Intrebati si va raspundem

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Fenomenul Tunguska.
La 30 iunie 1908 a avut loc fenomenul tungus, numit asa dupa raul Tunguska (Siberia centrala) in a carui albie a cazut un meteorit?? si a provocat o explozie puternica echivalenta a 1000 bombe atomice. Suflul exploziei a nimicit 2200 de km2 de padure.

Prin 2004 unii cercetatori au sustinut ca a fost vorba de o nava extraterestra.
O bomba atomica? Supravietuitorii vremii spun ca au inceput sa aiba boli ciudate si ca le-au cazut parul si dintii.

Voi ce stiti?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

Nu spun viviana ca dupa aceea ma dau de gol Laura si conchita in departamentul meu liberal ca-s neocon republican si n-o sa-mi fie comod :))


esti republican?! sincer, mi-a picat fatza. n-as fi crezut in douaj'de ani lumina, ca sa ramanem on topic. ok, data viitoare voi fi de acord cu tine pe orice tema doresti, in semn de smerenie crestina ca te-am crezut democrat.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Citat:
citat din mesajul lui Deus

1.ce era Cumania neagra si cine erau cumanii?
2. crezi ca exista vreo sansa ca in viitor sa se invete la istorie anumite adevaruri care acuma sunt cosmetizate si voit distorsionate? De genul: dacii erau cei mai viteji si drepti...Stefan Cel Mare era un sfant...Mihai Viteazul era un super erou...Ardealul (populatia) a vrut unirea cu tara muma, Horia ,Closca si Crisan au fost niste eroi, etc.Deus,la punctul 2 nu am inteles prea bine ce ai vrut sa spui.Afirmi sau infirmi enumerarea!
Categoric,despre toti cei enumerati de tine se pot spune multe,dar nu intr-un mod simplist,anuland elogiile.


ai dreptate, nu am fost suficient de clara:-) Nu vreau sa le scoatem in evidenta doar partile negative dar as vrea sa vad o carte de istorie la scoala in care sa fie informatia obiectiva cu bune si rele fara cosmetizari si lauri care nu-si au rostul/locul.

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Viviana, eu stiu ca e bine stabilit ca a fost vorba de un meteorit. Simetria craterului si a perimetrului exterior au dus la niste speculatii despre extraterestri, dar e mai mult pentru ochii publicului, cred eu. Bolile puteau fi datorate exploziei in sine, dar si radioactivitatii naturale din surse subterane, marita de schimbarile geologice in zona craterului. In unele zone din Carpati e la fel, localnicii sufera de boli datorate radioactivitatii minereurilor.

conchita, tu asta ai inteles? atunci tre' sa schimb de pe cafea pe jim beam ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Laurico, nu suntem off-topic doar in stand-by, asteptand sa vina o ecuatie de gradul n s-o rezolvam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns s_ellia25 spune:

va rog sa ma lamuriti si pe mine despre tara galilor...sau wales cum isi zic ei???de unde provin??caci limba welsh e tare ciudata..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Ca si in restul Marii Britanii, este vorba de amestecul (cronologic prezentat) celti + ocupatia romana (populatie diversa) + anglii/iuti/saxoni/scoti + influente sporadice vikinge (danezi-norvegieni) + cucerirea normanda (vikingi danezi+francezi). Astea sunt cateva din influentele majore.

Din motive geografice (locatie, accesibilitate), caracterul celt s-a pastrat mult mai bine in Wales, cultural/limba etc. Similaritatea culturala cu galii (celtii continentali invinsi de Cezar in Franta actuala) explica denumirea.

O enclava culturala similara exista in Bretagne, in Franta, unde denumirile oraselor/locurilor sunt date atat in franceza cat si in limba locala, mentinuta in timp. La fel, monumentele druidice sunt raspandite in Wales si Bretagne.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns s_ellia25 spune:

multumesc mult beren

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Cu placere, ellia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Nu tine de stiinta, dar de cercetare da.

Cum fac sa trec prin Bulgaria (pe la Ruse) ca sa ajung in Turcia

a) fara sa o iau prin munti
b) fara sa fac 5-6-7 ore
c) fara sa ma invart in cerc

Am fost cu masina de vreo 5-6 ori si doar o singura data am reusit performanta, eu conduceam (sotul dormea), era noapte, nu vedeam nimic si am mers doar inainte daca nu scria alteceva suficient de clar (si in alfabet latin). Asta nu ne-a impiedicat la intoarcere sa reusim sa bifam pe invers si a) si b).

Nu recomandati GPS, ca am incercat asta toamna trecuta si am reusit sa ajungem de 2 ori in aceeasi localitate(dupa cate o ora de mers in cerc).Mergi la inceput