Cum vedeti situatia asta?
Acum o saptamana ma roaga o prietena de-a unui prieten sa o pregatesc pentru un examen. Imi cumpar cartile necesare, si merg in ziua stabilita. Ea ma intampina foarte mutroasa si imi spune ca intelegerea cade din cauza ca a vorbit cu o alta prietena care i-a spus ca nu are nicio sansa sa treaca examenul. Si incepe sa-mi povesteasca de calatoriile ei, de ce masina si-a luat, si apoi imi spune ca o sa se mai gandeasca si poate mai vorbim. La care eu am plecat foarte nedumerita de atitudinea ei si il sun pe prietenul nostru comun. Acesta o suna si o intreaba care e problema si ea ii spune ca eu mint, ca ea nu a facut asa, ca eu nu am adus nicio carte si prin urmare mint cand spun ca le-am cumparat. Daca le am, sa i le arat. Eu adusesem xeroxat primul capitol din carte ca sa il discutam impreuna, si urmand sa continuam asa. Nu considerasem necesar sa car ditamai cartoiul dupa mine, dupa ce mersesem jumate de ora pe jos pana acasa la ea. Si i-am zis ca daca vrea sa se uite peste carti sa vina la mine ca sunt grele de carat si se poate uita la mine acasa cat vrea. Dar nu i-a convenit domnisoarei, vroia sa i le duc eu acasa. Eu nu am inteles care a fost baiul. Ma chinuisem jumate de ora sa gasesc strada pe care sta, pe un friiig de inghetasem cu totul. Ajunsesem inghetata toata si imi tranteste o mutra acra reprosandu-mi ca am intarziat 10 minute si a stat 10minute (in casa la ea, la caldura) sa ma astepte.
Si ii spune prietenului comun ca eu mint si ca ea mi-a spus doar ca se va gandi daca continuam sau nu. Si ca ma va suna ea intr-un tarziu. Eu sa stau sa astept.
Vi se pare o atitudine fair din partea ei?
Raspunsuri
maru spune:
ajutorul tau era rasplatit baneste?
daca nu, la ce te complici? Cine stie ce mai auzi maine poimaine?
Madi25 spune:
Maru, da, erau ore particulare contra unei sume modice. Si ea mi-a spus la modul cel mai serios ca doreste aceasta pregatire. Eu imi pregatesc materiale, care au costat multi bani din pacate, si cand am ajuns la ea constat ca mi se lauda cu ce are ea si apoi imi spune ca intelegerea cade. Eu am fost foarte revoltata de aceasta atitudine si de faptul ca ma acuza ca mint.
asteryaro spune:
Eu nu cred ca merita atata framantare sufleteasca, e o persoana careia (probabil) ii face placere sa consume timpul si energia altora.
Ramai cu cartile cumparate, si spui ca au costat niste bani, asta fiind chiar neplacut.
Sterge-o de pe lista ta de cunostinte.
Cristina si Razvan (31.01.2006)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO
maru spune:
daca poti, du cartile inapoi la magazin, pastreaza chitantele si zi-i ca nu te intereseaza sa mai faci afaceri cu ea!
ea are nevoie de tine, in primul rand, nu tu de ea. Eu stiu ca banii ar fi fost buni, dar poti gasi un alt elev care chiar vrea sa invete!
a_alinta spune:
daca stateai in state, pe bune ca juram ca e vara-mea!
fair play? in nici un caz nu mi se pare ca e, cum ar putea fi fair play un mincinos?
daca poti returneaza cartile, daca nu , poate se va ivi o alta persoana care va avea nevoie de ele. daca te va suna , spune-i ca vina ea la tine.
a_alinta spune:
oricum , in locul tau, nu as mai avea de-a face cu ea pentru ca cine stie ce cuvinte iti mai scoate daca pica examenul.
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui a_alinta oricum , in locul tau, nu as mai avea de-a face cu ea pentru ca cine stie ce cuvinte iti mai scoate daca pica examenul. alina |
Alina, mare dreptate ai. O persoana nemultumita cine stie ce scuze mai poate inventa pentru esecul personal...
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Madi25 spune:
Va multumesc pentru raspunsurile voastre. Chiar ma ajuta sa imi ridic moralul. Adevarul e ca trec si printr-o perioada foarte dificila si asta ma face probabil sa pun prea mult suflet in orice.
Eu as fi tare curioasa sa aflu si alte opinii in legatura cu urmatorul fapt. Eu i-am zis sa vina acasa la mine, ea a refuzat categoric si mi-a dat adresa ei. Eu am plecat din timp de acasa, dar ea sta intr-o zona pe care nu o cunosc si m-am ratacit, asa ca mi-a luat jumatate de ora sa gasesc strada unde locuieste. Si in acea dimineata era atat de frig, inghetasem cu totul, si ajung nu la 9 cum era stabilit, ci la 9 si 10. Eu de obicei nu intarzii, dar acum s-a intamplat. Imi cer scuze si ii explic ca am cautat mult strada si de aceea am intarziat. Ea ma priveste gretoasa si imi spune ca ea s-a trezit cu 15 minute inainte sa vin eu (adica la 8.55) si m-a asteptat pana la 9 si 10. Apoi ii reproseaza acest lucru si prietenului comun. Vi se pare o atitudine corecta din partea ei? Mie mi se pare lipsa de omenie totala, dar as vrea sa aflu si parerile voastre. Cum se vede obiectiv situatia din afara?
roxy spune:
daca pentru un sfert de ora de asteptare te-a facut asa, gandeste-te cum te-ar vorbi daca ceea ce urmareste cu ajutorul tau nu ar reusi, si nu din cauza ta in special.Dar binenteles nu ea ar fi de vina pentru esec , ci faptul ca nu si-a luat, in opinia ei, pe cineva bun sa o ajute.Gandeste-te daca merita sa-ti strici tu reputatia si modul cum est privita pentru ea...Daca da, mergi inainte, daca nu retrage-te fara explicatii,pentru ca nu mai e nevoie de explicatii de ce nu mai vrei sa o ajuti dupa cum s-a comportat.
Si crede-ma ca nu e nevoie sa te consumi pentru asta, ea oricum nu se consuma pentru tine.
A_Iulia spune:
Pai aupa informatiile date de tine asa si este, lipsa de omenie. Din punctul ei de vedere nu putem sti pana ce nu-i auzim parerea referitoare la ce s-a intamplat acolo. Ai idee cum si ce a justificat ea prietenului comun?
Prietenul vostru comun, care a auzit ambele variante, ce spune?