ela o idee la alta, dar am multe de spus si parca nu imi ajung mainile
fetita mea are 3 ani si e innebunita dupa carti, baietelul de 1 an se uita si el dar prefera masini, demontarea jucariilor etc; fiecare copil e diferit asa ca trebuie sa ne adaptam lor; mizez pe faptul ca vom oferi copiilor educatie; cand am vrut sa o inscriu pe fetita la stat am aflat cu stupoare ca invata nr de la 1-3 la grupa mica, de la 4-6 in grupa mijlocie, plus culori; in grupa mare forme geometrice; ce mi-a spus educatoarea respectiva m-a uimit; fetita mea stie deja numerele, le mai incurca pe unele , pe altele le scrie deja, insa o las sa invete in ritmul ei, culorile si formele le stie de cand avea 1 1/2; nu zic ca poate alti copii nu stiu neaparat sau stiu mai multe, insa tot mi se pare putin lucru pentru cei mici
revin mai tarziu pentru ca ma duc sa le dau celor mici sa manance de pranz
multumesc pentru sfaturi, va rog sa-mi mai scrieti cand simti-ti ca e ceva ce trebuie sa stiu

Mergi la inceput

am revenit, pentru ca am uitat sa scriu ceva
nicopuscasu -- nu stiu inca unde sa o fac, din cate stiu in militari sunt gradi particulare destule; de ce ti-e frica sa o dai pe cea mica? sa stiu si eu poate e ceva ce pot face la gradinita pe care vreau sa o deschid

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

am avut gradinitza particulara,dar nu as mai face-o.cel mai greu e cu parintii care isi inchipuie ca daca dau banii tre sa le asterni covorul roshu.figuri multe,mult snobism.
nu toti accepta greselile copilului.cei sinceri sunt f putini.in rest hahaha si hihihi in fata,iar pe la spate te shocheaza ce vorbesc.se muta de la o gradinita la alta in fiecare an si nu iti poti face un proiect pe cativa ani,o continuitate a activitatilor.

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans 11+

avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eusunteuasa spune:

educatoarele au avut continuitate 4 ani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Citat:
se muta de la o gradinita la alta in fiecare an si nu iti poti face un proiect pe cativa ani,o continuitate a activitatilor

sunt convinsa ca astia de pe covorul rosu si-au mutat copiii ca sa-ti faca tie in ciuda, sa n-ai continuitate

copiilor le era foarte bine, da ce poti sa le mai faci parintilor din ziua de azi, nimic nu e suficient de bun pentru copii lor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Ce pot eu sa-ti spun ca parinte care a avut copilul 1 an la gradinita particulara si acum (cand are 3 ani si 8 luni) la gradinita de stat.

In principiu sunt de acord cu ce au spus fetele inaintea mea, dar as mai vrea sa adaug un aspect foarte important, care pe mine m-a facut sa renunt la gradinita particular: starea de sanatate a copiilor si controlul lor. Cand sunt mici, la grupa mica, se imbolnavesc tot timpul. La gradi particulara, nici un control medical, ii lasa sa vina bolnavi si cu siropurile dupa ei. La stat, un control un pic mai strict, dar tot scapa destui bolnavi, asa ca fii-mea este 2 saptamani la gradi, 2 acasa. Ok, am zis ca e normal, dar sa platesc tariful intreg la gradi particulara cand copilul meu nu vine mai deloc, nu mi se pare ok ! Eu cel putin nu mi-am putut permite, pt ca in timpul cat statea acasa trebuia sa platesc si bona ! Asa ca am renuntat la particulara si mai stiu persoane care au facut acelasi lucru.

Pentru tine ca patron e foarte greu, pt ca trebuie sa ai o suma de bani constanta pe luna, ca sa-ti poti plati cheltuielile, dar pentru parinti e o problema sa plateasca daca nu folosesc serviciul.

La fel, trebuie sa fii foarte atenta cand iti alegi locatia. Trebuie sa fie un loc usor accesibil, eu am preferat locurile un pic retrase, nu in centrul orasului, unde este si galagie si poluare. Sigur ca asta inseamna sa-ti reduci clintela la cartierul respectiv, pentru ca n-o sa traverseze nimeni tot orasul cu copilul plangand, prin traficul din Bucuresti de la 8 dimineata ! Am in drumul meu spre servici vreo 3 gradinite particulare, de apt ar trebui sa spun "aveam", pentru ca in decurs de 1 an jumate s-au desfiintat TOATE ! Ceea ce ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru tine, poate nu e cel mai bun moment sa-ti deschizi o gradinita ...

La fel, mie mi-ar fi placut un program de la 8 dimineata, pt ca eu incepeam la 8.30. Teoretic o puteam lasa la 8, dar nu era decat ea si ingrijitoarea !

Despre gradinita de stat unde suntem acum, sincer, pot spune ca suint multumita. Nu stiu care este programa, dar educatoarea ne-a spus la la intrarea in colectivitate erau copii care nu stiau sa tina un creion in mana, nici vorba sa numere. Si totusi, au invatat sa deseneze, au invatat sa numere (pana la 10), si sa inteleaga semnificatia fiecarei cifre (pana la 5), pt ca daca stie sa recite 12345 nu inseamna ca le si intelege semnificatia, au invatat o multime de cantecele si poezioare ... si pana la urma cel mai important lucru,si anume sa interactioneze cu copiii de varsta lor si sa se descurce intr-un mediu nu atat de "cocolosit" si de protejat ca cel din familie. Restul notiunilor se mai invata si acasa.

In concluzie, eu iti urez succes, si te sfatuiesc sa calculezi bine costurile si riscurile, pentru ca nu sunt putine !

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...

Mergi la inceput