Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (149)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

ANDREEA imi pare atat de rau...ca nici nu am cuvinte ! doar o imbratisare calda pot sa iti dau,si sa iti doresc sa treci cu bine peste ceea ce ti se intampla.Sa faci toate analizele si poate afli de ce ...Multa putere !!

17+
Sofía (2ian2007) ,Andrés(22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Inais, Sis, mai cred ca tot apetitul e la Matei. Maninca orice, oricit la orice ora. mi-e si teama sa-i dau prea mult pt ca e si grasun.
Sper si eu sa inceteze cu tusea, problema e ca dc ii scot nasul (nu are multi muci, nu curg, dar vreau sa previn), deci dc ii scot cu mare chin ma urla o ora...de-si zdreleste gitul...si atunci cum sa se refaca??/

CU salbutamolul ai dreptate e f bun. Eu le mai dau cind e necesar. E un fel de ventolin salbutamolul.Dar nu tb data doza mare ca nici asta nu e chiar ok, e sirop concentrat, nu e ca aerosolii care are concentratii mici si se inhaleaza...

Simona, mami de baieti
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Buna fetelor,

Am tot vrut sa intru sa va spun ca VLad s-a trezit f bine dupa noaptea nebuna prin care am trecut. A fost vesel toata ziua, l-am tot apasat pe urechiusa, n-a mai plans...cred ca-i de bine. Cine stie, am tot iesit in frig, vant, sper sa fi fost ceva trecator.

Multumesc din suflet pt sfaturi si sugestii, l-ema notat in caz ca recidiveaza. Oricum vom merge la dr la cel mai mic semn merci mult.

LA MULTI ANI FERICITI, MONIK!!! IMPLINIRI PE TOATE PLANURILE!!

LAurita, ce mare e Ilincuta! Abia astept s-o vad, sunt sigura ca ma voi iremediabil! Si eu am fost azi la dr si m-a certat ca m-am ingrasat f mult, in rest totul ok.

Mihaser, sanatate multe lui Eli, off, ce ne-o mai asteota si pe noi cu intrarea in comunitate!

Andree de consolare! Mi-e greu sa folosesc cuvinte in astfel de situatii, dar iti sunt alaturi!!!

ALI, mami de Vlady si 26+ cu Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui simonacip

Inais, Sis, mai cred ca tot apetitul e la Matei. Maninca orice, oricit la orice ora. mi-e si teama sa-i dau prea mult pt ca e si grasun.
Sper si eu sa inceteze cu tusea, problema e ca dc ii scot nasul (nu are multi muci, nu curg, dar vreau sa previn), deci dc ii scot cu mare chin ma urla o ora...de-si zdreleste gitul...si atunci cum sa se refaca??/

CU salbutamolul ai dreptate e f bun. Eu le mai dau cind e necesar. E un fel de ventolin salbutamolul.Dar nu tb data doza mare ca nici asta nu e chiar ok, e sirop concentrat, nu e ca aerosolii care are concentratii mici si se inhaleaza...

Simona, mami de baieti

salbutamol- ventolin - eu am inhalator pt mine (spray pt astm). Oare nu e si in fiole pt cupii? desi eu in consider mai inofensiv - e un bronhodilatator si relaxant al mushcilor traheei si bronhiilor - ajuta in bronshite si din astea care se duc pe probleme pulmonare.
Mai degraba ma sperie cortizoanele: dexometazona si flixotide (al 2lea e mai tare ca dexometazona) - apropos de asta, vb astazi cu inais, mi-am adus aminte ca au consecinte si candidoza orala. Deci sa iau o glicerina boraxata si sa imi inmoi suzeta si pt mine
Va mai atrag atentia o data - mie ACC (mie si fetei) ni s-a potrivit f. bine la trezire- ca sa poata tushi fata. Si cand tushea, sa elimine, o bateam usor pe spate, de jos in sus,sa curete mairepede.

mai grav e ca tati a racit- 38 7 in ureche (in funduletz nu vrea sa ii iau temp). I-0am dat un vin fiert si un nurofen. Vad ca a incetat sa cante Saniiutza fuuge, doar comenteaza meciul la tv

alysh, ca te-ai ingrasat, trebuia sa il intrebi daca nu baga si o lipoabsorbtzie la cezariana

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Inais sper sa va revina apetitul si voua...Mi-ai dat idee sa fac un orez u lapte ca nu-mi trecea prin cap si nu stiu in ce sa-i mai ascund antibioticul. Nu primeste deloc.hmm
Ali si eu am pus 12!!! nu-mi vine sa cred cum se depun. si mai am 5 saptamani.. Ma bucur tare ca Vladi e mai bine
Aelita sincer, ma tot gandesc la tine, nu stiu cum aveai timp sa o distrezi pe Sofia in vreme ce il alaptai pe Andres...nu stiu cum e posibil sa ai grija de 2 cu varste asa apropiate, pai Mirci o miscare nu ma lasa sa fac. se enerveaza si daca pune cineva mana pe burta mea, dar sa fiu cu fata in brate...oooof of. Ai vreun secret??

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si 34+ Ilinca Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Laura,depinde de ce stii ca il atrage pe copil,vezi Sofia era si mai mititica si o pacaleam cu porcariile mele de melodii inventate si versuri inventate pe loc,toaaate vorbeau despre ea si balmajeam si ea mereu dansa,venea sa ii mai zic,ii luceau ochii numai cand isi auzea numele in cantec,si eu cantam ca o moara stricata .sau cu vreo jucarie ,ma scalambaiam la ea..dar la 1 an si 4 luni mergea orice in timp ce Andresica fraierica,zicea ca ii cant lui si ce se mai bucura si el
dupa vreo luna,a vea cateva episoade in care cand ma vedea ca ma pun pe pat sa il pun la supt,se enerva ,se dadea nitel cu curu de pamant..dar asta pt ca ne jucam si atunci stia ca nu ne mai jucam.dar ii trecea,venea iar la cantat
acum ,mari,cred ca am noroc ca se joaca singuri mult,rad,sar,pleaca de langa mine .s-ar putea sa se bata pe bebe,sa se impinga sa stea numai unul langael,si asta cred ca va face Sofia ca ea cam comanda si e totul al ei,bebe e al ei,ea cica ii va da sa manance..cu ea nu cred ca va fi problema ca stau cu bebe in brate,sa vedem Andres cum va face..desi eu sper ca va prinde si el drag de bebe si ii vor luci ochii la el,si va uita ca e la mine in brate.
o metoda ar fi ca atunci cand e in brate sa stie el ca il lasi aproape de bebe,ca il poate lua de manute,atinge,juca cu el,gen"hai sa te joci cu bebe daca vrei"...ca sa interpreteze cumva " aa,a luat-o mami in brate,deci e rost de joaca,acum ma lasa si pe mine cu bebe!!" adica in loc sa zica " iar il o mami doar pe ea",sa fie cumva " ce bine ca o ia,ma joc si eu acum cu ea".
si sa se simta utiL,sa ajute la baie,sa ii dai un burete sa o spele si ea,Sofia neaparat dadea si ea cu buretele pe Andres,cand vedea ca punem cadita alerga si se bucura ca stia ca e prilej bun si pt ea.
deci cumva sa faci sa se bucure atunci,sa stie ca primeste el ceva ce in rest nu are,vezi urmaresti ce ii place in legatura cu bebe,si il lasi atunci sa ii faca.sa ii dea pampers,sa stearga si el cu servetele..eu am sa ii trimit pe fiecare sa aduca ceva,daca vad ca nu ma lasa,ca sa mai intarzie prin casa cu bravo de rigoare .
eu si acum ii mai trmit dupa servetele sau pampers ,chiar daca am la indemana,dar le place sa fie de ajutor,sau sa duca pampersul la gunoi,sau sa imi dea rufe de la spalat sa le pun pe sarma,clesti de rufe..deci sa il pui la ajutor(normal atat timp cat ii place,clar,si lucrui mici,care defapt mai rau te incurca,dar asta e ,sa se simta ei bine).
si sa ii spui ca bebe e a lui !.nu e bebe a lui mami.ca gataaa,i-a luat locul!! e a lui!! si la lume,oriunde,e surioara lui,comoara lui ! siasa se dezvolta un pic posesivitatea asupra bebelinei,nu asupra ta.usor dezvoltata asta si ai sa vezi ca te va chema singur cand plagne bebe,va tipa la tine sa executi,si nu va mai simti ca faci ceva pt "altul",ci ca faci pt el,din moment ce e bebe lui!
cand plange,nu alergi la bebe,mergi usor si chiar te faci ca nu ai auzit,ca sa te anunte el ca plange.si atunci,desi tu mergeai deja intr-acolo,desi auzisei,te faci ca aaaaa,daaa?plange???ai auzit tu ???daaa???pai atunci fugi si vezi ce are !!
desi tu esti oricum in spatele lui,mergand spre bebe,dar sa creada ca EL e salvatorul,tu esti unealta doar.
acolo:de ce plangi,uite e fratiorul tau aici cu tine,nu esti singurica,are el grija de tine !(nu hai la mami)
il implici intoate si te prefaci ca tu nici nu auzisei,nici nu ai fi observat daca nu iti spunea el! cand il schimbi de kk,el va arata acolo kk de bebe,tu zici aaa daaaaa?a facut kk??ai vazut tu?cum ai stiut tu?vaice grija ai tu de surioara !
si apoi spus lui tati,uite ce grija are de surioara,imi spune cand face kk,imi spune cand ii e foame,cand plange...o spala ..e barbatelul casei,e omul meu de nadejde !
si lui ii va creste inima ca vorbesti despre el ca despre eroul casei.
asa trebuie sa il transformi,cumva in eroul casei.nu te teme ca nu si-o ia in cap pt asta,nimeni nu si-o ia in capdin putin rasfat! mai rau e sa se simta dat la o parte,si mai bine se simte buricul pamantului!
eu deja nu mai puteam sa povestesc cuiva de ce grija are ea de Andres,ca asa se bucura si se ducea iar peste elin camera si il trezea din somn cu doua dupca ceafa si cu fatza aia gen "baaaa,se vorbeste despre noi si tu dormi?hai,trezeste-te !!!"
din excel de zel !
si asa il poreclisem,ii zicea Mainga,sau Mainguta,de la unul din copilarie,de la tara de la bunici,care era gras si poreclit asa.si asa vorbeam noi de Mainga,Mainguta..pana cand ea defapt stia si de porecla asta ,si ni-l arata cu mana .cand am intrebat-o cine e Mainga,m-a dus la Andres
sper sa fi inteles ceva...deci nu mergea,vorbeam coddificat

17+
Sofía (2ian2007) ,Andrés(22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

MONIK, vin si eu tarziu cu LA MULTI ANI! Asta e, am fost afara toata ziua, la noi sunt vreo 14 grade, m-a aerisit fiica-mea azi, toata ziua. Scuze de intarziere, dar uite, am fost motivata.

ANdree

_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Neatza!
Am uitat cum e cu trezirile de noapte......mi-a amintit fiica-mea. Aseara a adormit pe la 22.30 si pe la 1 noaptea s-a trezit in plans ca face kk, am scos-o din sac, am pus-o pe olita......a facut i final un ditamai pipi si nu se mai voia ridicata de acolo...isi pusese pernita pe mine si statea cu capul si cu bibi de apa in gura....ii cadeau ochii de somn dar nu voia sa se ridice....am reusit cand a venit tati la noi....eu si la ora asta sunt rupta de somn, nu stiu ce am patit.

Alish, ma bucur ca Vladi e bine!

Reallaura, nu stiam ca Mirci e bolnavior...citisem doar de lipsa poftei de mancare...of, saracutul....sanatate multa!

Aelita, ce frumos povestesti tu acolo! Imi aduc aminte cand eram eu in primul an de gradi(eu eram educatoare ) si aveam un copil in grupa cu foarte multa energie, ba mai batea si copiii, era teroare cu el....in final am reusit sa-l potolesc dandu-i mereu de lucru...sa aranjeze jucariile, sa ascuta creioanele, sa imparta fisele copiilor...si am reusit sa-l dau pe brazda. Intr-adevar, asta le trebuie copiilor prea activi.

Ma duc sa-mi fac o cafea ca nu sunt buna de nimic. si pentru voi, fetelor!

Deliutza Broscutza

Deliutza micutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

neata!

am intrat sa va spun ca suntem ok...avem bronsolita si luam augumentin si ventolin...am avut mari emotii...era sa ne interneze, dar am scapat se pare si de data asta...
Eli e o scumpa...nu boleste deloc...ea vroia sa se duca la gradi...a fost trista cand a plecat tata cu fratiorul!

Va pup! Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Cleo, da exista ventolin picaturi. Se fol foarte putin, tot inhalati 0,2 la 2 ml ser...cam asa..Stiu ca pt inima poate fi nasol asta fol excesiv...Parca asa citisem pe undeva. De cortizoane si mie mi-e urit d emor, dar...cind ma gindesc ca luna trecuta am fost cu matei la alergolog si mi-a prescris 3 pastile de prednison pe zi timp d eo sapt...am preferat sa-i fac 2-3 sedinte de aerosoli cu dexa, fara sa stie ea ca nu-i urmez programul...Mi-a prescris singulaire 3 luni.P-asta i-l dau insa.
Alysh, ma bucur ca e bine Vladi.
SI SIs, lasa fetele c aslabiti voi dupa nastere...cu atit mai mult cu cit asteptati cu ardoare asta...
Bai, cum zice si Cleo, o lipo cu ceza, pachet complet nu se poate?
Mihaser, sper sa va faceti repede bine...Oof, iar antib!
Aelita Ce scumpi sunt ei, ce apropiati vor fi copilasii tai, toti 3..
Desiree, bravo pt vremea buna, cred ca de miine ne vom bucura si noi de primavara. Doamne AJuta!!!

Simona, mami de baieti

Mergi la inceput