LMA - Albinute & bondari de mar-apr '07 (136)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana Stefana spune:

La multi ani Timeea! Sa cresti mare si frumoasa, cuminte, sanatoasa, iubita si norocoasa
La multi ani Ian! Mult noroc si fericire
La multi ani mamici!

Despre Prevenar Bibi l-a facut pe la 2 ani si jumatate, n-a avut nici un fel de reactie, ea a suportat foarte bine toate vaccinurile.
Zilele astea mi-a facut insa niste crize de plans combinat cu nervi ceva de groaza, nu stiu de unde a apucat-o...in rest e o dulce si o cuminte, si o isteata, in pofida faptului ca eu nu ma ocup asa intens cum fac alte mamici.
Exista viata dupa...Da, totul e cunoscut, mie mi s-a parut mult mai usor la Delia, de multe ori esti pe pilot automat dar asta este...cand simt ca nu mai pot ma uit la Bibi si ma gandesc ca trec toate. Cu adevarat nasol este cand sunt bolnave amandoua, de , distractia e la dublu, cel putin cand sunt asa mici...dar trece si asta.
Tzuna imi suna asa de cunoscut...tu esti de vina ca s-a imbolnavit, pentru ca ai scos-o din casa(ca era bolnava nu?) sau pentru ca n-ai scos-o din casa (nu s-a aerisit copilu', o sa fie ca o floare de sera etc.) si in general pentru tot ce se intampla...am o matusa care vine sa-mi vada fetele o zi pe saptamana, ocazional mai vine sa stea cu ele cand eu trebuie sa plec, si cica practic ea le-a crescut ...In fine, ma bucur ca Maria este bine acum.
Taci in p... am ras cu lacrimi, imi inchipui cum o fi fost in magazin...probabil ca a auzit de la vreun copil, Bibi e foarte receptiva la ce spun copii, eu pot sa-i repet la nesfarsit si nimic, in schimb ce ii zice Ruxi-verisoara ei de 5 ani- e sfant, iti repeta imediat. De acolo a luat fermecatoarea expresie "ba tu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Dar ce aveti pupezelor, azi?

Jo ma face stresata..(nu ma iau cu ea la scandal, ca imi trebuie scaunel daca vreau sa ma uit in ochii ei, de la egal la egal).

Rox ne aminteste ca suntem niste tzatze certarete, zice-se ca ea nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase. (ce, tu nu erai in cloaca noastra?)

Pisika invoca spiritele rele asupra noastra...Pai sincera sa fiu, eu nu am curajul sa recunosc ce perle scoate Giulia, dar ma scot, ca pretextez ca e mult timp intre colegii lui Raul, ca umbla la cresa, ca se uita la desene..... ( doar n-o sa recunosc, ca asa cum bine a observat Rozi, domsoara seamana cu onorabila si stimabila doamna..... care sunt)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

la ce desene s-o fi uitat Teo de i-a zis lui bunica-su "nu ma mai F*** ma la cap!!!"

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Diana, ce frumos mi-ai raspuns. Merci. Eu ma mai blochez cateodata si aleg greu pe ce cale sa o apuc. Sa iesim din NU-urile astea... sa combatem ce inseamna fiecare NU in parte...

Cred ca e mai important sa nu-i mai dau ocazia sa se contrazica, cum ai facut tu in exemplul tau, sa-i ofer mereu o alternativa.
Desi uneori alternativele nu ne convin deloc. De exemplu cea cu "imbraca-ma tu, ca nu pot singur" TL cel putin turbeaza ca la varsta asta copilul nu se imbraca singur, nu mananca singur (si nu face la baie... si tindem sa insistam pe astfel de directii in loc sa-l ocolim pe nu)
Nu stiu daca se intelege o iota ce-am vrut sa zic, da-s varza cu nervii, tocmai ne-am luptat sa iasa din pijamale, cu niste urlete si lacrimi de n-ati vazut. Plus tavalit pe jos.

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

Hiii.. ioi tulai doamne ce programe tv se "prind" pe la voi.
M-am distrat.
Noi inca nu avem in program de-astea, cred ca de-aia ca nu merge la gradinita. Dar va intreb: voi cum reactionati cand ii auziti? (dupa ce va trece socul si va adunati de pe jos :)
Daca tot n-am ce zice despre Dragos, hai sa va zic in schimb despre prietenul lui cel mai bun, gradinitar in varsta de 3 ani jumate si clar expus modalitatior moderne de imbogatire a vocabularului.
Mamica lui mai scapa cateodata un "o, fuck". Cand ceva nu iese bine. Si Mihaita prinde imediat. Si numai ce il aude scapand jucaria si zicand afectat si el "Oh, fuck..." Cand il aude mamica, ii explica asa frumos ca "fuck" nu e un cuvant frumos si n-ar mai trebui sa-l foloseasca. "Si atunci cum sa zic", intreaba Mihaita. "Pai... zice maica-sa care spala vasele atunci, pai spune "oala!". Ca asta a fost primul cuvant care i-a venit. si de atunci, ori de cate ori ceva nu este cum ar vrea el, numai ce-l auzi: "O, oala... de ce trebuie sa plecam acum..." "O, oala... mi s-a stricat motocicleta..."Etc.
Despre distrus jucariile de placere, da, ne inscriem. Orice, orice, ii place sa strice. Deocamdata il las sa se desfasoare, probabil ca e o faza doar.
In compensatie: astazi am fost "papusa lui scumpa"
Kitty: o, dar am vazut modelul de destrabalare live, post-socrii... :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

pisika pai chiar asa? de ce stresai fata ma??? auzi ... sa o cari prin magazine ... ce urat!!! eu zic data viitoare sa ma suni pe mine, ca vin eu sa-mi cumperi ceva frumos!

mai are si matei scapari, dar destul de rar. a avut o perioada cand zicea des niste chestii. acum a cam invatat cand si ce nu are voie sa spuna si ne mai "scuteste". daca are ceva de care nu e sigur vine si ne intreaba: am o problema cu tine! ce crezi ca inseamna ... si ne spune ce nu stie.

diana wow!!! ca aproape toate lucrurile pe care le faci ... multa rabdare ai!!! la noi lucrurile decurg cam asa: NU VREAU ... sa mananc, sa dorm, sa ma imbrac, sa ... mai stiu eu ce. de ce? PT CA NU VREAU EU! aha. mai mult de 2 optiuni nu are niciodata. ori e alba, ori e neagra ... nu e gri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

Buna ziua!
TZUNA....doamne, da ce ati tras si voi cu Maria zilele astea....Si ai dreptate sa nu te consumi si sa nu te invinovatesti cu nimic. Nu stiu cum se intampla, dar cei mai multi sunt asa. In sensul ca si parintii mei ma ajuta cand am nevoie, adica atunci cand are Antonia probleme, dar tocatul psihic e la ordinea zilei. Ca sunt prea aspra, ca sunt prea indulgenta, ca fac aia, ca nu fac aia...daca incerc sa impun o regula mi-o darama ei, ca deh! e copil... Oricum, important este ca Maria e bine si ca tu ai in continuare incredere in tine si in ea. Pupam fetele, si sa stii ca tu pentru mine esti un model de mamica!

GAIA.....tinem pumnii sa fie bine, sa se acomodeze piticul. Pana in septembrie mai creste si el, se mai schimba putin lucrurile. Oricum, te inteleg la faza cu NU, si la noi se mai poarta nenorocirea asta, dar in general noi avem o rutina destul de zdravan stabilita, si nu prea protesteaza.

ROZI......multam de incurajare. Uneori e greu, pentru ca simt ca pierd contactul cu lumea si cu asa zisii prieteni din viata pre-copil, dar imi trece cand ma uit la ea cum rade

Limbaj aiurea...inca nu a prins. Nu cine stie ce, anyway. Imi mai scapa si mie cate un "pisicii tai", dar ma scot pe ideea ca vorbesc de pisicii care fac miau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Ddana paaracioasooooo!!!
Am spus eu ca e ceva in aer, de ma paraste mureseanca mea. Oricum n-ai vazut aproape nimic, recunosc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

gaia, eu cred ca deocamdata e mai important sa convingem copilul sa fie cooperant decat sa il stresam sa se imbrace singur. Stai linistita, va veni si vremea cand te va plesni peste maini, pe motiv ca "eu vreau/fac!" (eu mi-o iau constant in ultima vreme l-au invatat la gradi sa faca multe singur si e tare mandru de asta).

La noi cea mai frecventa problema a lui "NU" e imbracatul, si la toate variantele alea am ajuns in timp, in vreo 3 luni repet - functioneaza, doar ca iti trebuie imaginatie bogata poti oferi variante in functie de oricare din intrebarile de genul cine? ce? unde? cum? cand? cu ce? de unde? etc

Ah, nu il intreb niciodata de ce nu vrea, ca daca o fac, lupta e clar pierduta din acel moment in general raspunde ceva genul "pentru ca nu imi place MIE" - adica n-are decat sa iti placa tie, nu ma deranjeaza, MIE nu imi place si gata

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2200 spune:

Timeea Ian

La multi ani mamicilor sarbatorite azi Elyanne, Claudia si Lauramar. Multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi

Despre faza cu NU, cred ca am mai zis aici - Raul pare ca acum intra in perioada de "prima adolescenta" despre care stiam ca e de la 2,5 la 3 ani. Dar daca pana acum a fost cuminte, acum incepe cu NU la orice si oricand - nu vrea sa se imbrace, nu vrea sa se dezbrace, nu vrea sa coboare din autobuz, nu vrea aia, nu vrea ailalta. Vrea in schimb ciocolata si desene oricand. Ei, aici e NU din partea mea. Uneori ma simt chiar depasita, nu mai stiu cum sa reactionez. O regula insa o pastrez mereu - daca cere ceva cu urlete si cu trantit pe jos, nu obtine acel lucru. Daca vrea ceva, cere frumos si negociem daca obtine sau nu. Nu ma refer la nevoi primare - mancare, hrana, caldura - asta apropo de ce zicea Pisik cu ochii care stau

Cu olita, noi am rezolvat problema trecand direct la wc. Nu m-am chinuit cu el foarte mult, ii ziceam ca e baiat mare si baietii mari nu mai fac in pampers, ci fac la olita sau la wc. Bine, la somnul de noapte inca are pampers, dar sper sa renuntam in curand si la el.

Ioana - nu mai stiu daca am apucat sa te felcit pentru casuta. Sa fie intr-un ceas bun si sa o stapaniti sanatosi.

Andra - daca chiar functioneaza chestia asta, iti trimit si eu lista cu dorintele, e ok?

Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul

Mergi la inceput