cine ma poate ajuta?va rooog

cine ma poate ajuta?va rooog | Autor: ynna25

Link direct la acest mesaj

lucrez de 7luni la o firma cu carte de munca si sunt insarcinata in 10 saptamani?pot sa iau maternitate sau nu?as putea plati sa imi mearga cartea de munca in continuare?stie cineva ceva?help me,va rog mult...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Citat:
citat din mesajul lui ynna25

lucrez de 7luni la o firma cu carte de munca si sunt insarcinata in 10 saptamani?pot sa iau maternitate sau nu?as putea plati sa imi mearga cartea de munca in continuare?stie cineva ceva?help me,va rog mult...

Presupun ca te referi daca iti va fi platit concediul de maternitate . Din cate vad esti deja angajata cu carte de munca de 7 luni, sarcina ta e la inceput ... raspunsul este da, vei avea parte de concediu de maternitate platit deoarece iti trebuie cel putin un an pe cartea de munca si tu il vei avea la momenmtul nasterii.

R_ocsy 29 + Ana Sofia
AMR 10 saptamani !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enik83 spune:

rocsy are dreptate.. o sa primesti banii..

17+ cu o minune de
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

1. Concediul de maternitate se acorda pt 6 luni lucrate in ultimele 12 luni de la data solicitarii.
2. Nu prea inteleg cum adica sa mearga cartea de munca mai departe? Adica nu lucrezi?

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ynna25 spune:

deci...incep cu Marius,nu inteleg ce vrei sa spui la punctul 1,adica e nevoie de 6luni lucrate pt a lua cocediu de maternitate de fapt sincer nu inteleg ce vrei sa spui.Sa mearga cartea de munca mai departe,ma refer sa mai lucrez 2-3 luni si restul lunilor pana la un an ,adica ca sa am un an lurat si sa iau maternitate sa imi platesc la itm,cartea de munca.intelegi ce vreau sa zic?

Mergi la inceput

Presupun ca te referi daca iti va fi platit concediul de maternitate . Din cate vad esti deja angajata cu carte de munca de 7 luni, sarcina ta e la inceput ... raspunsul este da, vei avea parte de concediu de maternitate platit deoarece iti trebuie cel putin un an pe cartea de munca si tu il vei avea la momenmtul nasterii.

r_ocsy,mersi de raspuns si da la asta ma refer,stiu ca voi avea anul lucrat in momentul nasterii,dar am uitat sa va spun ca doctorita vrea sa ma trimita in risc maternal pt ca ii destul de proasta situatia si locul de munca unde lucrez.deci asa ii posibil sa nu imi fie platit concediul de maternitateasai?

Mergi la inceput

asta imi doresc si eu sa primesc banii,dar sunt foarte stresata...daca nu ii primesc?as sta sa lucrez pana la 8luni de sarcina ca sa am anul lucrat,dar nici nu vreau sa risc sa fac ceva cu bebe meu

Mergi la inceput

Doamne ce aiureli - scuze.
Deci:
1.Pentru a avea drept la concediul de maternitate care tine maxim 126 de zile din care 42 de zile obligatoriu dupa ce nasti ai nevoie de minim 6 luni lucrate in ultimul an anterior solicitarii concediului.

2. Pentru a avea dreptul la concediul pentri ingrijirea copilului care tine maxim pana cand copilul implineste doi ani este necesar sa fi lucrat sau sa ai somaj sau concediu prenatal in orice combinatie dar minim 12 luni anterior datei nasterii copilului.

Nu trebuie sa platesti nimic. Ca sa intri in prenatal(maternitate) mai ai mult, esti abia in 10 saptamani adica la inceput de sarcina.

r_ocsy a gresit in ceea ce a scris.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

ioi Marius ce bine ca stii una alta si ma poti ajuta,mersi mult.
normal raman 84 de zile pt concediul prenatal,adica inainte de nastere cu aproximatie vorbesc,
care le pot lua fiindca am lucrate cele 6luni necesare.
iar pt a avea dreptul la ingrijirea copilului pana la varsta de 2ani,iar as putea lua daca mai stau la locul de munca inca in jur de 2luni(daca ma trimite doctorita in risc maternal,daca nu sunt mai multe luni de sarcina lucrate) si cu cele 7lucrate deja si cu cele aproape 3luni pt concediul prenatal ca sa zic asa sunt 12luni cele necesare.
iar pt toate astea pe unde trebuie sa umblu si ce am de facut ca eu nu stiu ca nu am mai trecut prin situatia asta...

Mergi la inceput

Pai ptr maternitate sau risc maternal duci la serviciu lunar concediile medicale.
Pt CIC trebuie sa faci dosar care trebuie depus laprimariedin cate stiu eu.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

m-am mai interesat si am aflat ca pot sa imi iau risc maternal de la 3-4 luni si pt concediul de maternitate am nevoie sa am pe cartea de munca minim un an in data nasterii.ii adevarat???

Mergi la inceput