Fibre, carbohidrati cat si de unde

Fibre, carbohidrati cat si de unde | Autor: eunice78

Link direct la acest mesaj

Din motive medicale am o luna in care nu pot sa fac sport. Asa ca am decis ca pana cand voi relua sportul sa numar caloriile, chestie pe care nu am facut-o niciodata. Fac asta ca 2 saptamani am repaos la pat si mi-e ca o sa sara acul cantarului. Zilele acestea am consumat cca 1200 calorii / zi. Uitandu-ma insa la calorii am remarcat ca mananc destul de mult carbohidrati, putine fibre. O sa incep sa iau semnite de in ca am vazut ca sunt o sursa importanta de fibre, dar as vrea sa stiu de la voi cam care ar trebui sa fie proportia corecta?
Voi cum echlibrati chestiile astea in alimentatia voastra? Ce alimenete consumati in special pentru o nutritie corecta? Niste sfaturi mi-ar fi de ajutor. Precizez ca tin post.

Baietzii mei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns melany72 spune:

Buna,

In primul rand vreau sa spun ca-mi place nickul tau, am aflat de curand cine a fost Eunice de la un coleg ...

Consumul de fibre zilnic, corect pt sanatate ar trebui sa se situeze pe la 20-30g.Stiu, e greu de atins dar daca o sa consumi naut, mazare, fasole alba, varza, in...ajungi pe aproape.Desi o sa-ti iasa carbii mai sus per ansamblu te scoti cu fibrele.

Si eu numar calorii de vreun an si ceva...si mai ales am grija la carbi..

O zi buna si insanatosire rapida pt a te misca din nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Cel mai bun carbohidrat si are calorii putine, e orezul.
Fibrele, le ei din legume fierte sau la aburi, mineraelele din fructe de mare. Elimina tocanurile , ciorbele/supele de carne. Vezi dieta zone, e cea mai santoasa. Bogata in fibre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Multumesc, Melany72!
Citisem si eu de cifra asta cu 20 - 30 g la fibre. Uitandu-ma in meniul meu insa nr de carbo e muuult mai mare in timp ce la fibre o sa cresc cu aportul de in.Naut nu am manxcat niciodata, mazarea nu imi place. O sa incerc sa mananc mai multa varza.
Tu cam cati carbs consumi pe zi?

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Multumesc Amina.
Pe mine ma intereseaza in special cum se reflecta asupra corpului meu acest echilibru. Ca banuiesc ca degeaba mananc 1200 calorii daca predominanti sunt carbohidratii. Habar nu am avut pana in prezent ce multi carbohidrati mananc .

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puskin spune:

Citat:
citat din mesajul lui eunice78

Multumesc Amina.
Pe mine ma intereseaza in special cum se reflecta asupra corpului meu acest echilibru. Ca banuiesc ca degeaba mananc 1200 calorii daca predominanti sunt carbojidratii. Habar nu am avut pana in prezent ce multi carbohidrati mananc .

Baietzii mei

Ar trebui sa te indrepti spre un 30-30-30, adica 30% din calorii din carbohidrati, 30 din proteine si 30 din grasimi.
Orezul nu mi se pare deloc o sursa buna de carbo, are indice glicemic maricel si fibre mai deloc.

M-as indrepta spre legume cat mai multe, fructe maxim. 300-400g/zi, nuci, migdale( si altele de genul), paine din faina integrala de secara ( 20-30g/zi, numai dimineata). As evita cartofii.

Edit: atentie la excesul de fibre ca poate fi daunator. Asigura-ti undeva in jur de 20-25g/zi si esti ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Uite aici despre orez. In toate dietele si bolile este indicat orezul , mult mai nutritiv decit piinea si infrumuseteaza pielea.
Fi`mea face doi ani luna asta si dupa nastere am slabit 22kg. de fara dieta, acum am 53 de kile.
Nu doresc sa te contrazic, dar eu stau in tara orezului, da, consumat in cantitati mari ingrasa, sau mai ales combinatia orez si seara piine.

http://prodieta.ro/orezul-proprietati-nutritive-orez-integral-brun/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Paine neagra cu min 8% fibre, sau din faine integrala, fulgi de ovaz, orez brun, paste integrale, legume, fructe

-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puskin spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amina_Marina

Uite aici despre orez. In toate dietele si bolile este indicat orezul , mult mai nutritiv decit piinea si infrumuseteaza pielea.
Fi`mea face doi ani luna asta si dupa nastere am slabit 22kg. de fara dieta, acum am 53 de kile.
Nu doresc sa te contrazic, dar eu stau in tara orezului, da, consumat in cantitati mari ingrasa, sau mai ales combinatia orez si seara piine.

http://prodieta.ro/orezul-proprietati-nutritive-orez-integral-brun/

Orezul brun este ok, sa zicem. In nici un caz cel mai bun carbohidrat. Cei mai buni sunt cei din legume si leguminoase.
Nu mai vorbesc de faptul ca stilul de a gati si a manca in Japonia este foarte diferit de cel din Romania, deci nu comparam mere cu mere.

Mergi la inceput