Cetatean roman, asigurat in strainatate
Incerc de vreo doi ani sa fac asigurare de viata pentru mine si familia mea si nu reusesc deloc sa ma hotarasc. Am avut eu, personal, o experienta neplacuta cu BCR Asigurari si cineva din familia mea cu Asiban. Foarte neplacute. Am vorbit cu multi asiguratori, din pacate, toti iti prezinta "scenarii optimiste", insa nimeni nu iti garanteaza ca, dupa 25-30 de ani iti vei primi banii.
Intrebarea mea este daca, eu, cetatean roman, pot sa ma asigur la un asigurator strain?
Din pacate, am ajuns sa nu mai am deloc incredere in firmele romanesti. Sunt interesati doar sa incheie asiguratori, sunt foarte putini cei care intr-adevar sunt pregatiti in domeniu, majoritatea vrea doar un venit suplimentar si sunt ori profesori, ori asistenti medicali, etc. Si o fac doar in timpul liber, nu sunt suficient de motivati, nustiu sa raspunda la unele intrebari, etc.
Nu stiu cum sa fac sa-mi recapat increderea in asiguratorii romani au cum as putea sa-mi fac asigurare in strainatate?
Raspunsuri
Letitia1 spune:
Din pacate, am ajuns sa nu mai am deloc incredere in firmele romanesti
Si de ce ai avea in cele din strainatate? Nu cred sa fie vreo problema sa iti faci asigurare in strainatate. Cind e sa-ti ia banii nu te intreaba nimeni nimic, cind e sa-ti dea ceva e mai greu. Is la fel de hoti si astia aici in vest.
ligeea spune:
dar asigurari de sanatate se pot face ?
Adica daca platesti o anumita suma in Germania , poti sa te ,,cauti " de doctor acolo ?
ellinia spune:
Letitia, pai si atunci ce facem? Putem pune bani in banca ca si cum am plati o asigurare, numai ca nu iti asigura nici o protectie. As vrea sa ma intalnesc cu un agent de asigurari adevarat, care sa imi explice foarte la obiect cum vine treaba, nu sa incerce sa ma abureasca cum fac toti, in general...
trischa spune:
Parerea mea e ca asta cu strainataturile si ce ,,seriosi,, sunt e basm.Chiar in vara am reziliat un contract cu o firma de asigurari..de unde am mai primit nici 10% din ce am depus.
Dar cum ignoranta se plateste...asta e.
Tu faci cum crezi, eu iti spun doar ca e la fel peste tot.
ellinia spune:
Sunt din ce in ce mai convinsa ca nu renteaza sa te asiguri. Mi se pare mult prea riscant. Sa cotizezi 25-30 de ani si, la sfarsit sa te trezesti ca nu stiu ce n-a fost in regula.
Ma gandesc si la pensiile private. Statul nu iti mai acorda nici o garantie ca o sa avem si noi o pensie.
rrox3 spune:
De ce nu faci asigurare la firme straine care functioneaza si in Romania? Cum ar fi ING?
Nu cred ca e realist sa-ti pui problema pierderii banilor... Sistemul asigurarilor chiar functioneaza. Se bazeaza pe incredere. Daca si-ar pierde credibilitatea - actionand ca in temerile tale - ar inceta sa existe. Sunt nevoiti sa functioneze ireprosabil. Si se sustin reciproc. Tocmai fiindca daca pica unul, ii trage pe toti jos.
offtopic: -ici lui Stefan
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
ellinia spune:
Rox, teoretic da, insa temerea mea cea mai mare e ca cel care imi face asigurarea nu imi explica exact ce si cum. Stim cu totii cum sunt contractele astea ca iti prinzi urechile in ele si tot nu le intelegi ce si cum. Sau poate am dat eu numai peste neprofesionisti. Si ma trezesc cu vreo clauza care sa-mi dea totul peste cap.
Multumim de -uri. Ii intoarcem .