Dovlecei de septembrie-octombrie2009 *111*
Raspunsuri - Pagina 6
hepilica spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Ellenuta
de unde ai luat castronele bpa free? sar-mana! |
elle - eu le-am gasit pe un site de afara. e www.rotho-babydesign.com/?page=produktEssSerien.do" target="_blank">ROTHO
la noi sunt importate de www.kreisdesign.ro/prod5-3.html" target="_blank">kreis design si distribuite prin www.bebe-mic.ro/bbm/" target="_blank">BEBE MIC.
culmea este ca pe niciun site din RO, nici al distribuitorului, nici al importatorului, nu scrie ca sunt BPA FREE. dar pe site-ul de afara scrie acest lucru. cand am sunat importatorul sa-l intreb, mi-a zis ca habar nu avea de asa ceva si nu stia nimic despre BPA. mi-a multumit de info .
eu le-am luat direct de la kreis design. de la ei am luat si carutul, scoica de masina, scaunul de masa...etc. am 2 farfurii si 2 canute. canutele sunt cu curgere continua...asa ca inca nu le pot folosi (daca stiam cum e cu canutele astea ca nu ar trebui sa curga, sa aiba ciocul moale ...nici nu le cumparam pe astea.). acum folosesc o canuta cu cioc de la AVENT.
farfuriile astea sunt ca lumea. au un cauciun pe baza cu rol antiderapant. in plus, sunt cumva duble....(nu stiu cum sa explic)se ridica clapa (vezi in imagine) si torni apa calda in ele ca sa nu se raceasca mancarica .
h.
de minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.
liliac1 spune:
La Multe Lunite sarbatoritilor nostri de astazi
SuperBruce bb de Iulika - 7 lunite
Bogdan bb de luhtien - 6 lunite
Carina-fotomodeala bb de uka-emineasca
Carol bb de Ioanna
Vlad bb de Tulibulibu
Dinu bb de Anomis
Ruby bb de Crystina
Mihai bb de laura78nico - 5 lunite
Vai ce gasca mare sarbatorim noi azi
Sa fiti sanatosi, picilor!
Sa fiti sanatoase mamicilor si sa va bucurati de puii vostri minunati .
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
liliac1 spune:
Anomis cum te simti, mamis?? Noi incepem sa ne revenim incetul cu incetul. Asta noapte n-am mai folosit aspiratorul si asta-i o mare realizare. Eu zilele astea n-am mai tinut cont ca este 2 noaptea sau 5 dimineata. Cred ca am lasat o impresie de maaaare gospodina vecinilor.
Cat despre trezit restul casei...asta e. Cum se trezesc asa se culca la loc. Nici nu mi-am pus problema ca ar deranja pe cineva.
Radu facea ochii mari dar dup-aia se linistea ca putea sa pape.
Multa sanatate!!!
Sunt cu ochii pe iaurturi
D'ale Andrei
Vremuri
hepilica spune:
raluk, iar m-ai pus pe ganduri . o colega imi spusese ca napolact sunt super ok, ca lucreaza nush cine la fabrica si ca are info ca folosesc ingrediente naturale de la vacile de pe munte...., iar tu imi spui ca stii ca e facut numai din lapte praf. lucru care mi se pare pertinent, atata vreme cat astia nu mentioneaza pe produs ingredientele.
chiar ma intrebam daca vreun producator are voie sa comercializeze produse alimentare fara specificatiile astea absolut necesare. ce nesimtiti. adica dc doamne fereste copilul pateste ceva de la produsul asta, ei s-au scos. pot spune: "am zis noi ca contine asta sau asta...sa ca nu contine asta sau asta?". incredibil. nu credeam sa existe asa ceva.
liliac, tu nu foloseti deloc iaurt din comert? le dai puilor numai facut de tine?
cine stie vreun iaurt fara lapte praf?
h.
Multumesc lui DD.
anco spune:
am curatat un cartof dulce. si am constata ca prostul e tot prost. habar n-aveam ca arata asa.
spuneti repede, fetele care ati folosit asa ceva, in cat timp fierbe? ca mintea mea ingusta s-a gandit sa le dea la pici sa pape la pranz, adica la 2 si uite cat e ceasul. daca fierbe ca morcovul, asa cum arata, o sa le dau maine. ce ma fac fetele????
anco, mamica de robert si darius (07.09.2009)
poze
am intrat in a doua jumatate de an
raluk16 spune:
Hepi spuneam de laptele facut la punga. Nu as putea garanta de cedra ca e din lapte praf. Dar tot timpul am vrut sa sun la numarul ala de pe cutie sa ii intreb de ce nu scriu ingredientele.
Multumim mult de informatiile de la kreis . Vezi ca nu toti specifica treaba asta cu BPA, cum i-am spus Ellenutei, daca scrie ca e polipropilena, e fara BPA. Policarbonatul e cel mai nociv plastic, si sunt atatia care il folosesc si la biberoanele puilor, fara sa isi dea seama cat rau le fac la sanatate...
Am cautat acolo pe site ca am crezut ca de acolo ai luat si scaunul auto. De unde ai cumparat Britaxul?
Elle am mai gasit www.all4baby.ro/Products/1565-castron-brother-max.aspx" target="_blank">aici castron fara BPA, si aici.
Revin cu raspunsuri de ieri:
Lullaby multumesc mult. Tin pumnii la doctor. Imi pare tare rau de iritatie... Si cu drumurile, eu credeam ca in timp se va obisnui, tu zici ca e tot mai rau? offf ... Si ce rau imi pare ca esti asa obosita... si sunt tare suparata ca ai pierdut filmele, dar n-am vrut sa-ti reamintesc...
Raluci avem aici cateva alaptarese care au slabit bine: Luci, Selen,... ma scuzati cele pe care nu v-am amintit...
Santo ai dreptate, mulsul nu ar fi o solutie pe termen lung, ca s-ar imputina lapticul cred. Dar nici pe termen scurt, pentru ca face un scandal monstru la biberon. Am incercat de cateva ori ca sa vad daca as putea lipsi putin de acasa. Si am mai incercat de revelion, cand a fost bolnav, sa ii dam la regim, doar 10ml, 20ml, etc. Si asta doar cu bibe am fi putut, dar nu se putea, era ingrozitor, urla cu bibe in gura, nervos ca nu stie sa suga si simtind mirosul laptelui... Dar uite, ca si-a revenit ieri si azi. Nu zic ca suge ca un bebe normal, ca tot face pauze de maraieli si sa se ridice, dar e semnificativ mai bine.
Kinga multumesc din tot sufletul ca incerci sa ma ajuti si sa ne dam seama ce motive pot fi , mai ales ca te-ai gandit cum ti s-a imputinat tie laptele de la o astfel de perioada, si te-ai gandit sa nu patesc la fel . Dulciuri si sucuri nu prestez deloc, nici din comert, nici de casa. Scaunele le are la fel de cand s-a nascut, mustarul ala bej, dar intr-adevar, tot timpul le face cu galagie (inseamna ceva?). Tzitzi in loc sa curga prea incet, din contra, il stropesc si in cap si peste tot, si mobila din jur... M-am distrat in Cluj in mall la salonul ala de alaptare unde am mers, ca am stropit oglinda, fotoliul, pe jos, chiuveta,... . Dintii de jos nu se arata. El de mai mult de o luna are umflate si albe, se vede ca o pielita subtire peste, dar la molari, dincolo de canini, incisivii nu se arata in graba...
Lali pentru ieri...
Mada multumim de detaliile cu cana cu cioc, eu nu stiam ca sunt de foua feluri
Luci il pup cu drag pe Davidelu, care trece asa repede iar prin chinuri! off sper sa reuseasca repede puiutul.... io tot nu inteleg diferenta, de ce unii se chinuie si unii deloc
Duracella Uka, Hepi m-ati dat gata cu poeziile!!! Eu si sa stau o saptamana sa ma gandesc n-as scoate asa ceva!
Iulia te asteptam cu vestile de la ecografie, ai zis ca mergi ieri
Mada nu vrea bibe pretentiosul meu... auzi dar de ce stai tu cu usa descuiata si mai si spui pe un forum public asta?
Uka m-ai binedispus cu desenele, dar nu ti-e teama ca poate citeste cineva cunoscut de-al ei pe aici?
Ralu oare ti-am mai zis cat esti de speciala? Cum te-ai gandit tu atunci noaptea sa ma incurajezi
Lili m-ai distrat ca nu deschizi la lume Si mie mi se pare normal sa sune intai lumea, dar mami zice ca sunt bizara
Alex mami, cum maie esti? Era ceva pe vizor? Of, dar ce te-ai speriat, citind acuma mesajele recunosc ca nu intelegeam, doar de la un sunat la usa... Ai usa metalica? Daca da, iti spun sa n-ai nici un stres, ca am vazut la stiri cand mergeau jandarmii peste proxeneti (iti place ce exemplu iti dau ) ca nu reuseau sa sparga usa cu nimic daca era metalica. Eu cand stateam la apartament la Cluj la etajul 8 cu usa metalica nu aveam nici un stres, puteam sa ma uit la orice filme de groaza si sa faca oricine orice amentintari ca daca eram in apartament nu aveam nici o frica. Mai ales la bloc, fata de la casa, ma simteam tot timpul in siguranta, ca sunt atatia oameni, atatia vecini in jur... In Baia Mare la apartament intr-adevar aveam obsesia si noaptea sa arunc o privire inspre balcon, ca stateam la 1 si vecinul de jos avea o scara de lemn rezemata de bradul de langa balconul meu , deci si un copil putea urca la mine pe balcon. Dar tu ai si cainii, nu are de ce sa-ti fie frica! De obicei si tiroida da stari din astea de panica (bine, pot fi multe alte cauze, dar daca eu m-am lovit de boli de tiroida, asta imi vine prima data in minte). Ai facut ceva analize?
Raluci asa cum am asteptat pozele de la Botezul Andrei la noi, asa m-ai facut acum curioasa si abia astept sa vad poze de la Botezul vostru rock
Monique minunate, frumoase si cuminti printesele tale!
Poate azi candva revin si cu ce voiam sa zic de zilele trecute.
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
raluk16 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anco am curatat un cartof dulce. si am constata ca prostul e tot prost. habar n-aveam ca arata asa. spuneti repede, fetele care ati folosit asa ceva, in cat timp fierbe? ca mintea mea ingusta s-a gandit sa le dea la pici sa pape la pranz, adica la 2 si uite cat e ceasul. daca fierbe ca morcovul, asa cum arata, o sa le dau maine. ce ma fac fetele???? anco, mamica de robert si darius (07.09.2009) poze am intrat in a doua jumatate de an |
fierbe ca si cartoful, de fapt are consistenta ceva intre cartof si dovleac din ala de toamna dulce, de bagat la cuptor. Doar culoarea e asa, ca la morcov
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
liliac1 spune:
Hepi in general eu fac lapte batut de casa. Am spus ca am un nenic care-mi aduce lapte la usa. L-am verificat la certificari si vaccinari ale vacilor.
Ei, imi aduce 2 litri la 2 zile. Daca nu se consuma proaspat, dintr-un l fac initial lapte batut...si daca vad ca nu am amatori de papat asa, il bag la facut branzica...si frig cate-o placinta sau branza cu smantana...si salvez o masa copioasa (vai, mama mea, ce gospodina-s )
Daaaaar, sa nu crezi ca se omoara cineva dupa asta facut in casa. Andra prefera Danonino. Degeaba ii zic eu ca-i facut cu pasta de pix.
Laptele batut il mai amestec cu cate-un fruct si o mai pacalesc ca-i dau "inghetata de iarna".
Dar sincera sa fiu m-am cam saturat de strecurat branze si iaurturi si parca m-as orienta si eu spre astea din comert atunci cand ma apuca o stare de "ingramadeala si lene excesive". Recunosc ca pana acum n-am prea cumparat iaurturi mai deloc ca zac naibii in frigider si expira termenul de valabilitate. Chiar ieri am aruncat niste pasta de unt, cas, niste telemea, niste cascaval uscat... De-astea nu stiu sa prepar si nici nu vreau sa invat deocamdata.
D'ale Andrei
Vremuri
hepilica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui raluk16 Am cautat acolo pe site ca am crezut ca de acolo ai luat si scaunul auto. De unde ai cumparat Britaxul? |
raluk - de la kreis am luat tot ce tine de transportul maiei. nu stiu daca altcineva in RO importa britax-romer.
uite, eu pe www.britax-roemer.com/strollers/travelsystems" target="_blank">astea le am. fara carrycot si cosytoes.
nu sunt ieftine. dar si cei de la kreis sunt destul de flexibili. daca vei negocia, vei obtine un discount. asta daca te hotarasti...
insa, toate astea sunt mai ieftine afara. daca ti le poate aduce cineva de afara, vei ramane surprinsa de preturi. eu am aflat tarziu si oricum nu aveam vreo posibilitate de a mi le aduce de altundeva.
h.
Multumesc lui DD.
carinablanca spune:
Am ajuns si eu la calculator din nou. Am culcat-o pe Maria si am papat si acum astept sa se trezeasca pentru papa si pana atunci va citesc.
Raluk, azi am avut si eu timp sa studiez putin referitor la Bpa si cred ca biberoanele mele sunt de PC. Maine vreau sa le schimb. E naspa ca am 5. Pe sticuluta nu scrie nimic insa am intrat pe site-ul de la primii pasi si constat ca toate sunt de PC. Daca sunt asa de nocive nu inteleg cum au dreptul sa le comercializeze si mai ales pentru copii.
Miha, imi pare rau ca si Iris are DA. Si noi am folosit Advantan dar a dat rezultate doar temporar iar exema a reaparut in timpul tratamentului. SI noua ne zicea ca dispare la cei mai multi in jurul varstei de 1 an. Sa speram.
Hepi si eu am vrut sa iau Napolact dar nefiind ingrediente pe el pur si simplu nu l-am luat.
Anco, cartoful dulce fierbe repede.
Carina de scumpete de in Maria (31.08.2009)
http://lb1f.lilypie.com/wr9Bp2.png
Vine, vine primavara
Se asterne-n toata tara
Floricele pe campii
Hai sa le-adunam copii