e normal sa te doara burta la 5 sapt

e normal sa te doara burta la 5 sapt | Autor: roxanik_yuli

Link direct la acest mesaj

buna sunt roxana si sunt insarcinata si as fii in 5 saptamini si ma doare burta e normal?? abia am aflat si inca nu am fost la doctor si nu pot sa merg vreo 2 saptamini. va rog sa ma ajutati sunt la inceput. va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Beatrix69 spune:

eu am avut niste crampe de mama-mama!! Incearca sa stai cat mai mult la pat, un ceai calmant, poti sa iei no-spa, fara nervi si efort fizic. Doamne ajuta!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanik_yuli spune:

multumesc pentru raspuns. sper sa fie bine si sa fac un bebe ca imi doresc asa mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

eu spun sa lasi orice si sa mergi repede la un doctor, ca nu e de glumit, sa ii spui ca te doare.Asa pe forum la unele durerea nu a insemnat nimic, la altele a dus la pierderea sarcinii.Dar de ce sa risti tu inutil, cand doctorul iti poate da pastile de sustinere a sarcinii, in urma analizei de sange, poti sa ai progesteronul mai putin si lipsa lui duce la eliminarea sarcinii, nu are ce sa o sustina, si asta se ia de la inceputul sarcinii.De aceea eu mereu insist sa nu se stea sa se astepte sa se vada ce si cum , ci sa se faca tot ce tine de mama ca sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

Buna, aceeasi problema am avut-o si eu...pe atunci ma gandeam ca e ceva normal sarcinii, datorita modificarilor....insa la control s-a descoperit ca aveam placenta previa...si prin urmare risc de avort. Mi s-a impus odihna la pat.
Daca nu ajungi cat mai repede la medic, sa ai grija sa nu te obosesti nici fizic, nici psihic, fara contact sexual pana la control, sa nu cari nimic.
S-ar putea in prima faza la medic sa nu se vada daca sunt inca probleme, dar macar iti poate da niste medicamente preventiv si tu oricum sa te menajezi.
Sa ai sarcina usoara.

+37
Nunta noastra www.fotoalbum.eu/LAlexandra/a431123" target="_blank">Noi doi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki31 spune:

Durerile pot fi normale daca sunt asemanatoare celor de la CM si se pot datora faptului ca acum bebe se fixeaza.Daca nu exista sangerare atunci nu intotdeauna sunt periculoase. La cinci saptamani durerile nu se datoreaza placentei pentru ca ea nu este formata .Acum corpul galben este cel care "hraneste" bebele.

Mergi la inceput

Eu stiu doar experienta mea...si din fericire am ajuns in timp la medic si am reusit sa evit problemele...
Nu sunt medic...ei stiu cel mai bine.

+37

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Buna

Atunci cand am ramas insarcinata am avut si eu dureri/crampe foarte puternice pe la 4-5 sapt. Ma simteam destul de rau ,credeam ca am racit dar s-a dovedit a fi sarcina. Daca ai posibilitatea nu astepta 2 saptamani indicat ar fi sa vorbesti totusi cu un dr macar prin telefon pt a-i spune cum te simti si a-ti prescrie un tratament.
Sper ca esti ok ,au trecut cateva zile de cand ai postat ,sarcina usoara.

profitcopilot

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaint spune:

Buna tuturor.

Sunt noua pe aici (insa sper sa am motive sa raman :) ). UM a fost pe 12 februarie, joia trecuta trebuia sa imi vina, asa ca luni am facut test de sarcina. Cum a iesit pozitiv, am dat fuga la doctor. Ce ma ingrijoreaza pe mine e ca de joi-vineri (de cand ar fi trebuit sa imi vina) am o usoara-usoara sangerare sau scurgere maronie. A fost mai puternica joi-vineri-sambata, acum m-a mai lasat, dar tot este - si sonda de la ecograf a iesit cu o mica pata pe ea.

Am fost deja la 2 consultatii. La a doua (la Euroclinic) mi-a facut si ecografie, s-a vazut sacul embrionar, insa fara ecou embrionar (mi-a zis ca este normal, este prea devreme). Insa pe ambele doctorite le-a ingrijorat sangerarea asta. In plus am niste crampe/dureri ca cele menstruale destul de nasoale. Le am doar ziua, nu si noaptea. In rest sani durerosi, o usoara sensibilitate la miros si o usoara senzatie de greata.

Ieri, dupa ecografie, as fi in 4 saptamani si 4 zile (ceea ce coincide aprox si cu calculul dupa UM). Am facut si HCG - a iesit aproximativ 2900.

Mi s-a dat tratament cu utrogestan (2 pranz si 3 seara), no- spa (3/zi) si acid folic (1/zi). Utrogestanul il iau oral, nu imi provoaca decat 10 minute de ameteala. A doua doctorita a zis ca are efect mai bine oral.

Intrebarile mele sunt:
- cum vi se pare rezultatul HCG (pentru ca vad o sumedenie de interpretari pe net, nu mai stiu care sa o cred :( ).
- sangerarea/scurgerea vi se pare ceva normal? Sau prevesteste un avort?

Am gasit urmatoarele valori pt HCG. Intrebarea mea este insa la ce saptamana sa ma raportez eu, fiind in 4.4? La a patra sau la a cincea?

3 - 5 - 50
4 - 3 - 426
5 - 19 - 7,340
6 - 1,080 - 56,500
7-8 - 7,650 - 229,000
9-12 - 25,700 - 288,000

Maine seara repet HCG - am o noua programare la un alt doctor - luni eram disperata ca nu gaseam ecograf disponibil, asa ca am sfarsit prin a avea mai multe programari :)
Dar Pls pana atunci ajutati-ma :) Sunt la prima sarcina, crizata din fire si nu mai am rabdare... :) Merci!

Mergi la inceput

offfffffffffff...saracuta de tine...eu am inceput sa am dureri abdominale cam de la patru saptamani...am crezut ca sunt normale, intre timp la mine era agitatie la munca, stres psihic, etc...la 8 saptamani am ajuns la urgente cu o usoara sangerare...pe atunci se vedea deja ca ii bate inimioara, mi s-a impus repaus fizic, psihic, mi s-a dat duphaston si acid folic (asta se da de obicei la orice sarcina). Mi s-a spus ca foarte multe sarcini sunt cu sangerari, fara sa fie probleme mai apoi, dar ca la inceput nu se poate depista cauza, si tot ce se poate face e sa ma odihnesc. In primul rand m-a intrebat si pe mine daca nu am avut dureri abdominale...ca nu sunt chiar normale, eu le aveam noaptea, ca atunci imi dadeam seama de ele, ca ma odihneam.
Alte analize nu am facut...deci nu stiu ce sa iti zic. Din fericire eu am avut apoi 3 sapatamni de concediu de odihna, in care doar m-am odihnit, iar la urmatorul control s-a escoperit ca aveam placenta previa si risc de avort...din fericire am facut tot ce mi s-a impus, iar acum asteptam sa vina minunea.

indicatia mea sa faci ce zice medicul si sa ai rabdare, iar pt binele tau si pt bebe sa incerci sa nu te stresezi...stiu ca e greu, dar incearca!

+37

Mergi la inceput

sa nu uit...asa de repede nu stiu daca iti va putea vreun doctor sa iti dea un diagnostic precis, de aceea iti spun sa ai rabdare, eu ma rog sa revii cu vesti bune. Nu iti pierde speranta.

+37

Mergi la inceput