Fulgusori de nov-dec2009 (40)
Raspunsuri - Pagina 13
monis5 spune:
am fost afara 2 ore dar am inghetat ingrozitor! e tare frumos cand te uiti din casa si cica sunt 6 grade, dar cand iesi iti cad urechile pe sub carucior, pentru ca bate un vant absolut inghetat . Asa ca dupa 2 ceasuri am plecat rebegiti din parc, desi pitix dormea super satisfacut si tare as mai fi stat...
hm, de cand am citit ce a scris Coquelicot, culmea, Iulian, care avea 7 si chiar 8 mese pe zi (de ma intrebam si eu ca Dymomo cum o sa fac cu diversificarea, daca nu se schimba lucrurile) de azi dimineata pana acuma a mancat doar de 2 ori , la 9 si la 1, iar acuma, dupa toata plimbarea, se joaca fara nici o treaba cu mancarea . Asta chiar e ceva nou... Sa vedem ce va urma. Oricum, ma intreb daca 'durerile' inabusite cu nurofen, au fost de la dinti au ba, momentan nu par sa apara... tare imi pare ca nu am nici o certitudine...
Nu stiu ce sa zic cu nurofenul, recunosc ca nu am intrebat pediatrul ce sa fac daca se repeta povestea (banuiesc ca mi-ar fi spus sa-i mai dau alta minidoza...), dar mi-a fost evident ca daca se mai intampla sa doarma 6 ore in 24, si sa planga asa necajit, o sa uit toata retinerea mea vis-a-vis de medicamente....
In fine... e bine asa cum e
Cristinica - am rezolvat cu mucegaiul in sensul ca am sters peretele cu clor si de atunci am incercat sa aerisesc mai des si nu a reaparut (bine, nici afara nu a mai fost asa ger ca sa fie diferenta mare de temperatura pe pereti)
Nu stiu nimic de trombocite astept si eu sa citesc ce-ti raspund fetele. Sper ca nu e nimica totusi
Laurairina - ce tare esti tu cu oferta de lucru manual bravos! (Eu recunosc cu mare jena ca puloverasul alb cu albastru facut Iulianului cand eram gravida nu a fost imbracat niciodata . m-am gandit sa-l imbrac zilele astea macar sa-i fac o poza cu el )
Grigore_tina - la cei alaptati scaunul poate fi de cateva ori pe zi, pana la 1 la cateva zile
RamonaC - ma bucur tare ca ai vesti ceva mai bune
Floricik - ce fain ati petrecut la botez . Vazut pozici frumoase
Cu kg ce sa zic... prost, am putin peste 53 la 175 cm . Mi-am luat si eu elevit, ca tot nu le-am prea luat cand eram gravida . sper sa ajute la ceva ca nu pot sa nu ma gandesc ca laptele se produce numai resursele de baza ale organismului meu ceea ce numai bine nu este...
Dymomo - si eu aveam in casa doar supozitoare cu paracetamol si sirop am luat acum, cand am intrebat pediatrul. Sper sa stau cu nurofenul in dulap pana o veni vremea sa-l arunc
Ali - am vazut si eu pozele cu Mihaita. Dragutul de el ce de-a mutrite are
Many - super nasoala stirea cu "sindromul Raluca" .
(eu una, mai tare stau pe forum in we - asta daca nu e vreme de iesit pe afara sau rost de vreo petrecere - pentru ca acum sta si tati cu pitix... in timpul saptamanii nu ma prea lasa inima sa belesc ochii mereu pe net si el sa stea cu ochii pe pereti...)
all
EDIT: Andre multumim de retete
monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)
monis5 spune:
ah, am uitat sa va spun ce am citit in Dr. Spock despre oua
Cica, "desi s-a crezut multa vreme ca e f importanta introducerea galbenusului in dieta bebelusilor, cercetarile recente au aratat ca fierul continut in galbenusul de ou este absorbit foarte putin in intestinul sugarului. S-a descoperit de asemenea, ca galbenusul poate interfera cu absorbtia fierului provenit din alte surse alimentare, daca oul nu este consumat impreuna cu un aliment bogat in vitamina C." In plus, mai zice si de continutul lui ridicat in colesterol si de albus care este alergen....
Desi si mie mi-a ajuns de cate chestii contradictorii am tot citit , de-mi vine sa-mi iau campii pe luna, sa traiesc cu heliu , am scris totusi asta, poate e de retinut pentru cand vom ajunge la galbenus si vom avea ceva dubii legate de fier, anemii etc... zic si eu...
ionelamaria spune:
Coque, dar si celelalte fete care aveti nevoie pun 2 linkuri www.analizemedicale.com/index.php?module=AnalizePrezentare&action=interpretor_single&id_analiza=21" target="_blank">acesta si acesta pentru interpretarea analizelor . Vezi ca trebuie sa setezi si varsta pe acolo ca sa fie ok. Sper ca sunt folositoare la ceva.
Edit: na ca al 2-lea link cica e reclama ca se gaseste si pe dc asa ceva.... hm.... chiar am sa caut... dar ma indoiesc
Mami fericita de Mihnea
Mihnea creste mare (14.11.2009 )
aniversarea nuntii
POZE
ionelamaria spune:
al doilea link e pe "sfatul medicului punct ro"(scoapteti spatiile si folositi . ) -> "unelte" -> " interpretare analize"
Mami fericita de Mihnea
Mihnea creste mare (14.11.2009 )
aniversarea nuntii
POZE
Lumi_Richard spune:
Monis,suntem in aceeasi situatie. Dupa ce au trecut cele trei zile groaznice de dupa vaccin,a iceput sa manance si sa doarma relativ bine....acum au inceput din nou problemele Refuza sa manance,musca,roade jucariile,e agitata,plangacioasa,nervoasa.... Si astazi,ca si Iuli, a mancat la 9 si la 13, dupa cate aprox o ora de chin sa o hranesc!!!
Cred ca sunt dintisorii....
Simptomele care anunta aparitia dintilor difera de la un copil la altul in functie de mai multi factori (varsta, rezistenta la durere, imunitate)
Simptomele cel mai des intalnite sunt:
•hipersalivatie
•gingivita (inflamatia mucoasei gingivale). Gingiile apar iritate, umflate si dureroase la atingere.
•iritabilitate, irascibilitate, neliniste, schimbari comportamnetale
•lipsa poftei de mancare este des intalnita, copilul care anterior se alimenta corespunzator, refuza chiar si alimentele preferate
•insomnie, somn agitat, plas in timpul somnului, mai ales noaptea
•subfebrilitatea, febra, diareea, varsaturile, nu au fost asociate strict cu eruptia dintilor si nu este unanim acceptata de medicii pediatrii
Febra este rar asociata cu eruptia dentara, inflamatia gingiilor secundara acestui fenomen, poate provoca cel mult o stare subfebrila (intre 37 si 38 de grade celsius).
Orice stare febrila asociata eruptiei dentare trebuie privita independent de aceasta si trebuie investigata cu atentie deoarece are mai mult ca sigur o alta cauza.
Febra asociata eruptiei dintilor poate fi secundara scaderii usoare a imunitatii in aceasta perioada si astfel a contactarii unei infectii (cel mai frecvent infectii in sfera ORL).
Un sindrom febril (temperaturi mai mari de 39 grade celsius), care persista sau recidiveaza pe parcursul a mai multor zile, face necesar consultul medical de specialitate, care poate determina cauzele acesteia si poate stabilii algoritmul terapeutic corect.
Lumi SEXY MUMMY de Alexa Annabelle Denise 7 Oct 2009
Poze Alexa Annabelle Denise
roxyaly spune:
Citat: |
citat din mesajul lui A_driana roxyaly, deci si tu cu pb de colecist....dar tu mai alaptezi? (scuze daca ai spus nu mai retin)...ca io de aia nu vreau sa merg sa ma taie sa mai alaptez putin, de aia tot ma chinui cu crizele saptamanal....te-ai refacut repede dupa laparo? monis, ma bucur ca a fost o noapte mai linistita A_driana, de David-Andrei Da, si eu am.Acum nu mai alaptez deoarece dupa icter am luat o serie de antibiotice si anestezii si nu am mai avut nevoie.Dupa laparo am avut voie sa il alaptez ca ma mulgeam cat am stat in spital si puteam sa pastrez laptele.da, laparo e relativ simpla si daca ai grija refacerea e ok. |
mami Matei Constantin
roxyaly-poze
dymomo77 spune:
Lumi cu plansul in timpul somnului m-ai prins. Simptome pre dinti avem si noi dar o prietena de a mea stomatolog a zis ca la Danut mai dureaza pt ca inca nu s-a umflat gingia si nici nu se simte dintele(ca un zimtisor) cand apesi pe ea. Oare cat or dura simptomele astea pre dinti??? Oricum pana acum vreo 10 minute s-a delectat rozand cu sarg un inel pt dentitie. El inca papa bine asa ca... mica printesa chinuita de dintuci si pe mami bineinteles.
mami fericit de Dan Mihail
betty78 spune:
citat din mesajul lui dymomo77 Lumi cu plansul in timpul somnului m-ai prins. Simptome pre dinti avem si noi dar o prietena de a mea stomatolog a zis ca la Danut mai dureaza pt ca inca nu s-a umflat gingia si nici nu se simte dintele(ca un zimtisor) cand apesi pe ea. Oare cat or dura simptomele astea pre dinti??? Oricum pana acum vreo 10 minute s-a delectat rozand cu sarg un inel pt dentitie. El inca papa bine asa ca... mica printesa chinuita de dintuci si pe mami bineinteles. mami fericit de Dan Mihail |
Mario cum am mai spus a inceput sa roada la 4 luni si i-a iesit primul dintisor la 10 luni, sau parca 9 luni si ceva
Betty78de Eric-Daniel 20 oct 2009 si Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Pentru cine vrea sa ne admire
pozele noastre
asa creste bebe Mario
monis5 spune:
citat din mesajul lui betty78 Mario cum am mai spus a inceput sa roada la 4 luni si i-a iesit primul dintisor la 10 luni, sau parca 9 luni si ceva Betty78de Eric-Daniel 20 oct 2009 si Mario-Alexandru 16 aug 2007 www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Pentru cine vrea sa ne admire pozele noastre asa creste bebe Mario |
Betty si in cele 5 luni cum s-a comportat?