Stresul nu e boala profesionala?!
Raspunsuri - Pagina 13
conchita spune:
buflea, acum sa nu crezi ca te ridicau de pe scaun sa mergi in pauza de dragul sanatatii tale. :-)) era vorba ca daca stateai cinci minute peste si veneai cinci minute mai devreme in si din fiecare pauza, se adunau ore suplimentare pe saptamana pe care nu aveau chef sa le plateasca atata vreme cat nu le solicitau. de exemplu, daca chiar nu puteai pleca in pauza la ora 12.00 fix, atunci calculai fix juma de ora din momentul in care te-ai delogat de la comp, nu era permis sa revii mai devreme. stiu ca suna ciudat, dar la vremea respectiva am inteles rezonul.
pe-aia ca daca ai casa si nu-ti place jobul, hai sa renunti la job si sa mergi in chirie - si cine-ti cumpara casa asa de pe o zi pe alta? mutarea presupune si-aia bani, plus schimbatul scolilor la copii si alte minuni. nu e chiar asa simplu.
abdominabila
cait spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Asa si ? E vina cui ? In chirie nu se poate sta daca nu iti permiti o casa ? Mesajul tau imi suna de parca aia sunt scuzabili ca si-au cumparat DOAR o casa ... Sa nu ma intelegeti gresit, nu ii invinovatesc. Ideea este ca s-au inhamat, cu buna stiinta, la un imprumut. Nu il mai pot plati, pot sa-si miscsoreze nivelul de trai. Nu este nimic rusinos in asta, se intampla, iata, pica piata de imobiliare, dau companiile faliment ... asta este, shit happens, nu ma simt nedreptatit si astept sa mi se dea. Ma misc si incerc ca in cadere sa ma lovesc cat mai putin. |
Buflea ti-a raspuns Olympia mai devreme daca chiria e egala cu rata ce faci?Nu ai bani sa platesti unde te duci cu copii dupa tine?Iti spun nu te duci nicaieri stai si inghiti mai departe.Doar o casa este o necesitate uneori mai ales cand platesti o chirie mai mare decat rata.
Cait
Home is where heart is...
http://picasaweb.google.com/caitlin83490/HainuteInscriptionate#
buflea spune:
Voi chiar vorbiti serios ? Chiria este egala cu mortgage-ul la apartamente similare ca marime si zona ?
lai spune:
Depinde de locatie. Aici mortgage-ul este mai mic decat chiria la locuinte similare ca marime si zona (e drept insa ca, proprietar fiind, ai alte cheltuieli si griji legate de locuinta pe care nu le ai in postura de chirias).
Lai
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Voi chiar vorbiti serios ? Chiria este egala cu mortgage-ul la apartamente similare ca marime si zona ? |
In general , da.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
buflea spune:
citat din mesajul lui XIO
In general , da. |
Si atunci de ce sta lumea cu chirie ? Nu mai sunt case de vanzare ?
Chuny spune:
Pt ca imprumuturile pt o casa se dau in anumite conditii si daca nu indeplinesti majoritatea conditiilor stai frumos in chirie. Noi in 2008 am luat ultimul tren, o luna dupa nu se mai dadeau imprumuturi si am fi fost si acum in chirie.
Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Nasterea ariciului Vladimir ***** ***** Anna, o nastere cu viteza
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
monabella spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Ah ! Si inca ceva - stresul nu este legiferat pe nicaieri ca fiind boala profesionala, nicaieri in lume. Si nici in "vest" nu curge chiar miere la robinetele companiilor. Exista, ca si in Romania, unele locuri de munca mai buna si altele mai putin bune. Aici in America, in capitalismul salbatic, nici nu mai vorbesc. Interesant este insa ca, in general, daca oamenii sunt platiti pentru orele peste program, brusc le trece stresul ... deci nu munca in sine streseaza ci lipsa recompensei. |
Apropo de asta eu am avut un coleg britanic care lucra asa (ca tot era program flexibil): 48 ore snur dupa care in ziua urmatoare se infunda in bar unde bea pina cadea lat, il carau amicii acasa, dormea si o lua dela cap. Firma de software in care stresul era cit casa. Se mai statea peste program, neplatiti. Compania "cadea" la mica intelegere cu angajatii sa cumpere cina, de regula niste sandvisuri cu multe calorii sau pizza. cit despre analize si mers la doctor nu va faceti iluzii ca aici e altfel. Anul trecut NU m-am dus la dr. desi stiam ca am colesterolul mare. Insa noi avem numai 2 sapt. de vacanta (fata de voi care aveti 5). Nu mi-am permis sa iau 1/2 zi de vacanta sa merg la dr. am preferat sa merg in vacanta 9face bine la stress). Si da am avut perioade in care visam tot ce faceam la servici, iar cind plecam in vacanta vai, parca plecam la capatul lumii asa trebuia sa las totul in ordine si eventual si telefoane de contact in romania (nu am lasat). Si da in primele zile de vacanta nici nu m-am putut odihni pt ca involunta ma gindea, vai, am facut aia? Am uitat ailalta? Noroc ca am schimbat jobul.
A_Iulia spune:
Un articol foarte interesant si obiectiv despre viata intr-o multinationala, sisteme de recrutare si pachete salariale:
http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-7037431-head-hunterul-george-butunoiu-discutat-online-cititorii-hotnews-despre-viata-intr-multinationala.htm
Allure spune:
citat din mesajul lui XIO
In general , da. ***Fur is for petting** http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro |
nici vorba...
in zona unde stau eu, chiria la one bedroom marime medie spre mic, este ~$1200/luna
ca sa-mi iau un condo exact aici, ma costa intre $400.000 si $500.000 pentru aceeasi suprafatza sau poate un pic mai mare, functie si de cit de nou/ dotat este.
la condominion, in plus exista maintenance fee care este aprox $500 - 600/ luna
deci daca reusesc sa am un mortgage decent sa zicem de $1500 pe luna, se mai adauga 500 pt maintenance...ajung la $2000+ pe luna doar cheltuielile casei
la case in zona asta (central - midtown) nu am NICI o sansa.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.
"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X