Stresul nu e boala profesionala?!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Si ca de vina este atat sistemul care nu ofera si nu educa oamenii in spiritul preventiei si al controalelor medicale periodice si temeinice ?

Lali,in multe alte tari,in Danemarca e cu siguranta asa,chiar si in Japonia ca recent am citit la Hannen si parca descria sistemul de aici,suni nu ca te doare ceva si trebuie sa prezinti simtome serioase ca sa te cheme la cabinet.De ex eu am dureri de cap foarte dese si uneori,rar e adevarat,am dureri care ma fac sa vomit,am mers la medic si imi spune ca din ce povestesc nu pare nimic grav.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui stefaniya

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Si ca de vina este atat sistemul care nu ofera si nu educa oamenii in spiritul preventiei si al controalelor medicale periodice si temeinice ?

Lali,in multe alte tari,in Danemarca e cu siguranta asa,chiar si in Japonia ca recent am citit la Hannen si parca descria sistemul de aici,suni nu ca te doare ceva si trebuie sa prezinti simtome serioase ca sa te cheme la cabinet.De ex eu am dureri de cap foarte dese si uneori,rar e adevarat,am dureri care ma fac sa vomit,am mers la medic si imi spune ca din ce povestesc nu pare nimic grav.

CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya

Pozici noi
*****Nu exista biruinta fara lupta si nici curcubeu fara nori si ploaie*****

Mie, indiferent unde pe glob se intampla asta nu mi se pare normal sa ti se raspunda ca "nu e nimic grav ". Nu stiu mie imi suna ca si cum nu te-ar lua in serios. Adika daca ai dureri de cap care te fac sa si vomiti nu e nimic grav ? Eu cred ca orice te face sa mergi voluntar la medic e grav si trebuie tratat.

Mife, da, criza determina multi oameni sa tina mai mult la slujba decat la sanatatea lor, din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Din pacate, asa cum se intampla de fiecare data in Romania, cel care s-a dus va fi "vinovatul"...

Angajatorii sunt obligati de lege sa asigure salariatilor un control medical anual. Sunt curioasa daca la ultimul control facut de firma a avut vreun salariat din firma unde lucra Carmen diagnostic de suprasolicitare nervoasa sau ceva care sa sugereze stressul ???!!!!

Si inspectorii de la Camera de Munca ar putea merge, macar 1 data pe luna, la sediul unei firme, in afara orelor de program sa constate daca se munceste peste program sau nu ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

Stresul nu omoara pe loc insa favorizeaza anumite booli- cardiovasculare, infectioase, autoimune. DEtermina in general un raspuns inadecvat din partea organismului, de parca toate sistemele sunt prea obosite ca sa mai faca ceea ce trebuie facut in fata pericolului. In plus, munca in acest stil, de dimineata pana seara, zi de zi, cu termene stranse , te face sa te neglijezi, sa nu ai timp pentru tine, sa minimalizezi niste semnale de alarma din partea organismului.
Ca medic am intalnit multe astfel de cazuri, din fericire numai cu simptome ale oboselii cronice, nu atat de grave ca cel discutat aici. Erau tineri, care nu mai avusesera concedii de ani de zile.
O sa mai treaca insa mult timp pana sa se ia masuri impotriva tendintei de suprasolicitare a angajatilor. M-au impresionat 2 lucruri prin strainatati. In Elvetia, nu gasesti magazine non stop, ba mai mult, dupa ora 18 e greu sa gasesti un magazin alimentar deschis. Am intrebat de ce si mi s-a spus ca si acei oameni, vanzatorii, au si ei familiile lor... In Anglia , medicii si asistentele, sunt obligati sa-si ia zile libere la fiecare cateva luni.
La noi...nici macar o gripa nu o poti face acasa, nu iti poti permite sa lipsesti. Multi vin la medic in perioada concediului de odihna pt ca nu vor sa afle patronul ca sunt bolnavi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Xio, pe mine m-ar interesa, mai ales daca exista o legatura intre autoimune si stress
(sunt in recadere din pacate)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Da , exista. Diabetul cauzat de stres este foarte frecvent. Mama-mea a fost diagnosticata cu tiroidita autoimuna si primul lucru pe care a intrebat-o doctorita dupa antcedentele familiale a fost daca doarme destul , daca e stresata.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Multe postari se leaga de orele suplimentare de la servici. Eu n-as da vina exclusiv pe ele. Eu una am zile cand lucrez 6 ore si sunt stresata sau zile cand lucrez 9 ore si ma simt foarte bine. E totul relativ.
Ca sa nu mai spun ca nu exista doar stres de servici ci un cumul de stresuri: stres la servici, stres ca nu-i curat in casa si mancare, stres sa nu uiti o factura de plata, stres ca trebuie sa mergi in anumite locuri in zile fixe, si asa mai departe. Si dupa cum ne este norocul si firea, unii se streseaza mai putin, altii mai mult. Eu ma stresez foarte tare cand trebuie sa calatoresc cu avionul, e crunt.
Nu-s programator dar mi s-a intamplat sa nu pot dormi, sa ma pun in pat si sa ma gandesc numai la cifre, la ce am de facut la servici. In asa hal incat de cateva ori m-am dus la munca in we sa rezolv macar o parte din "stres" ca sa pot veni acasa si sa pot dormi.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Pe langa servici, mai exista si presiunea de a fi o mama/sotie perfecta. Am auzit de multe ori de super mame, super femei, care se trezesc de n-spe ori pe noapte sa alapteze pana la 4 ani, merg la servici si mai trag si-o fuga acasa pt alaptare, care gatesc mancaruri organice si diversificate pana la miezul noptii, care arata perfect si merg si la sala, care fac activitati muuuulte si diverse cu copiiii, intr-o sursa continua de inspiratie, si multe altele, toate in acelasi timp. Probabil ca cele care zic ca le fac pe toate mai pun oleaca de la ele, problema este atunci cand celelalte le iau de adevarate si realizabile pe toate, isi fac mustrari de constiinta, si incearca sa fie super women. Din pacate, mai ales odata cu varsta, nu se mai pot face toate in acelasi timp, decat doar din taste.
Ce sa mai zici de niste patroni oarecare ca fac programul de 10 ore pe zi cand o mama reproseaza alteia ca indrazneste sa se mai gandeasca un pic cum sa mai doarma noaptea si sa mai pasesze un pic sotului responsabilitatea de a dormi cu copilul. Dar nuuu, mama-i una si trebe sa se sacrifice pana la epuizare, ca alftel nu-i mama buna..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aliclara spune:

Iulia_B trebuie sa fiu de acord cu tine.
In primul rand condoleante familiei!
Acum sa va spun ce ma deranjeaza cel mai tare. Aveti un ditamai banner-ul care iti sare in fata, pe care este scris mare "Supermame". Iar mai jos plangeti, cum este si normael, ca o mama a murit din cauza suprasolicitarii.
Voi, stimabile mame, care sunteti supermame - jos palaria -, care aveti timp sa fiti si mame si angajate si sotii si bucatarase si top-modele in acelasi timp, voi care ne faceti pe unele dintre noi - si recunosc ca si eu m-am inclus aici o perioada - sa ne simtim niste mame rele, pentru ca noi nu putem face atatea lucruri cate faceti voi.
Recunosc si eu ca am suferit, dar mi-a trecut. Sunt o mama buna, chiar daca intr-o seara cand ajung acasa, mancam in familie sandwich-uri calde si bem un pahar de lapte. Sunt o mama buna, chiar daca nu gatesc totul numai organic pentru copilul meu. Si familia mea este de acord cu mine.
NU vreau sa fiu o supermama, care sa ajunga sa isi vada copilul din cer si sa vegheze asupra lui - de departe.
Sunt o femeie normala.Punct.

http://www.flickr.com/photos/aliclara/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Citat:
citat din mesajul lui aliclara

Iulia_B trebuie sa fiu de acord cu tine.
In primul rand condoleante familiei!
Acum sa va spun ce ma deranjeaza cel mai tare. Aveti un ditamai banner-ul care iti sare in fata, pe care este scris mare "Supermame". Iar mai jos plangeti, cum este si normael, ca o mama a murit din cauza suprasolicitarii.

Poate ca ar fi fost un gest respectuos inlaturarea banerului ala o perioada, macar cat e fotografia lui Carmen acolo. Dar cum publicitatea inseamna bani, sta acolo, mare si lat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Eu cred ca stresul e boala profesionala si poate duce la boli grave.
Pacat ca omenirea a ajuns la un asa nivel de dezvoltare de amorul dezvoltarii si nu pentru a imbunatatii efectiv calitatea vietii. Ca degeaba am eu detoate daca nu pot dormi noaptea si nu ma pot bucura de nimic cu gandul la ce am de lucru sau la fel si fel de situatii...

La fostul meu loc de munca, ajunsesem incat prima masa serioasa dintr-o zi sa fie la ora 7-8, la cel putin o ora dupa ce ajungeam de la serviciu fiindca o perioada nu puteam inghiti nimic de rau si stres, daca cumva mancam imediat fara sa ma linistesc vomitam totul. De cand ma angajasem nu a existat o noapte fara sa visez serviciul si seful...si nu erau vise placute, erau cosmaruri, mi-a trebuit un an sa nu mai visez. Ce sa mai zic, ca la primul copil am facut tratamente si incepusem sa cred ca cine stie ce probleme am de nu raman gravida si la al doilea copil am ramas gravida rapid! Oricum, cu un sef care urla non stop, cu termene limita si pus in carca angajatului mai mult decat poate duce, si atitudinea aceea ca angajatul e egal cu 0, noua la ora 4.30 ni se inchidea usa de la intrare cu cheia, aveai nu aveai de lucru stateai inchis in institutie pana la ora 7. Si au venit controale, si s-au facut evaluari si tot ce se poate si iesea la final totul OK, colectivul minunat, activitatea superba.... Ar fi multe, dar ma enervez numai cand imi aduc aminte...au plecat multi dintre angajati, dar multi au ramas, in general femeile singure care aveau copii in intretinere si erau trecute de o anumita varsta au ramas si au inghitit, sunt toate cu sanatatea in pioneze.

Alta problema este, ca intri intr-un ritm, intr-un stres si iures si ajungi sa iti neglijezi sanatatea, o durere de cap ti se pare normala etc. Am avut o colega ii spusese ginecologul sa isi faca testul papanicolau, i-au trebuit 7 luni sa ajunga sa-si faca testul si inca 3 luni sa isi ia rezultatul, dupa ce a aflat rezultatul intr-o saptamana era operata de cancer de col ...medicul care a operat-o i-a spsu ca are legatura cu stresul, ca de la stres scade imunitatea si de aici incepe totul.

Mami de Maria (noiembrie 2006) si din nou cu burtika !!

Mergi la inceput