Sa accepte sa vorbeasca cu amanta sotului ?(2)
Raspunsuri - Pagina 2
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada Scuze dar asa cum voua vi se pare normal cu neveste si amante,eu nu pot sa inteleg....asta e chestie de formare....atata tot...iti trebuie tarie sa-ti imparti barbatul cu altele,chiar dca religia te lasa si legea la fel.....si Danny1 are dreptate.S-a ajuns la altfel de discutii de la o intrebare...problema e ca nu stiu cat ede relevanta parerea unor femei crescute in cultura monogamiei fata de problemele unor femei care prin lege si religie accepta poligamia barbatului.o zi buna va doresc la toata lumea....Cititi un rombayat al lui khayam si impacati-va cu voi insiva si cu lumea.... Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009 http://picasaweb.google.ro/lhmadalina/EVAMARIA# povestea nasterii |
Draga mea eu am fost crescuta intr-o lume monogama la biserica si poligama in viata reala. Tatal meu, crestin cat poti tu crede, a avut cateva amantele ici si colo pe parcursul vietii lui scurte. Deh mongam la botez, poligam pe la spatele nevestei.
Pe mine ma minuneaza lumea in care traiesti tu, ia fa o vizita la "in unul sau in doi" si intreaba toate femeile care si-au prins barbatii cu amante daca sunt crestini sau musulumani si abia apoi minuneaza-te pe aici despre religia musulumana.
Parerea mea e ca aparitia ta seamana cu a celor din Carpati care n-au vazut in viata lor un negreu de exemplu si isi scuipa in san.
P.S. Nu sunt musulumanca, port fuste mini, nu ma acopar, insa am ochi deschisi si pot observa ca societatile sunt diferite cu traditii si obiceiuri diferite. Nu sunt de acord cu crimele de onoare, nu sunt de acord cu statul femeilor musulumance atat timp cat ele nu-l accepta, insa de aici si pana a nu vedea gunoiul din lumea crestina e drum lung. Amante exista in toate societatile, iar faptul ca lumea musulumana tolereaza pana la 4 sotii nu inseamna ca e ok sa aiba sotul amanta. Inseamna ca femeia aceasta cand s-a casatorit cu sotul ei s-a pregatit psihic si social pentru un anumit statut iar acum este umilita de un cu totul alt statul. Uscaturi exista in toate religiile si by the way, a te casatori a doua si a treia oara in lumea musulumana nu inseamna doar fericire si sex cu toate nevestele tale ci foarte multe obligatii.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Amina_Marina spune:
citat din mesajul lui eumada of doamne........tare e trista povestea ta...sa nteleg ca parintii tai sunt tot musulmani? Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009 http://picasaweb.google.ro/lhmadalina/EVAMARIA# povestea nasterii |
Eumada, Ai fost tare!
Haleluia!
casandra spune:
Eu inca nu inteleg ce o doare pe sotia inselata la acest topic.
Ca amanta e doar amanta si nu sotie? Daca sotul s-ar casatori religios cu amanta, sotia ar fi multumita?
Adica ce o deranjeaza, ca sotul pacatuieste, ca nu e un bun musulman, sau ca trebuie sa isi imparta barbatul cu alta femeie?
Ea ce vrea, ca el sa se insoare si cu amanta sau ca el sa termine cu amanta? Din comportamentul ei nu se intelege, de tolerat o tolereaza, dar, totusi nu e multumita, desi poate sa discute detalii de genul eu o sun pe ea sau ea pe mine.
Amina_Marina spune:
Casandra, cinda luat-o de nevasta cred ca era o copila si de -aia nu prea stie ce vrea de la el , si de la viata.
casandra spune:
De abia acum inteleg drama femeii musulmane: barbatul tau, pe care il intelegi ca nu se poate multumi doar cu tine, poate alege o alta femie care nu vrea sa il imparta cu tine. Tu ii dai mana libera, dar tremuri ca aia la care se duce nu e ca tine, il vrea doar pentru ea.
Si nu e numai asta, cine nu se multumeste cu una, nu o sa se sature cu doua, curand nu o sa ii mai ajunga nici alea, nici noua nu or sa ii fie de ajuns, ca asa e patima, cu cat ii dai mai mult frau liber, cu atat devine mai nemiloasa si vrea mai mult si mai mult.
In Cipru, am vazut un barbat arab, in varsta, instarit, cu 4 neveste tinere si frumoase.Putea sa le fie cel putin tata. Mi-e greu sa cred ca pana la varsta la care o avea a stat fara femeie. Oare cate seturi de 4 o fi schimbat pana atunci si cate v-o mai fi schimbat de atunci si pana acum? De responsabilitatea pe care si-o asuma cand se insoara religios, foarte usor se poate debara, ii spune celei pe care vrea s-o inlocuiasca "divortez, divortez, divortez" si gata cu responsabilitatea, e liber sa puna alta in loc.
Mi-e mila de sotia despre care se vorbeste aici, mi-e mila ca nu e pregatita sa isi asume ea insasi responsabilitatea pentru viata ei, ca i-a incredintat deplin sotului ei aceasta responsbilitate.
Empatizez cu ea, dar o admir pe amanta, care mi se pare cea mai sanatoasa din acest triunghi, si care, de fapt, e singura inselata in povestea asta. Culmea e ca sotul si sotia comploteaza impotriva amantei, singura care a luat pozitie: ori cu mine, ori cu ea. macar ea are o atitudine de femeie sanataoasa, stabileste limite. Te iubesc, dar pot trai si fara tine, ori ma respecti, ori la revedere. Bravo ei!
Iar sotii ce fac? El ii spune ei: tu stii ca eu am nevoi, ca o femeie nu e suficienta pentru mine, in asta barem am investit, i-am platit serviciile, uite cati bani am bagat in ea, daca imi da asta cu piciorul, ce ne facem? Trebuie sa imi gasesc alta, alti bani, alta distractie. Mai bine, hai sa o pastram pe asta si mai facem si noi economii. Trist, singura inselata aici e amanta.
batool67 spune:
citat din mesajul lui casandra Eu inca nu inteleg ce o doare pe sotia inselata la acest topic. Ca amanta e doar amanta si nu sotie? Daca sotul s-ar casatori religios cu amanta, sotia ar fi multumita? Adica ce o deranjeaza, ca sotul pacatuieste, ca nu e un bun musulman, sau ca trebuie sa isi imparta barbatul cu alta femeie? Ea ce vrea, ca el sa se insoare si cu amanta sau ca el sa termine cu amanta? Din comportamentul ei nu se intelege, de tolerat o tolereaza, dar, totusi nu e multumita, desi poate sa discute detalii de genul eu o sun pe ea sau ea pe mine. |
Ce e asa de greu de inteles? Nu se pune problema unei casatorii cu amanta, am mai precizat. O deranjeaza ca sotul o inseala,te faci ca nu intelegi Casandra. Ea vrea ca el sa termine relatia cu amanta, nu poate fi multumita o femeie in aceasta situatie. Tu ca sotie, femeie, ai putea sa fii multumita?
batool67 spune:
citat din mesajul lui dulcetica N-a sunat-o ,dar cum a reactionat el ? dulcetica |
El s-a razgandit dupa ce sotia i-a spus ca daca va vorbi cu amanta lucrurile se vor complica si mai mult, pentru ca nu va putea sa se justifice in fata lui de ce nu ii raspunde amantei la telefon cand el e acasa. El a renuntat la idee.
batool67 spune:
citat din mesajul lui casandra De abia acum inteleg drama femeii musulmane: barbatul tau, pe care il intelegi ca nu se poate multumi doar cu tine, poate alege o alta femie care nu vrea sa il imparta cu tine. Tu ii dai mana libera, dar tremuri ca aia la care se duce nu e ca tine, il vrea doar pentru ea. Si nu e numai asta, cine nu se multumeste cu una, nu o sa se sature cu doua, curand nu o sa ii mai ajunga nici alea, nici noua nu or sa ii fie de ajuns, ca asa e patima, cu cat ii dai mai mult frau liber, cu atat devine mai nemiloasa si vrea mai mult si mai mult. In Cipru, am vazut un barbat arab, in varsta, instarit, cu 4 neveste tinere si frumoase.Putea sa le fie cel putin tata. Mi-e greu sa cred ca pana la varsta la care o avea a stat fara femeie. Oare cate seturi de 4 o fi schimbat pana atunci si cate v-o mai fi schimbat de atunci si pana acum? De responsabilitatea pe care si-o asuma cand se insoara religios, foarte usor se poate debara, ii spune celei pe care vrea s-o inlocuiasca "divortez, divortez, divortez" si gata cu responsabilitatea, e liber sa puna alta in loc. Mi-e mila de sotia despre care se vorbeste aici, mi-e mila ca nu e pregatita sa isi asume ea insasi responsabilitatea pentru viata ei, ca i-a incredintat deplin sotului ei aceasta responsbilitate. Empatizez cu ea, dar o admir pe amanta, care mi se pare cea mai sanatoasa din acest triunghi, si care, de fapt, e singura inselata in povestea asta. Culmea e ca sotul si sotia comploteaza impotriva amantei, singura care a luat pozitie: ori cu mine, ori cu ea. macar ea are o atitudine de femeie sanataoasa, stabileste limite. Te iubesc, dar pot trai si fara tine, ori ma respecti, ori la revedere. Bravo ei! Iar sotii ce fac? El ii spune ei: tu stii ca eu am nevoi, ca o femeie nu e suficienta pentru mine, in asta barem am investit, i-am platit serviciile, uite cati bani am bagat in ea, daca imi da asta cu piciorul, ce ne facem? Trebuie sa imi gasesc alta, alti bani, alta distractie. Mai bine, hai sa o pastram pe asta si mai facem si noi economii. Trist, singura inselata aici e amanta. |
Mi se pare cam malitioasa exprimarea. Nu doar femeia musulmana e inselata, asta I se poate intampla oricarei femei. Si un barbat cand se angajeaza intr-o relatie cu o alta femeie, el decide daca va ramane cu una sau cu doua, decizia sta doar in mana barbatului, ea il poate vrea doar ptr ea dar daca el nu isi doreste asta , nu se va intampla. Indiferent ca barbatul e musulman sau nu isi va alege o sotie mult mai tanara decat el, asta e legea selectiei naturale. Cate duzini de amante schimba unii intr-o viata nu ti-ai pus intrebarea? Divortul nu e chiar atat de simplu in islam, majoritatea cuplurilor nu aleg calea divortului definitiv din prima. Nici nu e recomandat sa spui de 3 ori divortez, divortez, divortez.
Amanta e cea mai castigata din aceasta relatie, ea si-a acceptat soarta, stia in ce s-a bagat, stia ca omul e insurat, cine a pus-o sa spuna ,,da’’? Amanta nu ii spala, nu-I gateste, nu ii suporta nervii, nu ii suporta lui toanele, doar il turbeaza cu mesajele ei siropoase si nu vede de fapt ca e folosita. Daca el o vroia era plecat demult de la sotie. Problema banilor investiti in amanta e strict problema lui, sotia a avut doar de pierdut, inclusiv pe plan financiar. Omul nu se gandeste ca are copii, carora trebuie sa le asigure un viitor, ci se gandeste doar la poftele lui egoiste. Eu cred ca sotia este cea inselata, nu amanta, ca ea e o fata tanara care ar putea sa isi gaseasca un barbat de varsta ei , liber si cu care sa se distreze in voie, dar nu , banii amantului se pare ca sunt mai importanti decat planurile de viitor, decat o iubire autentica si un iubit care sa I se poata dedica exclusiv ei. Sa suporti un barbat doar o zi pe saptamana nu e greu, el nu e nici un frumos, nici genul macho, e un barbat matur cu griji, copii, responsabilitati. Sa nu crezi ca sotia in cazul in care el se desparte de amanta, va mai inchide ochii la o alta escapada. In niciun caz, sotia are si ea ca orice om o limita de suportabilitate. Sunt milioane de femei care traiesc in lume drama infidelitatii si care tolereaza in tacere escapadele sotilor lor, de dragul copiilor, sperand ca zilele frumoase din trecut se vor reintoarce, ele sunt cele care sufera cel mai mult, ele sunt cele care lupta ptr a-si pastra familia, amantele nu merita respect, nu merita nimic, sunt cele mai marsave femei de pe pamant, ptr ca lovesc intr-o institutie sacra dintotdeauna- Familia.