America (194)
Raspunsuri - Pagina 2
lai spune:
Andreea, multa sanatate puiului!
Ramona, eu tot n-am inteles exact zicala si ma roade curiozitatea o traducere mot-a-mot?
Si eu am samburele nomad; periodic simt ca gata, nu mai vreau sa start over yet again, acum ar fi bine sa cresc radacini undeva, radacinile sunt importante, etc. si etc.; dar dupa o perioada x iar m-apuca un dor de duca
Lai
miereamara spune:
Andreea lui Aidan i-a dat pe rand amoxacilina, augmentin, inca unul al carui nume nu mi-l amintesc,apoi cefnir sau omnicef si apoi injectabil, dar el a fost tratat concomitent pt otita, strep si pneumonie cu streptococ. Se pare ca pt urechi cel mai bine a functionat cefnir (omnicef).
DAR, medicul tau tb sa hotarasca ce antibiotic iti da.
Multa sanatate. Aaa...si inca o chestie..ii dai cumva laptele in pozitia culcat? La Aidan chestia asta se pare ca a avut o influenta, desi la alti copii nu. El bea laptele noaptea culcat si chestia asta intretinea infectia la urechi, de cand a renuntat la laptele de noapte s-a imbunatatit situatia.
Revenind la situatia emigrarii, depinde de atat de multi factori integrarea! Nu exista o reteta universala. Cunosc asa cum am spus oameni mai in varsta care au venit aici si s-au integrat perfect, desi au fost nevoiti sa o ia de jos, cunosc persoane tinere cu studii facute aici si cu niste salarii enorme (gen 80000/an fiecare) carora nu le convine nimic si tot cu gandul intoarcerii stau, cunosc si altfel de persoane care refuza sa se integreze la modul ca traiesc asa intr-o "enclava romaneasca" nu vor sa aiba de a face cu nimic in ceea ce priveste obiceiurile, viata sociala americana, etc, ba mai rau barfesc si injura sistemul american dar continuua sa traiasca aici si sa beneficieze de anumite facilitati, cunosc studenti care au reusit dupa ce au terminat studiile sa isi gaseasca job si sa aplice pt gc si acum sunt fericiti si au niste cariere frumoase.
Fiecare are o poveste de spus si felul in care s-a adaptat persoana respectiva si reteta lui de supravietuire nu se poate aplica unei alte persoane pt simplul motiv ca suntem atat de diferiti!
Ca o paranteza, comunitatea de romani de aici este f ok, sunt intr-adevar bisericute (la propriu), adica comunitatea e oarecum impartita in romanii care merg la biserica si cei care nu:)), nu stiu dc pe langa criteriul asta de impartire a mai fost si altul:)) dar cam asta e realitatea, cei care merg la biserica au comunitatea lor mai mica, nu participa la viata sociala romaneasca, la petrecerile romanesti, nu ajuta in nici un fel studentii veniti aici, nu imi dau seama de ce.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
philip spune:
pai miere, doar nu i-l dadeam eu de capul meu ca nici n-am de unde sa-l iau.
anyway, multam de sfaturi, evident ca am vb cu medicul si la sfatul LUI am intrerupt tratamentul, deocamdata il urmarim asa sa vedem cum evolueaza, daca nu e ok, vom merge iar la medic luni.
edit: nu bea niciodata laptele culcat.
multam de sfaturi.
miereamara spune:
Scuze, nu stiu de ce am inteles asa, stiu ca nu ai cum sa iei antibiotice fara prescription. Multa sanatate lui Nicholas, se vede vreo imbunatatire de cand ai oprit antibioticul?
Edit: DAR-ul ala nu s-a vrut a fi scris cu litere mari, am apasat din greseala probabil, am un notebook micut unde incurc mereu tastele:))
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
philip spune:
miere , iritatia e tot prezenta si el marait, azi l-am mai purtat si pe drumuri cu noi, dar parca inecepe sa-si recapete pofta de mancare si n-a mai facut caca de pe la 12...poate c-am scapat, dr mi-a zis ca diareea va disparea in 2 zile.
buflea spune:
Fetelor - cele care recomandati si sunteti optimiste in cazul vizelor H1B ... voi sunteti sigure ca MAI este atat de usor in zilele noastre sa iti gasesti cu H1B ? In economia de acum ?
Sigur ca depinde de profesie, dar eu am mari dubii ca se mai poate asa cum se putea acum 10 ani cand dadeai interviu prin telefon din Romania si te primeau cu H1B in America.
Si cu experienta aia americana de 1 an ... si acolo am rezerve. Eu spun numai cazul meu, am terminat aici in contabilitate si 9 ani experienta pura de contabilitate si mi-a luat 227 de aplicatii ca sa primesc doar 1 oferta de job, car eiata se dovedeste ca este un job unde se asteapta de la mine sa stau la serviciu de la 9:00 A.M. la 9:00 P.M., deci nu foarte stralucit. Si asta in NY unde vorba aia sunt mult mai multe joburi ca in orice alt stat.
Perceptia mea sincera este ca in economia de acum, aici in USA functioneaza PILA exact ca in Romania, cu singura diferenta ca pila de aici nu se mituieste. Joburile bune si rapide se gasesc prin cunostinte, multe din pozitii nici nu ies public pe piata, se ocupa prin recomandatii interni ...si sigur ca mai raman unele pozitii si pentru cei fara pile si de aici incep criteriile - ai scoala aici, ai experienta, cati bani vrei ...etc. Deci cam ce sanse ar avea un nou emigrant care nu are scoala aici, nu are experienta americana, nu prezinta nici un fel de garantie.
In cazul de la care a pornit discutia asta, avantajul este ca va exista sigur, de la inceput, un salariu in casa. Sanse pentru ea ca sa lucreze nu prea vad ...si daca asta nu o deranjeaza, atunci categoric se poate trai dintr-un salariu.
buflea spune:
Si mai vroiam sa spun apropo de cine spunea ca in tara asta te poti apuca oricand de scoala ... asa este, nu te tine nimeni. Totusi nu este atat de usor precum pare - scoala costa enorm aici si implica foarte multa investitie de timp. Daca ai familie si copii si 40 de ani si TREBUIE sa mai ai si serviciu ...va spun eu ca desi nu te tine nimeni, nu este chiar atat de usor. Plus ca chiar nu vad rostul sa te apuci de o profesie dupa 40-45 de ani. Pai cat dureaza scoala, plus intership, plus ca la inceput o iei de la zero in orice profesie, pe zero bani ... cand mai ajungi sa mai cresti si sa ai si satisfactii in urma tuturor eforturilor depuse ? Cand trebuie sa iesi la pensie ?
Lucrurile trebuie totusi facute la timpul lor cu o deviere de 2-3 ani, cam atat ...dupa aia te ia valul vietii si varsta ... o sa vedeti ca varsta joaca un rol foarte important in acumularea de informatie. E simplu sa spui unuia de 35 de ani cu famile si copil, vino aici, scoate bani din buzunar si incepe o scoala, de la zero ...
buflea spune:
Si inca ceva ... apropo de sacrificiul asta suprem pentru copii ... asta este o discutie foarte interesanta. Cat de mult este bine sa daruim copiilor din viata noastra.
Eu imi iubesc copiii cu toata fiinta mea dar nu imi este rusine sa ma iubesc si pe mine ... adica de ce sa vand carnati pe strada la 50 de ani "pentru copii". Nu stiu, eu le ofer copiilor mei totul in limitele echilibrului meu personal ... sacrificii din astea duse la extrem eu le vad inutile si un izvor mare de frustrare personala. Pana la urma, copiii pleaca, isi vad de viata lor si parintii raman la batranete cu o viata traita fix in jurul si pentru "o mare gaura goala". Cred ca a spus cineva - pana la urma, copiii pot si ei lupta pentru viata lor, important este sa aiba valorile si scopurile vietii foarte bine definite ... de ce trebuie sa imi sacrific eu ani de zile de investitie profesionala, calm material, pozitie sociala care, sa fim sinceri, iti da o satisfactie ca om, echilibru interior, de ce sa le sacrific ? Doar pentru ca avem copii, noi nu mai contam deloc ?
LucasMom spune:
Buflea, da, vize H1b se iau in continuare. Cap-ul pt anul asta este 65,000 si in asta nu sunt incluse vizele acordate pt joburi in organizatii non profit sau universitati, nici primele 20,000 de vize acordate celor care au absolvit masters in US si nici renewals, extensii etc... In fiecare an capul e complet acoperit. Si da, acum 10 ani cap-ul era mult mai mare si unii angajatorii au avut si au in continuare motive sa angajeze si sa sponsorizeze vize H1b.
In plus tu fiind in US, dupa 8 ani de experienta, sau mai multi, ai alte pretentii pt un job, fata de cei care incep un job cu h1b, proaspat veniti in US.
E economia in starea care e, dar multi care cauta gasesc!
Eu nu stiu ce fel de job are Anais la firma frantuzeasca la care lucreaza si clar n-as putea sa evaluez cate sanse are sau nu sa-si gaseasca un job in US, spun doar ca in functie de cat de mult cineva doreste sa atinga un scop, are sanse sa reuseasca.
EVA-DATA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Fetelor - cele care recomandati si sunteti optimiste in cazul vizelor H1B ... voi sunteti sigure ca MAI este atat de usor in zilele noastre sa iti gasesti cu H1B ? In economia de acum ? Sigur ca depinde de profesie, dar eu am mari dubii ca se mai poate asa cum se putea acum 10 ani cand dadeai interviu prin telefon din Romania si te primeau cu H1B in America. Perceptia mea sincera este ca in economia de acum, aici in USA functioneaza PILA exact ca in Romania, cu singura diferenta ca pila de aici nu se mituieste. Joburile bune si rapide se gasesc prin cunostinte, multe din pozitii nici nu ies public pe piata, se ocupa prin recomandatii interni ...si sigur ca mai raman unele pozitii si pentru cei fara pile si de aici incep criteriile - ai scoala aici, ai experienta, cati bani vrei ...etc. Deci cam ce sanse ar avea un nou emigrant care nu are scoala aici, nu are experienta americana, nu prezinta nici un fel de garantie. |
Buflea, ai perfecta dreptate.Sunt de aproape 2 ani aici,am lucrat ca si contabil multi ani in Ro,insa aici,VA,cu toate ca stiu limba,fac cursuri de Accounting, aplic la joburi(chiar asta faceam la ora asta la care toti dorm),dar nimeni nu te cheama daca nu ai un background aici destul de solid.Cunosc contabili care sunt speriati ca si-ar putea pierde postul,fac orice,tax or HR.Inca nu sunt disperata(sotul lucreaza)...insa,pe bune,viitorul nu-l vad roz.Puteam sa vin in urma cu 5ani si n-am facut-o.
Imi pare rau ca nu prea am avut timp sa scriu pe DC,cateodata va citesc,sunteti simpatice si de multe ori am gasit informatii utile.
Atunci cand nu mai suntem copii, inseamna ca am murit de mult.(C-tin Brancusi)
eva