Nalbe

Nalbe | Autor: danitin

Link direct la acest mesaj

Fica-mea a citit prin ceva carte pentru copii si a mai vazut si la desene animate ca nalbele se pot praji pe frigaruie, la foc deschis, si acum ma bombardeaza cu intrebari pe tema asta. Ati mancat careva asa ceva, cum sunt nalbele astea - sunt chiar florile pe care le stiu eu sau altceva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Fetele din SUA sigur te vor lamuri, am vazut ca la ei se tin la foc "marshmallow", a caror traducere este: 1. nalba mare 2. un produs dulce. Deci... nu stiu care se frige la foc, dar inclin sa cred ca "dulcele", nu floarea. Dar, chiar nu stiu sigur...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

da, e vorba de marshmallows. sunt si la noi in supermarket-uri la raionul de dulciuri, langa jeleuri dar nu stiu daca asa mari cum le-am vazut prin filme.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Pai si ce sunt, de fapt?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia1112 spune:

Marshmallows/Nalbele sunt un fel de bezele mai gumate, pufoase si moi. Se numesc nalbe datorita legaturii cu planta rozulie care creste si in Europa: din radacina plantei se extragea o substanta gelationasa, substanta folosita in trecut si in aceste dulciuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

aaa, le-am vazut si eu in carrefour, chiar ma intrebam ce-or fi...

dar pana la urma, se pot manca asa sau musai trebuie tinute pe bat, deasupra focului de tabara ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia1112 spune:

Sigur ca se pot manca si asa. Au o textura foarte interesanta. Daca vrei ceva diferit, fa-ti o tartina din biscuiti cu glazura de ciocolata si inauntru nalbe "coapte". Personal, eu le mananc asa cum le cumpar.

Mergi la inceput