Stresul nu e boala profesionala?!

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui monabella

N-am mai dat de multisor pe aici si ce citesc pe ultima pagina nu prea mai are legatura cu titlul. In fine, hai sa aduc topicul pe fagasul initial.
Moartea ziaristului Mile e tot cauzata de stres? A murit omul la 34 ani. Sistemul imunitar era slabit. Intrebarea e de ce? cauza mortii: infarct. din nou de ce? Poftim asta nu mai era la patron, ci lucra free lancing, deci, aici cine e de acuzat?

Eu citisem cc ca a facut speticemie de la o infectie.Oricum nu-mi vine sa cred ca a murit.

Cait
http://biomonde.ecosapiens.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra
Dar sa-ti faci un credit pt casa mi se pare de bun simt.

Nu este adevarat. Este de bun simt daca ITI PERMITI ..daca nu iti permiti, gasesti alte solutii. Eu nu sunt de acord cu cei care si-au facut credit la case si nu mai au bani de un suc, apoi se plang pe toate gardurile ca sunt stresati cu creditele. E bine de socotit in avans, sa nu devii sclavul casei ... stai in 4 camere si marmura si traiesti de la luna la luna cu banii numarati.
Sunt multi care fac asa ...

Si banca iti da credit daca iti permiti, nu-ti pune rata cat salariul, iti iau in calcul un cos zilnic, cheltuielile casei, chletuielile cu personale aflate in intretinere etc si stabilesc o limita maxima pana la care te poti imprumuta. Eu daca imi aduc bine aminte am dus inclusiv facturi de la gaze, curent, intretinere, telefoane...deci teoretic ar trebui sa nu mai ai bani de un suc in momentul in care te-ai imprumutat mai mult decat poti duce, iar asta nu ca nu se poate face, dar se face fraudulos ca sa zic asa si e ca si cum ti-ai fura singur caciula...adica vorbesc cu seful de la firma privata sa-mi puna pe cartea de munca un salariu mai mare decat in realitate, vin cu cofinantatori etc ( cred ca mai sunt metode ).
Noi vorbeam in general de oamenii de buna credinta, acestia se vor afla in situatia descrisa de tine in momentul in care ori li se reduc veniturile, ori raman fara loc de munca, ori se imbolnavesc, adica niste situatii independente de vointa lui de "forta majora" ca sa zic asa.
Parerea mea este ca nu creditele imobiliare sunt problema ci cele de nevoi personale, pentru ca la astea se imprumuta omul pentru orice, orice firma acorda credite, ba imi aduce banii si acasa si pe net si cum vrei, numai sa te imprumuti...multi care fac astfel de credite le fac pentru nustiu ce TV sau telefon etc , se gandesc fix la ce-si vor lua nu la ce posibilitati au sa ramburseze ce au imprumutat etc, aici cred ca este inconstienta-parerea mea.

Asta cu creditele ar fi o discutie separata, asa ca scuze pentru off topic.

Mami de Maria (noiembrie 2006) si 10+!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireluta39 spune:

Dragele mele,v-ati indepartat mult de subiect. Haideti sa revenim la intrebarea mea.Stresul-boala profesionala?

Dar dupa sondajul ce-a aparut zilele astea in presa si la tv,facut de nu stiu ce institut,ma tem ca romanilor chiar le place sa munceasca 10-12ore pe zi,chiar 15ore, se inteleg foarte bine cu sefii, sunt multumiti de salariile mici ce le primesc si nu sunt deloc stresati de faptul ca trei sferturi din zi si-o petrec la servici si ca efectiv nu mai au timp pentru viata de familie.Cel putin asa zice acel sondaj.Ca romanii sunt fericiti,nu stresati.Si-atunci,ma intreb: ori sondajul a fost facut la cererea puterii(sa ne mai minta putin), ori a fost facut in cateva companii mari,unde stim foarte bine ce salarii exorbitante sunt.

www.blogulluiaurel45.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Poate ca romanilor le-o place sa munceasca pana peste poate, dar eu stiu daca asa o fi cum zicea sondajul ala?
Eu stau la servici fix 6 ore. Nu stau peste program decat in situatii f importante.
Am spus mereu sefilor mei ca pe primul loc pentru mine este copilul meu si daca tot m-am intors din CIC, sa accepte programul meu.

E adevarat, ca am sefi buni si intelegatori.

Nu stiu daca stresul e sau nu boala profesionala, dar cred ca stresul coroborat cu multa oboseala iti poate declansa grabirea decesului.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Am dublat mesajul, din greseala

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui inbox
Si banca iti da credit daca iti permiti, nu-ti pune rata cat salariul, iti iau in calcul un cos zilnic, cheltuielile casei, chletuielile cu personale aflate in intretinere etc si stabilesc o limita maxima pana la care te poti imprumuta. Eu daca imi aduc bine aminte am dus inclusiv facturi de la gaze, curent, intretinere, telefoane...deci teoretic ar trebui sa nu mai ai bani de un suc in momentul in care te-ai imprumutat mai mult decat poti duce, iar asta nu ca nu se poate face, dar se face fraudulos ca sa zic asa si e ca si cum ti-ai fura singur caciula...adica vorbesc cu seful de la firma privata sa-mi puna pe cartea de munca un salariu mai mare decat in realitate, vin cu cofinantatori etc ( cred ca mai sunt metode ).
Noi vorbeam in general de oamenii de buna credinta, acestia se vor afla in situatia descrisa de tine in momentul in care ori li se reduc veniturile, ori raman fara loc de munca, ori se imbolnavesc, adica niste situatii independente de vointa lui de "forta majora" ca sa zic asa.
Parerea mea este ca nu creditele imobiliare sunt problema ci cele de nevoi personale, pentru ca la astea se imprumuta omul pentru orice, orice firma acorda credite, ba imi aduce banii si acasa si pe net si cum vrei, numai sa te imprumuti...multi care fac astfel de credite le fac pentru nustiu ce TV sau telefon etc , se gandesc fix la ce-si vor lua nu la ce posibilitati au sa ramburseze ce au imprumutat etc, aici cred ca este inconstienta-parerea mea.

Asta cu creditele ar fi o discutie separata, asa ca scuze pentru off topic.

Continui cu off-topicul ca imi vine sa raspund
Criza economica de acum se datoreaza crizei imobiliare care a izbucnit in USA ...daca o sa te duci la celalat subiect "economisti, de ce me faceti tristi ?" o sa vezi ca aceasta situatia a inceput de la faptul ca bancile americane AU DAT imprumuturi cetatenilor de buna credinta care nu isi permiteau casele alea ... le-au dat pe un calcul, corect din punct de vedere matematic, care spunea ca valoarea casei o sa creasca exponential in timp. Deci bancile au dat credite neacoperite, oamenii pe de alta parte s-au lacomit, balonul s-a umflat, a explodat, si suflul lui a atins toata Europa.
Creditul in general reprezinta un risc, indiferent daca il iei ca sa te duci in concediu sau ca sa cumperi o casa. Cand te inhami la un commitment pe perioada lunga si pt o suma mare trebuie sa socotesti bine ce faci si sa acoperi mereu situatiile cele mai negre posibilie - sum ar fi de ex pierderea jobului. Pentru mine asta nu e o scuza ci doar o lipsa de planificare. Teoriile spun ca orice imprumut mare trebuie sustinut de niste economii care sa acopere 8-10 luni rata. Altfel nu intrii in hora, se poate si fara casa proprietate personala - nu moare nimeni daca sta cu chirie toata viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Buflea tu ai o pata pusa pe niste apropiati de-ai tai care si-au luat casa mare cu un credit urias si acum se plang de bani?
Ca prea revii obsesiv cu tema asta, desi ti-a spus toata lumea ca piata imobiliara din Romania nu seamana cu cea din America (crede-ma cand iti spun asta fiindca am pe cineva in familie care lucreaza in domeniu si exact duminica am intrebat din nou daca gresesc vis-a-vis de rate si chirii) si nici creditele nu s-au dat asa de usor.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Citat:
citat din mesajul lui Allure

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Imi vine greu sa cred ca chiria unui apartament in zona X este egala cu mortgage-ul pentru acelasi apartament, in aceeasi zona.
Sa nu confuzam conditiile pentru aceeasi suma platita. Cand spun mortgage includ si taxele de proprietate si maintenance fee (la apartamente) si sa nu uitam si downpayment-ul care trebuie pus jos.
Fara dubii, o casa costa mai mult ca o chirie ...

Lumea in general isi cumpara case pentru ca se presupune ca investitia se amortizeaza in timp si ramane ceva urmasilor.

exact asta am spus si eu 2 pagini mai la vale dar n-a auzit nima
eu stau la chirie de ani de zile nu pt ca n-am bani sa-mi iau casa cum si-a luat tot romanul pe la distante de o ora/ o ora jumate de condus in afara orasului, ci pentru ca vreau sa stau central si nu-mi permit sa cumpar nimic aici care sa ma satisfaca cit de cit

nici vorba sa fie aceleasi cheltuieli!

iar daca ti-ai luat casa (evident in afara orasului) si lucrezi downtown (ca mine) te-ai fript cu naveta regeste...2-3 ore pe zi in trafic asta nu mai e viata, nene...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X

Allure, simteam cumva ca trebuie sa raspund, nu de alta dar mesajul de mai sus induce oarecum in eroare lumea pe aici, cel putin prin Canada, hmmm O singura omisiune in your train of thought . Orasul nu inseamna neaparat downtown Toronto!!! . Mai exista si GTA (Greater Toronto Area), si btw tot orase se cheama si alea . Iar naveta, eu una nu fac decat fix 15 minute zilnic cu masina, believe me or not, nicidecum 2-3 ore cum spui tu si nici nu mi-as dori sa-mi expun copiii la aglomeratia respectiva cu nici un chip. Stiu exact despre ce vorbesc cand mergeam la facultate la U of T. Dar dah se poate spune ca nu locuiesc in downtown ....numai cei care vor sa stea musai in chirie, dar in buricul targului. Preturi sint pt. buzunare variate. A spune ca o casa incepe de la 800k in sus e aberant. Sper sa nu se inteleaga c-ar fi ceva gresit in ale renting-ului. Dar nici sa ajungem la extrema cealalta in care analizam noi "unii romani" ce-au facut si-au dres, macar sa avem multumirea alegerilor facute.

Cristina

Yasmine et Chris Anthony

The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.

Mergi la inceput