Pufuleti ianuarie - februarie 2010 (4)
Raspunsuri - Pagina 4
mariucasara spune:
Fetele care se plangeau de migrene, voi aveti laptic?
M-am trezit cu o durere groaznica pe jumatate de cap, masele( 2 ambele fara nerv), ureche, si tampla si surpriza...A DISPARUT LAPTELE!!!
Dimineata am alaptat copilul, saracul urla si tragea de 2-3 ori si mai urla putin. Intr-un final a adormit si s-a trezit dupa o jumatate de ora, iar aceeasi poveste. La pranz am cedat si i-am dat lapte praf. A baut 150ml in cateva minute si a dormit apoi 4 ore. Am incercat sa ma mulg, pauza. 20 ml din amandoi sanii intre alaptari, asta in conditiile in care dupa alaptat scoteam 50-90 ml. Acum a papat din rezerva de noapte dar eu nu vreau sa pierd lapticul de tot.
Ce ma fac? Cum scap de migrena?
Mamica de Sara(22.11.2006) si Sebi (27.01.2010)
Nik0le spune:
Citat: |
citat din mesajul lui catalutza81 Nic0le imi e frica sa ma mulg si sa ii dau din bibe ca ultima data s-a obisnuit fff repede cu el (cand am mai avut rani cu infectie pe sfarc nu am putut alapta si ma mulgeam si ii dadea cu bibe lapte de-al meu). IN 3 zile aproape nu mai vroia san...nu vreau sa risc. Ia ff bine in greutate si as vrea sa alaptez cel putin pana la 1 an... Catalutza 39+ Irina AMR 1 saptamana |
Cata, imi pare rau, nu stiu ce sa te sfatuiesc, eu am avut noroc sa n-am probleme cu aparatorile de silicon, ba chiar cea mica mi-a desfundat canalele prin ele... Am tras si la primul copil exact la fel, cu rani sangerande chiar. Pe la o luna jumate a fost mai bine, asa e si acum. Multa putere sa rezisti!
Nico de Isabela (2007) si Irina (01.02.2010)
Now, bring me that horizon!
cristies spune:
Cris.mario, ce frumusel e Mario. O sa fie un mare smecher!!!
_
Cristina, de gargaritz Alexis.
Povestea zilei de 6.01.2010
onitza spune:
CATALUTZA, eu l-am intarcat ca bleaga pe Paul cu bibe ce continea laptic de la mine (aveam niste examene f imp)...si n-au fost decat 2 zile nu 3 ca la voi...bine ca a luat sanul iar! Ce te pot sfatui in afara de renumitul RABDACOL , e sa lasi sanul respectiv la "aerisit" cat mai mult posibil si uns cu lapte de la tine. La mine a functionat la un moment dat si bephantenul. Acum vad ca e iar apa de ploaie...poate va merge si la tine. Uaf, sper sa ne treaca usturimile astea ingrozitoare.
cristies spune:
citat din mesajul lui mariucasara Fetele care se plangeau de migrene, voi aveti laptic? M-am trezit cu o durere groaznica pe jumatate de cap, masele( 2 ambele fara nerv), ureche, si tampla si surpriza...A DISPARUT LAPTELE!!! Dimineata am alaptat copilul, saracul urla si tragea de 2-3 ori si mai urla putin. Intr-un final a adormit si s-a trezit dupa o jumatate de ora, iar aceeasi poveste. La pranz am cedat si i-am dat lapte praf. A baut 150ml in cateva minute si a dormit apoi 4 ore. Am incercat sa ma mulg, pauza. 20 ml din amandoi sanii intre alaptari, asta in conditiile in care dupa alaptat scoteam 50-90 ml. Acum a papat din rezerva de noapte dar eu nu vreau sa pierd lapticul de tot. Ce ma fac? Cum scap de migrena? Mamica de Sara(22.11.2006) si Sebi (27.01.2010) |
Ia ce stii tu ca-ti face bine sa poti sa te relaxezi sa vina laptele inapoi.
_
Cristina, de gargaritz Alexis.
Povestea zilei de 6.01.2010
Nik0le spune:
citat din mesajul lui mariucasara Fetele care se plangeau de migrene, voi aveti laptic? M-am trezit cu o durere groaznica pe jumatate de cap, masele( 2 ambele fara nerv), ureche, si tampla si surpriza...A DISPARUT LAPTELE!!! Dimineata am alaptat copilul, saracul urla si tragea de 2-3 ori si mai urla putin. Intr-un final a adormit si s-a trezit dupa o jumatate de ora, iar aceeasi poveste. La pranz am cedat si i-am dat lapte praf. A baut 150ml in cateva minute si a dormit apoi 4 ore. Am incercat sa ma mulg, pauza. 20 ml din amandoi sanii intre alaptari, asta in conditiile in care dupa alaptat scoteam 50-90 ml. Acum a papat din rezerva de noapte dar eu nu vreau sa pierd lapticul de tot. Ce ma fac? Cum scap de migrena? Mamica de Sara(22.11.2006) si Sebi (27.01.2010) |
Off, imi pare tare rau! Stiu ca ai voie sa iei paracetamol pentru dureri de orice fel, iar pentru lactatie incearca stimulente gen Nutrinatal si Galactogil. Sper sa-ti treaca migrena si sa revina repede lapticul!
Nico de Isabela (2007) si Irina (01.02.2010)
Now, bring me that horizon!
onitza spune:
MARIUCASARA, laptele n-a disparut, e tot acolo! Eu asa zic! S-ar putea sa nu planga fiindca nu ai lapte, ci sa il doara burtica de la aerul care intra in stomacel si are colici; iti spun din proprie experienta , Daniel urla nu gluma la aproape fiecare masa din cauza de dureri de burtica in timp ce mananca si nu am ce sa ii fac, il mai bat pe umar, sa il linistesc, ii mai fac masaj la burtica. Incearca sa auzi cum inghite laptele (daca se aude galgaitul e bine) si vezi daca are pe langa gurita lapte atunci cand trage sau cel mai bine incearca sa scoti tzatzica din gura atunci cand a tras o data si inainte ca el sa il inghita si vei vedea laptele din gurita. Bea multe lichide si laptele va reveni. Te pup dulce si capul sus, va fi bine. Pt durerile de cap/dantura iti recomand FASCONAL, am luat eu cand am avut durerile infernale de cap dupa rahi si pe cutie scrie ca sunt si pentru dureri dentale; medicamentul poate fi luat si de mamicile care alapteaza, mi-a fost recomandat de medicul meu, nu l-am luat dupa ureche. Bafta, sanatate din plin.
CRISTIES, bine ca mi-a adus aminte; Am cumaprat de pe net LAnolina de la Bioclin si fii atenta faza nasoala rau; eram un pic pe trecute cu sanii si am inceput totusi sa dau cu lanolina in ideea ca ma ajuta, devine textura mai moale, in fine...am patit-o urat ca imediat dupa ce am dat cu lanolina au incept si mai rau usturimile...deci mie mai rau mi-a facut decat bine! SI in prostia mea, nu am vrut sa cred ca ar fi din cauza lanolinei, am dat si a doua-a atreia zi pana am vazut ca nu se mai poate si am interupt.
Asadar inca mai astept crema-minune sau orice altceva ne poate ajuta sa scapam de usturimile astea nasoale. Mi-e dor sa simt placerea alaptatului.
MAMIDEPUIUTI, tie cum de ti-a trecut de la sine? De la ce crezi totusi ca a trecut durerea? Te-ai dat intre timp cu vreun soi de crema sau ai descoperit pozitia=minune de alaptare care nu face rani?
decenuela spune:
citat din mesajul lui lorex Fetele, urmeaza intrebarile cu nr 3, 4 si 5 : 3. voi ce sapun folositi la baie BB? 4. Pot sa mananc o patratica de ciocolata? 5. ce perna de alaptat imi recomandati? _ www.flickr.com/photos/44547000@N05/sets/72157623480595103/" target="_blank">IURIA INIMII MELE.. (01 martie 2010) AMR 8..da' vreau sa le pastrez |
1. produse himalaya
2. vitamina CI - UN PIC NU-I BAI...POTI SI ALBA MAI MULTA...io am inceput sa beau dimi o cafelutza...jiji nu protesteaza
3. bertoni - 55 ron mi se pare ok
Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
poze
AMR....din cate-au fost, 25, ...mai ramasesera 15....se mai suparara 6....si ne luptam cu 9 ( si-apoi inca vreo -4 ar fi ideal)
xela_07 spune:
cataluza - imi pare rau ca te chinui ... Nici eu nu stiu ce sa te sfatuiesc ... Multa putere sa rezisti pana va deveni o placere si pentru tine. Si multe si tot respectul pentru ca faci eforturi asa de mari sa o alaptezi pe Irina. pentru o mamica foarte responsabila.
Xela, mamica de Andreea (11.08.2007) si Cristian (30.01.2010)
xela_07 spune:
[quote]citat din mesajul lui lorex
Fetele, urmeaza intrebarile cu nr 3, 4 si 5 :
3. voi ce sapun folositi la baie BB? - SANOSAN
4. Pot sa mananc o patratica de ciocolata? - eu am mancat si mai multe patratele, fara sa vad diferente la Cristi
5. ce perna de alaptat imi recomandati? - nu mi-am luat/nu mi-am facut inca. Ma descurc f bine si fara zic eu
Xela, mamica de Andreea (11.08.2007) si Cristian (30.01.2010)