Vreau sa plantez CATINA din SEMINTE
As vrea sa imi trimita mama seminte de catina din Ro si sa le plantez aici. Nu cunosc nimic despre cultivarea catinii, doar ca se preteaza climei zonei in care locuim.
Oare se poate obtine ceva din seminte si cum anume (trag nadejde ca da, avand in vedere ca am aruncat in compost anul trecut niste bobite de soc si, spre mirarea mea, a crescut rapid un copacel?.
Cred ca in Romania creste mai mult salbatica, poate a incercat totusi cineva sa foloseasca seminte si imi spune ce sa fac.
Take joy! (poze)
Raspunsuri
alina023 spune:
Sotul meu are o plantatie de catina, insa a facut-o plantand puieti. Din cate stiu de la el, catina se inmulteste prin acesti puieti care cresc langa arbustii maturi.
Chiar nu stiu daca plantand seminte se poate, dar merita sa incerci. Stiu ca este o specie care se inmulteste foarte usor, asa ca ar trebui sa functioneze si asa!
Mult succes!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Ajutati-l pe Cata, un baietel de 5 ani, sa traiasca!!!
simali spune:
Mama ta poate sa-ti trimita acum, in perioada de repaos, si puieti de catina, cu radacina infasurata bine in pamant acoperit cu folie de plastic si cu tulpina protejata intr-o punga mai tare. Eu am primit asa prin posta trandafiri si au ajuns foarte bine.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
b.nica spune:
ML,pt. ca sa rodeasca arbustii de catina trebuie sa fie printre ei si unul polenizator.
Te sfatuiesc sa comanzi de la o firma,specializata, arbusti productivi si cel putin unul polenizator(parca era:1/10),altfel nu vei avea never catina!
BellaDonna spune:
e forte mare bataia de cap cu trimisul semintelor de catina din ro, mai bine
comanzi de pe internet puieti, numele in engleza e Sea-Buckthorn ,pt polenizare trebuie sa plantezi si copacei masculii,
mai multe info pe http://www.raintreenursery.com/how_to/SEAB.html
si poti cumpara de aici http://www.raintreenursery.com/catalog/index.cfm
si aici[flohttp://www.raintreenursery.com/catalog/producttype.cfm?producttype=SEAB
alinaa2m spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica ML,pt. ca sa rodeasca arbustii de catina trebuie sa fie printre ei si unul polenizator. Te sfatuiesc sa comanzi de la o firma,specializata, arbusti productivi si cel putin unul polenizator(parca era:1/10),altfel nu vei avea never catina! |
stii o astfel de firma? eu am doar unul si bineinteles ca nu
rodeste
b.nica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alinaa2m
stii o astfel de firma? eu am doar unul si bineinteles ca nu rodeste |
Activeaza-ti PM si iti trimit adresa si cred ca mai poti comanda la preturi ,cred eu,acceptabile!
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica ML,pt. ca sa rodeasca arbustii de catina trebuie sa fie printre ei si unul polenizator. Te sfatuiesc sa comanzi de la o firma,specializata, arbusti productivi si cel putin unul polenizator(parca era:1/10),altfel nu vei avea never catina! |
Cred ca ai dreptate, mi-e totusi tare greu cu comanda de aici.
Iti multumesc si tie si tuturor (BellaDonna, am sa vad poate imi conving sotul. Simali, este ilegal sa aduci plante (inclusiv seminte ) aici. Am, adus in urma cu 10 ani urzica si coacaz cu radacina, au rezistat la transport dar au murit rapid dupa plantare).
Take joy! (poze)