Bravo ATB! Iepurasi 2010 (117)
Raspunsuri - Pagina 11
dayanara spune:
denisa multumesc
nu e din aia, culmea ca am vazut ieri , intr.un magazin de pe aici din cartier, din aia cu volanas sau cu broderie, adica are partea de jos pe elastic, se prinde bine de saltea, o parte pt pernuta, dar n.ai ce face cu ea, si partea de sus - totul 10 euro!
dar eu am fost sa iau protectorul impermeabil si doar cearsaf peste saltea, ca ma gandeam ca pe deasupra ii pun o paturica ceva
asa ca am dat pe un cearsaf de landou 7 euro...acum ca zici, m.as duce sa iau si setul ala
roxana
37+
silvana aroa si
ivan leonard(2.12.2006)
POZE
Yaia spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui Jasmine
dupa ce nasc ma iei si pe mine de urechi un pic? sigur o sa am nevoie cu alaptatul asta... angoasa o am inca de acum! |
Departe de mine gandul de a lua pe cineva de urechi, sper ca nu s-a interpretat asa. Doar ca eu am experienta unui copil si a unei odisei minunate de unde am invatat multe si unde am vazut mamici abandonand din diverse motive. Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar la cealalta odisee exista o mamica ce a fost prost sfatuita de doctorita ei sa dea supliment si a sfarsit prin a se da cu capul de pereti ca a ascultat-o pentru ca pitica nu a mai mancat nici san, nici formula. Si acum au probleme cu mesele, desi sunt de mult pe solide.
Deciziile noastre ca parinti sunt foarte importante pentru copii. Trebuie sa ne documentam bine, sa observam copilul si sa facem unele sacrificii pentru ei. Evident ca sunt tot felul de intrebari pe care si le pune o mama: oare a mancat suficient, oare s-a saturat, oare are lapticul meu tot ce-i trebuie? Multe proaspete mamici cedeaza si in fata oboselii, gandindu-se ca e mai usor sa dai formula: nu faci rani, nu e asa obositor si stresant, devii mai independenta pentru ca si altcineva poate tine biberonul si mai poti pleca. Dar pe langa faptul ca alimentarea copilului cu formula e mai complicata si mai consumatoare de timp (cu preparat de lapte in miez de noapte, sterilizat sticlute, probleme la fiecare calatorie/ vizita > tzitzi doar o iei cu tine si o bagi in gura copilului), nici nu se compara cu laptele de mama, care contine tot ce-i trebuie copilului, inclusiv pretiosi anticorpi si ocazia de a crea cu bebele tau o legatura emotionala speciala. Ganditi-va ca diferenta dintre laptele matern si formula e cea dintre o rosie de gradina romaneasca cum erau odata, mari si oarecum curbate, zemoase si dulci si o rosie ce o cumperi acum de la supermarket, care aduce mai mult a lemn dulce. si pe principiul 'ce e mai bun pentru copilul meu', cred ca orice mama trebuie sa faca efortul, macar sa incerce sa alapteze cat mai mult cu putinta, indiferent cat de obositor si de dureros ar fi pentru ea.
In orice caz, am observat si ca multe nu prea sustin sanul in momentul alaptarii si de aici pot aparea dureri si rani.
Eu am stiut de la inceput, la primul copil, ca voi face tot ce-mi sta in putinta sa alaptez exclusiv pana la 6 luni si nu am cedat in niciun fel la tentativele de 'ajutor' si sfaturi venite de la diverse persoane de a-i da copilului si cate un biberon cu formula din cand in cand. Eu am zis un NU hotarat si nici macar nu m-am muls vreodata, nu am stocat lapte, am luat copilul peste tot cu mine si l-am alaptat exclusiv pana la 6 luni si exclusiv la san, nu tu biberon, lingurita, seringa sau altele de genul. Si a fost minunat pentru amandoi. Si imi doresc ca noi toate sa avem aceeasi experienta placuta!

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Jasmine e posibil sa nu avem dar sa apara dupa nastere? |
Da, e posibil. Eu nu am avut si nu am hemoroizi, dar dupa prima nastere, la controlul de a doua zi, asistenta mi-a zis ca am un 'hemoroid albastru', exact asa s-a exprimat si era sa ma bufneasca rasul cand am auzit. Probabil expulzia a fost dificila, Tudor al meu venind din prezentatie pelviana. Dar nu m-a durut deloc si dupa 1 zi eu nu am gasit niciun hemoroid. Ori s-a retras, ori nu a fost niciodata, cine stie...
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
cristina30 spune:
| citat din mesajul lui ioanaa28 Am pus pozici...sper sa se vada Ioana,mami de Alexandru ,07.04.2006, si BB Ovidiu,07.03.2010 BB Ovidiu Andrei Alexandru BEBE...in burtica.. Sarbatori de iarna... |
Buna Ioana,
frumos bebe Ovidiu Andrei dar si fratele lui e un dulce... dupa cum observi eu sunt tot 2 in 1.... sa vedem cu cine dintre celelalte fete o sa nasc in aceeasi zi... as fi vrut sa fim impreuna, dar se pare ca trebuie sa mai astept.
Toate cele bune, dupa cum se vede sotul tau e tare mandru de flacau.
Cristina
38+
Ingrid Evelina si Magnus Tiberius (7.04.2006)
ioanaa28 spune:
nafi,Denisa, Roxi,Cristina, multumim de aprecieri
Cristina, ar fi fost chiar tare sa avem si al doilea copil in aceeasi zi
, dar oricum vor fi de o varsta![]()

Hemoroizii ii am si eu de la prima sarcina. Au revenit in sarcina asta iar la nastere, e adevarat, s-au marit enorm !!1 Acum se retrag, am primit la spital o crema preparata in farmacie.Plus supozitoare Hemorzon
Problema mea cea mare remedii pt sani, in afara de Garmastan si Bepanthen mai stiti? Innebunesc de durere
BB Ovidiu Andrei
Alexandru
BEBE...in burtica..
Sarbatori de iarna...
bordeancavio spune:
fetele, am primit mesaj de la VLADI mai devreme, dar umblam hai-hui pe afara, asa ca va transmit acum:
SINTEM BINE, EU M-AM DAT JOS DIMINEATA DIN PAT SI AM SCAPAT DE PERFUZII SI SONDA. SINT DEJA IN REZERVA, MI-L DAU PE FLORICICA PE LA ORA 2. L-AM VAZUT IERI, ARE FALCUTE!
i-am dat mesaj inapoi si am pupat-o de la noi toate.
vio asteptand pe bebe
33+
Tudor Cristian
poze
http://picasaweb.google.com/vasileviorica/Hainute#
bordeancavio spune:
mai, dar chiar cadoul asta de la Cora e diferit rau de la magazin la magazin. eu ieri am fost in lujerului, dar nu mi-a dat ca cica am cardul de la pantelimon si nu mergea, m-am si enervat, nu stiam ca conteaza. ma rog, dar au dat in fata mea cateva pachete si toate aveau si biberon, era separat, se vedea. azi am fost si eu sa iau din pantelimon, si biberon pauza!!! doar cutia, un borcanel de mancare, vorba denisei expira cand bebe are 3 luni
si o revista. ma rog in cutie sunt ceva chestii, dar eu vroiam biberonul 

vio asteptand pe bebe
33+
Tudor Cristian
poze
http://picasaweb.google.com/vasileviorica/Hainute#
Jasmine spune:
| citat din mesajul lui honeybaby Jasmine - eu stiu ca pot apare hemoroizi de la nasterea naturala pt ca te fortezi ( scremi Dupa cezariana nu cred ca e cazul. |
asta e un argument in favoarea cezarienei
36+
child spune:
Buna dragelor!
Mai aparem si noi la orizont, incercam sa va citim, mai greu cu raspunsurile.
Multumim de aprecieri la adresa micutului Albert, intr-adevar, seamana cu mine, eu ma bucur, mai ales ca-mi doream sa-mi semene macar la ochi si par.
FELICITARI VLADI, BINE AI VENIT TUDOR FLORIAN!
De asemenea FELICITARI proaspetelor mamici, si tinem pumnii pentru cele care urmeaza.
BABYANGEL??? Tu oare esti urmatoarea? Am citit ca tot dai tarcoale maternitatii
. Tinem pumnii sa fie totul bine, atat pentru tine cat si pentru bebe.
Noi suntem bine, papam cam la 3 ore, cateodata chiar 4 ore, am si lapte destul, chiar am stocat deja in congelator ce am mai muls, ca bebe nu dorea sa manance tot.
Cu durerile de sfarcuri ne confruntam si noi, dar garmastanul pe mine ma ajuta mult. Si metoda cu lapte pe san si apoi lasat cateva minute sanul liber cred ca ma ajuta.
Am citit cat se poate de mult pe tema alaptarii si am gasit linkul www.alaptare.home.ro/" target="_blank">acesta care mi-a fost util.
Intrebare: pe mine ma macina gandul ca bebe nu ia destul, mai ales ca l-am nascut micut si acum ii mai fac proba suptului si vad ca ia cam 60 g la o masa, asta azi, la 12 zile. E ok? Sa nu-mi spuneti sa las cantarul ca nu-l las
, deabia am facut rost de el
. Il vad un pic marait intre mese, nu mai vrea titi, schimbat e, colici nu pare sa aiba, dar suzeta o vrea? Ceva pareri?
Pentru colici eu ii dau Infacol, mi se pare ca merge.
Pupici 
child
fericita de
Albert-Krisztian (2.03.2010)
Jasmine spune:
vio - c'est la vie en Roumanie,ce altceva poti sa spui?
yaya - nuuu,nu era vorba de interpretare
eu am vorbit foarte serios ca o sa am nevoie sa ma ia cineva de urechi cand o sa vina vremea alaptatului
am mai scris pe aici ca prima experienta a fost pt mine un cosmar si un esec
sper ca de data asta sa reusesc,eu o sa fac tot posibilul...desi...as zice ca si atunci am facut tot posibilul
tu pari foarte calma si sigura pe tine si imi place cum pui problema
cu siguranta o sa va fac capul calendar cu alaptatul asta...si atunci va rog sa ma trageti de urechi daca o sa incep sa cedez
imi doresc foarte mult sa alaptez bebele macar in primele 6 luni
36+